Προς το περιεχόμενο

FSC Amilo M3438G Vision review


kotetsi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χθες το απόγευμα παρέλαβα το notebook Fujitsu Siemens Amilo M3438G Vision από το Multirama Αμαρουσίου, του οποίου η τιμή μαζί με το ασύρματο ποντίκι Logitech V500 ανήλθε στα ?2526 (πληρωμή με μετρητά). Η επιλογή μου έγινε μετά από ώριμη -πιστεύω- σκέψη και βάσει διαφόρων reviews που διάβαζα κατά καιρούς στο Internet. Ο λόγος που επέλεξα το συγκεκριμένο notebook έναντι άλλων ανταγωνιστών ήταν ότι προσφέρει ακριβώς τα χαρακτηριστικά που ζητώ σε συγκρατημένη τιμή.

 

θα αναφερθώ εν συντομία στα χαρακτηριστικά του, αν και είμαι βέβαιος ότι λίγο-πολύ τα γνωρίζετε. Το notebook λοιπόν είναι εξοπλισμένο με:

- Επεξεργαστή Intel Pentium M770 στα 2.13GHz

- Μνήμη RAM 2x1024MB DDR400

- Κάρτα γραφικών NVidia GeForce Go6800 256MB

- HDD 2x80GB Serial ATA 5400rpm με επιλογές RAID (stripe, mirror, JBOD)

- Οθόνη 17" WXGA με ανάλυση 1440x900

- DVD recorder και CD recorder combo

- LAN 10/100

- WLAN Intel 54Mbit

- Card-reader 4in1

 

Το βάρος του ανέρχεται περίπου στα 4.2Kgr (με μπαταρία, χωρίς μετασχηματιστή ρεύματος).

 

Η κατασκευή του φαίνεται αρκετά στιβαρή (φυσικά only time will tell) και προσωπικά πιστεύω ότι είναι όμορφο, τουλάχιστον περισσότερο από τα IBM ή τα Toshiba.

 

Στη συσκευασία, εκτός από το notebook και τον μετασχηματιστή (της LiteOn), περιλαμβάνονται τα εξής: 1. μία τσάντα μεταφοράς που απογοητεύει με την ποιότητα και τη χωρητικότητά της, 2. ένα καλώδιο RJ11, 3. έναν αντάπτορα για σύνδεση εξωτερικής οθόνης, 4. ένα manual πολύγλωσσο χωρίς Ελληνικά, 5. ένα βιβλιαράκι πληροφοριών ασφάλειας πολύγλωσσο με Ελληνικά, 6. χαρτί πιστοποίησης CE, 7. ένα φυλλάδιο με πληροφορίες για την εγγύηση, 8. το Recovery CD του Λειτουργικού Συστήματος (ΛΣ από εδώ και στο εξής), 9. ένα DVD με drivers και εφαρμογές και 10. CDs με το ακόλουθο λογισμικό: i. Norton Internet Security 2005 (OEM), ii. PowerDVD 6, iii. MS Works 8 και iv. Nero Express 6.6.

 

