qspock Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2005 Θα συμφωνησω μονο στο πρωτο σκελος. Το γεγονος οτι οι ταινιες ειναι στη συντριπτικη τους πλειοψηφια ταινιες fast-food ειναι για μενα η μοναδικη και κυρια αιτια του προβληματος. Δε συμφωνω οτι δεν παει ο κοσμος σινεμα γιατι ξαφνικα διαπιστωσε οτι ειναι ακριβα τα εισητηρια. Απλα ο κοσμος προτιμαει να μην ρισκαρει τα λεφτα του γιατι με τις ταινιες που κυκλοφορουν εχει βαρεθει να κλαιει τα λεφτα του χωρις να το διασκεδαζει. Και παλιοτερα ακριβα ηταν, αλλα ο κοσμος πηγαινε σε κατι που αξιζε. Και στο μελλον θα παει αν ανεβει η ποιοτητα... Δεν συμφωνω επισης οτι οσοι εχουν home-theater δεν πανε σινεμα, ισα ισα αυτοι ειναι οι φανατικοι του ειδους και ξερουν πολυ καλα τη διαφορα μιας ΑΙΘΟΥΣΑΡΑΣ απο οποιοδηποτε home theater. Δεν τιθεται θεμα συγκρισης. Ενδεχoμενως εδω να πει κανεις οτι οι μη φαν του ειδους προτιμουν το DVD αφου δε καταλαβαινουν διαφορα. Αλλα θα αντικρουσω λεγοντας οτι αυτοι δε καταλαβαινουν τη διαφορα ουτε αναμεσα σε ενα Home-Theater και μια απλη Stereo TV. Οποτε και παλιοτερα δεν πηγαιναν... Οσον αφορα τον τυπο που θα σχολιαζει η θα μιλαει στο κινητο, τετοιοι υπηρχαν και παλιοτερα. Ισως βεβαια να αυξηθηκαν, οταν το σινεμα εγινε μοδα και πλεον βλεπουμε στις αιθουσας καθε καρυδιας καρυδι... Αυτους δηλαδη που πανε στο σινεμα και αναλογα με τις ωρες προβολων μπαινουν τυχαια σε μια αιθουσα και βλεπουν ο,τι δειχνει. Κι αν δεν τους αρεσουν τα πρωτα 5' σηκωνονται και φευγουν. Κυριως ζευγαρια στην νυχτερινη τους trendy εξοδο. Αλλα κι αυτο δεν ειναι λογος να εχει τετοια πτωση συνολικα ο κηνιματογραφος. Δυστυχως, πιστευω οτι αποκλειστικος υπαιτιος για το προβλημα ειναι η κακη ποιοτητα των ταινιων, που σε συνδυασμο με την μεγαλη ποσοτητα και συχνοτητα τους (ειπαμε, ταινιες fast food) εχει κανει τον θεατη να χασει την αξιοπιστια του στον κινηματογραφο ως μεσο ψυχαγωγιας. Και πολυ φοβαμαι οτι αυτο θα περασει και στα DVD συντομα, αν δεν εχει ηδη γινει κατι τετοιο. Καποτε δεν εβρισκες ξενικοιαστα blockbusters, τωρα βρισκεις σχετικα πιο ανετα (εμ, σιγα τα blockbusters!). Εγω προσωπικα, αισθανομαι το ρεπερτοριο των καλων ταινιων που μου εμειναν να δω να στενευει επικινδυνα. Και μιλαω φυσικα για παλιες ταινιες, που ευτυχως υπαρχουν πολλες και ποιοτικοτατες. Πλεον νοικιαζω μια καινουργια ταινια και απλα ευχομαι να μπορεσω να την δω ολη χωρις να βαρεθω! Αφου το εχω ριξει στις σειρες... Που εκεινες οι ταινιες-σταθμοι που συναρπαζουν, καθηλωνουν, συγκινουν. Αν καποιος κανει τετοιο εγχηρημα θα τον πουν και γραφικο! Δυστυχως η ιδια η τεχνη του κινηματογραφου αντιμετωπιζει βαθια κριση. Η απληστια, το ευκολο χρημα, η τυποποιηση και μαζικη παραγωγη, ολα αυτα συμβαλουν αρνητικα. Ευχομαι να ξεπεραστει αυτη η κριση, αλλα με αυτα που βλεπω τελευταια μονο αισιοδοξος δεν ειμαι. Τα πραγματα πανε απο το κακο στο χειροτερο. Η φετινη χρονια ειναι μια νεκρη κινηματογραφικη χρονια μεχρι στιγμης
