Προς το περιεχόμενο

Ποια διανομή (live) να βάλω?

geokok1981

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1. Αν κάνεις όσα σου έχω ήδη γράψει και δεν δουλέψει, δεν μπορώ να σε βοηθήσω.......

2. Δοκίμασε ...

knoppix nopcmcia alsa

και, άν δεν δουλέψει, ...

knoppix alsa nopcmcia ;-)

Βασικά πρέπει να σου εμφανιστεί ενεργοποιημένο το εικονίδιο του Κmix δίπλα στο ρολόι! - με 2πλό κλικ και λίιιγο ψάξιμο θα βρεις όλα τα ρυθμιστικά έντασης - ανέβασέ τα και άνοιξε κάποιο πρόγραμμα multimedia (προσωπική μου προτίμηση το Kaffeine) και παίξε π.χ. κάποιο mp3 - πρέπει να παίξει!

3. Μπήκα με το Slackel γιατί ήθελα να τεστάρω κάτι -gamoto!- οπότε η real-time υποστήριξη αναβάλλεται για λίγο... Είμαστε όμως πλέον σε καλό δρόμο!

4. Ντρέπομαι που το λέω, αλλά έχω κι εγώ την απορία για το πώς μπορώ και βγαίνω στο Internet μέσα από το εταιρικό LAN με Knoppel χωρίς να δηλώνω username, password και pc-name... αλλά επειδή δουλεύει το σύστημα δεν το ψάχνω περισσότερο + στηρίζομαι στην εγγενή ασφάλεια του Linux για να μην ανοίξω καμία τρύπα και με φάει κανείς.......

5. Βασικά τις οθόνες που σου βγάζει με τον wizard ρυθμισης της κάρτας δικτύου μετά το YES στο dhcp - έχει ένα utility που λέγεται Ksnapshot κάπου στα γραφικά - δεν νομίζω να δυσκολευτείς να το χειριστείς άψογα μετά από 3 λεπτά χρήσης...

6. Σε pc φτάνει στο τέλος του κλεισίματος, σου κάνει eject το cd (!) και σου λέει "πάτα enter για shutdown/restart" (ανάλογα τί ζήτησες από το γραφικό περιβάλλον). Υποθέτω ότι στο laptop δεν παίζει η εντολή eject, οπότε μένει στο "shutdown complete" που μένει και ο unix server που έχω στην εταιρία μου, τον οποίο μετά τον κλείνουμε από τον διακόπτη του.

Είσαι κοντά αρχηγέ! Υπομονή, ηρεμία και όλα θα γίνουν - ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΣΑΙ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Έχουμε και λέμε....

1. Το φλασακι δουλευει....

2. Βάζω την εντολή που είπες, γράφει σε ένα σημείο sound card driver= (auto) alsa (ή κατι τετοιο). 'Ήχο παντως ....δεν ακουσα.....πήρα και κάτι εικόνες από το σχετικό τμήμα του control panel να δεις και τις ρυθμίσεις μου...κάνω τεστ sound που έχει λέει restarting sound device και βγαίνει το άλλο παράθυρο που δείχνω.

2. για το δίκτυο δεν λέει και πολλά...δες κ εσυ..

3. πήρα και φωτό ότι έιχε το παραθυρο με τα αποτελεσματα του /sbin/lsmod (δυο φωτο....)

χλωμο το κοβω......δεν χαμπαριαζει.....

post-30283-129062926299_thumb.jpg

post-30283-129062926301_thumb.jpg

post-30283-129062926302_thumb.jpg

post-30283-129062926303_thumb.jpg

post-30283-129062926306_thumb.jpg

Ρε παίδες, κατέβασα το ελληνικό Knopper 0.6 αλλα δεν φορτώνει το άτιμο. Μερικά δεύτερα μετά το boot σταματάει το loading και κάτι error μου αναφέρει. Το δοκίμασα και σε άλλο pc όπου κάνει κι εκεί το ΄διο. Τι συμβαίνει ρε γαμώτο;

4. Ντρέπομαι που το λέω' date=' αλλά έχω κι εγώ την απορία για το πώς μπορώ και βγαίνω στο Internet μέσα από το εταιρικό LAN με Knoppel χωρίς να δηλώνω username, password και pc-name... αλλά επειδή δουλεύει το σύστημα δεν το ψάχνω περισσότερο + στηρίζομαι στην εγγενή ασφάλεια του Linux για να μην ανοίξω καμία τρύπα και με φάει κανείς.......[/quote']

Έχω την εντύπωση πως για να μπεις Ίντερνετ τόσο από Windows όσο και από Linux χρειάζεσαι μόνο IP και dns server, δηλαδή να σετάρεις την κάρτα δικτύου, ώστε να "τραβάει" ίντερνετ από εκεί.