Ξεκινώ εν τάχει από τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του notebook. Στο δεξιό του τμήμα συναντώνται η κλειδαριά Kensington, η θύρα LAN, ο card-reader, η υποδοχή Firewire, τρεις θύρες USB 2.0 και η υποδοχή για Express Card, η οποία είναι ταυτόχρονα υποδοχή για το ασύρματο τηλεχειριστήριο του notebook, το οποίο επιτρέπει τον έλεγχο λειτουργιών όπως η αναπαραγωγή ταινιών DVD. Η εμπρόσθια όψη περιλαμβάνει ένα διακοπτάκι ενεργοποίησης της ασύρματης δικτύωσης και ένα "ματάκι" υπερύθρων, το οποίο προορίζεται μόνο για την επικοινωνία του notebook με το τηλεχειριστήριο και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπει την ανταλλαγή αρχείων σε IrDA enabled συσκευές. Το τονίζω αυτό γιατί έχω παρατηρήσει ότι αρκετά καταστήματα αναφέρουν την ύπαρξη IrDA στις δυνατότητες του notebook. Η αριστερή όψη έχει το DVD/CD drive, υποδοχές μικροφώνου και ακουστικών, μία ακόμη θύρα USB 2.0 και ένα "παραδοσιακό" χειριστήριο ρύθμισης της έντασης του ήχου, το οποίο μου θύμισε ένα walkman που είχα πριν πολλά χρόνια. Ειδικότερα για την υποδοχή των ακουστικών να πω ότι είναι ταυτόχρονα και οπτική έξοδος S/PDIF. Τέλος, στο πίσω μέρος του "σασί" απαντώνται η θύρα του κλασσικού modem 56K και θύρες DVI και S-Video για τη σύνδεση του notebook με εξωτερική οθόνη, προτζέκτορα κλπ. Εκτός αυτών, στο notebook θα βρείτε δύο ηχεία, τα οποία βρίσκονται στο επάνω μέρος εκατέρωθεν των Easy Launch Keys (ELK από εδώ και πέρα) και ένα subwoofer στο κάτω μέρος και δεξιά όπως "στέκεται" το notebook, τα οποία δεν εντυπωσιάζουν κιόλας με την απόδοσή τους αλλά σε καμία περίπτωση δεν απογοητεύουν. Για να είμαι ειλικρινής τα περίμενα πιο αδύναμα, έχοντας ακούσει μουσική από ένα Acer και από ένα Dell (δυστυχώς δε θυμάμαι μοντέλα, αλλά το Acer είναι ενός έτους ενώ το Dell είναι από τα τελευταία μοντέλα). Ούτως ή άλλως όταν το notebook βρίσκεται στο σπίτι θα συνδέεται μόνιμα με ένα σετ ηχείων 2.1, τα Logitech Z-2300. Κάτι ακόμη που πρέπει να αναφέρω είναι η ύπαρξη ενσωματωμένου μικροφώνου στην κάτω αριστερή γωνία της επιφάνειας του notebook, την ευαισθησία του οποίου όμως δεν πρόλαβα να δοκιμάσω ακόμη για να πω τις εντυπώσεις μου.

 

Περνώντας στο πληκτρολόγιο (QWERTY 88 πλήκτρων), τα πλήκτρα του είναι αρκούντως μεγάλα, οι αποστάσεις είναι ικανοποιητικές, η αναγρφή των γραμμάτων και των συμβόλων ευανάγνωστη, ενώ το μόνο που με προβλημάτισε είναι το πλήκτρο Space, το οποίο περίμενα να βρω λίγο μεγαλύτερο. Η έλλειψη NumPad δε με ενοχλεί καθόλου μιας και δεν το χρησιμοποιούσα ποτέ ούτε στα "κλασσικά" πληκτρολόγια, αν και υπάρχει η επιλογή Num Lock και το αντίστοιχο πλήκτρο ενεργοποίησής της, το οποίο χρησιμοποιείται προκειμένου να γράψεις αριθμούς που είναι έτσι τοποθετημένοι στο πληκτρολόγιο ώστε να θυμίζουν το παραδοσιακό Numpad. Κάτι που παρατήρησα είναι ότι το σύμβολο του ευρώ (?) δε βρίσκεται στο γράμμα "Ε", όπως στα πληκτρολόγια της MS αλλά στο πλήκτρο "5". Επάνω από το πληκτρολόγιο βρίσκονται 5 ακόμη πλήκτρα. Το στρογγυλό στα δεξιά είναι το Power On/Off, ενώ τα τέσσερα μικρά είναι τα λεγόμενα ELK και χρησιμεύουν για τις εξής λειτουργίες (από αριστερά): Instant On για άμεση αναπαραγωγή DVD με το notebook ουσιαστικά κλειστό (χρήση ως κανονικό DVD player), Internet browser για άμεση εκκίνηση του προγράμματος περιήγησης στο internet, Email για εκκίνηση του προεπιλεγμένου προγράμματος για Email και Silent Mode για μείωση του θορύβου (και φυσικά και των επιδόσεων) των ανεμιστήρων. Για το touchpad δεν μπορώ να εκφέρω άποψη μιας και όσες φορές είχα προσπαθήσει να το χρησιμοποιήσω σε άλλα notebooks δεν τα κατάφερα ποτέ (ίσως επειδή έχω "βαρύ" χέρι). Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι μπορεί να απενεργοποιηθεί από ένα πλήκτρο ανάμεσα από αυτό και το πλήκτρο Space του πληκτρολογίου. Επάνω από τα τέσσερα ELK βρίσκονται εννέα leds που πληροφορούν το χρήστη για (από αριστερά): την κατάσταση λειτουργίας (On/Off), την ενεργοποίηση Wireless networking, την κατάσταση stand by (έτσι πιστεύω τουλάχιστον γιατί έχει ένα μισοφέγγαρο για σχηματάκι), την κατάσταση της μπαταρίας, τη φόρτωση CD/DVD στο drive (σκεφτείτε το σαν το πράσινο led στα 5.25 drives), το Num Lock, το CAPS Lock, το Scroll Lock και τέλος την ενεργοποίηση του Silent Mode.

