Προς το περιεχόμενο

SLi - Μόνο 8x + 8x ?

--b}{d--

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω μια απορία για το SLi, συνήθως στα specs των motherboard βλέπεις επεξήγηση πως όταν μπει 2η κάρτα για SLi το 1x16 γίνεται 2x8.

Σε κάποιες mobo δεν υπάρχει αυτή η επεξήγηση.

Με ρίσκο να φανώ αφελής, υπάρχει μήπως περίπτωση να δουλέψουν και οι 2 full speed?

Και κατ'επέκταση, αν όχι, τότε που είναι πρακτικά το όφελος να τρέχουν 2 σε μισή ταχύτητα σε σχέση με την μία σε full; Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής;..... big deal

Δημοσ.

1) Μόνο οι νέες μητρικές με το νέο revision του nFORCE 4 SLI chipset δουλεύουν σε 16x και σε SLI Mode.

Αλλά...η διαφορά από 8x/8x σε 16x/16x δεν είναι απλά αμελητέα...είναι ανύπαρκτη.

Και αυτό διότι και με το 8x έχουμε πολύ παραπάνω bw από όσο θέλει η καρτούλα...

Marketing Tricks Book v1

Δημοσ.

1.Μέχρι τώρα όλες οι motherboard που κυκλοφορούν χωρίζοντε σε 2χ8 τώρα όμως ετιμάζονται να κυκλοφορίσουν motherboard που χωριζονται σε 2χ16.

Δεν χρειάζεται όμως να περιμένεις εκτός και αν είσαι πολύ απαιτητικός διότι οι επιδόσεις δεν διαφέρουν πολύ.

2.Οι επιδόσεις δεν εξαρτόνται πολύ απο την ταχύτητα της PCI-EXPRESS θήρας διότι οι σημερινές καρτες δεν μπορούν να την εκμεταλευτούν πλήρως.Αν βάλεις δύο καρτες τοτε θα εκμεταλεύεσαι καλυτερα την ταχύτητα της θήρας και οι επιδόσεις σου θα είναι μακράν καλύτερες.

[EDIT]billpeppas με πρόλαβες sorry :)

Δημοσ.

Thanks για τις απαντήσεις σας both, ο ένας κάλυψε τον άλλο!

Απαιτητικός δεν είμαι, αλλιώς θα ήξερα την απάντηση :)

Απλά επειδή πρόκειται να χτίσω PCaki τώρα απλά θέλω να είμαι καλυμένος για το μέλλον.

Για να σιγουρευτώ, αυτή εδώ GIGABYTE K8N PRO SLI http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526615 δεν παίζει να έχει 16x/16x ε;

Να πάω τότε για την GIGABYTE K8N SLI.

Δημοσ.

Με 16x16x έχει βγάλει πρός το παρόν μόνο η asus...και ελλάδα δεν την έχω δεί...

αλλά και ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ...τα ίδια θα έχεις με 8x8x & 16x16x.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...