Τώρα το username, Password κτλ νομίζω έχει να κάνει με την πρόσβαση σε τοπικό δίκτυο για κοινή χρήση φακέλων κτλ, κάτι το οποίο γίνεται στο Linux με samba, οπου εκεί δηλώνεις τα παραπάνω.

geokok1981 στο στιγμιότυπο4.jpg φαίνεται καθαρά πως έχει αναγνωρίσει την κάρτα ήχου σου AC97codec από το οτι έχει φορτώσει κανονικά τα απαραίτητα Modules.

Λογικά πρέπει να παίζει ήχος.

ελα ομως που δεν παιζει....το μυνημα λαθους το είδες που βγάζει απο το control panel???

Προσωπικα για να τεσταρω τον ηχο δοκιμασα mp3 αλλα δεν τα επαιζε γιατι ηταν στον σκληρο μου και εβγαζε μηνυμα πως πρεπει να ειναι local file για να το παιξει . πηγα και εγω στο control panel αλλαξα τις ρυθμισεις στην σχετικη καρτελα γιατι ολα ηταν ξε-τετσεκαρισμενα πατησα test sound και sound δεν ακουσα.....

παιδια ζητηστε οτι οθονη κ πληροφορια θελετε....αρκει να τρεξει στο τελος.....εχω ποσταρει και αλλη εικονα πιο πανω με τα στοιχεια του win xp --> ipconfg/all. βοηθειστε ρε συνανθρωποι...δεν μπορει να ειμαι τοσο γκαντεμης με το linux......

Υ.Γ. μηπως φταινε τα ακουστικα που εχω συνδεσει???λετε να τα βγαλω και να αφησω να παιζει απο τα ηχεια του laptop...????

Ακυρο για τα mp3 ...αν κλικαρω απλα ενα αρχειο ξεκιναει με τον αλλο Player (οχι τον kafeine) να το παιζει. Βεβαια αμεσως βγαινει μηνυμα που λεει να ελεγξω αν η καρτα μου ειναι σωστα ρυθμισμενη ή δεν χρησιμοποιειται απο αλλο προγραμμα,.,....δοκιμασα και εγω αυτο:

alsaconf

τα αποτελεσματα μπορειτε να τα δειτε στις εικονες που δινω εδω......λιγο μετα το "ναι" στην δευτερη εικονα δεν εκανε τιποτα..δεν κολλησε το pc απλα δεν εκανε τιποτα στην κονσολα..οποτε εκανα και restart (to οποιο ΔΕΝ κολλησε στο shutdown complete αυτη την φορα αλλα εκανε όντως restart.....) και σας λεω παλι τον πονο μου..

Υ΄.Γ. στην αρχικη οθονη (γραμμη εντολων) που φωρτωνει, αμεσως μετα το firewire και πριν το autoconfiguring devices βγαζει ενα διπλο μηνυμα

"modprobe: fatal error....(έχει ένα path που καταληγει σε -->drivers/evdev.ko"

Υ.Γ. 2: η καρτα ηχου ειναι realtek high definition...on board προφανως

post-30283-12906292631_thumb.jpg

post-30283-129062926311_thumb.jpg

[url']www.ubuntulinux.org[/url]

νομιζω πως εχω κατεβασει αρκετα live cd μεχρι τωρα...εξαλλου αυτα που εχω λενε (οχι εγω οι αλλοι ) πως ειναι απο τα καλα...

Εαν σου έχει βγάλει το εικονείδιο του μείκτη δίπλα στο ρολόι (εφαρμογή kmix) τότε παίξε με τους players, κάποιος θα παίζει ή θα θέλει ρύθμιση για να παίξει.

