Προς το περιεχόμενο

Απογοητευτικά τα στοιχεία για την κινηματογραφική αγορά

gbras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παράθεση:

α. οι νεοτεροι δεν εχουνε μαθει να πηγαινουνε σινεμα για την εμπειρια του να δεις τη ταινια σε αιθουσα.

ποια ειναι αυτη η εμπειρια?

εγω προσωπικα βλεπω ταινιες' date=' για να δω ταινιες, οχι για να κοινονοικοποιηθω, ουτε για να ακουω τον διπλα μου να τρωει πατατακια.

η αιθουσα ειναι κατι που *αναιχομαι* για να εχω καλες συνθηκες θεασης απο πλευρας ηχου και εικονας. Αν μπορω να το εχω αυτο σπιτι μου, ξαπλωμενος στο καναπε μου με τη κοπελια μου αγκαλια και fleece κουβερτα τοσο το χειροτερο για αυτους, δεν ξαναπαταω κινηματογραφο ποτε...[/quote']

αν διαβασεις τη συνεχεια θα καταλαβεις τι εννοω.

στην αιθουσα εγω προσωπικά "μπαινω" πιο πολυ μεσα στη ταινια,

δεν εχω διακοπες για τηλ πχ

ειμαι σε περιβαλλον οπου ολες οι αισθησεις μου ειναι προσανατολισμενες στην οθονη.

αυτα σε ιδανικες συνθηκες βεβαια.......

προχθες πηγα village να δω το proof (καλη ταινια κ απο αυτες που απαιτει προσοχη για να νιωσεις τα εντονα συναισθηματα που μοιραζονται απλοχερα)

κ κοντεψα να φριξω κ εγω.

αλλα λογικο να βαριουνται τα πιτσιρικια, δεν εχουνε μαθει οτι αυτο που βλεπουνε ισως απαιτει λιγη προσοχη

κ δεν ειναι μια συνεχης παραθεση ξυλου, σεξ κ ατακαδορικων σκετς.

οσον αφορα το θεμα με τα φοιτητικα εισιτηρια,

με λιγο χαζι στο αθηνοραμα θα βρειτε αιθουσες με φτηνοτερη εισοδο.

κ οπως εγραψε κ TheBoyFromSalina,

Αστυ και Αλφαβιλ forever!

ειδικα το αστυ, εχει την πρωτη προβολη -υπολογείστε γυρω στις 6- τις καθημερινες με γενικη εισοδο 3,5 ?

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
στην αιθουσα εγω προσωπικά "μπαινω" πιο πολυ μεσα στη ταινια,

δεν εχω διακοπες για τηλ πχ

ειμαι σε περιβαλλον οπου ολες οι αισθησεις μου ειναι προσανατολισμενες στην οθονη.

κατεβαζεις το τηλ, κλεινεις φωτα και παραθυρα και voila:)

καταλαβαινω τι εννοεις, αλλα με καθε σεβασμο το θεωρω ενα ιδεολογικο απομειναρι...

δεν εχουνε μαθει οτι αυτο που βλεπουνε ισως απαιτει λιγη προσοχη

κ δεν ειναι μια συνεχης παραθεση ξυλου, σεξ κ ατακαδορικων σκετς.

το χειροτερο ειναι οτι ακομα και σε *αυτες* τις ταινιες,απλα δεν το *βουλωνουν*. Το ADD εχει γινει πολυ της μοδας δεν ξερω, ισως να φταινε οι διαφημησεις, ισως οι γονεις τους αλλα δυσκολα βρισκεις ανθρωπο που να κρατα την προσοχη του πανω απο 20 λεπτα σε κατι...

απο την αλλη, οχι στο αλφαβιλ *δεν* παω το dolby stereo εχει ξεπεραστει εδω και ΠΟΛΛΑ χρονια και ειληκρινα τα ηχεια στο pc μου ειναι καλυτερα. Ενταξι σινεφιλ προβολες και τα μυαλα στα καγκελα, αλλα τα παιρνω και σε dvd

Δημοσ.

