Προς το περιεχόμενο

προβληματάκι... help!

Challenger

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα Athlon 2400+ , Αbit NF7S v.2 και 2x512 DDR@333 (pmi και Nanya :P).

2-3 χρόνια τώρα, που έχω αυτό το σύστημα, λειτουργούσε μια χαρά στα 12x166 (=2000). (Το FSB πάει και λίγο παραπάνω ;))

Πριναπό λίγες μέρες, στο άσχετο, ενώ ήταν μέσα στα windows, έσβηνε το pc τελείως και το speaker έκανε μπιπ μπιπ (σε διαφορετικό τόνο - δεν ήταν η κλασική ένδειξη για τη μνήμη ή την κάρτα γραφικών)

Το αποτέλεσμα είναι να μπορώ να το δουλεύω μόνο σε 10x150=1500.

Tί νομίζετε ότι μπορεί να συμβαίνει? Τις μνήμες τις δοκίμασα και ξεχωριστά, αλλά το πρόβλημα παραμένει... Τα φώτα σας!

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Τροφοδοτικό αρκετά πιθανόν (ο athlon είναι και πσιλο-power hungry). Μετά από 1-1,5 χρόνο αρχίζουν και τα παίζουν, ειδικά τα q-tek.

Δημοσ.

έσω tagan 400W που το πήρα πριν απο λίγους μήνες. Επίσης, αποκλείω να φταίει το τροφοδοτικό,, αφού δεν κάνει μπιπ μπιπ σε περίπτωση που φταίει το τροφοδοτικό. Τέλος, τα ρεύματα που δίνει είναι σε πολύ καλό επίπεδο

+12,10, +5,06 και +3,34 (τουλάχιστον στα 1500ΜΗΖ με 1.70V)

Δημοσ.

Έβγαλα cpu, την καθάρισα, έβαλα AS 5, την ξανάβαλα, φλάσαρα τη μητρική με το τελευταίο bios (2,7) και πάλι μου την κάνει. Τώρα βέβαια ομολογώ ότι στα 12*166 μπαίνει στα XP αλλά κάποια στιγμή σβήνει. Τι φταίει ρε παιδιά? Οποιαδήποτε ιδέα ευπρόσδεκτη. Το τροφοδοτικό ακόμα και στο 12*166 μου δίνει πολύ καλά ρεύματα οπότε το αποκλείω

Δημοσ.

Το ιδιο ειχα παθει κι εγω παλια, μ' ενα Celeron 300A -> 450.

Ενω δουλευε καλα μερικα χρονια, καποια στιγμη πηγαινε μονο μεχρι 375.

Ετσι ειναι φιλε. Το overclocking καποτε σταματαει...

Δημοσ.

Μα δεν τον είχα πουσαρισμένο τον επεξεργαστή!!!

το default του είναι 15*133=2000 και εγώ το είχα 12*166=2000 ώστε να δουλεύουν οι μνήμες στα 333.

Εσένα τι έκανε? Τί σχέση έχει αυτό που λές με το δικό μου πρόβλημα?

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπόν: Το πρόβλημα είναι το εξής: Όταν το κουτί είναι ξαπλωμένο λειτουργεί μια χαρά. Μόλις το σηκώσω όρθιο το κουτί, μετά απο 5 λεπτά σβήνει και κάνει σαν ασθενοφόρο...

Μόλις το ανακάλυψα κουφάθηκα... Του έκανα έναν εξορκισμό, του ριξα 3 κλωτσιές, έβγαλα τον επεξεργαστή και το ξανάβαλα, και όταν είδα ότι το ξανάκανε έκανα το εξής: Ενώ το κουτί είναι ξαπλωμένο, κουνάω ελάχιστα την ψύκτρα της cpu (Volcano). Τότε σβήνει ΑΜΕΣΩΣ και κάνει πάλι σαν ασθενοφόρο. Το συμπέρασμα είναι ότι οταν το κουτί είναι όρθιο, μετακινείται η ψύκτρα λόγω βάρους και κλείνει. Τί λέτε να φταίει? Η ψυκτρα είναι καλά κουμπωμένη πάντως.

Δημοσ.

Τι να σου πω φίλε μου. Εμένα ένας ΡΙΙΙ μου έσβυνε σχεδόν αμέσως. Τελικά καλά που ένα φιλαράκι μου έβγαλε την ψύκτρα και μου έβαλε μια απο Athlon με καινούργια θερμοαγώγιμη σιλικόνη. Απο τότε δουλεύει μια χαρά (για την ηλικία του δηλαδή).

Δημοσ.

Απ΄ οτι φάνηκε απο...την νεκροψία, δεν πατούσε καλά η ψύκτρα ή τέλος πάντων δεν απορροφούσε τη θερμότητα, με αποτέλεσμα να ανεβάζει θερμοκρασία ο επεξεργαστής και να σβήνει ωστε να μην καεί. Όμως εμένα το έκανε κατευθείαν με το που τον άνοιγα.

Δημοσ.

Βραχυκύκλωμα απο πού; Τροφοδοτικό, μητρική (καμια γείωση;). Αν είναι λύστο όλο το μηχάνημα και ψάξτο. Αν μπορούσες να δοκιμάσεις και άλλα εξαρτήματα (π.χ. να βάλεις αλλο τροφοδοτικό). Ξέρω γω; Μου φαίνεται πως θα το βρείς εκεί που δεν το περιμένεις.

Δημοσ.

Έλα ντε... βραχυκύκλωμα που? Όταν "κουνάω" την ψύκτρα σβήνει, αλλά όταν "κουνάω" τη μητρική (τραβώντας την ή πιέζοντας - ξέρω ΛΟΛ, αλλά τι άλλο να κάνω) δεν σβήνει. Γι' αυτό επικεντρώνω το πρόβλημα στη cpu ή τη cpu Fan

Δημοσ.

'Εχω την εντύπωση ότι οι μητρικές έχουν ενα sensor που ανιχνεύει την ύπαρξη ψύκτρας και δεν εκκινούν το σύστημα χωρίς αυτή. Λογικά δεν θα έχει κάτσει καλά η ψύκτρα στις εγκοπές του socket A και γι' αυτό δεν ανιχνεύεται. Προσπάθησε να κουνήσεις τα "λαμάκια" που την στηρίζουν έτσι ώστε να "κουμπώσουν" καλά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...