Προς το περιεχόμενο

Εισαγωγη βιντεο-προβλημα

atheras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσπαθω να κανω εισαγωγη βιντεο στο pc απο συσκευη επιτραπεζιου βιντεο(βιντεοκασσετα) αλλα δεν τα καταφερνω.Η συσκευη εχει εξοδο scart.Στο pc εχω την sapphire radeon 9250 που εχει εισοδο s-video/composite με τους catalyst 05.7.Προμηθευτηκα καλωδιο που απο τη μια μερια ειναι scart και απο την αλλη εχει βυσμα για την καρτα ηχου και βυσμα svHs(αλλο ειναι το s-video και αλλο το SVHS ;εμενα για ιδιο μου το πουλησανε...).Με κανενα προγραμμα δεν μπορεσα να κανω εισαγωγη βιντεο(virtualDub,ulead videostudio 8,windows movie maker)γιατι απλα κανενα δεν "βλεπει" την συσκευη εισοδου.Τι φταιει ;οι συνδεσεις ειναι λαθος,χρειαζονται καποιοι επιπλεον drivers ή κατι αλλο ;Εχω windowsxp pro χωρις κανενα service pack.Αν καποιος φιλος μπορει να βοηθησει παρακαλω ας το κανει.Ευχαριστω.

Δημοσ.

S-Video και SVHS είναι το ίδιο πράγμα. (για την ακρίβεια το S-Video [seperated Video] αναφέρεται στον τύπο του βύσματος [το γνωστό 4πινο] και το SVHS στο σήμα)

Σίγουρα είναι είσοδος αυτό στην κάρτα σου και όχι έξοδος;

Δημοσ.

Η καρτα εχει τη δυνατοτητα για video-in μεσω εισοδου s-video.Eχει επισης εισοδο DVI και φυσικα εισοδο για το σημα της οθονης.

Δημοσ.

Εγω φιλε atheras εχω κανει capturing απο s-video , το συστημα δεν θα δει το επιτραπεζιο βιντεο ,γιατι απλως δεν χρειαζεται να γινει καποια "συννενοηση " μεταξυ των συσκευων ,η συνδεση αυτη στελνει μονο video και οχι αλλες πληροφοριες οπως ειναι το firewire που συνδεει ψηφιακα μια πχ. καμερα,φωταγραφικη μηχανη . Εχω κανει capturing με το pinnacle studio 8 απλως λεγοντας του οτι θα συλλαβει το βιντεο απο την συγκεκριμενη εισοδο,(s-video), και τον ηχο απο το line in της καρτας ηχου.Φιλικα

Δημοσ.

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η κάρτα σου δεν έχει video-in. Το DVI και το σήμα οθόνης που αναφέρεις είναι έξοδοι, όχι είσοδοι. Επίσης, αν είχε video-in η κάρτα σου, θα είχε και δύο επιπλέον υποδοχές για τον ήχο (RCA κόκκινο-άσπρο). Το ότι έχει βύσμα s-video δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι εισόδου.

Αυτή είναι η κάρτα σου; http://www.sapphiretech.com/en/productfiles/59brochure.pdf

Αν ναι, το αναφέρει κι όλας κάτω δεξιά: s-video, cable to TV-out.

Δημοσ.

Ναι φιλε NeTed,νομιζω οτι αυτη ειναι η καρτα -και λεω νομιζω γιατι αν και δεν γραφει πουθενα tvout στα αλλα χαρακτηριστικα ταιριαζει απολυτα.Μαλλον εχεις δικαιο.Οποτε θα πρεπει να παρω μια εξιδεικευμενη καρτα.Τι λετε για την kworld xpert dvd maker pci(το multirama την εχει με 33 ευρω);Digitheos δυο ερωτηματα :πως οριζεις τη διαδρομη προς την εισοδο s-video στο προγραμμα-παρουσιαζει μια λιστα κι εσυ διαλεγεις;και δευτερον,το συστημα μου ειναι celeron 2,80 με 512 μνημη.Μπορει να ανταποκριθει αξιοπρεπως στο video capturing-editing ή τζαμπα η φασαρια εκ μερους μου ;

Δημοσ.

Εγω εκανα παλια πριν τα 1394 με μια καρτα τηλεορασης του κ@λου και με PIII 1000 εγγραφη απο VHS καμερα. Νομιζω οτι δεν θα εχεις προβλημα αν εχεις και υπομονη.

Δημοσ.

Φιλε atheras στο studio 9 που εχω τωρα πας στο capture source του λες να κανει capture απο την καρτα τηλεορασης ,και μετα απο καποιο υπομενου που εχει διαλεγεις την εισοδο του σηματος εικονας ( συγκεκριμενα εχει 3 ,composite -svideo-tuner).Μην ξεχναμε οτι το s-video ειναι μονο εικονα ,τον ηχο θα τον παρεις απο το line in της καρτας ηχου που θα συνδεσεις ενα καλωδιο που η μια ακρη του εχει καρφι ,και η αλλη εχει 2 rca (κοκκινο και μαυρο) που πανε πισω στο βιντεο σε εξοδο αντιστοιχη αν υπαρχει,μετα επισης του λες οτι τον ηχο θα τον παρει απο το line in της καρτας ,ολα γινονται απο τα settings του capturing source. Το συστημα σου ειναι καλο δεν πρεπει ομως να τρεχει τιποτα αλλο ,και οπως ειπε ο φιλος patelιS θελει υπομονη γιατι η μετατροπη που κανει το προγραμμα για να το κανει DVD ειναι χρονοβορα και μην περιμενεις φυσικα αποτελεσμα ανωτερο του πρωτοτυπου .Φιλικα

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Παιδια μπορει καποιος να με βοηθησει να λυσω το προβλημα μου? Εχω την Kworld DV/AV TV Expert και προσπαθω να κανω τις βινετοκασσετες μου σε mpeg. Το προβλημα μου ειναι οτι η εικονα ειναι απρομαυρη... :( τι φταιει? Και με s video και με composite το ιδιο...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...