Προς το περιεχόμενο

Insomnia Top 100 Artists Of All Time

Cristina

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή μάλλον κι εμείς, «σε δουλειά να βρισκόμαστε»...

Δεν κάνουμε και το δικό μας Top 100 όλων των χρόνων; :lol: :P

Βέβαια δεν ξέρω πως ακριβώς θα το κάνουμε μιας και το poll χωράει μόνο 10 επιλογές,

αλλά ας το συζητήσουμε και το πολύ πολύ να μην κάνουμε και τίποτα. :lol: :P

Τα κριτήρια που θα κινηθεί η επιλογή των καλλιτεχνών, θα τα ορίσουμε όλοι μαζί στην πορεία. :)

• Απαντ. 130
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Cristina thes na odeysoume se dialysi? Fantazesai na synantithoun mono oi akrees parataxeis apo ti mia oi Metal k pio hard k apo tin alli oi DJ k pio dance k sti mesi emeis oi ypoloipoi? Tha thrynisoume thymata!:P

Δημοσ.
Cristina thes na odeysoume se dialysi? Fantazesai na synantithoun mono oi akrees parataxeis apo ti mia oi Metal k pio hard k apo tin alli oi DJ k pio dance k sti mesi emeis oi ypoloipoi? Tha thrynisoume thymata!:P

hahahahaha!!! :P :p :P

Αυτό ακριβώς σκεφτόμουν όταν έκανα το topic. :lol:

Θα ξεκινήσει ο 4ος παγκόσμιος. :lol:

Δημοσ.

κι εγω φοβαμαι οτι ειναι παρα πολυ δυσκολο θεμα αυτο.

μαλλον αντατσαμπλ....

ειναι το τεραστιο ευρος -να δω ποιος θα βαλει πριν τα σιξτιζ κ ποιος θα θυμηθει την εφευρετρια του ορου ροκ-

ειναι κ ολα τα ειδη μουσικης...

κ ειναι κ οτι δεν λεμε τα αγαπημενα μας, λεμε τα καλυτερα.

ισως αν γινοταν πιο συγκεκριμενο -τελευταια 10ετια ή 5ετια πχ-

να μπορουσε να παλευτει

Δημοσ.

Και γιατί δεν κάνει ο καθένας το προσωπικό του top-100 όλων των χρόνων με απλά αγαπημένες προσωπικές επιλογές...

Πολύ ωραίο θεματάκι πάντως...

Εξάλλου και ο Πετρίδης τις προσωπικές του επιλογές μας παρουσιάζει... :razz:

Δημοσ.

ekkli, έτσι είναι. :)

Είναι πολύ πολύ δύσκολο να κάνεις μια λίστα με 100, 200, 100000 ονόματα και να έχεις τον καθένα στην θέση που... «αξίζει». :)

Ας καθορίσουμε τα πλαίσια και κινούμαστε σιγά σιγά. :)

Ας πούμε, σαν πρώτο βήμα, θα μπορούσαμε να τα πιάσουμε ανα δεκαετίες.

Έπειτα, οι 20 πρώτοι κάθε δεκαετίας, να πηγαίνανε στον τελικό.

Ή θα μπορούσαμε να τα πάμε ανα είδος (όχι πολύ εξειδικευμένα, μη χάσουμε και τη μπάλα... :P) και μετά οι 10-15 πρώτοι κάθε είδους να πήγαιναν στον τελικό.

Αν έχετε κάποια άλλη ιδέα φυσικά, την ακούμε με χαρά! :D

Δημοσ.

Πολύ καλή ιδέα! Στην εφαρμογή κολλάμε...

Ανά είδος γενικά θα χαωθούμε, ανά δεκαετίες είναι πιο εύκολο αλλά με 10 επιλογές/poll δεν μας βλέπω και πολύ καλά (θα καταλήξουμε να ψηφίζει ο καθένας την μουσική που ακούει και όχι το συγκρότημα που θέλει). Πρόταση...δεν έχω ακόμα, εκτός αν έχεις την όρεξη και το κουράγιο να κάνεις 1 poll/είδος/10ετία. :)

Εκτός και αν η νέα έκδοση του vbulletin επιτρέπει περισσότερες επιλογές στα polls. :)

Δημοσ.

Einai ligo mperdemeni i diadikasia ontos giati akoma k 10etia/eidos na dialexoume poios tha krinei ta 10 onomata? K an einai na vgoume emeis tote vlepo kapou 100 kalitexnes apo mia psifo o kathenas k opoios pairnei 2i na perna sti koryfi! Einai poly genikeymeno ayto to best olon ton epoxon. Kalitera kati pio symmazemeno isos tis periodou 2000-2005 oste oloi na tin exoun "zisei" gia na yparxoun ameses antidraseis giati ante na vreis akri sti xaodi 10etia tou 60 ekei thes 1000 onomata!

Δημοσ.

Και πως θα χωρίσουμε τα είδη? Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη μουσικής για να τα κάνουμε σε δεκάδες...

Και καλά '60ς '70ς είναι εύκολα τα πράγματα '80ς '90ς '00ς γίνεται ο χαμός του χαμού...

