pkotzia Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2005 Έχω τι terratec 400. Την αγόρασα 60 ευρώπουλα. Έδωσα τα λεφτά αυτά περισσότερο για να κάνω capture σε dvd και vsd ποιότητα. Παρόλα αυτά πειραματίστηκα με το software τις terratec για capture και χάθηκα με τις ρυθμίσεις. Τις περισσότερες φορες στην μεγαλύτερη ανάλυση χάνει πολλά frames. Έχει κάποιος τις ρυθμίσιες για να κάνω capture σε vcd η mpeg2? Τον ήχο τον πειράζω? Ποιον codec να χρησιμοποιήσω για καλο capturing χωρίς να χάνει frames?
plpapadopoulos Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2005 Eixa prin 2 xronia thn Terratec Cinergy 600. Poly kalo kartaki, an eksaireseis kapoia kollhmata me to flickering ka itous drivers. Eixa dokimasei na kanw real time capturing se DivX me Dual AMD Athlon MP 2400+ kia eixa kanei xwris provlhma. Den kserw ti paizei me thn 400 kai ta codecs ta opoia epitrepei na kanoun encoding se MPEG. Nomizw pantws oti ligo poly einai to idio hardware kai h idia filosofia... An de sou katsei to DivX, dokimase me to Ligos gia Real time encoding.
ahristos Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2005 Προφανώς θέλεις να γράφεις κατ'ευθείαν σε mpeg2 ή mpeg1 συμβατό με DVD ή VCD, ώστε να το περάσεις σε δισκάκι που θα παίζει σε επιτραπέζιες συσκευές, χωρίς το χρονοβόρο στάδιο της επανακωδικοποίησης. Δεν ξέρω ποιό πρόγραμμα δίνει η terratec, πες πως λέγεται η τι είναι (δικό της ή κάποια βασική έκδοση κάποιου εμπορικού πακέτου). Παλιότερα (ίσως και τώρα) έδινε και το WinDVR 3 της Intervideo, το οποίο σου συνιστώ να χρησιμοποιήσεις γιά αρχή. Έχει έτοιμα προφίλ DVD χαμηλή-μέση-υψηλή ποιότητα, καθώς και vcd και svcd. Διαλέγεις ένα και αρχίζεις να γράφεις. Έχει επίσης και τον πιό ελαφρύ κωδικοποιητή από όσα έχω δοκιμάσει. Θα δουλέψει και με επεξεργαστή της τάξης του 1.5 - 2.0 GHz γιά εγγραφή σε mpeg2 ανάλυσης 720Χ576. Δεν είπες τι επεξεργαστή έχεις. Επίσης βάλε την προτεραιότητα του προγράμματος εγγραφής σε υψηλή ή σε πραγματικό χρόνο την ώρα που γράφεις, και μήν κάνεις τίποτε άλλο εκείνη την ώρα. Δοκίμασε επίσης και άλλα προγράμματα με δυνατότητα εγγραφής. Τα πιό κοινά (που συγχρόνως είναι και σουίτες δημιουργίας DVD είναι τα Ulead VideoStudio, Pinnacle Studio, Intervideo WinDVD Creator, NeroVision (το οποίο απ'ότι είδα βελτίωσε κατά πολύ την ποιότητα εγγραφής στην τελευταία έκδοση που βγήκε με το Nero7, αλλά θέλει τουλάχιστο 2.5 GHz επεξεργαστή γιά σίγουρα αποτελέσματα). Κανένα από τα παραπάνω δεν είναι δωρεάν, αλλά τα έχω (και εσύ ίσως) όλα σε light εκδόσεις, που κάνουν τη δουλειά, σαν συνοδευτικά από διάφορες κάρτες.
pkotzia Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2005 Echo AMD3000+ Apla thelo na grafo toulachiston se poiotita VCD. Poion encoder prepei na chrisimopoiiso apo tin lista apo to programma tis terratec? I terratec protinei Intel 4:2:0 Video V2.50 Microsoft H.261 Video Codec Microsoft H.263 Video Codec WMVideo Encoder DMO WMVideo8 Encoder DMO Einai kalei auti sti analisi 720x756?
