Goacore Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2005 Καλησπερα σε ολους. ενδιαφερομε για αγορα tft 17'' Eizo και ειμαι μεταξυ των- L568K και M1700K να διεθκρινισω οτι δεν με ενδιαφεροθν καθολου τα games απλως θελω μια ποιοτικη και ξεκουραστη οθονη με καλη φωτεινοτητα. ευχαριστω προκαταβολικα για τις οποιες απαντησεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sboo Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2005 την 568 λόγω πάνελ και μόνο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sa1901 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2005 Αφού δεν ενδιαφέρεσαι για παιχνίδια, η 568 σου ταιριάζει "γάντι". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gary_Kokkin Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2005 Η Μ1700 είναι πιό νέο μοντέλο,από το 568 που ειναι 1 έτους Kαι οι δύο οθόνες έχουν τώρα,σχεδόν ίδια τιμή ,παρόμοιες προδιαγραφές σ'αυτά που ζητάς, με την Μ1700 στα χαρακτηριστικά της μεγαλύτερη φωτεινότητα ,ταχύτητα , και ηχεία ,και την 568 "καλύτερο" (overdrive) contrast . Στα χρώματα προσπάθησε να τις δείς και τις δύο ,και κρίνε μόνος σου τυχόν διαφορές (θεωρητικά και μόνο λόγω προδιαγραφών panel η 568 θεωρείται ελαφρώς καλύτερη,αλλα κατά την γνώμη μου,σε δική μου σύγκριση δεν βλέπω διαφορές) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Goacore Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2005 ευχαριστω για τις κατατοπιστικες απαντησεις....περα απο αυτο συγγχωρεστε με αν σας ξενερωσω αλλα επειδη ετυχε να μην πληροφορηθω τι ακριβως πεζει με τα "πανελ" αν εχει την καλοσυνη να μου εξηγησει καποιος, λεγοντας TN και PVA panel, σε τι ακριβως αναφερομαστε και γιατι το ενα πλεονεκτει του αλλου? :roll: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sboo Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2005 Περιληπτικά: TN:καλοί χρόνοι απόκρισης, άσχημη απόδοση χρωμάτων, πολύ μικρό contrast PVA: μεγαλύτεροι χρόνοι απόκρισης αλλά πολύ καλύτερη απόδοση χρωμάτων, μεγάλο contrast... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sa1901 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2005 ευχαριστω για τις κατατοπιστικες απαντησεις....περα απο αυτο συγγχωρεστε με αν σας ξενερωσω αλλα επειδη ετυχε να μην πληροφορηθω τι ακριβως πεζει με τα "πανελ" αν εχει την καλοσυνη να μου εξηγησει καποιος, λεγοντας TN και PVA panel, σε τι ακριβως αναφερομαστε και γιατι το ενα πλεονεκτει του αλλου? :roll: http://www.behardware.com/articles/498-4/lcd-screens-in-a-nutshell.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gary_Kokkin Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2005 ευχαριστω για τις κατατοπιστικες απαντησεις....περα απο αυτο συγγχωρεστε με αν σας ξενερωσω αλλα επειδη ετυχε να μην πληροφορηθω τι ακριβως πεζει με τα "πανελ" αν εχει την καλοσυνη να μου εξηγησει καποιος, λεγοντας TN και PVA panel, σε τι ακριβως αναφερομαστε και γιατι το ενα πλεονεκτει του αλλου? :roll: Διάβασε τα παρακάτω και αν μπορείς να τα ελέγξεις εύκολα πέρα από την θεωρία ,μας λες τα συμπεράσματά σου. http://www.thelab.gr/showthread.php?threadid=10835 http://www.thelab.gr/showthread.php?threadid=11062 http://www.thelab.gr/showthread.php?threadid=10880 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pateliS Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2005 Περιληπτικά: TN:καλοί χρόνοι απόκρισης' date=' άσχημη απόδοση χρωμάτων, πολύ μικρό contrast PVA: μεγαλύτεροι χρόνοι απόκρισης αλλά πολύ καλύτερη απόδοση χρωμάτων, μεγάλο contrast...