Προς το περιεχόμενο

Low disk space χωρίς λόγο! Ύποπτο το Kaspersky!

Panahs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σήμερα με πήρε ο φίλος μου απο την Πατρα και μου ειπε οτι εχει το εξης πρόβλημα:

Ο σκληρός του (WD80) αποτελείται απο δυο partitions, το ενα είναι το "system file" (14Gb, προφανως μεσα σε αυτό είναι εγκατεστημένα τα windows τα document settings κλπ. ) Και στο άλλο βάζει όλα τα υπολοιπα.

Σήμερα πήγε να κάνει full scan στο Kaspersky. Όμως ενώ τελείωνε του έβγαλε ένα μήνυμα low disk space (να σημειώσουμε ότι είχει 3 ελεύθερα giga ο system file) οπότε παγώνει το scan, ελευθερώνει άλλα 3 και ξαναξεκινάει το scan αλλά μετά από λίγο του ξαναβγάζει το ίδιο μήνυμα! Πλέον το partition αυτό είναι κολλημένο κάτω από το 1 giga, αλλά το πιο περίεργο είναι ότι για κάποιες φάσεις έχει την τάση να μειώνεται! Δηλαδή όποτε κάνει κλικ στο συγκεκριμένο partition του αναγνωρίζει όλο και λιγότερα Mb... πλέον έχουν σταθεροποιηθεί περίπου στα 500. Κανονικά έπρεπε να έχει τουλάχιστον 6 giga ελεύθερα.

Γνωρίζει κανείς τι μπορεί να συμβαίνει, καθώς και κάποια λύση πέρα από restart και restore?

Δημοσ.

Το μόνο που μπορώ να υποθέσω μια και δεν δουλεύω το Kaspersky, είναι οι temporary folders. Και των Windows καθώς και μάλλον του Kaspersky είναι απο default στο C:. Δοκίμασε να τους αδειάσεις πρώτα και μετά να τα ορίσεις να χρησιμοποιούν κάποιους φακέλους στο D:. Και δες αν μπορείς να βάλεις κάποιο όριο για το πόσο χώρο θα τρώει το temp. Ένα καλό πρόγραμμα για να καθαρίσεις αυτά τα αρχεία είναι το crap cleaner αν δεν θες να το κάνεις χειροκίνητα.

Δημοσ.

Να βαλει το Treesize pro, να σκαναρει το δισκο για να δει σε ποια φολντερ εχει τον αυξημενο χωρο.

1. δεξι κλικ στο C, treesize....

ενα σκαν πριν απο το κασπερκι, αφηνεις εκει το treesize ανοιχτό. (μπορεις να σωσεις τα αποτελεσματα σε αρχειο, αλλα δεν χρειαζεται).

2. κανει το antivirus scan, και εκει που θα κολησει , ή βλέποντας απο το windows explorer οτι ο ελευθερος χωρος μειωνεται επικυνδινα,

3. δεξι κλικ στο C, treesize....(σε νεο παραθυρο θα γινει) οποτε θα συγκρινει τα πριν και μετά.

---------------------

καποιοι λογοι για το φαινομενο μπορει να ειναι..

1. εχει καποια πολυ μεγαλα zip kai rar και για να ελεγχθουν τα περιεχόμενα (γιατι ετσι το εχεις ρυθμισει εσυ, να σκαναρει τα συμπιεσμενα), πρεπει να τα αποσυμπιέσει στο temp.

2. φτιαχνει το antivirus καποια scan logs, και (ο χρηστης παλι στα options) δεν του εχει βαλει ενα max μεγεθος στα logs.

παρολα αυτα, τα 3 gb που λες οτι του τρώει, σε συνολο 14, ειναι παρα πολλά. ισως συμβαινει κατι άλλο.

κανε τη φαση με το treesize, kai θα βρεις ευκολα, τι "φουσκώνει"

Δημοσ.

Κατι παρομοιο μου ειχε συμβει και μενα αλλα με ενα παρτισιον σε 40αρι δισκο. Τελικα ανακαλυψα οτι μου ετρωγε χωρο η επαναφορα συστηματος. Κατεβασα το ποσοστο που καταλαμβανει στο δισκο και μου ελευθερωσε καπου στα 2 γιγα. Για τσεκαρισε κι αυτο.

Δημοσ.

Να προσθέσω και σε αυτό που έγραψε ο vjshadow.Μπορείς να σβήσεις όλες τις επαναφορές συστήματος εκτός την τελευταία,που ίσως στην δικιά σου περίπτωση να καταλαμβάνει αρκετά γίγα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...