 

Η οθόνη του με κέρδισε εξ' αρχής, μιας και την περίμενα να "πιξελιάζει" όπως όλες οι κλασικές οθόνες TFT ενώ τελικά παρατηρώ ότι τα pixels δε φαίνονται σχεδόν καθόλου κάνοντας την οθόνη στα μάτια μου να μοιάζει με CRT. Επίσης, είναι αρκετά φωτεινή και φαντάζει ιδανική για χρήση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Δουλεύοντας επί πέντε χρόνια σε CRT 19" μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι η οθόνη του M3438G είναι πολύ παραπάνω από ικανοποιητική τόσο σε μέγεθος όσο και σε πιστότητα απεικόνισης.

 

Το πρώτο πράγμα που έκανα όταν έφερα το notebook στο σπίτι ήταν να ξαναπεράσω το ΛΣ (Windows XP Home Ελληνικά SP2) και τους απαραίτητους drivers. Αρχικά είχα σκεφτεί να προχωρήσω στη δημιουργία RAID 0, παρά ταύτα δεν κατέστη δυνατόν να το κάνω με τον παραδοσιακό τρόπο (F6) διότι δεν μπορούσε να βρει οδηγό δισκέτας ώστε να φορτώσει τους απαραίτητους drivers. Όταν η διαδικασία ολοκληρώθηκε πάντως και ξεκίνησα να περνάω και τους drivers (οι οποίοι πρέπει να πω ότι βρίσκονται συγκεντρωμένοι σε ένα DVD και η εγκατάστασή τους γίνεται μαζικά και αυτόματα χωρίς συνεχή restart) ανακάλυψα ένα "RAID tool", το οποίο επέτρεπε τη δημιουργία RAID μέσα από το λειτουργικό. Επέλεξα λοιπόν το RAID 0 και η διαδικασία διήρκησε ακριβώς μία ώρα και 25 λεπτά. Για κακή μου τύχη όμως διαπίστωσα ότι φαίνονταν μόνο τα 80GB (ενώ έπρεπε να φαίνονται και τα 160) κι έτσι επέλεξα την κατάργηση. Αυτό ήταν το λάθος μου γιατί μετά το notebook αρνούνταν να ξεκινήσει και χρειάστηκε να ξαναπεραστεί το ΛΣ. Anyway, άφησα τους δύο σκληρούς ως είχαν και προχώρησα στη σύνδεση των περιφερειακων μου, για την εξυπηρέτηση των οποίων φρόντισε ένα USB hub της Equip (Δυστυχώς 4 θύρες USB δε μου είναι αρκετές, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για notebook).

