Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με καλώδιο οθόνης

teo_3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω μία οθόνη Sony 17" CRT και μου δημιουργήθηκε ένα ξαφνικό πρόβλημα απο το πουθενά.

Στράβωσε και έσπασε ένα pin απο το καλώδιο σύνδεσης με την κάρτα γραφικών και δεν λειτουργεί η οθόνη.

Άνοιξα το κουτί και είδα το καλώδιο πως συνδέεται στην πλακέτα.

Το ερώτημά μου είναι τι μπορώ να κάνω με αυτό, 1) να βρώ ένα οποιοδήποτε καλώδιο και να το βάλω στην θέση του χαλασμένου, 2) πρέπει να βρώ ένα ακριβώς ίδιο και να το αντικαταστήσω ή μήπως έχω κάποια άλλη επιλογή.

Να την πάω σε service......no way.

Η οθόνη είναι πραγματικά πολύ καλή και θα ήθελα να την φτιάξω.

Κάθε βοήθεια αποδεκτή και θα εκτιμηθεί.

Δημοσ.

Επειδή δεν θα βρεις εύκολα καλώδιο, κόψε το 15πινο vga αγόρασε ένα καινούργιο (μαζί με τα καπάκια του) και κόλλησέ τα καλώδια όπως είναι σ' αυτό που έκοψες.

Δημοσ.

Τι εννοείς μαζί με τα καπάκια του.Επειδή έχω παόμοιο πρόβλημα με Sony και την έχω ανοίξει είναι πολύ έυκολο να αλλάξεις το καλώδιο.Αλλά δεν πρέπει να είναι το ίδιο?Αν αγοράσεις την προέκταση καλωδίου οθόνης και αντικαταστήσεις το παλιό θα δουλέψει?

Αν κάποιος ξέρει ας απαντήσει γιατί έχω παρόμοιο πρόβλημα

Δημοσ.

Ψάξε και σε κανα κατάστημα ηλεκτρονικών για σκέτο βύσμα και να το φτιάξεις μόνος σου. Απλά θα πρέπει να ξέρεις που πάει κάθε καλώδιο.

Δημοσ.

Ενημέρωση για το πρόβλημα.

Προμηθεύτηκα ένα καλώδιο απο έναν φίλο, απο χαλασμένη οθόνη και προσπάθησα να το αντικαταστήσω.

Τζίφος.

Το καλώδιο που πήρα έχει ένα κλιψάκι, με μονό κούμπωμα δηλαδή, και 11 καλώδια σε αντίθεση με την δικιά μου που έχει 2 με 13 συνολικά καλώδια.

Παίζει κάποιο ρόλο ότι η δικιά μου είναι 17" και το καλώδιο που μου δώσαν απο 15" οθόνη?

Δεν το γνωρίζω, απλά υποθέτω.

Σκεύεικα να αλλάξω μόνο το καπάκι με τα pins και να βάλω το άλλο αλλά δεν ξέρω απο που να κόψω και να ράψω.

Καμιά γνώμη??

Δημοσ.

Αρχικά δες αν έχει ίδιο αριθμό Pin.Χωρίς να ξέρω υποθέτω πως πρέπει να πάρεις δύο νέα ίδια κλιπάκια και να βάλεις τα ίδια χρώματα καλωδίων.Πρόσεξε γιατί μπορεί κάποια καλώδια να είναι διπλά!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...