Τώρα για ίντερνετ, θα πας όχι εκεί που λέει για ADSL αλλά για ρύθμιση κάρτας δικτύου και βάλε τα παρακάτω στοιχεία, σε αντιστοιχία με αυτά που έχεις στα Windows και που σου εμφανίζονται με το ipconfig:

Dhcp broadcasting: οχι

Ip address: Διεύθυνση IP

Subnet: Μάσκα υποδικτύου

Broadcast address: νομίζω είναι η i ip σου, αλλά με το τελευταίο νούμερο να είναι 255 (το βγάζει μόνο του υποθέτω)

Gateway: Προεπιλεγμένη Πύλη

Nameservers: Διακομιστές DNS

Δοκίμασέ τα

Α και κάτι τελευταίο. Μην πέσεις στην παγίδα να απογοητευτείς και να τα παρατήσεις με την πρώτη προσπάθεια (αν θες φυσικά να μάθεις Linux). Αρχικά φαίνεται κακό αυτό (το οτι χρειάζεται να ψάξεις και να κουραστείς για να ρυθμίσεις κάτι να δουλεύει) αλλά τελικά είναι μόνο καλό (αν εξαιρέσεις το χρόνο που σπαταλάς).

@ geokok1981

--- Απ' ό,τι καταλαβαίνω το μόνο πρόβλημα που μένει είναι το Internet...

Μήπως βρίσκεις άκρη εδώ?

http://www.knoppel.org/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=122&forum=5

--- Για τον ήχο...

Αν ανεβάσεις Knoppel χωρίς την παράμετρο alsa είναι ενεργό το μεγαφωνάκι (Kmix) στο tray? Αν ΝΑΙ, πρέπει οπωσδήποτε να ακούσεις ήχο χωρίς κανένα πρόβλημα - κάποιος διακόπτης του Kmix θα θέλει ενεργοποίηση.

@ capthookb

Μόλις έβαλες σε τάξη μία παρατήρηση η οποία έμενε στον αέρα λόγω της ασχετοσύνης μου - tnx alot!!!

--------------------

edit :: εννοούσα την παρατήρησή σου για την πρόσβαση στο τοπικό δίκτυο με samba...

....αλλά έχεις δίκιο και στο post που γράφεις ακριβώς παραπάνω - καλωσήρθες στην κουβέντα μας, man!

-----------------------------

# Σχετικά με το Ubuntu

Eίναι το μόνο livecd που ρυθμίζει την πρόσβαση στο Internet αμέσως μόλις ανέβει (το έχω δει σε 2 pc - το 1 σε LAN, το άλλο σε DSL) αλλά ο φίλος μας μάλλον θα πήξει με το Gnome!

Φίλε capthookb.......

Νομίζω έχω δείξει ότι δεν θέλω να τα παρατησω ...για αυτο και ζηταω την βοηθεια όποιουδηποτε μπορει να βοηθησει...

Το εικονιδιο που λες για τον ήχο δεν εμφανιζεται. Εμφανιζοταν στο knoppix αλλά με "διεγραμμένο" και καλά επειδη δεν είχα ήχο.

Για το δίκτυο θέλω να σε ρωτήσω κάτι...είδες την εικόνα που έχω βάλει παραπάνω ?? dhcp λέει "yes" .Τες πα θα το δοκιμάσω...name servers έχω 4 διευθυνσεις αν δεν κανω λαθος...(φαινεται στην φωτο που εχω βαλει)...ποια ειναι η σωστη συνταξη για να τους βαλω...??

Στην τελικη να πω και αυτό ??? Και την καρτα ηχου υποτιθεται οτι την βλεπει αλλα ηχο δεν εχω ...μηπως παιζει το ιδιο και με την καρτα δικτυου???

@ geokok1981

--- Απ' ό' date='τι καταλαβαίνω το μόνο πρόβλημα που μένει είναι το Internet...

Μήπως βρίσκεις άκρη εδώ?

http://www.knoppel.org/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=122&forum=5

--- Για τον ήχο...

Αν ανεβάσεις Knoppel χωρίς την παράμετρο alsa είναι ενεργό το μεγαφωνάκι (Kmix) στο tray? Αν ΝΑΙ, πρέπει οπωσδήποτε να ακούσεις ήχο χωρίς κανένα πρόβλημα - κάποιος διακόπτης του Kmix θα θέλει ενεργοποίηση.

[/quote']

Το alsa το βαλαμε εξαρχης γιατι δεν ειχα ηχο nemo...

δεν βλεπω να εχει λυθει κανενα προβλημα εγω...

όσο για το link εμένα η καρτα μου δεν είναι broadcom αλλα marvel yukon κάτι,,,,

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...