Προς το περιεχόμενο

Συμβατότητα Windows Programms σε MAC OS X 10.4.3

mythodia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας!

Σκοπεύω να αγοράσω ένα mac mini σύντομα και ήθελα να ρωτήσω αν αξίζει και αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα (κάτι σαν προσομειωτής) ωστέ να μπορώ να δουλέυω προγράμματα από Windows σε περιβάλλον Mac OS X.

Και κάτι επιπλέον, ο mac mini δέχεται μικρόφωνο ωστέ να το χρησιμοποιώ σε messenger(msn, yahoo).

Ευχαριστώ για την προσοχή σας. Η κάθε βοήθειά σας είναι πολύτιμη.

Υ.Γ. Ελλήνικα ή Αγγλικά Mac OS X 10.4.3??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Mporeis na trexeis Win programmata meso tou Virtual PC tis MS. Den einai idiaitera ftini lusi kai to apotelesma einai polu argo. Mi fantasteis oti mporeis na trexeis apataititika programmata me auto to tropo. Ego to xrisimopoio giati polla vivlia pou exo, o reader paizei mono se PC kai gia MS Access. Kai pali teletaia den ta xrisimopoio polu auta, opote skeftomai na to vgalo (1Gb gia Win2000).

Gia microfono pou les den ksero. To iBook exei on board microfono kai kano douleia mou, an kai to xrisimopoio spania eos pote.

• Super Moderators

1. Για τα προγράμματα Windows σε MacOS ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.macwindows.com/emulator.html

2. Ο Mac mini δέχεται USB μικρόφωνο.

3. Το MacOS X υπάρχει μόνο σε αγγλικά. Η Rainbow πουλάει μαζί με κάθε υπολογιστή ένα GrUpdate που εξελληνίζει το σύστημα και προσφέρει ελληνική υποστήριξη σε μη-Unicode προγράμματα (τα περισσότερα νέα προγράμματα είναι Unicode). Υπάρχει και δωρεάν εναλλακτική πρόταση (όχι της Rainbow) εδώ: http://www.vodkatini.gr/XGreek.shtml

Δεν μου λέτε τα Ελληνικά MacOs X αξίζουν ή να διαθέσω το ποσό που θα γλυτώσω για να αυξήσω μνήμη ή να πάρω κάτι άλλο...??? Το ρωτάω αυτό γιατί διάβασα σε πολλά forum ότι δεν είναι και ότι καλύτερο.

Και κάτι άλλο όταν θελήσω να πάρω mac mini από που προτείνετε να τον αγοράσω???

Από την το κατάστημα της Apple στη Θεσσαλονίκη (από εκεί είμαι) ή από κανένα on-line κατάστημα. Τι με συμφέρει περισσότερο;

Ευχαριστώ...

Το εξελληνισμενο osx δεν αξιζει.

Απλα τα μενου ειναι στα Ελληνικα.

Κατα τα αλλα το κανονικο (Αγγλοφωνο osx) γραφει/διαβαζει μια χαρα Ελληνικα.

Οσο για το απο θα το αγορασεις, εχω την εντυπωση οτι παιζεται καποιο παλτο

με την εγγυηση αν δεν ειναι αντιπροσωπειας, αλλα δεν ειμαι 100% σιγουρος...

Άμα θέλωνα το χρησιμοποιήσω δίκτυο με υπόλοιπα PC που έχουν Windows θα δουλέψουν όλα αρμονικά ή θα βρω τον <<μπελά>> μου;;;

1. Θα μπορέσω να συνδέσω το mac mini με τον υπολογιστή που είδη έχω και έχει Windows XP Pro και να τους κάνω δίκτυο;;;

2. Οι messenger θα λειτουργουν σε MacOS X (yahoo και msn);;;

3. Το λειτουργικό έχει εγκατεστημένο κάτι αντίστοιχο με Microsoft Office και αν ναι αξίζει και αναγνωρλιζονται τα αρχεία του από Microsoft;;;

• Super Moderators

1. Φυσικά. Κανένα πρόβλημα σε δίκτυο με Windows XP.

2. Υπάρχει MSN Messenger για Mac (από τη Microsoft) αλλά υπάρχει και ένας messenger που συνδέεται με ΟΛΑ τα δίκτυα (και με Google Talk) και είναι και τσαμπέ: το AdiumX.

