Προς το περιεχόμενο

Υψηλή θερμοκρασία-Χαμηλή απόδοση

PCM

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδω και τρεις μέρες τώρα κατι δεν πήγαινε καλα με το pc.το τσέκαρα για ιούς,anti-virus,spyware, δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο. Το πρόβλημα μου ειναι ότι το pc σέρνεται γενικά και στα windows αλλα την διαφορά την βλέπω κυρίως στα παιχνίδια. Η απόδοση έχει πέσει στο μισό και δεν έχω αλλάξει κάτι ετσι ώστε να ξέρω τι φταίει.

Είδα στο ΒΙΟS θερμοκρασία CPU 72 C και θερμοκρασία μητρικής 33 C.

Μήπως οφείλεται η κακή απόδοση στην υψηλή θερμοκρασία?

Pentium 4 HT 3.06 GHz

ASUS P4P800-X

300 WATT τροφοδοτικό

512 DDR 333MHz

WD 160 GB 8 Mb cache

Radeon 9800 pro 128

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Kαλημερα και καλως ηλθες.Αρχικα να σημειωσω οτι το τροφοδοτικο σου ειναι πολυ χαμηλης ισχυος.Τωρα μπορει να πεζουν πολλα.Μαλλον ζεσταινεται πολυ.ηΨυκτρα που εχεις ποια ειναι?Επισης κοιτα να το καθαρισεις μεσα.Κοιτα και τι processes ξεκινανε μολις ξεκινας(start up).Κανε και ενα search εδω τριγυρω.Ψαξτο λιγο μονος σου ωστε να μας δωσεις πιο ακριβεις πλληροφοριες για να βοηθησουμε ωστε να λυθει το προβλημα:)

Δημοσ.

Έχεις 72 C όταν ξεκινά το μηχάνημα; Αν είναι έτσι, πόσο πάει η θερμοκρασία σε full load; Το ποιο πιθανό είναι να μην έχει τοποθετηθεί σωστά η ψύκτρα ή να έχει κουνήσει λίγο. Δεν θυμάμαι αν ο Pentium μειώνει την ταχύτητα του αν ανεβάσει μεγαλή θερμοκρασία, αλλά βάλε το cpu-z και δες τις ρυθμίσεις ΜΒ και cpu μέσα από τα Windows

Δημοσ.

Μεσα στο bios η θερμοκρασία της cpu ειναι υψηλότερη απο αυτη των windows γιατι ο επεξεργαστής λειτουργει περίπου στο 60-70%

Μια πιθανότητα ειναι απο την υψηλή θερμοκρασία ενεργοποιείται το thermal throttling το οποίο μειωνει τη ταχύτητα του επεξεργαστή[Εως και 50% καμια φορα] ωστε να μη καει.

Αυτο φυσικά δεν φαινεται πουθενα απο τα windows[Δε συμφερει τη μαμα intel] ,μπορεις όμως να μπεις εδω και να κατεβάσεις το throttlewatch το οποίο ειναι ενα προγραμματακι που σου δείχνει κατα πόσο πεφτει η ταχύτητα του επεξεργαστή όταν αυτος φτανει σε επικινδυνες θερμοκρασίες...

Εσυ το μονο που εχεις να κανεις ειναι να ανοιξεις το προγραμμα και να βαλεις τον επεξεργαστή σου σε load[Κατεβασε το prime95 ή το S&M ή το toast]

Αν δεις ότι το ποσοστό του throttling ειναι μεγάλο τότε βρήκες και την απαντηση στο προβλημα σου.