 

Οι παρατηρήσεις μου κατά την πρώτη επαφή που είχα σήμερα είναι οι εξής: Καταρχάς, κατά τη διάρκεια της επανεγκατάστασης του ΛΣ, το τμήμα εκατέρωθεν του touchpad άρχισε να ζεσταίνεται. Είναι φυσικό μεν, μιας και από κάτω βρίσκεται η κάρτα γραφικών, αλλά με προβλημάτισε όσον αφορά τη θερμοκρασία που θα αναπτύξει φερ' ειπείν σε περίπτωση που παίξω ένα απαιτητικό παιχνίδι. Πάντως η θερμοκρασία σε κατάσταση idle ή σε light εργασίες είναι αποδεκτή (60-62 βαθμοί C με όριο τους 105 σύμφωνα με τον NVidia Manager). Επίσης, το CD/DVD drive είναι λίγο θορυβώδες. Ο μετασχηματιστής του notebook είναι σχετικά βαρύς και ογκώδης, ενώ πιστεύω ότι θερμαίνεται υπερβολικά. Τέλος, θα προτιμούσα οι τρεις θύρες USB που βρίσκονται στη δεξιά πλευρά να είχαν τοποθετηθεί στην πίσω προκειμένου να εξαλειφθούν κίνδυνοι χτυπήματος του δεξιού χεριού σε ένα ααπό τα συνδεδεμένα περιφερειακά, γεγονός που θα μπορούσε να αποφέρει μέχρι καταστροφή της θύρας (μου έχει συμβεί στο desktop με μία από τις δύο μπροστινές θύρες με αποτέλεσμα όχι μόνο να καταστραφεί η θύρα αλλά να καεί ολόκληρος ο ελεγκτής USB).

 

Τα μειονεκτήματα του notebook κατ' εμέ είναι τα εξής:

- Έλλειψη θύρας PS2, κάτι που παρατηρείται σε όλα τα τελευταία notebooks. Τόσο πολύ κοστίζει πια?

- Έλλειψη IrDA. Όλα τα ανταγωνιστικά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με υπέρυθρες.

- Έλλειψη Bluetooth. Θα το χαρακτήριζα δευτερεύουσας σημασίας αλλά όπως και να το κάνουμε "χτυπάει άσχημα".

 

Σαν πλεονέκτημα πάντως για εμένα, το οποίο υπερνικά τα όποια μειονεκτήματα, είναι το γεγονός ότι επιτέλους συνδύασα την υπολογιστική ισχύ του desktop μου με τη φορητότητα ενός notebook, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι πλέον μπορώ να εργάζομαι ή να παρουσιάζω την εργασία μου απροβλημάτιστα οπουδήποτε κι αν βρίσκομαι. Αυτός είναι αδιαμφισβήτητα και ο λόγος που προέβην τελικά στην αγορά ενός notebook.

 

Τον επόμενο καιρό που θα έχω ασχοληθεί αρκετά, αν κάποιος επιθυμεί μπορώ να δώσω μια γενική εικόνα της ταχύτητας του συγκεκριμένου μοντέλου σε σχεδιαστικές εφαρμογές με μεγάλες απαιτήσεις τόσο σε γραφικά όσο και σε μνήμη RAM. Εικάζω πάντως ότι το M3438G θα τα πάει πολύ πολύ καλύτερα από το desktop μου.

 

Θα ήθελα να παραθέσω στο σημείο αυτό τα κυριότερα χαρακτηριστικά του desktop που χρησιμοποιώ και να τα συγκρίνω με αυτά του notebook:

 

Desktop / FSC Amilo M3438G Vision

 

Επεξ. Intel P4 Northwood S478 2.8GHz / Επεξ. Intel PM 770 Alviso 2.13GHz

RAM 2x512MB DDR400 / RAM 2x1024MB DDR400

HDD 80GB ATA 7200rpm 8MB cache / HDD 2x80GB Serial ATA 5400rpm 8MB cache

Κ/Γ NVidia GeForce FX5200 128MB / Κ/Γ NVidia GeForce GO6800 256MB

 

Τα συμπεράσματα δικά σας. Εγώ πάντως -και για να συνοψίσω- κρίνω ότι αγόρασα ένα πραγματικό desknote ικανό να ανταπεξέλθει στα "δύσκολα" που έχω σκοπό να του βάλω. Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όσους χρειάζονται ένα notebook για εργασία με μεγάλες απαιτήσεις σε υπολογιστική ισχύ και επίσης τολμώ να το προτείνω και σε gamers λόγω της "θηριώδους" κάρτας γραφικών που διαθέτει.

