tdohd Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2005 Καλησπέρες σε όλους... είμαι προβληματισμένος σχετικά με την απόκτηση νέας κάρτας vga αλλά και κυρίως νέας M/B και θέλω την άποψή σας... ο νέος μου Athlon Dual Core 4400+ X2 "περιορίζεται" στην MSI K8N Neo4-F και λέω να πάω σε νέα με υποστήριξη SLI...από ότι είδα όμως έρχεται σε μερικές μέρες και το CrossFire...μήπως να περιμένω? έχετε δει reviews τι αποδίδει καλύτερα?
S2Katana Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2005 Λοιπον κοιτα εγω ειμαι πιστος στην Nvidia.Εχω 2 6600GT SLi Enabled και μπορω να σου πω οτι δουλευει τελεια.Τωρα σε σχεση με ποιο ειναι καλυτερο, νομιζω οτι στο site της Nvidia υπηρχε ενα λινκ με ερευνα η οποια αποδεικνυει πως το crossfire δεν ειναι σταθερο.Βεβαια τι αλλο θα ελεγε η Νvidia....Παντως απο τη στιγμη που το SLi ειναι δοκιμασμενο, προτεινω να πας σε αυτο.
Ailuros Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2005 CrossFire R4xx = *yuck* CrossFire R520 = θα έχω άποψη όταν εμφανιστεί.
Ailuros Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2005 Σαν ιδιοκτήτης CRT oθόνης είναι επόμενο να ανατριχίαζω με το R4xx/CrossFire. Tώρα βέβαια αν δεν ενοχλεί τους υπόλοιπους να περιορίζονται στα 60Hz σε οθόνη CRT, είναι φυσικά άλλο θέμα.
Papajohn Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2005 Τι, το crossfire σε περιορίζει σε 60Hz;;;!!! Θεε μου πατάτα....
Ailuros Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2005 Τι' date=' το crossfire σε περιορίζει σε 60Hz;;;!!! Θεε μου πατάτα....[/quote'] Μόνο στο Crossfire/R4xx. Στο επερχόμενο Crossfire/R5xx δεν υφίσταται αυτός ο περιορισμός.
ekkli Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2005 σε καποιο απο τα τελευταια ραμ -μεσα στο καλοκαιρι- συγκρινε τις 2 τεχνολογιες κ βρηκε την ατι μακρααααααααν καλυτερη.
Moderators Gi0 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2005 Moderators Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2005 Σαν ιδιοκτήτης CRT oθόνης είναι επόμενο να ανατριχίαζω με το R4xx/CrossFire. Tώρα βέβαια αν δεν ενοχλεί τους υπόλοιπους να περιορίζονται στα 60Hz σε οθόνη CRT, είναι φυσικά άλλο θέμα. Jesus! Γιατι τετοια πατατα που λεει και ο Papajohn?Μονο για οσους εχουν lcd απευθυνεται?Ελεος!
Ailuros Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2005 σε καποιο απο τα τελευταια ραμ-μεσα στο καλοκαιρι- συγκρινε τις 2 τεχνολογιες κ βρηκε την ατι μακρααααααααν καλυτερη. However' date=' with this solution ATI have addressed the resolution limitation by virtue of the fact that all of the X1800 and X1600 boards have integrated dual DVI, which means the slaves can output dual DVI bandwidths and the composite engine can be built to cope with this, outputting back at dual DVI rates - the net result is that this generation of Crossfire can support resolutions up to 2048x1536 @ 85Hz. For this Crossfire generation, the Super AA modes have also been programmed to use the composite engine, rather than going across the PCI Express bus, which should result in a performance boost for Super AA. ATI also point out that the compositing engine is software programmable, so its operation and tasks can be altered with new driver revisions.[/quote'] http://www.beyond3d.com/reviews/ati/r520/index.php?p=08 Κανένα σχόλιο για το ram και για περιοδικά γενικά....
kickeras Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2005 oson afora to crossfire sto poso kala tha ta paei efoson vgei kai dokimastei to chipset den exw idea. oson afora sto ti prosferei to ena sigkritika me to allo to crossfire iperterei. einai poli pio flexible kathws den se periorizei se ena sigkekrimeno chipset kai mporei na xrisimopoiithei oxi me dio idies kartes grafikwn alla me kartes pou anoikoun stin idio family kai texnologika prosferei oti to SLI + dio epipleon tropous rendering oi opoioi thewritika panta iposxontai arketa kaliteres epidoseis. eixa nvidia palia kai twra exw ati. ikonopoimenos kai me tis dio eimai an kai i 9700 pro mou vgike manouli. paw gia crossfire x1800xt sto kainourgio mou pc ektos kai an mexri to paraggeilw apodeixtei oti i praksi me ti thewria exoun megali diafora. egw pantws pistevw oti tha paei kala.
Ailuros Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2005 oson afora to crossfire sto poso kala tha ta paei efoson vgei kai dokimastei to chipset den exw idea. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δεν είναι δα και ενθαρρυντικά ή αλλιώς δεν δείχνουν καμιά ιδιαίτερη υπεροχή από άποψη επιδόσεων. oson afora sto ti prosferei to ena sigkritika me to allo to crossfire iperterei. einai poli pio flexible kathws den se periorizei se ena sigkekrimeno chipset Ωραία πάρε τότε μια μητρική Asus A8N SLi για παράδειγμα και καλή τύχη να καταφέρεις να δουλέψει δύο R4xx. kai mporei na xrisimopoiithei oxi me dio idies kartes grafikwn alla me kartes pou anoikoun stin idio family Το ίδιο ακριβώς γίνεται και στο SLi με τους 80-άρηδες οδηγούς. kai texnologika prosferei oti to SLI + dio epipleon tropous rendering oi opoioi thewritika panta iposxontai arketa kaliteres epidoseis. Οι ουσιαστικές αυξήσεις επιδόσεων έρχεται από το AFR (alternate frame rendering) και στις δύο πλατφόρμες. ΄Ολα τα άλλα είναι ρυθμίσεις συμβατότητας. To SuperAA στο CrossFire έχει σαν απάντηση το SLI-AA το οποίο είναι λίγο πολύ τα ίδια να αγαπιόμαστε από άποψη γελοίων επιδόσεων. http://www.hexus.net/content/item.php?item=1651&page=8 To Scissor της ΑΤΙ είναι ότι είναι και το SFR στην NVIDIA. Ποιά επιπλέον rendering modes υπάρχουν και μου διαφύγανε; eixa nvidia palia kai twra exw ati. ikonopoimenos kai me tis dio eimai an kai i 9700 pro mou vgike manouli. paw gia crossfire x1800xt sto kainourgio mou pc ektos kai an mexri to paraggeilw apodeixtei oti i praksi me ti thewria exoun megali diafora. egw pantws pistevw oti tha paei kala. ΄Οπως προείπα άλλο το CrossFire στην οικογένεια R4xx και άλλο στην οικογένεια R5xx. Το να περιορίζει στην πρώτη περίπτωση στα 60Ηz στα 1600 είναι σαφώς γελοίο. Το τι είχες ή τι θα έχεις στο μέλλον είναι μάλλον αδιάφορο όσων αφορά τις διαφορές ανάμεσα στις δύο πλατφόρμες. Ουσιαστικά προτερήματα ωστόσο - ακόμα και χωρίς τον περιορισμό των 60Hz στις R520 - έναντι του ανταγωνισμού εγώ δεν βλέπω. ΄Οταν θα είναι διαθέσιμη η Χ1800ΧΤ (Master + slave) εδώ στην Ελλάδα θα προετοιμάζεται ήδη το έδαφος για την R580.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.