Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση Matlab

beastgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι καινούριος στο MATLAB και αυτό που θα ρωτήσω είναι μάλλον κουτό αλλά δε μπορώ να το καταλάβω εδώ και μέρες. Θέλω να δημιουργήσω ένα απλό ημίτονο με συχνότητα πχ 50Ηz. Γράφω τα εξής στο MATLAB.

t=[0:.0001:1];

x=sin(2*pi*50*t);

plot(x)

Το οποίο δουλεύει. Όταν όμως αλλάζω το βήμα στο t δηλ.

t=[0:.01:1];

x=sin(2*pi*50*t);

plot(x)

Μου βγάζει άλλα αντί αλλων. Μήπως ξέρει κανείς γιατί γίνεται αυτό;

post-11505-129062925949_thumb.jpg

Δημοσ.

File beastgr to Matlab den exei kamia sxesi me to problima sou. To provlima sou egkeitai stin deigmatolipsia simatos. To sima sin(2 * pi * 50 * t) einai synexes kai esy theleis na to anaparastiseis ston H/Y. Synepws theleis na to kaneis diakrito sima sto xrono kai na kaneis deigmatolipsia. Gia na mporei meta na anakataskevastei to sima apo diakrito se synexes h /kai na fainetai pws to diakrito akolouthei to synexes prepei na akolouthiseis to nomo tou Nyquist pou leei pws h syxnotita deigmatolipsias prepei na einai toulaxiston h diplasia apo ti megisti sysnotita tou simatos. Synepws an fs einai h syxnotita deigmatolipsias kai fm h megisti syxnotita tou simatos (edw 50 Hz), tote exoume: fs >= 2 * fm ==> 1 / T >= 2 * 50 ==> T <= 0.001 sec. Diladi to elaxisto vima pou prepei na akolouthiseis einai o 0.001 sec. An exeis kanei kapio mathima epeksergasia simatos tote auta pou sou lew den tha akogountai kinezika. An exeis kamia aporia des to vivlio Oppenheimer Signal and Systems i steile mou pm

Δημοσ.

Να σαι καλά ρε powerfly. Ναι δε μου είναι κινέζικα και απορώ ο μλκας πώς δε μου ήρθε τόσο καιρό.

Το θεικό είναι ότι μου ήρθε ξαφνικά πάνω που έκλεισα τον υπολογιστή και είπα να χαλαρώσω.

Μου συμβαίνει συνέχεια αυτο. Πάνω που λιώνω ώρες να βρω μια εξήγηση σε κάτι δε μου ρχεται τίποτα. Μόλις τα παρατάω και πάω να χαλαρώσω τότε μου έρχονται αναλαμπές...

Thanx anyway.

PS Κοινώς το σήμα υπέρχε εκεί αλλά τα δείγματα δεν ήταν αρκετά να το αναπαραστήσουν πλήρως.

Δημοσ.
...fs >= 2 * fm ==> 1 / T >= 2 * 50 ==> T <= 0.001 sec.

Μια διόρθωση,το Τs πρέπει να είναι το πολύ .01 (1/100) και όχι .001.Επειδή το πλόταρα από περιέργεια,βάλε μικρότερο απο .009.

Δημοσ.

οχι, ο powerfly εχει δικιο, ειναι απο τα πρωτα πραγματα που μαθαινει καποιος στα σηματα και συστηματα

η συχνοτητα δειγματοληψιας πρεπει να ειναι τουλαχιστον η διπλασια απο τη μεγιστη συχνοτητα του σηματος για την πιστη αναπαρασταση αυτου. Οτιδηποτε κατω απο αυτο εχει απωλειες πληροφοριας.

Αν βαλεις Ts 0.01 το σημα μοιαζει πραγματι ημιτονοειδες (στο φιναλε εχουν την ιδια φαση) αλλα ειναι παραμορφωμενο

Δημοσ.

Na kanw mia erwthsh edw gia na mhn anoigw kainourio topic.

Sth c exoume to Printf(".......")

scanf("%d",&x)

p.x

Srhn Matlab to antistoixo poio einai?

eite gia xarakthra,arithmo kinhths h' mh ypodiastolhs.

Δημοσ.

georgemarios απλά το λάθος αποτέλεσμα της πράξης διόρθωσα και όντως με τιμή .01 έχει πρόβλημα γι'αυτό είπα .009.

Δημοσ.

Koita NoD to sima pou pairneis an valeis elaxisto vima to 0.009 den anaparista kai anakataskevazei to sin(2 * pi * 50 * t). Mporeis eukola na to diapistwseis an valeis prwta 0.009 kai meta 0.001. O Nyquist apedeikse oti h syxnotita deigmatolipsias prepei na einai toulaxiston diplasia apo tin megisti syxnotita tou simatos synexous xronou. Pistevw einai ksekatharo. Synepws to 0.009 den einai apodekti timi.

P.S.: To nick mou einai powerfty (me t) kai oxi powerfly! Den eimai kai dynamomyga LOOL! :D ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...