 

ΥΓ: Θα ανεβάσω και φωτογραφίες λίαν συντόμως. ;-)

Δημοσ.

Καλοριζικος φιλε και ευχαριστουμε για τον κοπο να γραψεις την παρουσιαση αυτη.

Εχω και εγω τον 3438 αλλα με την 1024, να προσθεσω οτι manual Ελληνικο εχει σε ηλεκτρονικη μορφη μεσα , πραγματικα δεν γνωριζα οτι δεν εχει υπερυθρες !! Συμφωνω σχετικα με την εμφανιση του αλλα και για την οθονη του ,μερικοι λενε για την οθονη των Vaio αλλα νομιζω οτι ειναι ισαξια. Τελικα γνωριζεις τι γινετε με την expresscard slot ? εχουν κυκλοφορησει ??

Νασε καλα

Δημοσ.

Όταν η διαδικασία ολοκληρώθηκε πάντως και ξεκίνησα να περνάω και τους drivers (οι οποίοι πρέπει να πω ότι βρίσκονται συγκεντρωμένοι σε ένα DVD και η εγκατάστασή τους γίνεται μαζικά και αυτόματα χωρίς συνεχή restart) ανακάλυψα ένα "RAID tool", το οποίο επέτρεπε τη δημιουργία RAID μέσα από το λειτουργικό. Επέλεξα λοιπόν το RAID 0 και η διαδικασία διήρκησε ακριβώς μία ώρα και 25 λεπτά. Για κακή μου τύχη όμως διαπίστωσα ότι φαίνονταν μόνο τα 80GB (ενώ έπρεπε να φαίνονται και τα 160)

 

Εννοείς δηλ ότι το Raid O "τρώει" 80 Gb.

Μήπως επέλεξες Raid 1;

Με ενδιαφέρει πολυ μιάς και ένας λόγος που θα πάρω το συγκεκριμένο μοντέλο είναι και το Raid

Δημοσ.

Με γειες!!! Κοτετσι δοκιμασε να κανεις ενα divx or xvid encoding ενος DVD και πες μου τον χρονο αποκρισης. Σκεφτομαι να προχωρησω σε αναβαθμιση της CPU απο 1.6 που εχω σε 2.13Μhz και μνημη σε 1gb.

Oσο για την θερμοκρασια διπλα στο touchpad εχω παρει ενα κουλερ που την μειωνει 7 βαθμους.

 

 

Ευχαριστω.

post-28349-12906292602_thumb.jpg

Δημοσ.

@pateliS: Για την expresscard λυπάμαι αλλά δε γνωρίζω να σου απαντήσω, καθώς γενικά δεν ασχολήθηκα ποτέ μου με τέτοια θέματα. Είμαι σίγουρος ότι κάποιος πιο ενημερωμένος από εμένα θα βρεθεί να σου απαντήσει σε αυτήν την ερώτηση. ;)

 

@likoyrgos: Κοίταξε, το RAID 0 κανονικά δε σου τρώει τον ένα σκληρό αν γίνει κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης του ΛΣ. Αν όμως γίνει εκ των υστέρων (δηλαδή μέσα από τα Windows με το ειδικό tool της VIA), απ' ό,τι κατάλαβα ο ένας σκληρός "θυσιάζεται". It's strange though, πώς μπορώ να περάσω drivers με το F6 αφού μου βγάζει μήνυμα ότι δεν μπορεί να βρει οδηγό δισκέτας? Εκτός αν έκανα τελικά εγώ καμιά πατάτα, αλλά απ' όσο διάβαζα σε άλλο forum, κι άλλος ένας χρήστης την πάτησε έτσι και τελικά άφησε τους δύο σκληρούς ως είχαν.

