Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα στο bios και στην DRAM

sotalotsopa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες, την βοήθεια σας!!!!

Έχς την μητρική ASUS P4B533E και δοκίμασα να κάνω update του bios απο το πρόγραμμα της ASSUS χρησιμοποιώντας windows. Τα πραγματα δεν πήγαν καλά και μετα το boot είχα μηνυμα σφάλματος του bios! Μόνο με δισκέτα εκκίνησης ανοιγε το pc. Προσπάθησα να ξαναπεράσω το καινουριο bios με το aflah και το flash αλλα συνέχεια όταν δήλωνα το αρχείο που είχε την καινούρια έκδοση του bios, έβγαζε file open erroer!

Και οι γκάφες συνεχίζονται....

Αφού δεν μπορούσα να κάνω τιποτε άλλο, έβγαλα την μπαταρία της μητρικής μπας και φορτώσει τα default και γίνει τιποτα, αλλα..... την πάτησα. Τώρα το pc δεν ανοίγει καθόλου, και η μητρική κάνει μπιιιιιιπ...!!! απο το manual είδα ότι είναι αποτυχία ή σφάλμα της DRAM.

Καμια ιδέα κανείς?????

Δημοσ.

Εφόσον πείραξες το bios δεν είναι αποτυχία της dram αλλά του bios.

Δυστυχώς τα πράματα εδώ είναι δύσκολα γιατί πρέπει το τσιπάκι του bios να ξαναπρογραμματιστεί πράμα που δεν γίνεται από τον ίδιο υπολογιστή και δεν πετυχαίνει πάντα.

Όμως πρέπει να ρωτήσω γιατί έκανες την βλακεία και έκανες update bios από τα windows? Είχε κανένα utility η ASUS ή εσύ το έτρεξες από την κονσόλα των win? Γενικά αυτό φταίει που έκανα την ζημιά. Πάντα τέτοιες δουλείες πρέπει να γίνονται από καθαρό dos και όχι win.

Οδηγίες για επαναφορά (εφόσον το chip του bios είναι αποσπώμενο)

1)Βρίσκεις άτομο με την ίδια ή με παρόμοια μητρική

2)Την ξεκινάς σε περιβάλλον dos.

3)Ενώ τα πάντα είναι σε λειτουργία βγάζεις με προσοχή το chip της μητρικής που δουλεύει ανονικά. Μην σε τρομάζει που δουλεύει αφού το bios χρησιμοποιείται μόνο στην εκκίνηση.

4)Βάζεις το δικό σου και κάνεις ένα bios update για την ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ μητρική

5)Κλείνεις το pc και ξαναβάζεις τα chip στις θέσεις τους και μάλλον όλα καλά

ΠΡΟΣΟΧΗ Η διαδικασία είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και πρέπει να ξέρεις τι κάνεις για ν μην χαλάσεις και το δεύτερο bios ή την μητρική.

ΠΡΟΤΕΙΝΩ να το πάς σε συνεργείο που να κάνει τέτοιες δουλειές για να είσαι σίγουρος.

Δημοσ.

Έχεις απόλυτο δίκιο. Ήταν μεγάλη βλακεία να γίνει η δουλειά από τα windows. Απλά υπέθεσα ότι αφού η ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΡΙΑ εταιρία δίνει στην αγορά ΔΙΚΟ ΤΗΣ utility για την αναβάθμιση του BIOS της ΔΙΚΙΑΣ της μητρικής, πρέπει λογικά να δουλέψει. Πολύ αργα δυστυχώς ανακάλυψα ότι η ASUS στο site της αναφέρει ότι αν κατά την διαδικασία παρουσιαστεί error, την επαναλαμβάνεις μέχρι να πετύχει! Σε διαφορετική περίπτωση δεν πρέπει να κάνεις ποτέ ξανά reboot, γιατί θα πάθεις όοοοτι έπαθα κι εγώ. Καλό, ε???? (sorry για να κεφαλαία, αλλά θέλω να τα τονίσω)

Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση :-)

Δημοσ.

Μπορείς να το επαναφέρεις με μια δισκέττα DOS και το BIOS UPDATE με τις κατάλληλες εντολές (switches) στο autoexec.bat, ώστε ξεκινώντας (η δισκέττα) να τρέξει κατ' ευθείαν το update. Γενικά τα motherboards έχουν τη δυνατότητα να μπουτάρουν μόνο από δισκέττα σε περίπτωση που για κάποιο λόγο κολλήσει το update. Στα ASUS νομίζω ότι επιπλέον δουλεύει και με το CD που έχει η motherboard μαζί, μπουτάρει μόνο του και κάνει update...

Δοκίμασέ το και καλή τύχη!

Δημοσ.

Kostg ωραίο και σωστό αφτό που λές αλλά αφού δεν μπουτάρει?

Πάντως ετσι κάνω και εγώ bios update. Μόλις ανοίγει το σύστημα πατάς F2 νομίζω και τα κάνει όλα μόνο του από τη δισκέτα. Και εγώ ASUS έχω αλλά την A7N8X-E deluxe.

Αν είναι στην εγγύηση πήγαινε την πίσω και κάνε το βλάκα...

Δημοσ.

Ο spirosta έχει δίκιο, δεν μπουτάρει καθόλου... Επειδή είναι παλιά η μητρική και αν το πάω σε κομπουτερά (μαγαζί εννοώ) θα μου τα φάνε τα λεφτά, μάλλον θα πάρω καινούρια μητρική .

thanks!!!

Δημοσ.

Καποτε ειχα κανει Bios update σε μια gigabyte με λαθος αρχειο (απο αλλο μοντελο της gigabyte). Το συστημα νεκρωθηκε, την πηγα πισω (χαλασε μονη της) και μου την αλλαξαν. Απο τοτε παιρνω μητρικες με Dual Bios για να χω το κεφαλι μου ησυχο. Της καινουριας της εχω αλλαξει τα φωτα στα update και οταν γινεται λαθος update παει μονη της στο back up bios και ξεκιναει κανονικα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...