panraf Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2005 Καλησπέρα, Πρίν από 2 εβδομάδες πήρα την μεγάλη και δύσκολη απόφαση να αγοράσω ένα Laptop συναρμολογούμενο από το Πλαίσιο, και συγκεκριμένα το μοντέλο που γράφω στον τίτλο. Το αγόρασα με 2 GB Ram και 2 σκληρούς 100 GB Toshiba. Ομολογώ πως είχα κάποιους φυσιολογικούς ενδοιασμούς και διλλήματα σχετικά με το αν έπρεπε να προσωρήσω ή όχι στην αγορά του, καθώς πάντα ως τώρα όσον αφορά το θέμα των Laptop ήμουν υπέρ των επώνυμων. Λοιπόν, από την στιγμή που το παρέλαβα είδα με μεγάλη μου έπληξη και ευχαρίστηση πολλά θετικά τα οποία ξεδιάλυναν τις όποιες αμφιβολίες είχα για την αγορά. Η πρώτη ευχάριστη έκπληξη ήρθε από την οθόνη. Πολύ καλά και ζωντανά χρώματα, ομοιομορφία, καλή γωνία θέασης και υψηλή ανάλυση (1680*1050). Η μόνη ένστασή μου είναι στην απεικόνιση του μαύρου που δεν είναι και καλύτερη δυνατή. Προχωρώντας στα ενδότερα η ποιότητα κατασκευής για "ανώνυμο" λαπτοπ είναι πολύ προσεγμένη. Στιβαρή και ανθεκτική κατασκευή, το πληκτρολόγιο και άλλα μέρη δεν "τρίζουν" και γενικά πολύ προσεγμένο. Όσον αφορά το μείζον θέμα της θερμοκρασίας και του θορύβου, μπορώ να πώ πως εκεί ήταν που με εξέπλυξε περισσότερο. Ζεσταίνετε μόνο σε ένα συγκεκριμένο σημείο (Εκεί που βρίσκεται η κάρτα γραφικών), και πάλι όχι υπερβολικά πολύ (Μπορώ να το ακουμπάω και στα πόδια μου, όχι για θερμοφόρα, ή για σόμπα, αλλά κανονικά, βέβαια μην το παρακάνουμε κιόλας). Ο θόρυβος είναι ανεκτός, και τα ανεμιστήρια σε απλή χρήση δουλεύουν ελάχιστα, μόνο όταν παίζω παιχνίδια ανεβάζουν στροφές, αλλά και πάλι δεν ακούγονται πολύ. Σε απλή χρήση μερικές φορές δεν λειτουργούν καθόλου. Στο θέμα της αυτονομίας εκεί δεν περίμενα και πολλά μιας και το λαπτοπ χρησιμοποιεί desktop επεξεργαστή (Pentium 4 640). Κρατάει 1 ώρα και 15 λεπτά, καλύτερα πάντως από το Acer Aspire 1804 που είχα και κράταγε μόλις και με το ζόρι 40 λεπτά, έχοντας μάλιστα και χαμηλότερης δυνατότητας εξαρτήματα. Στο 3D Gaming το Λάπτοπ απλά αποδυκνείετε κορυφαίο. "Φορώντας" την nVidia 6800 GO με 330 Mhz clock πυρήνα και 1 Ghz μνήμη, με 256 bit bandwidth μπορώ και πάιζω άνετα juiced στην native ανάλυση με όλα τα εφέ on και άνετα F.E.A.R. σε ανάλυση 1280*960 και όλα ενεργοποιημένα. Γενικά σε αυτό τον τομέα έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος. Φυσικά για να παίξετε παιχνίδια πρέπει να το έχετε στο ρεύμα, για να μπορέσει η κάρτα γραφικών να αποδώσει τα μέγιστα. Στον τομέα του ήχου εκεί και αν ήταν έκπληξη. Έχει 4 ηχεία και ένα πολύς καλής απόδωσης - για τα μέτρα ενός λάπτοπ - γούφερ που αποδίδει πολύ καλά και με πολύ υψηλή ένταση. "Φοράει" τσιπ Azalia HD και έχει έξοδο SPDIF με κορυφαία απόδωση όταν συδεθούν εξωτερικά ηχεία. Όσον αφορά τα περιφερειακά του, έχει κάμερα ενσωματωμένη USB 2.0 1.3 Mpixel με αρκετά καλή απόδωσης εικόνα και καλό frame rate μιας και είναι ευτυχώς Usb 2.0, ενσωματώνει επίσης Tv Tuner της Avermedia με μέτρια απόδωση εικόνας αλλά με ικαονοποιητικό frame rate κατά το capture σε Mpeg 2. Ενσωματώνει επίσης 2 εξόδους firewire, spdif, bluetooth, ir, card reader 7 in 1, 1 pcmcia, 2 θέσεις για DVD (Έχω ενσωματώσει ένα DVD RW DL) και η άλλη είναι κενή, 4 θύρες για SODIMM DDR 2 533 MHz (Έχω χρησιμοποιήσει και τις 4 με 512 mb η κάθε μία), και γενικά είναι πολύ επεκτάσιμο. Στα συν του περιλαμβάνετε επίσης η δυνατότητα αναπαραγωγής Audio CD και MP3 όταν το Λαπτοπ είναι κλειστό με ξεχωριστή κονσόλα Play Back. Γενικά ως τώρα είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την χρήση του με αυτό, αν και η τιμή του είναι κάπως τσιμπημένη.
Guerriero4 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2005 Kai an peinaseis, tiganizeis kai kanena augo panw sto laptop oso paizeis F.E.A.R Sovara pantos, nomizw oti oi thermnokrasies se kapoio xroniko diastima tha prokalesoun problimata sto laptop.
panraf Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2005 Οι θερμοκρασίες είναι σχετικά υψηλές, λογικό άλλωστε, όχι όμως σε υπερβολικό βαθμό
chpetros Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2005 Πες μας αν θες και την τιμή του. Αυτή που εσύ πλήρωσες.
panraf Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2005 3000€ !!, ξέρω ξέρω, θα με κράξετε τέρα...
chpetros Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2005 3000€ !!, ξέρω ξέρω, θα με κράξετε τέρα... Ωχ Θεέ μου. Μάλλον σου περισσεύανε. Χαλάλι τότε. Εύχομαι να το ευχαριστηθείς και να μη χαλάσει ποτέ. Καλές εργασίες και καλή διασκέδαση.
raider Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2005 οι δισκοι σου ειναι sata η pata;τους εχεις σε raid;
panraf Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2005 Οι δίσκοι είναι IDE και τους έχω σε Raid
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.