[offtopic]Ξεκάρφωτο αλλά θυμάμαι μια γελιογραφία στο metal hammer που μια κοπελιά ρωτούσε ένα τυπά τη μουσική ακούει... Και εκείνος απαντάει "Εγώ ακούω όλα τα είδη μουσικής, τι με πέρασες για κάποιον μονόπλευρο??? Ακούω heavy metal, death metal, black metal, gothic metal, doom metal, thrash metal, epic metal, symphonic metal, trash metal, white metal!!! και η λίστα συνεχίζεται...[/offtopic]

Αφού τέλος πάντων καταφέρουμε να βρούμε μια άκρη μετά είναι το δύσκολο η επιλογή...

Σκέφτομαι να γίνουν διαφορετικά τόπικς για κάθε κατηγορία μουσικής και από κει να αντληθούν τα στοιχεία σε ετούτο το κεντρικό... Τώρα τι κατηγορίες θα κάνουμε...

Εγώ σκέφτομαι

1. Disco

2. Rock'n'Roll, Rock, Hard Rock

3. Metal

4. Trance, Jungle blah blah blah

5. Dance

6. Easy Listening

7. Ελληνικά

8. Hip hop, Rap, Blah, blah, blah

9. Jazz, Classic, blah, blah, blah

10. Gothic, Darkwave, psychedelia, industrial

Ενδεικτικά αυτές!!! προτάσεις για αντικατάσταση δεκτές εννοείται

Δημοσ.

Οχι παιδια, ειναι πολυ απλα τα πραγματα, απλως χρειαζεται μεγαλη συμμετοχη.

1. Καθοριζεται ενας υπευθυνος του chart, ας πουμε η Cristina που ξεκινησε το topic.

2. Καθοριζεται η χρονικη περιοδος που θα αντιπροσωπευει το chart. Ολων των εποχων? Των τελευταιων 30 ετων? Κατι αλλο? Καλυτερα θα ηταν να γινει ολων των εποχων, πιστευω, γιατι θα γινει μπαχαλο με τις χρονολογιες.

3. Ολοι οι συμμετεχοντες φτιαχνουν μια λιστα με αξιολογικη σειρα με τους 50 (?)αγαπημενους τους καλλιτεχνες. Τωρα αν τα κριτηρια θα ειναι περισσοτερο αντικειμενικα (πχ. Οι Beatles επηρεασαν γενιες και γενιες, αρα τους βαζω πρωτους) η περισσοτερο υποκειμενικα (πχ. Ο Snoop Dogg ειναι θεος, αρα τον βαζω πρωτο) ειναι στην κριση του καθενος.

4. Οι συμμετεχοντες στελνουν με ΠΜ τις λιστες τους στον υπευθυνο μεχρι μια συγκεκριμενη ημερομηνια.

5. Ο υπευθυνος συνδυαζει ολες τις λιστες, βαθμολογωντας καθε #1 με 50 βαθμους, καθε #2 με 49 κλπ. και κατοπιν προσθετει το σκορ του καθε καλλιτεχνη, για να βγει η συγκεντρωτικη λιστα.

6. Ο υπευθυνος παρουσιαζει τη λιστα απο το 100 στο 1, λιγους λιγους καθε μερα, ετσι ωστε να υπαρχει συζητηση και σχολιασμος.

Ε?

Δημοσ.

Πολύ δύσκολά τα πράγματα για το top-100. Ίσως οι κατηγορίες να το σώσουν αλλά και πάλι. Ο καθένας έχει τα δικά του προσωπικά κριτίρια για το πώς συμπεριφέρεται σε κάποιο κομμάτι. Εγώ ας πούμε δεν είμαι fun των παλιών κομματιών (50s-60s-70s). Aν βρεθεί κάποια φόρμουλά όμως πιστεύω οτι θα βγεί καλό αποτέλεσμα.

EDIT: Μόλις έιδα το post σου γιώργο και μάλλον βρίκες την φόρμουλα. Την Χριστίνα λυπάμαι που θα κάνει την καταμέτριση :-P :razz:

Δημοσ.

Top 50 λίγο δύσκολο να κάνει κάποιος, είτε Top 20 είτε top 10 ο καθένας (γιατί μετά θα πρέπει και να καταμετρηθούν, και πολύ δύσκολο το κόβω αν ο καθένας στέλνει 50 ονόματα...). Κατά τα άλλα συμφωνώ με TheBoyFromSalina, είναι πολύ εύστοχες οι προτάσεις του. Πιστεύω αν βάλουμε και κατηγορίες θα χάσει το συγκεντρωτικό του χαρακτήρα το top 100.

Δημοσ.

ας το δοκιμασουμε λοιπον, να ανοιξουν κ οι μεγαλες ατελειωτες συζητησεις, να ψαχνουμε επιχειρηματα στο ιντερνετ, γουσταρωωωωω ..... :)

αλλα ρε παιδακια, ας το παμε χρονολογικα κ οχι ανα ειδος,

οπως εχω ξαναγραψει εδω μεσα, ειμαι καθετος εναντια στην κατηγοριοποιηση της μουσικης με βαση τα ειδη,

υπαρχουν απειρα ονοματα που δεν ειναι ευκολο να ενταχθουν σε ενα ειδος αλλα μονο περιγραφικα,

πχ τι παιζει ο ταδε? θυμιζει τον δείνα με επιρροες από τον παραδείνα αλλά με παραγωγη σε στυλ του τρεχαγυρευε...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...