Προς το περιεχόμενο

Συνδεσμολογία UTP

lefstef

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα καλώδιο utp. Πως πρέπει να βάλω τα χρώματα για να παίξει σε crossover και πως με suitche; Ξέρω ότι έχει ξαναειπωθεί αλλά δεν βρήκα τίποτα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις σας. Φίλε k w t to καλώδιο δεν ξέρω τι τύπου είναι, είναι όμως αυτό αν σε βοηθάει. Φίλε apoiko αν βάλεις στην αναζήτηση UTP δεν βγάζει τίποτα, τουλάχιστον σʼεμένα.

Δημοσ.

Ναι, δυστυχώς δε βγάζει γιατί η λέξη UTP είναι 3 χαρακτήρες, ενώ η αναζήτηση δουλεύει με 4 και πάνω (στο λέει στην οθόνη που σου βγάζει). Γι' αυτό βάζεις "UTP συνδεσμολογία" π.χ. ;-).

Το καλώδιο ΔΕΝ είναι τύπου Α ή Β. Τύπου Α ή Β είναι η συνδεσμολογία στα άκρα: Διαφέρουν ως προς το ότι έχουν τα πορτοκαλί στη θέση των πράσινων και τούμπαλιν. Αν θες straight καλώδιο (για pc <-> switch), τότε απλά κοίτα και τα δύο άκρα να είναι Α ή Β. Αν θες cross (για pc <-> pc), τότε ένα άκρο πρέπει να είναι Α και ένα Β ;-)

Δημοσ.

Ευχαριστώ. Αύριο που μου έρχεται μάλλον. Και κάτι άλλο που είδα στο e-shop. Λέει ότι αυτό είναι 100Mbit ενώ αυτό είναι 1Gbit, στέκει κάτι τέτοιο; Την ίδια ταχύτητα δεν πρέπει να έχουνε;

Δημοσ.

to proto einai termatismeno kai geiomeno kai pianei kai 1gigabit kai to 2o einai xyma kai prepei na to termatiseis monos sou. Ola ta cat5e an oles oi ypoloipes synthikes einai evnoikes pianoun 1 gigabit.

Δημοσ.
to proto einai termatismeno kai geiomeno kai pianei kai 1gigabit kai to 2o einai xyma kai prepei na to termatiseis monos sou. Ola ta cat5e an oles oi ypoloipes synthikes einai evnoikes pianoun 1 gigabit.

και ποιές είναι αυτές οι συνθήκες??????

Δημοσ.

na min exei tsakismata to kalodio

na min einai poly makry (gia 100mbit einai 95 metra, gia 1gbit den ksero)

na einai apsoga termatismeno

kai na min pernaei parallila apo revmata

Δημοσ.

Λοιπών επειδή το έχω πάνω και με τα 100 μέτρα μάλλον φίλε DhZou θα σε διαψεύσω. Δουλεύει 1gbit και είναι και τσαλακωμένο σε δυο σημεία λόγο μπαλκονόπορτας. Έκανα συνδεσμολογία crossover και παίζει κανονικά και όταν το κουμπώνω σε εκατοστάρι switch. Το ερώτημα μου είναι γιατί να κάνουμε σύνδεση straight ενώ σε crossover παίζει και στις δύο περιπτώσεις.

Δημοσ.

TIP: Έχετε υπόψην πως μπορείτε να συνδέσετε δύο PC μεταξύ τους και με ίσιο καλώδιο (όχι cross). Οι σύγχρονες κάρτες κάνουν εσωτερικά το retasking (αρκεί να το κάνει μία από τις δύο). ;)

Το έχω δοκιμάσει και παίζει κανονικότατα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...