geokok1981 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2005 Το acpi έχει σχέση με τη διαχείρηση ενέργειας. Τότε πως μπορει να βοηθησει με την καρτα δικτυου? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cassidy Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2005 Δοκιμασα να κλεισω το ασυρματο απο τον σχετικο διακοπτη στο λαπτοπ πριν φορτωσει καν το λινουξ αλλα τότε το μόνο που πηρα για mac-address (ναι ναι εκτος απο αυτο που φαντάζεστε..) ήταν μόνο μηδενικα.... μαζί με το Ethernet controller : Marvell Technology Group Ltd: Unknown device 4362 (rev 15) Όπως σου είπαν τα παιδιά' date=' drivers της marvell χρειάζεσαι. Θα χρειαστεί recompile ο kernel (δεν είναι κάτι τόσο φοβερό όσο ακούγεται). Δεν ξέρω πως ακριβώς το κάνεις αυτό σε live διανομή, θα ήταν πιο εύκολο να είχες μια διανομή εγκατεστημένη στο δίσκο. Αλλά θα μου πεις και πως να το βάλω αφού δε ξέρω αν θα δουλέψει. Πακετώθηκες :/ Έτρεξα το knoppix 3.8 και έχει πυρήνα 2.6.11 Οδηγούς για την κάρτα σου (Yukon gigabit) έχει αυτή η έκδοση πυρήνα, σε μορφή module. Πώς λέγεται το module; Εφόσον δε φορτώνει αυτόματα στον geokok1981, πρέπει να κάνει modprobe module_name (αν και μεταξύ μας λίγο χλωμό το κόβω να λειτουργήσει, αλλιώς θα το είχε φορτώσει, ίσως να είναι για παραπλήσια παλιότερη συσκευή) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geokok1981 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2005 το δοκιμασα το modprobe και δεν το βρηκε. Ισως το μπερδευεις με αυτό που είχε και το mandriva move που εμοιαζε πολυ το ονομα (μονο το τελευταιο γραμμα άλλαζε νομίζω...). Οπως είπα κ πριν έχω ανεβάσει και το dmseg se attached. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2005 Λέω να δοκιμάσεις και το acpi=off για δυο λογους: 1) Γιατι αν κοιτάξεις στο dmesg σε κάποιο σημείο αναφέρει το εξής: >Linux Plug and Play Support v0.97 (c) Adam Belay pnp: PnP ACPI init pnp: PnP ACPI: found 12 devices PnPBIOS: Disabled by ACPI PNP Δηλαδή αν δεν κάνω λάθος το ACPI παίζει ρόλο και στην ανίχνευση των συσκευών στο σύστημα. 2) Είχα διαβάσει στο forum του knoppix πως και κάποιος άλλος είχε πρόβλημα με κάρτα δικτύου και το έλυσε βγάζοντας το ACPI off. Επίσης εκτός από το acpi=off μπορείς να δοκιμάσεις κι άλλα τέτοια ορίσματα, μήπως και καταφέρει και δει την κάρτα σου, τα οποία βρίσκονται στο αρχείο knoppix-cheatcodes.txt στο cd του Knoppix. Ακόμα αν μπορείς στείλε και το .config (κρυφό αρχείο) που βρίσκεται στο /usr/src/linux/.config Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geokok1981 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2005 υπάρχει περίπτωση να κάνω καμιά ζημια στο λαπτοπ με to acpi? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2005 Όχι φυσικά, τη ζημιά να κάνεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geokok1981 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2005 Λοιπόν η κατάσταση έχει ξεφύγει...πλέον κινούμεθα στην ζώνη του λυυκόφωτος.... Καταρχάς το μόνο που κατάφερα με το acpi=off ήταν να κολλήσει σε ένα ατελείωτο κατεβατό που έψαχνε κάτι κ δεν το έβρισκε....πάει αυτό.. Σας έχω πει(?) πως το knoppix (σε αντίθεση με το knoppel) δεν βλέπει το φλασάκι μου. Σε συνδυασμό με το πρόβλημα του δικτύου έκανα τα παρακάτω.... Εντολή lsmod (με φλασακι πάνω κ μετά χωρίς έδωσε τα ίδια) : usb storage --> 0 ohci_hcd --> 0 uhci_hcd --> 0 usbcore --> 5 usbhid, usb_storage, ohci_hcd, uhci_hcd (αυτά για usb..μην με ρωτήσετε τι είναι από το φορα του knoppix τα ζητήσανε...