s0st0s Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2005 simfono ki ego oti ta multiplex skotosane tin poiotita kai ti glikia afti aisthisi tis katamestis aithousas tou sinoikiakou kinimatografou, o opoios gemize kathe paraskevosavvatokiriako... thimamai tainies pou menane gia 2 kai 3 vdomades se provoli kai den allazane se ligotero apo mia vdomada opos ginetai tora, o kosmos pigaine na dei merikes apo aftes 2 kai 3 fores...thimamai tis piso theseis tis galarias opou pigaines me tin kopelia pou itheles na rikseis kai an den kathotane i fasi...ntaksei den peirazei itan kai i parea 3 seires pio kato ...kamia fora den itan toso i tainia oso i oli aisthisi...exo toses oraies anamniseis apo tous sinoikiakous kinmatografous tis thessalonikis opou sa sxoliaropaido kai sa gimnasiopaido pigaina toulaxiston 4-5 fores to mina..kai tora tous vlepo enan enan na vazoun louketo min mporontas na antagonistoun ta multiplex.. endeiktiki tis neas taksis pragmaton itan i antidrasi mias filis otan tis proteina na pame se enan apo tous ligous sinoikiakous kinimatografous gia na doume to broken flowers kai afti ksinise legontas "kaliteri aithousa den mporouses na vreis???"..alla parolafta otan mpika mesa kai eida tin klassiki aithousa me tis apeires theseis se eftheia kai oxi se keklimeno epipedo, mou irthan ola afta ta sinaisthimata kai oi eikones apo ta poli paidika mou xronia...kai eimai mono 22!!! se pio realistiko epipedo, pera apo tis times eisitirion kai kilikeion sta multiplex skefteite afta pou aneferan oi ipoloipoi parapano...paliotera den ipirxan ta dvd, den eixan oles oi oikogeneies video sto spiti kai akoma kai na eixan oi tainies kanane apo 6 mines mexri kai 3 xronia gia na erthoun stin ellada se video. Eno tora kikloforoun idi stis inomenes politeies se dvd prin kan erthoun stis ellinikes aithouses...voithisan ligo kai oi ipologistes me tis afksanomenes dinatotites tous...(skefteite ripping se vhs me ipologistes tis proigoumenis dekaetias --->LOL).. Oi kairoi allazoun kai mazi me aftous oi texnologies oi dinatotites kai oi sinitheies...ta multiplex einai aftis tis epoxis oi standalone kinimatografoi mias palioteris...elpizo mono na meinei esto kai enas gia na pigaino kai na ksanginomai gia ligo mathitis...ki as paizei kai to BLADE TRINITY:shock::shock::shock:!!!!
gbras Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2005 basika paidia an deite ti genikoteri eikona akoma kai o kinimatografos einai o krikos mia alisidas pou denei ta panta giro apo to grigoro kai eukolo kerdos kai auto exei os sinepeia tin katheti ptosi tis poiotitas.ta panta ena fast food...
Rising1980 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2005 Πιστεύω (όπως και οι περισσότεροι) ότι ο βασικός λόγος είναι το κόστος. Θυμάμαι όταν πήγαινα Γυμνάσιο, λέγαμε: "Ρε σεις δεν έχω λεφτά. Δεν πάμε κανα σινεμά;" Ήταν η φτηνή λύση. Πλέον έχει αλλάξει. Για παράδειγμα εγώ προσωπικά προτιμώ να πάω να πιώ ένα ποτό παρά να πάω σινεμά. Ούτως ή άλλως, τα ίδια λεφτά (πάνω-κάτω) θα ξοδέψω.
Pablo_Hasan Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2005 gia mena thn eu8unh thn exoun oi etairies dianomhs, ka8e xrono bgainoun para polu kales tainies, to kserw giati phgainw polu suxna se festibal kinhmatografou, kai parola auta epimenoun na fernoun o,ti pio mpazo kukloforei. Oi multiplex den exoun problhma giati me gero marketing exoun kataferei na perasoun thn idea oti to nohma den einai paw giati 8elw na dw thn tainia, alla giati einai trendy na paw gia bradu ekei...