Μια άλλη περίπτωση ειναι να μην ειναι επαρκες το τροφοδοτικό σου[Το οποιο ειναι απαραδεκτο] και να μη δίνει σωστες τασεις ...Δοκίμασε ενα άλλο psu και αν λυθει το προβλημα σου παρε ενα καινουργιο ΕΠΩΝΥΜΟ στα 400-480W

Υ.Γ Η θερμοκρασία σου ειναι πολύ υψηλή!!Ο επεξεργαστής σου ειναι northwood ή prescott[check with cpuZ @ www.cpuid.com]? Περα απο αυτα που σου ειπα πιο πανω θα χρειαστει να βελτιωσεις και αυτον το τομέα.Δες αν παταει καλα η ψυκτρα και βελτίωσε το air flow μεσα στο κουτι.Πιθανότατα να χρειαστει να παρεις καποια καλή ψυκτρα για να ρίξεις λιγο τις θερμοκρασίες σου.

Δημοσ.

thanks gia tis simboules.

To systima einai 10 minon. O epeksergastis einai Northwood.

To problima to katalaba apo ta paixnidia epeidi otan mpaino se ena game se 2 lepta i apodosi-fps meionetai sto miso.

Den ksero isos na ftaiei o skliros? alla den nomizo

Kati allo pou den anefera einai oti tin mera pou epese i apodosi eixe mpei enas ios w32.gael A kai ton opoio afairesa me antivirus.Alla ekana format opote logika eftiakse.

To trofodotiko ontos einai tragiko alla toso kairo giati den dimiourgithike kanena apolytos problima?

Otan to PC einai kleisto gia arketi ora kai anoikso kai mpw sto BIOS vlepo CPU temp 53 C kai MB temp 23 C pou einai fisiologiko

An den katalavo ti ftaiei den prokeitai na to allakso

STo Thottlewatch file phove pou vlepo pos peftei i apodosi?

Δημοσ.

den tha deis pos tha peftei i apodosi.apo ta 2 grafimata pou exei to throttle watch koita to pososto throttling sto kato grafima.

logika tha exeis kai megales temps se chipset,mosfets an krino apo tous 72c tis cpu.veltiose ligo tin roi tou aera sto kouti sou kai allakse trofodotiko giati to 300ari den to kovo na einai eparkes..

Δημοσ.
Επίσης ,αν ο σκληρός δίσκος είναι IDE, τσέκαρε αν είναι σε DMA mode.

DMA = ?????

ps: Thimatai kaneis ta links pou ebazes ti susthma exeis k sou elege poso prepei na einai to trofodotiko sou ? :-?

Δημοσ.
Mipws boreite na ginete pio katatopistikoi epeidi de briskw pouthena epilogi DMA sta poperties apo to device manager sto skliro mou....

Στην Διαχείριση συσκευών θα ανοίξεις τον Ελεγκτής IDE ATA/ATAPI, μετά ανοίγεις τoν Δευτερεύων δίαυλο IDE και τον Πρωτεύων δίαυλο IDE. Εκεί θα βρεις την καρτέλα: Ρυθμίσεις για προχωρημένους. Σε αυτή την καρτέλα έλεγξε αν ο Τρέχων τύπος μετάδοσης είναι σε DMA Mode.

Δημοσ.
Otan to PC einai kleisto gia arketi ora kai anoikso kai mpw sto BIOS vlepo CPU temp 53 C kai MB temp 23 C pou einai fisiologiko

Η θερμοκρασια αυτη ειναι τραγικη εαν μιλαμε για πυρηνα Northwood. Ειδικα οταν λες οτι το PC ειναι κρυο. Οι θερμοκρασιες του συστηματος ειναι οντως νορμαλ. Το τροφοδοτικο πρωσωπικη μου αποψη ειναι οκ μιας και δεν βλεπω να εχεις τιποτα το φοβερα ενεργοβορο στο συστημα σου. Εγω πιο παλια την εβγαζα με ενα 350αρι no name και ειχα πανω 2 σκληρους και μια 6600GT. Το αλλαξα για να εχω το κεφαλι μου ησυχο παντως (μηπως και...)

Βγαλε την μαμα ψυκτρα και αλλαξε θερμοαγωγιμη παστα. Προφανως η αλλη ξεραθηκε εντελως.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...