[/quote'] ακριβως ετσι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pancon Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2005 Αγαπητέ Goacore εγώ αγόρασα πρόσφατα την 568Κ και είμαι υπερ-ευχαριστημένος. Καταπληκτική ποιότητα εικόνας χρώματα contrast κλπ αλλά και, κάτι που δεν αναφέρεται τόσο συχνά, κορυφαία ποιότητα κατασκευής. Την ρυθμίζεις καθ'ύψος, την στρίβεις αριστερά - δεξιά και δεν ακούς τριξίματα ούτε φοβάσαι μη σου μείνει στα χέρια! Επίσης σχετικά με το χρόνο απόκρισης, εγκατέστησα τα demo των FIFA 06 και Call Of Duty 2 και δεν παρατήρησα ίχνος ghosting. Επίσης μπορείς να παρακολουθήσεις video άνετα. Αυτό το "παιχνίδι" με τα ms είναι και λίγο παραμύθι που μας πουλάνε τα τμήματα marketing των εταιρειών. Όπως γράφει και ο "guru" mlemo sto thelab.gr, "ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ-1: μη συγκρίνετε οθόνες διαφορετικού panel με το χρόνο απόκρισης! ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ-2: μην πιστεύετε ότι μια οθόνη με γρηγορότερο χρόνο απόκρισης θα είναι και πιο γρήγορη και ομαλή στην κίνηση από μια άλλη οθόνη (άλλης τεχνολογίας) με αργότερο χρόνο απόκρισης." Πολύ σημαντικό επίσης το ότι αν αγοράσεις από εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο έχεις και zero pixel εγγύηση (μπορείς να τους δεις στο http://www.eizo.gr). To multirama παρ'ότι μεγάλο και γνωστό μαγαζί ΔΕΝ είναι μέσα σε αυτούς! Προσπάθησε να τις δεις και τις 2 πριν αποφασίσεις πάντως εγώ συστήνω ανεπιφύλακτα την 568Κ!!! Καλές αγορές! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Martin_05 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2005 Αγαπητέ Goacore εγώ αγόρασα πρόσφατα την 568Κ και είμαι υπερ-ευχαριστημένος. Καταπληκτική ποιότητα εικόνας χρώματα contrast κλπ αλλά και' date=' κάτι που δεν αναφέρεται τόσο συχνά, κορυφαία ποιότητα κατασκευής. Την ρυθμίζεις καθ'ύψος, την στρίβεις αριστερά - δεξιά και δεν ακούς τριξίματα ούτε φοβάσαι μη σου μείνει στα χέρια! Επίσης σχετικά με το χρόνο απόκρισης, εγκατέστησα τα demo των FIFA 06 και Call Of Duty 2 και δεν παρατήρησα ίχνος ghosting. Επίσης μπορείς να παρακολουθήσεις video άνετα. Αυτό το "παιχνίδι" με τα ms είναι και λίγο παραμύθι που μας πουλάνε τα τμήματα marketing των εταιρειών. Όπως γράφει και ο "guru" mlemo sto thelab.gr, [b']"ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ-1: μη συγκρίνετε οθόνες διαφορετικού panel με το χρόνο απόκρισης! ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ-2: μην πιστεύετε ότι μια οθόνη με γρηγορότερο χρόνο απόκρισης θα είναι και πιο γρήγορη και ομαλή στην κίνηση από μια άλλη οθόνη (άλλης τεχνολογίας) με αργότερο χρόνο απόκρισης."[/b] Πολύ σημαντικό επίσης το ότι αν αγοράσεις από εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο έχεις και zero pixel εγγύηση (μπορείς να τους δεις στο http://www.eizo.gr). To multirama παρ'ότι μεγάλο και γνωστό μαγαζί ΔΕΝ είναι μέσα σε αυτούς! Προσπάθησε να τις δεις και τις 2 πριν αποφασίσεις πάντως εγώ συστήνω ανεπιφύλακτα την 568Κ!!! Καλές αγορές! Πολυ χρησιμα τα οσα αναφερεις...Και αναρωτιομουν γιατι το Multirama εχει την M1700 σε τοσο χαμηλη τιμη συγκριτικα με αλλα κατατηματα. Ειμαι και εγω αναμεσα σε 568 και 1700. Ολο και περισσοτεροι αναφερετε οτι το ghosting δεν ειναι προβλημα, οποτε δεδομενης της αψογης ποιοτητας της 568 με βλεπω να καταληγω σε αυτο το μονιτορ. Τα χω τσεκαρει και απο κοντα αλλα δεν μπορεις να βγαλεις ευκολα συμπερασμα για τις διαφορες τους. Μαλλον θα εμπιστευτω την κριση οσων την χρησιμοποιουν ηδη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gary_Kokkin Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2005 ... Τα χω τσεκαρει και απο κοντα αλλα δεν μπορεις να βγαλεις ευκολα συμπερασμα για τις διαφορες τους. Μαλλον θα εμπιστευτω την κριση οσων την χρησιμοποιουν ηδη. Aμα δεν μπορείς να βγάλεις εσύ συμπέρασμα, (ή μήπως έβγαλαν συμπέρασμα στο the lab.gr ?), πως εμπιστεύεσαι την κρίση των άλλων επειδή απλά υποστηρίζουν την αγορά τους που έκαναν καιρό πρίν ένα νέο μοντέλο ? -Τι περίμενες εξάλλου να σου πούν,ότι δεν είναι ευχαριστημένοι ? (από μια Εizo) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pancon Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2005 Ένα είναι σίγουρο: Σε όποια και να καταλήξει θα έχει κάνει μία πολύ καλή αγορά! :grin: Τώρα γι'αυτό το πολυθρύλητο ghosting τι να πω, ίσως εμφανίζεται σε σκοτεινά γρήγορα FPS όπως το Doom 3 αλλά δεν το έχω παίξει και δεν έχω άποψη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Martin_05 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2005 Κοιταξε, με τον τροπο που παρουσιαζονται τα μονιτορς στα διαφορα μαγαζια, δηλαδη με κακο φωτισμο, βιντεακια χαμηλης αναλυσης και desktop μονο εικονες, οχι δεν μπορω να βγαλω συμπερασμα τουλαχιστον μεταξυ 568 και 1700. Ειναι αληθεια οτι οι ΕΙΖΟ ξεχωριζουν στο οτι εχουν μια γηινη αποδοση των χρωματων σε συγκριση με τα contrast και saturation των αλλων οθονων που φαινονται ελαφρως εκτος πραγματικοτητας. Η 568 δειχνει πολυ καλη και απο κοντα, παρολο που,επαναλαμβανω ο τροπος που παρουσιαζονται οι οθονες δεν ειναι και ο ιδανικοτερος. Για την 568 το ΜΟΝΟ πραγμα που με ανησυχει ειναι τα 25ms. Συγγνωμη, αλλα αυτο δεν μπορω να το διαπιστωσω σε ενα καταστημα. Πιστευω οτι ενας χρηστης μιας 568 μπορει να με κατατοπισει καλυτερα οσον αφορα το ghosting κλπ. Για την 1700, διαβασα ανησυχητικα σχολια για τις επισημες μετρησεις response time ενω αλλοι ποστερς στεκονται στο γεγονος οτι το ΤΝ πανελ ειναι μακραν χειροτερο του PVA. Ειλικρινα θα πηγαινα κατευθειαν για 1700 , και λογω τιμης, αλλα οι παραπανω διαπιστωσεις με προβληματιζουν. Δεν ξερω, οταν αποφασισω να κανω την αγορα θα ζητησω ενα τεστ μεταξυ των οθονων σε πιο απαιτητικες συνθηκες για να μπορεσω να βγαλω καποιο συμπερασμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gary_Kokkin Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2005 Εχεις δίκιο για τα καταστήματα -Το ρίσκο όμως είναι το παρόμοιο στο να πάρεις ένα προιόν επειδή κάποιος άλλος έμεινε ευχαριστημένος κατά τα κριτήρια του. Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε ένα νέο προιόν από μια κορυφαία εταιρία ,και η λογική λέει ότι πρέπει να περιμένουμε ,περισσότερες απόψεις χρηστών ,review κλπ προτού αποφασίσουμε (πλεον της προσωπικής μας άποψης ,γούστου κλπ) . -Την δική μου αρχική εντύπωση για την Μ1700 την έχω αναφέρει : http://www.insomnia.gr/vb3/showpost.php?p=932254&postcount=2 και τώρα που ποστάρω την ξαναβλέπω σε γραφικά και φωτό σε συνεργάτη μου,στο χώρο εργασίας μου στα διπλανά γραφεία ,και μπορώ να πώ ότι δεν βλέπω τις ορατές διαφορές με Fujitsu Siemens P19-2,Sony HS95P,Viewsonic VX700 και Sony X72 ,όλα μοντέλα 1-3 ετών με διαφορετικά panel . Επίσης μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι και με την δική μου παλαιά 15'' Sony X52 με ΤΝ Panel σε σύγκριση με την 17'' Ειzo 568 στο χώρο μου ,δεν υπάρχει διαφορά σε χρώματα ή contrast ,αλλά αντίθετα ελαφρύ ghost στην Χ52 στις αποχρωσεις στο βαθύ μαύρου σε ορισμένες περιπτώσεις αναπαραγωγής DVD ,που λύνεται με ρύθμιση χρωμάτων του προγράμματος αναπαραγωγής και ίσως φταίει και η κάρτα γραφικών. Προφανώς λοιπόν μόνο με ειδικά προγράμματα φαίνονται οι μεγάλες διαφορές σε κορυφαία μοντέλα των 2-3 πιό γνωστών εταιριών,που πάντα έχουν πλούσιες ρυθμίσεις και ποιότητα κατασκευής .Νομίζω πια το θέμα των panel έχει γίνει το ίδιο ανούσιο,όσο η πιθανότητα εμφάνισης καμμένου pixel στις καλές οθόνες (κατά την εμπειρία μου). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.