haris_ch02019 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2005 Πιστεύω (όπως και οι περισσότεροι) ότι ο βασικός λόγος είναι το κόστος. Θυμάμαι όταν πήγαινα Γυμνάσιο' date=' λέγαμε: "Ρε σεις δεν έχω λεφτά. Δεν πάμε κανα σινεμά;"Ήταν η φτηνή λύση. Πλέον έχει αλλάξει. Για παράδειγμα εγώ προσωπικά προτιμώ να πάω να πιώ ένα ποτό παρά να πάω σινεμά. Ούτως ή άλλως, τα ίδια λεφτά (πάνω-κάτω) θα ξοδέψω.[/quote'] Όπως έχω ξαναγράψει σε ένα άλλο ποστ ρώτησα μία φίλη μου που μένει στο παρίσι τι κάνει όταν δεν έχει λεφτά να βγεί έξω και μου είπε: "Πάω σινεμά!!" εγώ έμεινα μ@λ@κ@ς και μου εξήγησε ότι με 30 ευρό έχει κάρτα για 1 μήνα ελευθέρας σε μία αλυσίδα σινεμά!!
TheBoyFromSalina Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2005 Καλα να παθουνε που ανοιξανε και καινουριο γραφειο διανομης για να εφοδιαζουν με ακομα περισσοτερη σαβουρα τα multiplex. Αστυ και Αλφαβιλ forever!
Godfath3r Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2005 Όπως έχω ξαναγράψει σε ένα άλλο ποστ ρώτησα μία φίλη μου που μένει στο παρίσι τι κάνει όταν δεν έχει λεφτά να βγεί έξω και μου είπε: "Πάω σινεμά!!" εγώ έμεινα μ@λ@κ@ς και μου εξήγησε ότι με 30 ευρό έχει κάρτα για 1 μήνα ελευθέρας σε μία αλυσίδα σινεμά!! ΕΕεεεε???Για όσες προβολές θέλει???
Panahs Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2005 Καλά να πάθουν ρε τα καθίκια, καλά να πάθουν! 7,5 ευρώ ρε οι κλέφτες, τι το πέρασαν?? Για να πάμε να βλέπουμε αηδίες που γυρίζονται με βάση το marketing? Αλλά να τους δω τώρα τι θα κάνουν, μήπως θα το ακριβύνουν περισσότερο για να καλύψουν το έλλειμμα? Ικανούς τους έχω! Εγώ λέω να πάνε όλοι οι διανομείς και οι multiplex στα τάρταρα. Εύχομαι και η παγκόσμια κινηματογραφική βιομηχανία (κυρίως η αμερικάνικη) να καταρρεύσει, κι ας είναι όνειρό μου να γίνω σκηνοθέτης. Πείτε μου, όχι πείτε μου, γιατί να πάω να δω μια ταινία, αφού μετά από 3-6 μήνες θα βγει το director's cut που θα περιέχει την ταινία όπως την ήθελε ο σκηνοθέτης και χωρίς λογοκρισία? Για το feeling της αίθουσας? Ή μήπως επειδή πρέπει να πηγαίνουν και τα 13χρονα, όπως προστάζει το τμήμα marketing, και να χέζονται στα δολάρια οι παραγωγοί? Ε να πάνε να χεστούνε όντως τελικά! Σκοτίστηκα για το feeling. Πάω και θέατρο και τελειώνει η υπόθεση. Ενδεικτικά θα αναφέρω ότι ο άνθρωπος που έδωσε το πράσινο φως για να γυριστεί το fight club (μια από τις σημαντικότερες ταινίες των τελευταίων 10 ετών) απολύθηκε επειδή η ταινία απέτυχε εμπορικά. Να σε τι άτομα πάνε τα λεφτά μας. Σε άτομα που διώχνουν αυτούς που κάνουν κάτι ποιοτικό.
haris_ch02019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2005 ΕΕεεεε???Για όσες προβολές θέλει??? yeap! (gamwto oi 10 xaraktires!!)
