Προς το περιεχόμενο

διπλη εγκατασταση xp

bebakos11

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

στο pc που εχω ειναι της δουλειας και δεν θελω να το πολυπειραζω,απο την αλλη ομως θελω να βαζω και βγαζω πολλα προγραμματα,γι αυτο σκεφτομαι να κανω εγκατασταση τα xp σε 2 partition ή σε 2 δισκους και αναλογως να μπαινω και να πρατω.ειναι καλη ιδεα, θα εχω τιποτα προβληματα ή εχετε να μου προτείνετε κατι αλλο. αν βαλω 2 XP πως τα εναλλαζω?

Δημοσ.
στο pc που εχω ειναι της δουλειας και δεν θελω να το πολυπειραζω,απο την αλλη ομως θελω να βαζω και βγαζω πολλα προγραμματα,γι αυτο σκεφτομαι να κανω εγκατασταση τα xp σε 2 partition ή σε 2 δισκους και αναλογως να μπαινω και να πρατω.ειναι καλη ιδεα, θα εχω τιποτα προβληματα ή εχετε να μου προτείνετε κατι αλλο. αν βαλω 2 XP πως τα εναλλαζω?

Θα σε ρωταει στο ξεκινημα με ποια να ξεκινησει και θα σου δινει καποιο χρονο με τα βελακια να επιλεξεις. :smile: :smile: :smile:

Δημοσ.

Έτσι όπως συ είπε ο Γιάννης γίνεται...

Xp και Χp δεν θα έχεις προβλήματα...

Χp και μετά 2000 είχα αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα παλιότερα...

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα. Σου αρκούν δυο primary partition. Για τα υπόλοιπα θα φροντίσουν τα WIndows. Για να κάνεις την εγκατάσταση στο άλλο partition πρέπει πρώτα να το θέσεις ως active. Πολύ χρήσιμο θα σου είναι το Partition Magic 8. Αν μπορείς κάνε και ένα Partition όπου θα αποθηκεύεις τα εγγραφά της δουλειάς σου. Θα μοιώσεις τις πιθανότητες απώλειας από ιό. Μην επαναπαύεσαι όμως...

Δημοσ.

Δουλεύω εδώ καί πάρα πολύ καιρό με διπλή εγκατάσταση των windows xp pro,καί δεν υπήρξε ποτέ κανένα πρόβλημα.Τα windows βρίσκονται σε ξεχωριστούς δίσκους,Αντιγράφω κρίσιμους φακέλους από την μία στην άλλη εγκατάσταση οπότε καί να χτυπήσει κάποιος δίσκος όλα μένουν οκ.Δεν χρειάστηκε να κάνω ποτέ εξωτερικά backups.Τι πιθανότητες έχω να πάθουν ταυτόχρονα καί οι δύο δίσκοι?Θα πρέπει να είμαι πολύ γκαντέμης ε?Ξέχασα να πω ότι είχα μέχρι πριν λίγο καιρό και linux στο ίδιο pc.

Δημοσ.

Σαν γενική ιδέα, μου φαινεται πολυ μπελάς φιλε. θελεις να αφησεις απείραχτο το os της δουλειας, και να σεταρεις απ την αρχή ενα 2ο για να "παιζεις".

πες οτι χρειαζεσαι κατι που εχες στο 1ο OS, θελεις restart, επιλογη του απο το μενου, αναμονη, αναμονη, αναμονη, και μπηκες!

Σκεφτεσαι να το κανεις κρυφά κιολας, ή δεν υπάρχει πρόβλημα να το ξέρουν?

ισως βρεθεις σε δυσκολη θεση.

Σου δινω 2 αλλες λυσεις..

1. βαλε το vmware και στησε μεσα του ενα OS, οτι θελεις. ακομα και linux. Σιγουρα πιο αργό, αλλα αν εχεις ενα σχετικα συνχρονο μηχανημα, απο 1,5+ Ghz, με 500+ ram, θα ειναι άνετο.

2. μαθε καλυτερα τα windows, ωστε να προσεχεις τι βαζεις, να ξερεις τι μπορει να στα χαλασει, και να ξερεις να "τα φτιαχνεις" στα μετρα του δυνατού, οποτε "παιζεις" και με το 1ο OS. Κανε ενα ghost να μπορεις να το επαναφέρεις, και τα documents, mail, και αρχεια εργασιας, σε αλλο partition.

Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα.

Σε αυτο εχεις δικιο. σχεδον τιποτα το ιδιαιτερο.

Σου αρκούν δυο primary partition....

Για να κάνεις την εγκατάσταση στο άλλο partition πρέπει πρώτα να το θέσεις ως active. Πολύ χρήσιμο θα σου είναι το Partition Magic

καμια σχέση. οχι active !

Αν παει στο δισκο που εχει και κανει αλλο active (απο αυτο που ειναι ηδη και μπουτάρουν τα win της δουλειάς του)' date=' θα μπει σε μπελάδες.

Το συστημά του εχει ηδη active partition, το C.

εχει και τον bootloader των win.

Η νεα εγκατασταση απλα θα του προσθεσει μια νεα γραμμή/επιλογή στο boot.ini για να διαλέγει. καμια αλλη αλλαγή.

ολα τα αλλα αρχεια, θα πανε στο D, το οποιο μπορει να ειναι οτι partition θελει ([b']logical[/b] ή primary). Απλά files θα εχει.

και το Partition Magic το θελεις μονο αν εχεις ενα μονοκόμματο δισκο, και θελεις να "κοψεις" ενα partition για τα 2α win. Μην κανεις καμια αλλαγη στα active, την έκατσες.

Αν τα βαλεις σε 2ο φυσικο δισκο, ή εχεις ηδη 2 partition, ουτε το Magic χρειάζεσαι.

μετά ξεκίνα την εγκατασταση απο boot cd, και αν εχεις 2 parts/disks C και D.. (sta C exeis τωρα τα win που δεν θες να πειράξεις)

επιλέγεις εγκατασταση στο 2ο part/disk.

Tο format, ειναι επισης προαιρετικό. Αν εχει χώρο ο part/disk, μια χαρα θα μπουν τα win ακομα κι αν εχει αλλα data.

Oπως καταλαβαινεις, αν φορμάρεις τον C part, ή βγαλεις τον 1ο δισκο, και προσπαθεις να μπουταρεις απο τα 2α win, δεν θα γίνεται χωρις repair. αλλα αυτο δεν σ ενδιαφέρει. τα win του c θελεις να προστατεψεις.

Δημοσ.
Σαν γενική ιδέα' date=' μου φαινεται πολυ μπελάς φιλε. θελεις να αφησεις απείραχτο το os της δουλειας, και να σεταρεις απ την αρχή ενα 2ο για να "παιζεις".

πες οτι χρειαζεσαι κατι που εχες στο 1ο OS, θελεις restart, επιλογη του απο το μενου, αναμονη, αναμονη, αναμονη, και μπηκες![/quote']

Δεν είναι έτσι τα πράγματα διότι τα λειτουργικά βλέπονται μεταξύ τους οπότε δεν είναι ανάγκη να κάνει restart.Θέμα ασυμβατότητας δεν υπάρχει γιατί μιλάει για δύο όμοια OS με windows xp.

Επαναλαμβάνω ότι εμένα με έχει σώσει η διπλή εγκατάσταση,δεν μού ήταν καθόλου κόπος να βάλω δύο λειτουργικά καί κάτι ακόμη πολύ χρήσιμο.Μπορώ να κάνω ανασυγκρότηση από το ενα στο άλλο λειτουργικό.Αντιλαμβάνεστε ότι έτσι έχω ολική ανασυγκρότηση μιά καί όλες οι υπηρεσίες και προγράμματα τού στόχου είναι κλειστά.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εχω δυο εγκαταστάσεις XP σε ξεχωριστούς δίσκους.

Χρειάζομαι κάποιο πρόγραμμα για να επιλέγω με ποιό θα φορτώνει το πισί ή κάποια επιλογή στο bios?

Δημοσ.
Εχω δυο εγκαταστάσεις XP σε ξεχωριστούς δίσκους.

Χρειάζομαι κάποιο πρόγραμμα για να επιλέγω με ποιό θα φορτώνει το πισί ή κάποια επιλογή στο bios?

sto bios tou les poion disko na ksekinaei genika... alla me enan bootloader mporeis KATHE fora na ksekinas me allo xoris na xreiazetai na mpaineis se BIOS klp! :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...