geokok1981 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Για να μην φαινεται το thread παρατημένο ενημερώνω πως ο capthookb δουλευει με τα στοιχεία μου για να βρεθεί μια λύση.....Θα υπάρξει ενημέρωση για νεότερα ώστε το θέμα να είναι χρήσιμο και για άλλους με παρόμοιο πρόβλημα...ελπίζω από άλλο OS .....
geokok1981 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Εκτακτη ενημέρωση: Το κουλό της βδομάδας... Ο λόγος που (πιθανότατα) δεν μπορώ να συνδεθώ στο internet είναι γιατί το λινουξ βλεπει μόνο την καρτα ασυρματου δικτυου και οχι την απλη καλη ethernet!!! Θα μου πειτε πως το βρηκα αυτο... Με netconfig -a στα στοιχεια που βγαζει είδα (με δεος) πως η mac-address einai αυτη της wireless card και οχι της ethernet. Δοκιμασα να κλεισω το ασυρματο απο τον σχετικο διακοπτη στο λαπτοπ πριν φορτωσει καν το λινουξ αλλα τότε το μόνο που πηρα για mac-address (ναι ναι εκτος απο αυτο που φαντάζεστε..) ήταν μόνο μηδενικα.... Δηλαδη δεν βλεπει την απλή καρτούλα του δικτυου και βλέπει τα ασυρματα?? Και τώρα τι?? Πως φτιαχνεται αυτό???? Σημειωση: στο λινουξ mac-address = HWaddress έτσι??Ή κάνω λάθος???
geokok1981 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Αυτά τα πήρα με την εντολή lspci.....(μου φαινεται θα μαθω Linux χωρίς να έχω Linux,......).\ Ethernet controller : Marvell Technology Group Ltd: Unknown device 4362 (rev 15) Network Controller: Intel PRO/Wirelless 2200BG (rev 05) Επίσης βρήκα και αυτό (άσχετο με ιντερνετ σχετικο με ηχο....): Intel Corp 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 family) high definition audio controller (rev 04)...........Γιατι ξεκιναει στο mute τότε και γενικα δεν εχω ποτε ηχο???
nemos Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Ethernet controller : Marvell Technology Group Ltd: Unknown device 4362 (rev 15) Για να παίξει η κάρτα χρειάζονται drivers ---> δες τα posts #47 #48 του thread. Πάντως μου φαίνεται απίθανο να είσαι -απ' ό,τι κατάλαβα- σε κάποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα ή σε μία εστία και να μην μπορείς να βρεις κάποιο άλλο pc να δεις τί κάνουνε τόσα livecds που κατέβασες..... Ειδικά για την κάρτα σου δεν νομίζω να έχεις τύχη με τα τρέχουσας κυκλοφορίας livecd - οι Linux drivers είναι του 10.2005! ...αλλά, όπως γράφεις στο 1ο ποστ, το λαπτοπ σου είναι φετινό, οπότε μάλλον εκεί βρίσκεται η αιτία των ασυμβατοτήτων που βλέπεις...
geokok1981 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Ε εντάξει nemo και το λαπτοπ είναι του καλοκαιρινό μοντέλο... Δεν είναι θέμα να δω σε άλλο pc....αφού εντοπιστηκε το πρόβλημα στην κάρτα θέλκω να το έχω έδω δικο μου ..ολοδικο μου...(νομιζω τα χανω,....) Ωχ αν εχω να κανω με drivers την εκατσα την βαρκα...δεν εχω ιδεα πως γινεται το θεμα.... Μολις διαβασα το Help file από το post που είπες............ΧΑΧΑΧΑχαχαχαχα. τι λέτε ρε παιδιά....πλακα κανετε??? Πρεπει να παω 5 χρονια σε σχολη πληροφορικης, να κανω 3 master σε αναλυση δεδομενων και ενα διδακτορικο σε ανθρωπινες σχεσεις για να τα κανω αυτα που λεει.........μην τρελαθουμε τελειως τωρα.......
nemos Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Από την εμπειρία μου στο pc της δουλειάς μου (που το Knoppel 0.6 θέλει NIC drivers για να δει δίκτυο) σου λέω ότι δεν είναι περίπλοκα τα πράγματα - απλά δεν είμαστε συνηθισμένοι σ' αυτά λόγω των setup.exe που κάνουν όλοι την δουλειά κι εμείς νομίζουμε ότι είμαστε μάγκες! Κακά τα ψέμματα, σ' αυτά ο Μπίλης είναι μάγκας - γι' αυτό και δεν ξεκολλάμε εύκολα. Ενας Linux-kickass δεν υπάρχει να ποστάρει 2 γραμμές κώδικα για το πώς εγκαθιστάμε drivers??? Οχι τίποτε άλλο, αλλά άμα δεν μας ξεκολλήσουνε οι experts θα χάσουν το δικαίωμα να τα χώνουν επειδή το Linux δεν διαδίδεται εύκολα στις Δημόσιες Υπηρεσίες κλπ κλπ....
