Προς το περιεχόμενο

Προβλημα μητρικης

nikoskourtis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω μια παλια μητρικη gigabyte GA 7ZX που δεν αναβει. Ειχα βγαλει τον υπολογιστη μια μερα και τον πηγα σε αλλο δωματιο (για να καθαρισω το γραφειο). Οταν τον ξαναεβαλα στη θεση του δεν ξεκιναγε. Εκανα μια αναβαθμιση (Cpu, motherboard, Ram) αφου μου χρειαζοταν. Τωρα σκεφτηκα να φτιαξω τον παλιο για να τον φτιαξω Divx player. Τι μπορει να επαθε η μητρικη; Δεν βλεπω να εχει ξεκολλησει κατι. Αναβουν το ανεμiστηρακιa της cpu, η cpu ζεσταινεται κανονικα σα να ειναι το συστημα αναμενο αλλα χωρις να φορτωνεται με εργασιες η cpu, και οι μνημες το ιδιο, και η καρτα γραφικων (που σημαινει νομιζω οτι τροφοδοτουνται με ταση). Ομως δεν κανει boot. Να χαλασε το Bios; Αλλα πως; Μου φαινεται περιεργο.

Δημοσ.

Εγω είχα παρόμοιο πρόβλημα, δεν μπούταρε καθόλου η μητρική. Αλλά είχα κάνει μια αποτυχημένη προσπάθεια για bios update. τσεκαρε τα topic.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Βρηκα τη λυση. Εφτεγε η cpu τελικα.

Καποτε ειχα κοψει και ενωσει τα L-bridges της cpu με μολυβι. Για καποιο λογο ομως το μολυβι εφυγε με τον καιρο και ετσι δεν αναγνωριζε η μητρικη to multiplier ωστε να μπουταρει. Εγω ομως ειχα βαλει τη cpu στο καινουριο μου motherboard και δουλευε. Αρα σκεφτηκα οτι εφταιγε η μιητρικη. Ομως η καινουρια μητρικη εχει jumper που ρυθμιζουν to multiplier και παρακαμπτουν τα L-bridges το οποιο δεν ελαβα υποψη μου. Ετσι η παλια μητρικη που διαβαζε τα L-bridges δεν τα εβρισκε σωστα. Βεβαια δεν εβαλα κι εγω την καινουρια cpu στο παλιο motherboard να δω αν δουλευε (βλακεια μου).

Η αφορμη για να ψαξω ηταν μια μεταχειρησμενη μητρικη ιδιας γενιας με την υποτιθεμενη χαλασμενη που αγορασα απο το fleamarket. Αφου λοιπον εβαλα τη cpu πανω της, δεν μπουταρε ουτε αυτη. Οποτε σκεφτηκα οτι μπορει να γινεται κατι με τη cpu. Και πηγε το μυαλο μου στα L-bridges τα οποια τα ξαναενωσα και τωρα δουλεει αψογα cpu με την παλια μου μητρικη οπως τον παλιο καλο καιρο, την οποια μητρικη παραλιγο να εχω καταστρεψει για να παρω τους πυκνωτες που εχει πανω. Τωρα εχω 2 παλιες μητρικες (η υποτιθεμενη χαλασμενη και αυτη που αγορασα απο το fleamarket για να την αντικαταστησω). Το λεω ολο αυτο για να βοηθησω καποιους που πιθανως δεν αναβει η μητρικη τους (ουτε μπιπ δεν εκανε σε μενα) και ψαχνουν το προβλημα στη μητρικη. Προσεξτε λοιπον οτι μπορει να φταιει η cpu που δεν αναβει η μητρικη και δεν κανει καποιο "μπιπ" σφαλματος. Αν φταιει κατι αλλο εκτος απο μητρικη και cpu τοτε το συστημα κανει καποια "μπιπ" στη σειρα που δειχνει και που ειναι το σφαλμα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...