πάντως φαίνεται πως φλασακι δεν βλέπει) το κουλό το βρήκα μερικές γραμμές παραπάνω.... sk98lin --> 0 αυτός δεν είναι ο driver που θέλω ή μήπως έχω μπερδέψει τα μπούτια μου και ο δικός μου ήταν sk98lim???? και αν είναι γιατί δεν παιζει η κάρτα?? Τες πα.....συνέχισα με sudo modconf: Βρήκα το module για το sk98, είχε + αλλά εγώ το έβγαλα, έκλεισα την ασύρματη από το κουμπί στο case του λαπτοπ, το έβαλα ..και δεν άλλαξε τίποτα... Ομοίως βρήκα το module για usb/storage έιχε + και αυτό αλλά φλασάκι δεν έπαιζε..... Εντολή dsmeg (αυτή που έχω ανεβάσει σε άλλο post ήταν από knoppel): Usb mass storage support registered........ I give up.....!!!!! Παρεπιπτόντως παρέχονται μαθήματα Linux για υπολογιστές που δεν είναι συμβατοι με το λειτουργικό....Σας μαθαίνουμε σε λογικές τιμές και σε ολιγομελή τμήματα τι να κάνετε για να δείτε γιατί δεν δουλεύουν....μετά το πέρας το μαθημάτων δίνεται τιμητικά ένα εκπτωτικό κουπόνι των 3 ευρώ για αγορά windows95 (φετινή έκδοση) από συμβεβλημένο κατάστημα.....Τηλέφωνηστε τώωρααααα.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nemos Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2005 ...Είπαμε, αρχηγέ: παρα-είναι καινούργιο το laptop σου και (ίσως να) έχεις και "εξωτικό" hardware για τα δεδομένα των livecds που κυκλοφορούν - δεν χρειάζεται να απογοητεύεσαι ούτε να γίνεσαι κομμάτια γι' αυτό... Φαντάσου ότι ένας φίλος έχει usb-modem 5ετίας και δεν μπορεί να το δει καμία διανομή ούτε μπορεί να βρει drivers... οπότε σερφάρει με Linux με ένα 33600 US Robotics. Στην τελική, μπορείς να επενδύσεις σε 1 2.5άρη δίσκο, να δοκιμάσεις κάποια τρέχουσα διανομή εγκατεστημένη και, άν δεν δεις προκοπή, να τον έχεις για backup με κάποιο εξωτερικό κουτί - μπορεί να ρίξεις 100 ευρώ σε αυτή την ιστορία (για 60-80gb) αλλά δεν είναι κάτι που θα ξεπεραστεί αύριο και θα σου φανεί χρήσιμο με κάθε λειτουργικό. Ισως οι εγκατεστημένες διανομές να συμπεριφέρονται καλύτερα και να μπορείς να κάνεις διάφορα που ζορίζονται με τα livecds... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2005 Φαντάσου ότι ένας φίλος έχει usb-modem 5ετίας και δεν μπορεί να το δει καμία διανομή ούτε μπορεί να βρει drivers... οπότε σερφάρει με Linux με ένα 33600 US Robotics. 33.600 For Ever (και έρχεται ο άλλος να σου αυξήσει και το ΕΠΑΚ!) Αυτό κάνω κι εγώ, αλλά δε νομίζω να γνωριζόμαστε Και το πρόβλημα είναι στην κατασκευή των modem που υποστηρίζουν μόνο Windows (και έτσι είναι φθηνότερα - αναφέρομαι σε Winmodems αν λέμε για το ίδιο πράγμα). geokok1981, ναι, αυτός είναι ο driver για την κάρτα δικτύου sk98lin!!! Μήπως βγάζει και eth1 εκτός από eth0; Μα δε γίνεται δηλαδή να μη δουλέψει. Γυμνάσια σου κάνει... Έπεσες στην περίπτωση μάλλον, αλλά πιθανότατα θα σου βγει σε καλό γιατί ψάχνοντας μαθαίνεις για το Linux. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2005 Από εδώ: http://www17.cds.ne.jp/~stray/tlink/var-knx.html γράφει αυτά: For 3c940//when booting from CD, it is unable to connect. $ su - # modprobe sk98lin # depmod -a Edit /etc/modules.conf alias eth0 sk98lin #reboot Βρήκα και αυτό εδώ: http://www.syskonnect.com/syskonnect/support/driver/d0102_driver.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geokok1981 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2005 δυστυχως δεν βγαζει eth1 (ή τουλαχιστον δεν το βλέπω εγω..) όσο για εξτρα εξοπλισμο...απλά δεν παίζει....είπαμε το λινουξ είναι για να γλυτώνουμε λεφτά..όχι να τα σκάμε σε hardware...αν δεν το έχεις από την αρχή απλά..την έκατσες..... Τες πα..πάω να δοκιμάσω και τις γραμμές που μου δώσατε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.