Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με δικτυακό εκτυπωτή και Windows 2000 Server Edition

DjBac

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε ένα δίκτυο 7 υπολογιστών (6 υπολογιστές και ένας server) υπάρχουν και 2 εκτυπωτές οι οποίοι μπαίνουν στο δίκτυο μέσω του server...

Έκαν format σε έναν αλλά μου παρουσιάζει πρόβλημα στην εκτύπωση... Ενώ βρίσκει τους εκτυπωτές ΔΕΝ τυπώνει... Θα τυπώσει μόνο αν πάω να μπω στον σκληρό του server και γράψω το όνομα του συγκεκριμένου χρήστη (παρ'όλο που το έχω δηλώσει σαν όνομα υπολογιστή)....

Υπάρχει κάποια λύση σε αυτό? Μήπως αν δημιουργούσα πάλι τον χρήστη στον server?

Δημοσ.

Exeis domain h workgroup?

Apo to mhxanhma pou de mporeis na typwseis, exeis dokimasei na kaneis logon me allo user account?

Episis, ti permissions exeis dwsei ston printer? K episis, sto queue tou printer, emfanizontai ta eggrafa? Mhpws exeis kanena mhnyma toy styl 'work offline' /'unable to connect'?

Δημοσ.

Δοκίμασα να μπω με άλλο account αλλά και πάλι τίποτα!! Μου λέει πως δεν έχω το δικαίωμα να συνδεθώ με τον εκτυπωτή!!!

Τι account να φτιάξω?

Έβαλα για δοκιμή στον server permit everything to everyone!

Δημοσ.

Στο PC που έκανα φορμάτ δεν έχω βάλει κωδικό (ποτέ δεν είχε)...

έχω βάλει σαν όνομα υπολογιστή το user account που είχα στον server... τίποτα... έκανα το ίδιο κ με το όνομα του account αλλά και πάλι τίποτα!!

πως θα μπορέσω να δημιουργήσω στον server ένα ακριβώς ίδιο account με αυτό του PC?

Δημοσ.
Δοκίμασα να μπω με άλλο account αλλά και πάλι τίποτα!! Μου λέει πως δεν έχω το δικαίωμα να συνδεθώ με τον εκτυπωτή!!!

Τι account να φτιάξω?

Έβαλα για δοκιμή στον server permit everything to everyone!

Το ειχα και εγω εδω στην εταιρια.

Θα πας και στο Active Directory στον server θα δηλώσεις τον χρήστη που μπαίνει στο pc που θέλεις να εκτυπώσει' date=' έστω user004. Θα φτιάξεις λοιπόν στον server σου ενα χρήστη με όνομα user004 & password ότι θες. Στο pc θα φτιάξεις τον ίδιο χρήστη με το ίδιο password αν δεν τον έχεις ήδη περασμένο.

[img']http://img368.imageshack.us/img368/8069/ad6rd.jpg[/img]

Κάνεις boot, μπαίνεις ως χρήστης user004 στο pc και αμέσως θα σε "δει" σαν authenticated user και δεν θα σου ζητάει username & password ούτε για να μπεις στον δίσκο του server (που ειναι και ο μονος τρόπος για να εκτυπωσεις στην παρούσα φάση) ούτε θα εχεις κάποιο πρόβλημα με εκτυπωση απ'ευθείας.

Ουσιαστικά δηλαδή το πρόβλημα σου είναι ότι ο local user δεν ταιριάζει με τον Active directory user και γι'αυτο δεν σε αφήνει.

Το συγκεκριμένο εγινε σε μένα σε 2003 server & 2000 workstation, αλλά λειτουργούν με την ίδια λογική.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για τη βοήθεια αυτή!! Σήμερα που θα πάω στην εταιρεία θα το δοκιμάσω πάλι!!!

Δημοσ.

Eπισης ισως, η Local Security Policy να μην επιτρεπει την εισοδο χρηστων μεσω δικτυου με κενο password. Δοκιμασε και απο κει...

Δημοσ.
Poio active directory? Afou eipe oti exei workgroup...

To oτι δηλώνει στα local pc WORKGROUP & oxi Domain δεν σημαίνει οτι domain με Active Directory δεν έχει στηθεί. Eμεις εδω είμαστε ακριβώς ετσι, στα pc ειναι απενεργοποιημένη η επιλογή domain, και τα βάζουμε όλα στο workgroup.

Άλλωστε απ'οσο ξέρω τα Win2003 θέλουν να στηθεί domain για να γίνουν server. Το πιο πιθανό είναι το ίδιο να συμβαίνει και για τα 2000 server. Θεωρώ λίγο δύσκολη την οποιαδήποτε άλλη εκδοχή γιατί ακριβώς το ίδιο πράγμα έχει τύχει και σε μένα.

Απο κει και πέρα δοκιμάζει και μας λέει, αν υπάρχει στημένο Active directory θα είναι της μορφής που έκανα screenshot

Δημοσ.

An exei sth8ei Active Directory h apanthsh 8a eprepe na einai auth k oxi workgroup.

An ta pc einai se workgroup k o server einai monos tou se domain, xanetai h pragmatikh ennoia tou domain ('user/computer objects who share common security boundaries').

Ta windows 2003 einai outws h allws server leitourgiko. Apla mporeis na epilexeis server roles (file server, web server, mail server, terminal server, domain controller, klp), ti yphresies dld 8a prosferei.

An par'ola auta exeis dikio, giati opws les sthn etairia sou einai etsi ta pragmata, tote ontws mporei to palikari na mas pei ti ry8miseis exei ekei k blepoume...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...