Συνηθες το φαινομενο αυτο εδω στη Ελλαδα(μονο?).Θες να δεις μια ταινια και και σου βγαινει το λαδι μια τα κω***δα με τα επιφωνηματα και τις "πλακιτσες" τους η με τον μλκ με το κινητο να σου σπαει τα νευρα.Ταινια βλεπουμε βγαλτε τον σκασμο.

Οσο για την επελαση των σκουπιδιων συμφωνω εχει γεμισει ο τοπος.Αυτες τις ταινιες(πχ the island) μονο για δβδ και αν.Και ειναι και η τιμη του κινηματογραφου που εχει ανεβει στα υψη.

Υ.Γ συγνωμη για τον εντονο τονο στην πρωτη παραγραφο.ελπιζω να κατανοειτε την αγανακτηση μου.

Δημοσ.

Το περίεργο είναι που ασχολούμαστε με τα κέρδη τους . Αφού δεν έχουν τα σινεμά την κίνηση που είχαν παλαιότερα , ας ρίξουν τις τιμές , ας κάνουν προσφορές (παιδικό , φοιτητικό , οικογενειακο εισητήριο , κάρτα μέλους ) !!!

Όχι . Θέλουν και την πίτα ολόκληρη , και τον σκύλο χορτάτο ...

Δημοσ.

Παιδια το φαινομενο εχει πολλες διαστασεις.

1.Η εισοδος της τεχνολογιας που παρεχει πολυ καλες συνθήκες πρόβολής στο Home Cinema...και το σχετικά φτηνό κόστος αγορας τους .

2.Οι κακές οικονομικές συνθήκες στη χώρα μας (ανεργεία,ακρίβεια) αλλα και το ακριβό εισητήριο των κινηματογράφων

3.Οι πάρα πολλές επιλογές ψυχαγωγίας και διασκέδασης...(Θεατρο,Σινεμα,Γήπεδο,Dvd,Φαγητο,Ποτό,Μπουζούκια....κτλ) σε συνδιασμό του περιορισμού του ελέυθερου χρόνου μας.

4.Οι πολλές κακές ταινίες που κυκλοφορούν σας αποτέλεσμα της κονσερβοποιησης του κινηματογράφου.

5.Η ιδιαίτερα γρήγορη κυκλοφορία των DVD αλλά και των παράνομων αντιγράφων καθώς και η τηλεόραση (κυρίως ψηφιακή) που τις προβάλλει σχετικά γρήγορα.

Τέλος θα ήθελα να πω και το έξής...Ποιό είναι το after sales service αυτών των εταιριών....> > ? Μήπως μας βλέπουν σαν το εύκολο κέρδος...? Μήπως είναι απρόσωπες..? Τώρα που θα σφίξουν οι κ....λοι όμως ίσως αλλάξουν τα πράγματα...

Δημοσ.

Εγω θα εμμεινω στη θεση μου: Βασικοτερο ολων ειναι η κακιστη ποιοτητα των ταινιων. Ισως και η ακριβεια/ανεργεια που επισεις ειναι στα high τους.

Ολα τα υπολοιπα, υπηρχαν και τα προηγουμενα χρονια: το εισητηριο ηταν 7€ αντι για 7.5 που ειναι τωρα, το home cinema υπηρχε και τοτε και ηταν επισης πολυ προσιτο, τα dvd βγαιναν επισης συντομα. Αλλα τετοια σαβουρα ταινιων δεν κυκλοφορουσε. Εχω να δω σοβαρη ταινια πολυ καιρο!

Για τα DVD μαλιστα εχω να πω οτι οσο παιρναει ο καιρος τα καλα τα εχουν δει ολο και πιο πολλοι. Κι οσο δεν ανανεωνονται με καλες καινουργιες ταινιες, πολυ φοβαμαι οτι κι εκει θα εχουμε κορεσμο, αν δεν εχουμε ηδη...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...