pkotzia Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2005 ...An de sou katsei to DivX, dokimase me to Ligos gia Real time encoding.Ti ennoeis file.
ahristos Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2005 Άσε καλύτερα το Ligos. Με τον επεξεργαστή που έχεις θα γράψεις σε real time κατευθείαν σε Dvix ή Xvid σε ανάλυση 640Χ480 ή 512Χ384 και σίγουρα θα είναι πολύ καλύτερη η ποιότητα από αυτήν του VCD. Κατέβασε το K-Lite Codec Pack και μετά την εγκατάσταση θα δεις και αυτούς τους κωδικοποιητές στην λίστα της terratec (υποθέτω γιατί δεν το ξέρω το πρόγραμμα). 720Χ576 ανάλυση θα χρησιμοποιήσεις όταν γράψεις σε mpeg2 και είναι η τυπική ανάλυση του DVD. Οπότε ερχόμαστε στο ερώτημα, τι θα κάνεις τις εγγραφές σου. Θα τις κάνεις DVD ή VCD, SVCD και θα τις βλέπεις σε επιταπέζια μηχανήματα; Τότε συμφέρει να γράφεις σε mpeg1 (γιά VCD) ή mpeg2 (γιά DVD και SVCD) και κάνοντας ένα μενού (DVD) θα έχεις αμέσως χωρίς χρονοβόρα επανακωδικοποίηση το αποτέλεσμα. Ή θέλεις να τα έχεις σαν αρχεία στον υπολογιστή και να τα βλέπεις από εκεί, οπότε καλύτερα να χρησιμοποιήσεις Dvix, Xvid ή και Windows Media (το WMVideo8 Encoder DMO που έχεις ήδη στη λίστα σου). Δοκίμασε και το Windows Movie Maker που έχουν ήδη τα Windows XP γιά να πάρεις μιά ιδέα γιά την ποιότητα και την ανάλυση στην οποία μπορείς να γράψεις σε WMVideo. Σε κάθε περίπτωση πάντως δοκίμασε κάποια από τα προγράμματα που ανέφερα πριν, αφ'ενός μεν γιατί οι περισσότεροι που θα μπορούσαν να δώσουν συμβουλές δεν ξέρουν το πρόγραμμα της terratec, και αφ'ετέρου γιατί όλα τα προγράμματα που έχω δει να δίνονται μαζί με τις κάρτες ήταν γιά τα μπάζα (μπορει της terratec να είναι καλό, δεν ξέρω).
pkotzia Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2005 βάλε την προτεραιότητα του προγράμματος εγγραφής σε υψηλή ή σε πραγματικό χρόνο την ώρα που γράφεις, Πως μπορώ να το κάνω αυτό στο Πρόγραμμα WinDVR 3 και στο cinergy τις Terratec??
ahristos Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2005 Το WinDVR δεν έχει αυτή την επιλογή, οπότε το κάνουμε από τη διαχείριση εργασιών (δεξί κλίκ στη μπάρα εργασιών των XP, στις διεργασίες επιλέγουμε το windvr.exe και του ορίζουμε την προτεραιότητα). Για το cinergy δεν ξέρω πως λέγεται το .exe. Αλλά δεν χρειάζεται όπως είπα παραπάνω γιά το WinDVR, γιατί είναι πολύ ελαφρύ. Και στην καλύτερη ποιότητα ακόμα δεν έχω πανω από 60% χρήση επεξεργαστή (Athlon 2800+ από τους παλιούς). Πήγαινε και εδώ http://auzol.narod.ru/ γιά πιό καινούριους (πιθανώς) οδηγούς και άλλες ιδέες.
pkotzia Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 @ahristos Παλιότερα (ίσως και τώρα) έδινε και το WinDVR 3... Ego pou egorasa prosfata tin terratec 400, sto sinodeutiko cd eiche to WinDVR kai ochi WinDVR 3. Echoun diafora megali? Pantos to proto pou to dokimasa den me entiusiase idietera.Gia na allaksi kannali px prepei na na pigeno apo to ena sto epomeno kai ochi kateutheian se auto pou thelo.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.