 

@dazzlestef: Χμμμ... DVD to DivX... Πρότεινέ μου κι ένα πρόγραμμα για να το κάνω και θα προσπαθήσω να το κάνω το συντομότερο δυνατόν. ;-) Το cooler είναι καλή ιδέα και ίσως να προχωρήσω στην αγορά ενός λίγο αργότερα. Το δικό σου τι μάρκα είναι και από πού το αγόρασες? Φαντάζομαι ότι είναι για 17άρη laptop, ή δεν έχουν διαστάσεις αυτά ανάλογες με αυτές των laptop?

 

ΥΓ: Thanks σε όλους για τα καλορίζικα! Φτύστε το φτύστε το (όχι στην οθόνη!!!)!

Δημοσ.

Καλορίζικος, κοτέτσι.Μπορώ να πω πως η παρουσίασή σου είναι πολύ ακριβής.Τα πράγματα είναι όπως τα λες.Φοβερή οθόνη κι επιδόσεις.Έχω κι εγώ το μικρό αδελφάκι του (με 512 μνήμη, 1,6 επεξεργαστή και 80άρη σκληρό) και σκέφτομαι να αναβαθμίσω τον επεξεργαστή και τη μνήμη, όπως και ο φίλος dazzlestef.Αλήθεια, dazzlestef, το έχεις ψάξει με την αναβάθμιση?Ρώτησες την αντιπροσωπεία ή θα το κάνεις μόνος σου?

Όσο για το μικρόφωνό του, είναι ικανοποιητικότατο και πολύ εύχρηστο.

Δημοσ.

Παιδιά εγώ που το παρέλαβα σημερα και περιμένω να μου το αλλάξουν τώρα(με το που το άνοιξα 2 καμένα pixel διπλα δίπλα)γιατί νομίζω ότι δεν αποδίδει σωστά το κόκκινο???Ποιο πολύ προς πορτοκαλί φέρνει.

Δημοσ.
@likoyrgos: Κοίταξε, το RAID 0 κανονικά δε σου τρώει τον ένα σκληρό αν γίνει κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης του ΛΣ. Αν όμως γίνει εκ των υστέρων (δηλαδή μέσα από τα Windows με το ειδικό tool της VIA), απ' ό,τι κατάλαβα ο ένας σκληρός "θυσιάζεται". It's strange though, πώς μπορώ να περάσω drivers με το F6 αφού μου βγάζει μήνυμα ότι δεν μπορεί να βρει οδηγό δισκέτας? Εκτός αν έκανα τελικά εγώ καμιά πατάτα, αλλά απ' όσο διάβαζα σε άλλο forum, κι άλλος ένας χρήστης την πάτησε έτσι και τελικά άφησε τους δύο σκληρούς ως είχαν.

 

Χρειάζεται να συνδέσεις εναν εξωτερικό οδηγό δισκέτας σε USB, και απο'κει θα κάνεις την δουλειά σου μια χαρά. Αν υπάρχει η απαραίτητη δισκέτα με τους drivers, χρησιμοποιείς αυτήν, αλλιώς περνάς απο το DVD σε μια δισκέτα τους απαραίτητους drivers. Είναι κριμα τέτοιο χαρακτηριστικό να μην χρησιμοποιείται, απο την στιγμή που έδωσες και τόσα χρήματα...

Δημοσ.
Χρειάζεται να συνδέσεις εναν εξωτερικό οδηγό δισκέτας σε USB, και απο'κει θα κάνεις την δουλειά σου μια χαρά. Αν υπάρχει η απαραίτητη δισκέτα με τους drivers, χρησιμοποιείς αυτήν, αλλιώς περνάς απο το DVD σε μια δισκέτα τους απαραίτητους drivers. Είναι κριμα τέτοιο χαρακτηριστικό να μην χρησιμοποιείται, απο την στιγμή που έδωσες και τόσα χρήματα...