3. Το λειτουργικό αναγνωρίζει αρχεία .doc εγγενώς (Text Editor) αλλά δεν σώζει αρχεία ως doc. Υπάρχει τόσο το Microsoft Office for Mac (από τη Microsoft) όσο και το OpenOffice.org. Υπάρχει και το iWorks της Apple που περιλαμβάνει word processor (αναγνωρίζει τα αρχεία .doc του Word) και presentation manager (αναγνωρίζει τα αρχεία .ppt και .pps του PowerPoint).

Μην ξεχνάς ότι το MacOS X κάνει export σε .PDF χωρίς κανένα πρόβλημα και χωρίς εγκατάσταση πρόσθετου προγράμματος (όπως το Adobe Acrobat 7 Pro στα Windows).

Αυτό το τελευταίο με έφτιαξε για τα καλά. Σε .pdf Απλά ΓΑΜΑΤΟ!!!

Από βδομάδα μάλλον θα πάω να το αγοράσω...

Σας ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές. Για περαιτέρω απορίες μου θα με διαβάσετε λίαν συντόμως....

To diko mou iBook eixe proegkatestimeno to AppleWorks (full) kai trial ekdoseis ton MS Office 2004 for Mac and iWorks 05. Me to AppleWorks mporeis na kaneis ta panta, alla exei paliosei ligo. An den to thes auto, oi epiloges einai:

MS Office for Mac 2004 ... prepei na to agoraseis

iWorks ... episis prepei na to agoraseis, kai den se kaluptei gia xls (Excel)

OpenOffice ... freeware (open source) kai se kaluptei gia doc, xls, ppt

Kanena programma den mporei na diaxeiristei kala MS Access, opote an xrisimopoieis polu Access, moni lusi einai na valeis Virtual PC (eksomoiotis Win pou eipame pio pano). Kati eixa diavasei oti i epomeni ekdosi OpenOffice tha mporei na doulepsei kai me arxeia access. Otan to pareis to mac, dokimase tis trial ekdoseis kai agorase auti pou protimas.

Αυτό το τελευταίο με έφτιαξε για τα καλά. Σε .pdf Απλά ΓΑΜΑΤΟ!!!

Και το (freeware - opensource) OpenOffice σώζει εγγενώς σε .pdf (σε όλα τα λειτουργικά) :)

Βασικά οι messengers για yahoo,msn,icq,aim υπάρχουν από τις αντίστοιχες εταιρείες και για mac.

IRC client καλός είναι ο Colloquy. Το AdiumX που είπε το παλικάρι πιο πάνω είναι από τους πιο καλούς IM clients που υπάρχουν σε οποιοδήποτε σύστημα. Μπορεί να φορέσει και μερικά πολύ όμορφα themes και άλλα.

Επίσης αν έχεις ψαχτεί λίγο με open source προγράμματα θα δεις ότι πολλά από αυτά υπάρχουν και για mac.

Γενικά το mini είναι πολύ καλό μηχανάκι. Είναι μικρό και πολύ αθόρυβο. Οι θερμοκρασίες του δεν υπάρχουν.

Από πίσω διαθέτει 2 USB, 1 FireWire, 1 DVI-D (περιλαμβάνεται adapter σε VGA) και βγάζει το καλύτερο σήμα video που έχω δει. Με τον προσαρμογέα στην Sony SDM/HX93 μου δίνει καλύτερο σήμα από το pc. Υπάρχει βύσμα ηχείων.

Όσο για το λειτουργικό θα το μάθεις αμέσως. ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην κάνεις το τραγικό για την ψυχική σου υγεία λάθος να πορωθείς με το μάκη όταν το πάρεις στα χέρια σου. Ειδικά αν πρόκειται να συνεχίσεις να δουλεύεις και με windows. Θα χάσεις το μπούσουλα σχετικά με το πόσο πιο δύσκολα γίνονται κάποια πράγματα ενώ κάποια άλλα δε γίνονται καν. Επίσης θα σιχαθείς αυτή την τελείως κιτς εμφάνιση των windows με αποτέλεσμα να πρήζεσαι. :D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...