Προς το περιεχόμενο

Dvi about..

panagiotis1976

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι ειδήμονες του ινσόμνια. Η ερώτηση μου είναι σχετικά με το dvi.

Βασικά δουλεύω συνεχώς το office και το ιντερνετ στον υπολογιστή μου.

Θα δώ διαφορά στα συγκεκριμένα tasks, με άλλα λόγια να πάω σε tft οθόνη με dvi έξοδο ή με μια d-sub αναλογική, θα εξυπηρετηθώ?

Η vga μου είναι η Fx 5200, η συγκεκριμένη έχει κι αναλογική κι ψηφ. έξοδο?

Και κάτι τελευταίο, κάπου άκουσα ότι υπάρχουν αντάπτορες που κάνουν την δουλειά του dvi, είναι άραγε ορθό αυτό, γίνεται? :-|

Ευχαριστώ προκαταβολικά, να 'στε καλά! :grin:

Δημοσ.

->DVI-I : έχει στο ίδιο βύσμα και τα αναλογικά και τα ψηφιακά σήματα. Το έχουν οι κάρτες γραφικών κυρίως και για αυτό έχουν και ένα απλό ανταπτοράκι που κάνει το DVI2VGA

->DVI-D : είναι το βύσμα μόνο με τα ψηφιακά σήματα. Το έχουν συνήθως οι οθόνες. Ένα καλώδιο DVI-D μπορεί να συνδεθεί πάνω σε μία έξοδο DVI-I. H μέθοδος αυτή χρησιμοποείται όταν βάζουμε την οθόνη μας με DVI

->DVI-A : το αναλογικό μόνο. Δεν νομίζω ότι θα το συναντήσεις και πουθενά.

Τώρα το να γίνει ένα καθαρά ανολογικό δηλαδή από D-SUB ή DVI-A ψηφιακό δεν είναι εφικτό με απλό αντάπτορα. Θέλει κυκλώματα. Και δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις αυτό αφού όλες οι οθόνες με DVI έχουν dual inputs (DVI-D και D-SUB) ή DVI-I (που σημαίνει ότι μπορείς να βάλεις και απλό VGA.

Ελπίζω να σε κατατόπισα.

Δημοσ.

Έχω Eizo TFT με DVI και VGA.. Είναι η μέρα με την νύχτα, μόλις βάζω VGA γίνονται όλα πιο θολά και τα χρώματα πεθαμένα..

Μην το σκεφτείς καν να μην έχει DVI...

Δημοσ.

Με το DVI δεν είναι απαραίτητο ο ρυθμός ανανεώσης να φτάσει στο max .

Ρυθμίζεται αυτόματα ανάλογα την VGA που έχεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα του υπολογιστή σου/ προς το κάθε πρόγραμμα ...να δίνει σταθερό σήμα απεικόνισης.

Συνήθως ρυθμίζονται και οι χρωματικοί παράγοντες ....το λιγότερο πάντως που θα πάρεις από ρυθμίσεις είναι το καλό backlight που χρειάζεται ανάλογα την εφαρμογή- αυτόματα .

Στις ακριβές TFT ρυθμίζεται και παραμετρικά το σήμα DVI και σε χειρ

οκίνητη λειτουργία....

Ετσι ενώ αντίστοιχα σε μια εφαρμογή σε αναλογική είσοδο μπορεί τα 70hz να φαίνονται λίγα.....με DVI είσοδο με 60hz η απόδωση είναι άψογη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το μέγεθος σε ιντζες(και η ποιότητα) του panel ,επειδή παίζει ρόλο στο backlight δίνει άλλες ονομαστικές τιμές Refresh rate στις 17'' (-85ηz) άλλες σε άλλες διαμέτρους πχ στις 15'' έιναι μεχρι 75hz...

Ακόμα στην κάρτα γραφικών θα πρέπει το Ramdac να είναι στα

400mhz για να αποδίδει τις εναλλαγές ανα περίπτωση το DVI ,και 128ΜΒ μνήμη όχι για τις αναλύσεις ,αλλά για τις αυτόματες ρυμίσεις χρωμάτων .....

Οπότε χλωμό ν'ανέβει το refresh rate παραπάνω,κάτι που θα γινόταν χρόνο με τον χρόνο ,μοντέλο με μοντέλο, (ίδιας διάστασης) ,από τις εταιρίες, άμα είχε ψηφιακό και εμπορικό (για τις εταιρίες) νόημα...

http://www.directron.com/dviguide.html

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...