 

Το ξέρω γμτ, αλλά κρίμα δεν είναι να αγοράσω και εξωτερικό οδηγό δισκέττας χωρίς να είμαι σίγουρος αν θα πετύχει το RAID? ;-)

Προς το παρόν θα το αφήσω ως έχει μιας και το χρειάζομαι άμεσα για να βγάλω κάποια σχέδια και τα Χριστούγεννα που θα είμαι πιο χαλαρός θα το επιχειρήσω αγοράζοντας και έναν οδηγό δισκέττας. Αλήθεια, αυτοί τροφοδοτούνται μόνο από τη θύρα USB ή έχουν και ξεχωριστό μετασχηματιστή? Γιατί δε θα αντέξω άλλα καλώδια να τρέχουν στο γραφείο μου! :-?

Δημοσ.

Verrasod θα το κανω μονος μου. εχουμε το ιδιο λαπτοπ.

Πρωτα θα ξεκινησω με την μνημη. ο επεξεργαστης ειναι ακομα πολυ ακριβος καπου στα 470 ευρω! Το κουλερ το πηρα απο ebay αλλα ειναι πολυ μικρο σε μεγεθος κανει ομως δουλεια. και την μνημη απο ebay λεω να την παρω.Την εχω βρει σε 1gb 100 δολλαρια. Ειναι η transcend.

http://www.transcendusa.com/Products/MEMList.asp?srhMemWay=PTY&axn=SingleSrh&&LangNo=0&OemID=FUJITSU-SIEMENS&ModelID=FUS326&ModelType=Notebook

 

Oσο για το dvd encoding αφου το περασεις στο δισκο βαλε το: DVD TO AVI AC3 RIPPER

απο εδω http://www.222dvd.com/index.htm

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ dazzlestef.Τη μνήμη σκέφτομαι κι εγώ να την αλλάξω μόνος μου.Είναι εύκολο.Για τον επεξεργαστή δεν ξέρω κατά πόσο μπορούμε μόνοι μας.

Δημοσ.

Eχει αναβαθμισει κανεις την μνημη του στο amiloM3438?

Aν ναι, ποια μαρκα εχει βαλει απο τις παρακατω;

Kingston, Transcend, Οcz η καποια αλλη;

To Cas Latency τι ρολο παιζει εαν ειναι 4 η πιο κατω η πιο πανω;

Δημοσ.

kotetsi με ξεχασες!!!δεν χρειαζεται να κανεις ολη την συμπιεση του dvd.

Βαζεις το προγραμμα DVD TO AVI AC3 RIPPER και τον divx codec 5.21 και στα πρωτα 5 με 10 λεπτα σου εμφανιζει, ποση ωρα θα κανει η συμπιεση.Στο δικο μου με 1.6mhz θελει 7 ωρες.Στο δικο σου με 2.13mhz ποσο?

Θα περιμενω......

Δημοσ.

Λοιπόν, έβαλα να κάνει encode το Along Came Polly (αντιγραμμένο) χωρίς υπότιτλους, το οποίο έχει διάρκεια μιάμιση ώρα. Με τον Divx codec 5.21, της ανάλυση όπως ήταν και τις υπόλοιπες ρυθμίσεις στο standard, θέλει (τουλάχιστον έτσι λέει) τριάντα έξι λεπτά.

 

Θα επανέλθω όταν το τελειώσει.

 

Edit: Χμμμ... μου έκανε μόνο 10 λεπτά γιατί είναι η trial version (γμτ, αφού έβαλα κωδικό :P ) και τα έκανε σε χρόνο μικρότερο της μισής ώρας (23 λεπτά).

 

Μηπως δεν έκανα κάτι σωστά ή είναι τόσο γρήγορο? Ή μηπως να το πάμε αναλογικά: τα 10 λεπτά σε 23 άρα τη μιάμιση ώρα σε τρεισήμιση ώρες?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...