beastgr Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2005 Βασικά το ότι μπορεί να έχει κρίση ο κινηματογράφος στην ελλάδα δε σημαίνει ότι βρίσκεται σε κρίση παντού ε; Δεύτερον, εγώ έχω μια πιο απαισιόδοξη άποψη για τα πράγματα. Το θέμα δεν είναι γιατί βγάζουν σκουπίδια τα μεγάλα studios. Αυτοί τη δουλειά τους κάνουν και θέλουν να βγάλουν λεφτά (δε πιστεύω κανείς από εσάς αν ήτανε στη θέση τους να έκανε κάτι διαφορετικό). Εκείνο για μένα το οποίο ευθύνεται στο μεγαλύτερο ποσοστό για την όλη κατάσταση με τις ταινίες-σκουπίδια είναι το κοινό. Και εξηγούμαι πολύ απλά. Αν ήσασταν στη θέση ενός μεγαλοπαραγωγού πού θα δίνατε τα ωραία σας λεφτουδάκια. Σε ταινία "σκουπίδι"που το μόνο που έχει να δείξει είναι τα ωραία εφέ (αλλά για ένα παράξενο λόγο ο κόσμος πάει να τη δει κατά χιλιάδες) ή σε μια ταινία ψαγμένη (όχι ψευτοκουλτουριάρικη) που είναι ο ορισμός της τέχνης του κινηματογράφου αλλά και που πάλι όλως παραδόξως δε πατάει ούτε μύγα στις αίθουσες;; Παραδείγματα δε χρειάζεται να πω. Ξέρουμε όλοι φαντάζομαι. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι: Την ποιότητα των ταινιών ΔΕΝ την καθορίζει κανένας παραγωγός κανένα στούντιο. Αυτοί βάζουν τα λεφτά τους όπου "μυρίζονται" χρυσό. Το κοινό καθορίζει τα πάντα. Είμαι σίγουρος ότι αν το κοινό στρεφόταν σε καλές ποιοτικές ταινίες, κανένας δε θα είχε πρόβλημα να βάλει τα λεφτά του ως παραγωγός. Αλλά που... (παράδειγμα που προαναφέρθηκε το fight club και χίλιες δυο άλλες) Το θέμα είναι ότι ο κόσμος δυστυχώς κινείται σαν τα πρόβατα, μαζικά. Με τέτοιες λογικές μην περιμένετε να δείτε άσπρη μέρα. Τώρα για το αν ο κόσμος στην ελλάδα βαρέθηκε και δεν πατάει κινηματογράφους, για μένα αυτό είναι καλό σημάδι, οτι δηλ ΙΣΩΣ να έγινε απαιτητικός.Μακαρι... Προσωπικά εγώ σινεμά παλιότερα πήγαινα αρκετά συχνά αλλά πλεον πατάω σπάνια και αφού ψάξω πολύ για καμιά ταινία. Η ατμόσφαιρα όμως στη σκοτεινή αίθουσα δεν συγκρίνεται με κανένα home cinema για μένα...
john1987 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2005 εχεις δικιο....οι παραγωγοι επιχειρηματιες ειναι,η ευθυνη ανηκει στο κοινο.... παντως,δεν κατηγοριοποιουνται οι ταινιες σε σκουπιδια και μη σκουπιδια... αν εχω δηλαδη εγω διαθεση να δω action movie θα μου ζητησει κανεις το λογο γιατι παω να δω σκουπιδι και δεν υποστηριζω το ποιοτικο σινεμα? επισης,πολλες ταινιες action ειναι πολυ καλες,οπως και βεβαια πολλες κουλτουριαρικες ειναι επιτηδευμενες και κατ'ουσιαν σκουπιδια και αυτες... αλλα να σου πω κατι? το blockbuster αλλιως θα δειξει στη μεγαλη οθονη και αλλιως στη μικρη.... ενω το κουλτουριαρικο δε θα εχει μεγαλη διαφορα..... δεν παιζει ρολο αυτο...?
beastgr Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2005 Φίλε jihn1987 όταν μιλούσα για ταινίες-σκουπίδια δεν αναφερόμουν σε συγκεκριμένα είδη ταινιών. Εννοείται ότι υπάρχουν σκουπίδια σε όλα τα είδη (εννοείται και στα action) όπως και διαμάντια. Και εννοείται ότι πας να δεις μια ταινία σύμφωνα με τη διάθεσή σου εκείνη τη στιγμή. Όταν δηλ. γυρίζεις από δουλειά και είσαι κουρασμένος δεν λέει να πας να δεις καμιά ψαγμένη με νοήματα γιατί το πιθανότερο είναι ότι θα ξενερώσεις... Και πίστεψέ με προτιμώ να δω μια action ταινία-σκουπίδι παρά μια ψευτοκουλτουριάρικη και να αναρωτιέμαι τί ήθελε να πει ο ποιητής...(που το πιθανότερο είναι να με τσατίσει κιόλας ...) Απλά τα είχα πει τα παραπάνω γιατί ακούω από πολλούς να λένε για τους μα***κες τους παραγωγούς και τα στούντιο που βγάζουν τέτοιες ταινίες ενώ στην πραγματικότητα το μαζικό κοινό πρέπει να κράζουμε. το blockbuster αλλιως θα δειξει στη μεγαλη οθονη και αλλιως στη μικρη.... ενω το κουλτουριαρικο δε θα εχει μεγαλη διαφορα..... δεν παιζει ρολο αυτο...? Πλέον τα Home cinema είναι πολύ κορυφαία και μπορείς να απολαύσεις και τα "blockbuster" στο σπίτι χωρίς πολλές διαφορές. Εμένα μου αρέσει πολύ να πηγαίνω σινεμά λόγο της ατμόσφαιρας και του κόσμου. Φυσικά αυτό είναι καθαρά προσωπικό. Άλλος μπορεί να βρίσκει άλλους λόγους που το αρέσει η σκοτεινή αίθουσα... Αυτά τα λίγα
john1987 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 σιγουρα η σκοτεινη αιθουσα εχει κατι διαφορετικο... βεβαια,ο καθενας δεν μπορει να εχει ενα home cinema....για αυτο μιλησα για μικρη οθονη...