geokok1981 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Ναι ρε παιδια!!! Καποιος που να το κατεχει το θεμα και να μου λυσει τα χερια δεν υπαρχει????Τοσοι πουλανε μουρη με το λινουξ....θελω και γω να πουλησω...(πλακα κανω ). Αν ξερει καποιος ας πει!!!!
capthookb Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2005 Η υποστήριξη των συσκευών γίνεται μέσω του πυρήνα του Linux. (http://www.kernel.org) Επι της ευκαιρείας, χτες κατέβασα έκδοση 2.6.14.2 (για να κάνω update τον 2.4.x default του slackware που έκανα install) και είδα πως έχει υποστήριξη (drivers) δηλαδή για την κάρτα του geokok1981. Τώρα αν και δε διάβασα το readme των εν λόγω drivers από το site που είπε ο nemos, πιστεύω δουλεύει έτσι: 1) Κατεβάζεις τους drivers 2) Κάνεις patch τον κώδικα του πυρήνα (source files) που έχεις εγκατεστημένο στη διανομή σου 3) Φτιάχνεις νέο πυρήνα ή δημιουργείς module για τον πυρήνα που ήδη έχεις, το οποίο φορτώνει και έτσι δουλεύει η κάρτα. Πάντως είναι μια διαδικασία που σίγουρα δεν γίνεται με 2 γραμμές κώδικα και επίσης είναι πολύ δύσκολο να το κάνεις αυτό με μια live διανομή. geokok1981, μπορείς να γράψεις εδώ τι σου βγάζει η εντολή dmesg?
capthookb Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2005 Έτρεξα το knoppix 3.8 και έχει πυρήνα 2.6.11 Οδηγούς για την κάρτα σου (Yukon gigabit) έχει αυτή η έκδοση πυρήνα, σε μορφή module. Για δώσε και το dmesg για να δούμε τι αναγνωρίζει στο φορητό σου. Που θα του πάει; Στο χέρι του είναι;
geokok1981 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2005 Εγω έχω το knoppix 4.02. Υποθέτω πως έχει ότι και το δικό σου και κάτι παραπάνω. Λοιπον έτρεξα την εντολή που είπες....Δυστυχώς δεν βρήκα τίποτα σχετικό με την κάρτα ethernet ουτε καν μια απλή αναφορα σε αυτην. Αντιθέτως η ασυρματη φαινόταν καθαρα. Εχω ανεβασει συννημενο και το σχετικό txt για να δεις αν θες..... Τα κουλά συνεχίζονται φυσικά...Επειδή έχω κατεβάσει και εγω δεν ξερω πόσες διανομές σας λέω τα παρακάτω...(παντα για live) Το Ubuntu κολλάει στο φόρτωμα εκεί που λέει κάτι για hotplug To Slax έχει κάποιο πρόβλημα με vesa και μένει επίσης στο φόρτωμα To mandriva move έχει τα ...κλασσικά (ήχος-δίκτυο). Πάντως με αυτό ήταν φανερό ότι δεν είχε τον driver... To knoppix EXEI ήχο (ελπίζω να έχει όταν τα ξαναβάλω...) ΑΛΛΑ δεν βλέπει την ati x700 και ΔΕΝ (ακούστε!!!) κάνει απολύτως τίποτα αν βάλω το φλασάκι στην usb (ουτε κ το φλασακι αποκρινεται βεβαια) Το knoppel δεν έχει ήχο και ιντερνετ αλλά βλέπει μια χαρά το flasaki.... Συμπέρασμα: Εχω μια διανομή για usb stick. Έχω μια για ήχο. Τι μένει?? Μα να βρω μια που να βλέπει και την καρτα μου ε???Απλα΄θα αλλάζω cd-ακια συνέχεια//////..........αααχχχχχχχχχ τι τραβάω......... Μου φαίνεται η λύση είναι μια.....να περιμένω να παλιώσει το laptop για να υποστηρίζεται από το linux..... :? dmesg.txt
teohaz Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2005 Bale h to Suse 9.1 h to Suse 9.3 Live einai dokimasmena
capthookb Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2005 Δοκίμασε να βάλεις acpi=off στην εκκίνηση του knoppix
geokok1981 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2005 Bale h to Suse 9.1 h to Suse 9.3 Live einai dokimasmena Αν δεν κάνω λάθος η τελευταία έκδοση του suse είναι η 10. Αφολυ λοιπόν δεν έχει drivers το τελευταίο mandriva live που κυκλοφόρησε μόλις τώρα γιατί να έχει το suse???
geokok1981 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2005 Δοκίμασε να βάλεις acpi=off στην εκκίνηση του knoppix Τι κάνει αυτό??
cassidy Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2005 Το acpi έχει σχέση με τη διαχείρηση ενέργειας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.