Προς το περιεχόμενο

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΧΡΗΣΗΣ ΣΕ Laptop

myst77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ρε παιδιά

αν δουλέυω ένα laptop με τη πριζα για πόση ώρα είναι καλο να μένει ανοιχτό

υπάρχει δηλαδη καποιο χρονικο οριο ωρων οπου πρεπει να κλεινω το laptop ?

Δημοσ.

Αν δεν υπάρχει ανάγκη να χρησιμοποιείς την μπαταρία, καλύτερα να την βγάλεις από το laptop και να το δουλεύεις με το ρεύμα όσες ώρες θέλεις. Aκόμα και 24/7. :D

Το μόνο που πρέπει να προσέξεις, είναι να βάζεις την μπαταρία στο laptop, μία φορά το μήνα και να δουλεύεις μια πλήρη φόρτιση/εκφόρτισή της. Αυτό θα την βοηθήσει να ζήσει αρκετά χρόνια. ;)

Δημοσ.

μια και το εφερε η κουβεντα, μια ερωτηση και απο εμενα

οταν εχεις την μπαταρια στο λαπτοπ και ειναι συνδεδεμενο με το ρευμα, η μπαταρια δεν καταναλωνεται, σωστα; Φορτιζεται κιολας αν δεν ειναι γεματη (φανταζομαι οτι ναι);

αν πεσει το ρευμα ξαφνικα, γινεται σαν να εχει ups? δηλ. ενεργοποιειται αυτοματα η μπαταρια; Τι γινεται στις αυξομειωσεις ρευματος;

Δημοσ.

Γενικά η μπαταρία στα λάπτοπ δουλεύει σαν ups. Απλά δεν είναι και ό,τι καλύτερο για την διάρκεια ζωής της να την έχεις στο λάπτοπ ενώ αυτό είναι στην πρίζα. Και αυτό γιατί η μπαταρία ξεφορτίζει με τον καιρό και μπορεί να δείς κάποια στιγμή μήνυμα '95% and charging' πράγμα που σημαίνει ότι η μπαταρία έπεσε στο 95% και άρχισε να φορτίζει, ενώ το καλύτερο είναι να την ξερφορτίζεις εντελώς και τότε να την επαναφορτίζεις. Αυτό που προτείνει ο sa1901 είναι το καλύτερο.

Δημοσ.

h bataria douleyei ontws san ups,dhl an pesei to reyma to pc de sbhnei kai trofodoteite apo thn bataria,to problhma omws den einai otan kobete to reyma alla otan epistrefei!synhthws erxete me pio megalh tash kai katastrefei ta kyklomata,opote pare ena polymprizo pou na prostateyei apo ypertash.

h bataria an einai syndedemenh non stop sto forito se kanena xrono tha exei pesei h zwh ths sth mesh

Δημοσ.
Αν δεν υπάρχει ανάγκη να χρησιμοποιείς την μπαταρία' date=' καλύτερα να την βγάλεις από το laptop και να το δουλεύεις με το ρεύμα όσες ώρες θέλεις. Aκόμα και 24/7. :D

Το μόνο που πρέπει να προσέξεις, είναι να βάζεις την μπαταρία στο laptop, μία φορά το μήνα και να δουλεύεις μια πλήρη φόρτιση/εκφόρτισή της. Αυτό θα την βοηθήσει να ζήσει αρκετά χρόνια. ;)[/quote']

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση των Acer που στην δική μου περίπτωση η μπαταρία είναι και το αριστερό μπροστινό πόδι του Laptop και χωρίς αυτήν δεν κάθεται :(

Υπάρχει καμιά λύση;

Δημοσ.
μια και το εφερε η κουβεντα' date=' μια ερωτηση και απο εμενα

οταν εχεις την μπαταρια στο λαπτοπ και ειναι συνδεδεμενο με το ρευμα, η μπαταρια δεν καταναλωνεται, σωστα; Φορτιζεται κιολας αν δεν ειναι γεματη (φανταζομαι οτι ναι);

αν πεσει το ρευμα ξαφνικα, γινεται σαν να εχει ups? δηλ. ενεργοποιειται αυτοματα η μπαταρια; Τι γινεται στις αυξομειωσεις ρευματος;[/quote']

Και εγω ετσι κανω. αλλα οταν πεφτει το ρευμα συνεχιζει η μπαταρια και την αφηνω μεχρι να αδειαζει αφου εχω βγαλει το ρευμα.Μολις αδειασει την φορτονω παλι και κανει 4 ωρες να γεμισει.

Δημοσ.

a kalo einai na einai kleisto to pc otan fortwnei h bataria...ola ayta pou grafw einai se periptwsh pou thelete to maximum ths batarias gia to maximum xronou zwhs ths

Δημοσ.
Τι γίνεται όμως στην περίπτωση των Acer που στην δική μου περίπτωση η μπαταρία είναι και το αριστερό μπροστινό πόδι του Laptop και χωρίς αυτήν δεν κάθεται :(

Υπάρχει καμιά λύση;

Και στον HP που έχω συμβαίνει το ίδιο αλλα στο δεξί μπροστινό και εχω φτιάξει ποδαράκι διπλώνοντας μια σελίδα Α4. Λαμέρικος τρόπος αλλα δέν βρισκω κατι καλύτερο.Αν βρείς τίποτα στείλε PM.

Δημοσ.
Και στον HP που έχω συμβαίνει το ίδιο αλλα στο δεξί μπροστινό και εχω φτιάξει ποδαράκι διπλώνοντας μια σελίδα Α4. Λαμέρικος τρόπος αλλα δέν βρισκω κατι καλύτερο.Αν βρείς τίποτα στείλε PM.

Υπάρχουν στο πλαίσιο κάτι βάσεις για λάπτοπ.Ίσως έτσι μπορουμε πιο σωστά να κάνουμε τη δουλειά μας αλλά και αυτά δεν ξέρω αν λειτουργούν με προϊπόθεση να είναι η μπαταρία ενσωματομένη ή αν μπορούν να λειτουργήσουν και χωρίς την μπαταρία.

Δες εδώ

Δημοσ.
Υπάρχουν στο πλαίσιο κάτι βάσεις για λάπτοπ.Ίσως έτσι μπορουμε πιο σωστά να κάνουμε τη δουλειά μας αλλά και αυτά δεν ξέρω αν λειτουργούν με προϊπόθεση να είναι η μπαταρία ενσωματομένη ή αν μπορούν να λειτουργήσουν και χωρίς την μπαταρία.

Δες εδώ

Έχω τέτοιο και λειτουργεί και χωρις την μπαταρία κανονικά.Αλλά πχ αν μεταφέρεις το laptop και δεν το έχεις μόνιμα επάνω στη βάση, δεν βολεύει.Πάρε μια τέτοια βάση είναι καλή και αερίζεται πολύ καλά απο κάτω ο υπολογιστής.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...