epote Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 1. Οι περισσοτερες πλεον ταινιες ειναι για τα σκουπιδια και δεν μιλαω για ταινιες ψαγμενες και με νοηματα αλλωστε τετοιες ταινιες ποτε δεν τις ευχαριστηθηκα πραγματικα. Μιλαω για ταινιες τυπου Terminator ας πουμε.Πας λοιπον στον κινηματογραφο και κλαις τα λεφτα σου στις 7 απο τις 10 ταινιες για να μην πω πιο πολυ 2. Ειναι επισης και τα εισητηρια τα οποια ειναι αδικαιολογητα ακριβα. ακου 7.5 ευρω για να δεις μια ταινια. Τουλαχιστον να το αξιζαν οι περισσοτερες αλλα απο το κακο στο χειροτερο. 3. Ακομα και αν βρεις ομως μια καλη ταινια που να αξιζει τα λεφτα της 9 στις 10 φορες θα βρεθει καποιος/ καποια να μη πω τι νοημοσυνης που ειτε θα σχολιαζει την ταινια λες και ειναι μονος του η θα μιλαει στο κινητο για να εξηγησει οτι ειναι στο σινεμα, δυνατα βεβαια για να ειναι σιγουρος οτι τον ακουει ο συνομιλητης του. 4. Πλεον ομως τα οικιακα home cinema ειναι πολυ προσιτα και μπορει πραγματικα ο καθενας να εχει σπιτι του ειδικα καποιος που βλεπει συχνα ταινιες. Ετσι λοιπον περιμενεις την ταινια να βγει σε dvd ( αν δεν την εχεις ηδη κατεβασει ) και την βλεπεις με ελαχιστα λεφτα με οσους και οποιους θελεις και μια πιτσα δωρο well said. το ποσες ΑΗΔΙΕΣ βγαινουν δεν περιγραφεται και ναι αναφερομαι και εγω στα blockbusters, το "the island" το οποιο ηταν επιοικος αδιαφορο... και μετα ειναι και το αλλο, τα franchises. Ελεος! jurasic park 3467 η επιστροφη του Nedry. το εισητιριο εχει παει στο θεο πραγματικα, 7.5 ευρω? οχι, man, ειναι πολλα, παραγκελνω πιτσουλα και τη τρωω αραχτος σπιτι μου χωρις καθε ΚΑΦΡΟ να μου πριζει τα συκωτια και τη βλεπω στο 5.1 μου. ενταξι ειναι μικρη η οθονη, σιγα το αυγα... α. οι νεοτεροι δεν εχουνε μαθει να πηγαινουνε σινεμα για την εμπειρια του να δεις τη ταινια σε αιθουσα. ποια ειναι αυτη η εμπειρια? εγω προσωπικα βλεπω ταινιες, για να δω ταινιες, οχι για να κοινονοικοποιηθω, ουτε για να ακουω τον διπλα μου να τρωει πατατακια. η αιθουσα ειναι κατι που *αναιχομαι* για να εχω καλες συνθηκες θεασης απο πλευρας ηχου και εικονας. Αν μπορω να το εχω αυτο σπιτι μου, ξαπλωμενος στο καναπε μου με τη κοπελια μου αγκαλια και fleece κουβερτα τοσο το χειροτερο για αυτους, δεν ξαναπαταω κινηματογραφο ποτε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.