Προς το περιεχόμενο

.dwg importing

Marcos_Aurilius

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ. Μεταφράζοντας post μου σε ξένο forum, ζητώ την βοήθειά σας:

Μου δώθηκε ένα 2d σχέδιο (*.dwg) ενός σπιτιού, φτιγμένο στο Autocad. Στο αρχείο αυτο είναι ορατές όλες οι όψεις του κτιρίου (όλες οι πλευρές, κατόψεις, υψομετρικά στοιχεία κτλ. - το άνοιξα με το Free Dwg Viewer). Για να μπορέσω να το επεξεργαστώ στο Maya, το έκανα import αλλα το μόνο που βλέπω είναι ένα μέρος της κεντρικής κάτοψης - και αυτό αφού έκανα κάποια απαραίτητα βήματα όπως αλλαγή περιστροφής, κλίμακας και clipping distance της κάμερος...

Τι θέλω να μάθω:

* αν μπορώ να μετατρέψω αυτό το 2d σχέδιο (*.dwg) σε 3d μοντέλο, ώστε να το εισάγω αποτελεσματικότερα (εν προκειμένω στο Maya)

* χρειάζομαι το Autocad για να το κάνω αυτό? Υπάρχει κάποιο κουμπί "make-3d-from-2d" στο πρόγραμμα, ή σε κάποιο άλλο 3rd-party utility/app?

* υπάρχει κάποιος άλλος συνήθης τρόπος -έστω και δυσκολότερος- για να το κάνω αυτό? Και λέγοντας "αυτό" εννοώ, να παράγω ένα 3d file που μπορώ να επεξεργαστώ σε ένα 3D app...

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Δημοσ.

Χαιρετώ. Μεταφράζοντας post μου σε ξένο forum, ζητώ την βοήθειά σας:

Μου δώθηκε ένα 2d σχέδιο (*.dwg) ενός σπιτιού, φτιγμένο στο Autocad. Στο αρχείο αυτο είναι ορατές όλες οι όψεις του κτιρίου (όλες οι πλευρές, κατόψεις, υψομετρικά στοιχεία κτλ. - το άνοιξα με το Free Dwg Viewer). Για να μπορέσω να το επεξεργαστώ στο Maya, το έκανα import αλλα το μόνο που βλέπω είναι ένα μέρος της κεντρικής κάτοψης - και αυτό αφού έκανα κάποια απαραίτητα βήματα όπως αλλαγή περιστροφής, κλίμακας και clipping distance της κάμερος...

Loipon .

An kai den asxoloumai me maya apo tin empeiria mou sto 3dsmax tha sou pw ta eksis pou polly pithanon na sou fanoune xrisima.

1on koitakse an to arxiko sxedio sto autocad exei tis katopseis se diaforetika layers.

2on an ontws isxiei auto isws ta layers auta na min einai orata sto maya opote koitakse pws mporeis na kaneis active i unhide auta ta layers sto maya.

3on koita an ontws to maya upostirizei ta layers tou autocad ( to max ta upostirizei kanonika )

Genikotera kalo tha itane na apofeugeis na isageis .dwg arxeia.. ta pio simbata arxeia gia export kai import einai ta .dxf

Τι θέλω να μάθω:

* αν μπορώ να μετατρέψω αυτό το 2d σχέδιο (*.dwg) σε 3d μοντέλο' date=' ώστε να το εισάγω αποτελεσματικότερα (εν προκειμένω στο Maya)

* χρειάζομαι το Autocad για να το κάνω αυτό? Υπάρχει κάποιο κουμπί "make-3d-from-2d" στο πρόγραμμα, ή σε κάποιο άλλο 3rd-party utility/app?

* υπάρχει κάποιος άλλος συνήθης τρόπος -έστω και δυσκολότερος- για να το κάνω αυτό? Και λέγοντας "αυτό" εννοώ, να παράγω ένα 3d file που μπορώ να επεξεργαστώ σε ένα 3D app...[/i']

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

*Mporeis na kaneis to file 3d sto autocad kai na to kaneis meta ws 3d import sto maya gia na to epeksergasteis na tou baleis materials cameres fotismo kai loipa . Isws na sinantiseis kapoies asimbatothtes oso afora merikes epifanies oi opoies isws na xreiastei na tis kaneis flip i aliws mporeis na doulepseis me double sided materials sto maya etsi wste na apofigeis to flipping

*Nai mporeis me to autocad na ftiakseis 3d modela.Den einai toso aplo etsi wste me ena koumpi na ginontai ola automata.

*Mporeis basizomenos stis katopseis pou exeis kanei import sto maya i se opoidipote 3d application na ftiakseis to modelo sou siga siga sto 3d programa. Tis grames tou autocad ta perisotera 3d paketa tis antilambanontai ws splines ta opoia mporeis na xrisimopoihseis gia na dimiourgiseis epifaneies tis opoies argotera tha kaneis extrude.

Episis anti gia autocad mporeis na xrisimopoihseis opoiodipote programa pou xrisimopoiei vectors (p.x. illustrator) gia na ftiakseis tis katopseis. ta vectors einai plirws simbata me ta perisotera 3d programata.

*

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση.

Tα layers είναι κανονικά όλα ορατά. Απλά δεν γίνεται σωστά η εισαγωγή. Όσο για το dxf, αυτό δεν το βλέπει απλά καθόλου...

Οι απαντήσεις που έχω πάρει ως τώρα, με οδηγούν στο να χρησιμοποιήσω μέρη του αρχείο .dwg ώς image planes και να χτίσω από το μηδεν το σπίτι μέσα στο Maya.

Αν βρώ κάτι πρακτικότερο, θα ξαναποστάρω, just in case που κάποιος ενδιαφέρεται για κάτι αντίστοιχο.

Ευχαριστώ και πάλι...

Δημοσ.

Den mporw na se boithisw perisotero giati den xrisimopoiw maya. Pantos an pote tuxon epeixiriseis na kaneis kati se 3dstudio stile mou ena pm kai euxaristws tha se bothisw. Good Luck!

Apla keep in mind oti to autocad kai to 3dsmax einai tis idias eterias/omulou (Autodesk) opote ta arxeia tous einai pio simbata metaksi tous.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...