Προς το περιεχόμενο

Asus a8v deluxe kai sata drivers

razkal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

prospathw na kanw format kai fresh install.(win xp+sp2) sto pc enos filou mou sto sata disk(boot partition), o sata enw fenetai sta windows, sta bios settings einai "not detected" kai den borw na kanw install. ta xp. to cd tis mobo me tous sata drivers vrisketai stin agglia,sto device manager o raid controller einai "not installed", eggatestisa mesa apo to perivallon twn xp toys sata drivers tis VIA, alla sto bios o diskos paramenei afantos!

sto setup twn xp, patisa f6 gia na perasw tous drivers(Sil), alla enw leei pws tha tous fortwsei me girnaei stin idia othoni xwris apotelesma!

poious drivers prepei na xrisimopoihsw sto floppy wste na anagnwristei o disk?

opoiosdipote allos tropos, kalodexoumenos.

thanx in advance.

Δημοσ.

Κοίτα στο bios αν είναι ενεργοποιημένος ο controller που έχεις συνδέσει τον δισκό και επίσης αν είναι ορισμένος σε λειτουργία IDE και όχι RAID.

Δημοσ.

Μισό λεπτό...

Τον δίσκο τον έχεις συνδεδεμένο στο controller της Via ή της Promise (μετάφραση στις μαύρες ή στα κόκκινες υποδοχές)??

Στην επίσημη σελίδα της Asus μπορείς να κατεβάσεις τους drivers και για τους δύο controllers. Συγκεκριμένα τα αρχεία που σε ενδιαφέρουν είναι τα:

-Promise SATA378 Driver V1.00.0.26 for Windows 98SE/NT4.0/ME/2000/XP/2003

-VIA VT6420 (VT8237) SATA RAID Driver Package Version 2.20D WHQL

(για αυτό μπορείς να βρεις νομίζω και ποιο νέους οδηγούς στο http://www.viarena.com)

Ανάλογα με το που έχεις συνδέσει το σκληρό κατεβάζεις το σωστό αρχείο και κάνεις "makedisk" για να βάλεις τους drivers στη δισκέτα. Μετά συνεχίζεις κανονικά με install, f6 κλπ κλπ...

Δημοσ.

Αν ο δίσκος είναι μόνος του και όχι σε RAID, δεν θα τον δει αν δεν το ορίσεις έτσι από το bios.

Eπίσης, αν θυμάμαι καλά, δεν χρειάζεται δισκέτα με drivers, αν στήνεις έναν δίσκο μόνο του (και όχι σε RAID).

Δημοσ.
Eπίσης, αν θυμάμαι καλά, δεν χρειάζεται δισκέτα με drivers, αν στήνεις έναν δίσκο μόνο του (και όχι σε RAID).

Στη δικιά μου A8V Deluxe πάντως, για εγκατάσταση WinXP με SP1 ή SP2 integrated χρειάζεται δισκέτα 100%, μιλάω πάντα για non-raid.

Δημοσ.
Στη δικιά μου A8V Deluxe πάντως, για εγκατάσταση WinXP με SP1 ή SP2 integrated χρειάζεται δισκέτα 100%, μιλάω πάντα για non-raid.

EDIT: Μόλις το δοκίμασα και γω στο pc μου. Έχεις απόλυτο δίκιο. blush1.gif

Δεν το θυμόμουνα γιατί σπάνια κάνω format και επανεγκατάσταση. Ζητάω συγνώμη. dunno.gif

Δημοσ.
Μισό λεπτό...

Τον δίσκο τον έχεις συνδεδεμένο στο controller της Via ή της Promise (μετάφραση στις μαύρες ή στα κόκκινες υποδοχές)??

Στην επίσημη σελίδα της Asus μπορείς να κατεβάσεις τους drivers και για τους δύο controllers. Συγκεκριμένα τα αρχεία που σε ενδιαφέρουν είναι τα:

-Promise SATA378 Driver V1.00.0.26 for Windows 98SE/NT4.0/ME/2000/XP/2003

-VIA VT6420 (VT8237) SATA RAID Driver Package Version 2.20D WHQL

(για αυτό μπορείς να βρεις νομίζω και ποιο νέους οδηγούς στο http://www.viarena.com)

Ανάλογα με το που έχεις συνδέσει το σκληρό κατεβάζεις το σωστό αρχείο και κάνεις "makedisk" για να βάλεις τους drivers στη δισκέτα. Μετά συνεχίζεις κανονικά με install' date=' f6 κλπ κλπ...[/quote']

tha checkarw avrio se pion controller einai topothetimenos o diskos kai tha valw tous katallilous drivers, logika tha doulepsei.

Δημοσ.

@sa1901: τι συγνώμη, δεν έγινε και τίποτα! Δυστυχώς με την A8V εγώ είχα ταλαιπωρηθεί πολύ και διαδικασίες τύπου format τις έχω μάθει απ' έξω... :-(

@razkal: κάνε αυτό, και όπως λες θα δουλέψει. Αν έχεις κάνα άλλο πρόβλημα, εδώ είμαστε!

Δημοσ.

drivers για τον VIA μονο από την ASUS και όχι από την VIArena. Έχουν μικρές διαφορές (viamraid o ένας, viasraid ο άλλος) που οδηγούν σε αστάθεια του συστήματος.

Δημοσ.

Δεν είναι απαραίτητο να τον βάλει στον controller της Via, αν και είχα διαβάσει ότι το bandwidth αυτού είναι ελάχιστα μεγαλύτερο από τον controller της promise, λόγω του ότι ο 2ος περιορίζεται αφού μοιράζεται το bandwidth με το pci controller..!

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Γεια σας!

Έχω ένα παρόμοιο πρόβλημα με μητρική FSB1066 ( VIA VT8237 SATA RAID BIOS ver 4.60) και δεν μπορώ να εγκαταστήσω τα windows xp σε sata σκληρό δίσκο.

Ενώ υπάρχει μία διαδικασία δημιουργίας δισκέτας με το cd των drivers της mobo μου πετάει συνέχεια σφάλμα.

Υπάρχει κάτι που μπορώ να κατεβάσω, να το βάλω στην δισκέτα να τελειώνω?

Δημοσ.

Σίγουρα υπάρχει, στη σελίδα της Asus στα downloads του μοντέλου της μητρικής σου. Δυστυχώς έχει πολύ καιρό που ήταν στα χέρια μου η συγκεκριμένη μητρική και δεν θυμάμαι καλά τη διαδικασία.

Μια εναλλακτική λύση είναι να ενσωματώσεις (slipstream) το service pack 3 στο cd των windows σου (εύκολα με το nlite). Στο sp3 περιέχονται drivers για αρκετούς sata controllers και δεδομένου της παλαιότητας του vt8237 πιθανότατα δε θα χρειαστείς F6 και δισκέτα. Με ένα σμπάρο δυο τρυγώνια που λένε :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...