Προς το περιεχόμενο

Συνδεσμολογία UTP

lefstef

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

to UTP (se diktua Ethernet) exei limitation ta 100m. Mporeite na to 3eperasete me kapoio hub (h me pollapla, kanontas daizy-chain), kai me parapanw (ews 4), ftanontas max mhkos ta 500m. To crossing den einai aparaithto (swstos o NeTed), ta neas texnologias hub to kanoun apo mona tous. Kai point-to-point einai arketo. To cross xreizetai ean den parembaletai kanena energo-pa8htiko stoixeio sto endiameso.

Δημοσ.

legontas energo-pa8htiko, ennoeis hub-switch?

pws enoneis 2 hubakia persina, an den yparxei uplink port? pali me cross pane...

asxeto, to limitation twn 100 metrwn einai sxetiko, exw balei kai sta 140 metra H/Y panw se switchaki tis plakas, kai paizei kanoni apo perisi to pasxa....

Δημοσ.

paizei, exeis e3asfenhsh shmatos. Kai to UTP pou mporei na ftia3eis mono sou paizei, alla an eixes enan kalo meter 8a eblepes apolies sto shma=apolies sto trenfer rate sou. Ektos tou oti to kalwdio 8 a"pai8anei" pio grhgora.

Δημοσ.

Energhtiko meso: switch (programmatizomeno oxi auta pou lene oi dealers) kai router (epishs).

Pa8htiko: HUB. Einai "xazo". Den kanei tipota. Mono anaklash kai enisxhsh shmatos.

Δημοσ.

Eilikrina, den 3erw an uparxei s/w pou na koitaei thn bioshmothta tou kalwdiou. Sigoura uparxei cable-tester pou kanei kammia 100aria eurw pou kanei kai tetoia.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα κι από εμένα.

Επειδή διάβασα αρκετά topics και μπερδεύτηκα λίγο, θέλω κατ'αρχήν να ρωτήσω, για 15 μέτρα καλώδιο, και ταχύτητα 100Mbit, τι καλώδιο μου προτείνετε για να μην έχω απώλειες?

Επίσης: Όταν χρησιμοποιούσαμε το HUB, το καλώδιο που ερχόταν από εκεί στο PC ήταν 1-1. Τώρα που έβγαλα το HUB και παίρνω κατευθείαν από την πρίζα του γραφείου, πρέπει να το κάνω cross?

Υ.Γ: Είναι σημαντικό να γίνει σωστά η συνδεσμολογία, γιατί πιάνει και πάνω από 65mbit πολλές φορές η σύνδεση του Internet....

Περιμένω απάντηση...

Ευχαριστώ

Δημοσ.
Καλησπέρα κι από εμένα.

Επειδή διάβασα αρκετά topics και μπερδεύτηκα λίγο, θέλω κατ'αρχήν να ρωτήσω, για 15 μέτρα καλώδιο, και ταχύτητα 100Mbit, τι καλώδιο μου προτείνετε για να μην έχω απώλειες?

Επίσης: Όταν χρησιμοποιούσαμε το HUB, το καλώδιο που ερχόταν από εκεί στο PC ήταν 1-1. Τώρα που έβγαλα το HUB και παίρνω κατευθείαν από την πρίζα του γραφείου, πρέπει να το κάνω cross?

Υ.Γ: Είναι σημαντικό να γίνει σωστά η συνδεσμολογία, γιατί πιάνει και πάνω από 65mbit πολλές φορές η σύνδεση του Internet....

Περιμένω απάντηση...

Ευχαριστώ

είτε με UTP ή με FTP δεν θα έχεις απώλειες. Η απόσταση είναι μικρη.

τώρα που παίρνεις από την πρίζα ..εξαρτάται την συνδεσμολογία που έχει ακολουθηθεί...που λογικά είναι απλού καλωδίου.Επίσης τώρα που δεν πέρνεις από το hub...η σύνδεση του τοίχου...που καταλήγει;σε άλλη πρίζα;σε switch σε άλλο χώρο;πουθενά;σε άλλο pc;

αν είναι να πηγαίνει η σύνδεση σε άλλο pc...τότε θες cross...σε όλες τις άλλες περιπτώσεις απλό καλώδιο.

το δίκτυο σου δεν έχει σχέση με την ταχύτητα που έχεις στο internet...μόνο στην περίπτωση που έχεις απώλειες (και μιλάμε για πολλά timeouts) Και τότε πολύ απλά δεν θα έχεις δίκτυο ή θα έχεις προβληματικό δίκτυο, που ακόμα και copy να κάνεις από άλλο pc του δικτύου θα καθυστερεί.

Το σκεπτικό είναι απλό...ότι η ταχύτητα που συνδέεσε στο Internet είναι 1mbps?8?24????το δίκτυο σου είναι 100άρι έτσι;(ή στην καλύτερη...1000άρι), σε αυτή την περίπτωση...καταλαβαίνεις ότι ακόμα και λίγα timeouts να έχεις από ένα 'κακό' καλώδιο, η ταχύτητα είναι πολύ πιο μεγάλη του δικτύου σου, οπότε τα δεδομένα που λαμβάνεις από το net δεν θα χαθούν (τα χαμένα πακέτα το σύστημα σου τα ξαναζητάει μέσω από την διαδικασία του ping-pong).

Για να ελέγξεις το δίκτυο σου...ο πιο απλός τρόπος είναι να κάνεις ping μία ip του δικτύου και να δεις κάθε πότε έχεις κάποιο timeout...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...