sniper_206 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2005 Καλησπέρα, Έχω ένα πρόβλημα με τον υπολογιστή μου και θα ήθελα όποιος γνωρίζει κάτι πάνω σ'αυτό, να μου απαντήσει. Κάθε φορά που ανοίγω ή κάνω επανεκκίνηση στον υπολογιστή μου, αλλάζουν τα γράμματα που έχω δώσει σε κάθε partition των σκληρών μου δίσκων! Χρησιμοποιώ WinXP SP2, έχω δύο σκληρούς δίσκους χωρητικότητας 200 ΜΒ έκαστος (χωρισμένους σε 6 συνολικά μέρη), καθώς και 2 dvd-roms συν ένα εικόνικό από το Alcohol. Τα default γράμματα παραμένουν μόνο στο C που έχει το λειτουργικό και στο εικονικό drive! Τα γράμματα αλλάζουν κάθε φορά με την ίδια σειρά ως ακολούθως : C->C, D->E, E->F, F->I, G->J, H->D, I->G, J->H, K->K. Τα αρχικά γράμματα C,D και Ε αφορούν τον πρώτο σκληρό που είναι ΑΤΑ, τα αρχικά γράμματα H,I και J αφορούν τον δεύτερο σκληρό που είναι SATA και τα αρχικά F και G το dvd-rom και dvd-rw αντίστοιχα, ενώ το Κ είναι το γράμμα που παίρνει το εικονικό drive. Ελπίζω να έδωσα αρκετές πληροφορίες σε όποιον έχει κάτι να μου προτείνει. (Moderators: Έβαλα εδώ το θέμα και όχι στις μονάδες αποθήκευσης γιατί θεωρώ ότι είναι πρόβλημα των Windows και όχι των σκληρών δίσκων. Αν νομίζετε ότι έκανα λάθος μπορείτε να το μεταφέρετε.)
dali13gr Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2005 Αυτό πρέπει να έχει να κάνει με το mapping που κάνει το Alcohol στα εικονικά. Απεγκατέστησε το Alcohol να δεις αν κάνει το ίδιο. Φιλικά
Super Moderators paredwse Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2005 Super Moderators Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2005 [...](Moderators: Έβαλα εδώ το θέμα και όχι στις μονάδες αποθήκευσης γιατί θεωρώ ότι είναι πρόβλημα των Windows και όχι των σκληρών δίσκων. Αν νομίζετε ότι έκανα λάθος μπορείτε να το μεταφέρετε.) Ορθότατο' date=' είναι πρόβλημα του λειτουργικού, οι σκληροί δίσκοι δεν φταίνε. Τι να πω, μόνο στα Windows συμβαίνουν τέτοιες βλακείες... Δοκίμασε να 'δηλώσεις' τα drive letters από [i']Control Panel > Administrative Tools > Computer Management > Disk Management[/i]. Εκεί μπορείς να αλλάξεις ΟΛΑ τα γράμματα πλην του C (το οποίο είναι ο δίσκος συστήματος και δεν αλλάζει). [...](Moderators: Έβαλα εδώ το θέμα και όχι στις μονάδες αποθήκευσης γιατί θεωρώ ότι είναι πρόβλημα των Windows και όχι των σκληρών δίσκων. Αν νομίζετε ότι έκανα λάθος μπορείτε να το μεταφέρετε.) Ορθότατο' date=' είναι πρόβλημα του λειτουργικού, οι σκληροί δίσκοι δεν φταίνε. [/size']
sniper_206 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2005 Paredwse έχω πάει στο Disk Management και έχω αλλάξει τα γράμματα πολλές φορές (εκτός από το C δεν αλλάζει και το partition που περιέχει το page file) αλλά κάθε φορά που τον κλείνω και τον ξανανοίγω κάνει το ίδιο πράγμα! Τα αλλάζει όλα εκτός του C και του Κ και με τον ίδιο τρόπο...
drm Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2005 Τι να πω, μόνο στα Windows συμβαίνουν τέτοιες βλακείες... ... Δοκίμασε να απεγκαταστήσεις το Alcohol ή έστω απλά να απενεργοποιήσεις το Virtual Drive και δες εάν σου εμφανίζει το ίδιο πρόβλημα....
sniper_206 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2005 Τι να μου κάνει το Partition Magic ??? Δε θέλω να φτιάξω άλλα partitions ούτε να άφαιρέσω κανένα! Δοκίμασα φίλε μου drm να απεγκαταστήσω το Alcohol και να βάλω Daemon Tools να δω αν μου κάνει τα ίδια και τελικά έμεινε με τα γράμματα που του είχα βάλει την τελεύταια φορά. Στο partition με το page file μπορώ να αλλάξω κάπως γράμμα ? Θα ξέρω το βράδυ αν δουλεύει κανονικά τώρα γιατι δεν είμαι σπίτι και δε μπορω να το επανεκκινήσω 2-3 φορές για να βεβαιωθώ. Θα επανέλθω με νεότερα...
sniper_206 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2005 Παίδες, το πρόβλημα δεν επιλύθηκε... Άρα δεν φταίει το Alcohol. Καμμία άλλη ιδέα ?
Marcos_Aurilius Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2005 Όταν λές ότι δεν επιλύθηκε το πρόβλημα, εννοείς ότι και με τα Daemon σου κάνει τα ίδια? Ή στο κάνει και χωρίς κανένα τέτοιο software εγκατεστημένο?
drm Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2005 Άρα μένει ο SATA Controller. Και επειδή η ΜοΒο σου έχει δύο controllers θα δοκιμάσεις να βάλεις τον δίσκο στον άλλο Αν και για αρχή μπορείς να δοκιμάσεις να αλλάξεις απλά κανάλι και όχι controller Βγάλε το βύσμα από την μητρική και βάλτο σε καμία διπλανή SATA θύρα και δοκίμασε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.