Sorath Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2005 Έχω δύο δίσκους σε Raid 0. Δυστηχώς έκανα βλακεία τότε που το έστηνα το μηχάνημα και έβαλα και τους δύο δίσκους στο ίδιο IDE (master και slave αντίστοιχα). Δοκίμασα να βάλω τον 2ο δίσκο στο άλλο κανάλι IDE ως master. O controller τους βλέπει και τους δύο δίσκους τώρα (master σε κάθε IDE), αναγνωρίζει οτι ανήκουν στο Array 0 αλλά βγάζει μύνημα configuration error και οτι οι δίσκοι μετακινήθηκαν. Το θέμα είναι οτι για να συνεχίσει, ζητάει να κάνει rebuild το raid. Αν του πω να το κάνει, θα χάσω και όλα τα data στους δίσκους; :???:
Sorath Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2005 Μιας και δεν γνωρίζει κανείς, βρήκα μόνος μου την λύση. Έβαλα δυο αλλους δίσκους πάλι στο ίδιο IDE. Έφτιαξα το array και μετά τους έβαλα τον καθένα στο Primary και Secondary IDE αντιστοιχως. Παρουσιάστηκε το error στον controller και όταν του είπα να κάνει rebuild μου είπε απλά "Function Not Applicable" κοινώς γιοκ. Ώρα να πέρνουμε back-up ώστε να στήσω το μηχάνημα απο την αρχή. Φτουυυυυ.....
plpapadopoulos Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2005 Den einai megalo to mperdema sto RAID0, alla o controller kai h eyeliksia tou. Se ena mhxanhma mou me SCSI RAID Controller kai 4 diskous se RAID0, opote 8elhsw, vazw kai vgazw tous diskous apo to kalwdio, akoma kai 8eseis sthn kalwdiotainia exw allaksei kai ola kala. Einai la8os na nomizei kaneis oti me enan IDE/SATA controller twn 20-60 eurw h' me tous onboard, oti 8a kanei RAID swsto. Mia patata pou 8a sernetai 8a dhmiourgh8ei kai 8a dhmiourgei provlhmata synexws, sto ypografw!
Sorath Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2005 Ήρεμα βρε φίλε plpapadopoulos. Δεν απαίτησα απο τον onboard controller να μου κάνει παπάδες. Εννοείται οτι ένας scsi raid controller για Server θα είναι πολύ καλύτερος αλλά και για αυτό κοστίζουν και τόσο. Πάντως πέρα απο την δυνατότητα αυτή που δεν έχω, να αλλάξω θέση στους δίσκους δηλαδή, μια χαρά αποδίδει το Raid που έχω και δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα. Απλά ήθελα να τους βάλω σε διαφορετικό IDE γιατί έτσι θα κέρδιζα επιπλέον ταχύτητα. Εξάλλου σε άλλο ίδιας σύνθεσης σύστημα, που έχει ένα μόνο δίσκο, τα Windows και γενικά οι εφαρμογές (πχ Photoshop CS) ανοίγουν σε αισθητά μεγαλύτερο χρόνο.
plpapadopoulos Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2005 De 8ymwsa re sy, apla to ti exw travhksei me ena filaraki apo th mera pou apofasise na valei tetoiou eidous RAID de legetai... Corrupted files, kremasmata perierga, xasimo tou array klp. O controller tou htan enas Silicon Image Sil649 ATA133 RAID se mia fthnh ylopoihsh twn 15-20 eurw agorasmenh apo Germania. 3 fores phga na antallaksoume MP3 kai tis 2 apo aytes katsame kai ftiaxname to RAID tou.
seven77 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2005 De 8ymwsa re sy, apla to ti exw travhksei me ena filaraki apo th mera pou apofasise na valei tetoiou eidous RAID de legetai... Corrupted files, kremasmata perierga, xasimo tou array klp. O controller tou htan enas Silicon Image Sil649 ATA133 RAID se mia fthnh ylopoihsh twn 15-20 eurw agorasmenh apo Germania. 3 fores phga na antallaksoume MP3 kai tis 2 apo aytes katsame kai ftiaxname to RAID tou. ego tin epatha 3 fores me intel srcs 16 me tis 6 ypodoxes 400+€ controler
YiannisMn Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2005 Έχω την εξής απορία σχετικά με το Raid-0: Αφού ενώσετε τους δίσκους στη σειρά, μετά ΠΟΥ και ΠΩΣ παίρνετε backup?? Φαντάζομαι ότι η συνολική χωρητικότητα είναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ για να φυλαχτεί κάπου και 2η φορά.
Sorath Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2005 Έχεις δίκιο. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ τα 150Gb απο τα 400Gb που έχω διαθέσιμα. Τα αρχεία που δεν θα ήθελα με τίποτα να χάσω είναι περίπου στα 20Gb. Αυτά βρίσκονται copy στον serverάκο του σπιτιού που μοιράζει internet. Δυστηχώς επειδή εκείνο το PC είναι παλιό δεν διαθέτει πολύ χώρο (50Gb). Τα υπόλοιπα Gb είναι κυρίως funny videos και γενικώς funny stuf που και να τα χάσω δεν μπορώ να πω οτι θα με πειράξει ιδιαίτερα. Επίσης πολλά Gb οφείλοντε στα παιχνίδια. Tα saves τα έχω backup οπότε όποτε θέλω τα ξανακάνω install και κάνω restore τα savegames. Τέλος έχω κάποιες ταινίες που γίνοντε rip, λίγες στον αριθμό οπότε μικρό το κακό αν τύχει η στραβή. Εκεί που ψιλοανυσηχώ είναι στα mp3. Είναι μεγάλος ο όγκος και πραγματικά δεν ξέρω που να τα κάνω backup. Φυσικά δεν τα θέλω όλα, αλλά αντε να τα ξεχωρίσεις. Βασικά, παίρνω τα ρίσκα μου, αλλά δεν νομίζω οτι μέχρι να βρω αποθηκευτικό χώρο θα σκάσουν οι δίσκοι μου. Φυσικά υπάρχει δυνατός ανεμιστήρας όπου τους ψύχει ιδιαίτερα αποτελεσματικά, με το αντίτιμο βέβαια του θορύβου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.