lefstef Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2005 Έχω ένα καλώδιο utp. Πως πρέπει να βάλω τα χρώματα για να παίξει σε crossover και πως με suitche; Ξέρω ότι έχει ξαναειπωθεί αλλά δεν βρήκα τίποτα.
grtsik Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2005 http://www.homenethelp.com/web/explain/about-ethernet-crossover.asp
apoikos Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2005 Αυτό δηλαδή δεν το βρήκες; http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=118798
HamerZ Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2005 http://www.imel1.kuis.kyoto-u.ac.jp/members/kameda/lecture/utp/index-e.html#ten_c http://www.computercablestore.com/How-To/CAT6-Patch-Cables3.aspx
k_w_t Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2005 Ta kalwdia dyktiou einai type a kai type b Port /port-aspro/pras/mple/mpleaspro/pras-apro/kafe/kafeaspro an apo tin mia akri allakseis ta portokali me ta prasina ginete cross
lefstef Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2005 Ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις σας. Φίλε k w t to καλώδιο δεν ξέρω τι τύπου είναι, είναι όμως αυτό αν σε βοηθάει. Φίλε apoiko αν βάλεις στην αναζήτηση UTP δεν βγάζει τίποτα, τουλάχιστον σʼεμένα.
apoikos Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2005 Ναι, δυστυχώς δε βγάζει γιατί η λέξη UTP είναι 3 χαρακτήρες, ενώ η αναζήτηση δουλεύει με 4 και πάνω (στο λέει στην οθόνη που σου βγάζει). Γι' αυτό βάζεις "UTP συνδεσμολογία" π.χ. ;-). Το καλώδιο ΔΕΝ είναι τύπου Α ή Β. Τύπου Α ή Β είναι η συνδεσμολογία στα άκρα: Διαφέρουν ως προς το ότι έχουν τα πορτοκαλί στη θέση των πράσινων και τούμπαλιν. Αν θες straight καλώδιο (για pc <-> switch), τότε απλά κοίτα και τα δύο άκρα να είναι Α ή Β. Αν θες cross (για pc <-> pc), τότε ένα άκρο πρέπει να είναι Α και ένα Β ;-)
lefstef Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2005 Ευχαριστώ. Αύριο που μου έρχεται μάλλον. Και κάτι άλλο που είδα στο e-shop. Λέει ότι αυτό είναι 100Mbit ενώ αυτό είναι 1Gbit, στέκει κάτι τέτοιο; Την ίδια ταχύτητα δεν πρέπει να έχουνε;
Κατερίνα Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2005 Ευχαριστώ. Αύριο που μου έρχεται μάλλον. Και κάτι άλλο που είδα στο e-shop. Λέει ότι αυτό είναι 100Mbit ενώ αυτό[/url'] είναι 1Gbit, στέκει κάτι τέτοιο; Την ίδια ταχύτητα δεν πρέπει να έχουνε; Εχεις δίκιο γιατί και τα δύο καλώδια είναι cat5e και το 5e υποστηριζει 100Mbit. Βέβαια για να ακριβολογουμε το cat5e μπορει να πιασει και 1Gbit κατω απο κάποιες συγκεκριμενες προυποθεσεις (τερματισμος, αποσταση κ.α). Οποτε επειδη το δευτερο προϊον ειναι καλώδιο (μη τερματισμένο) δυο περιπτωσεις υπάρχουν: ή να έχουν κανει λάθος ή να είναι πολύ ψαγμένοι και να λένε οτι αν θες το φτάνεις και μεχρι 1G.
DhZou Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2005 to proto einai termatismeno kai geiomeno kai pianei kai 1gigabit kai to 2o einai xyma kai prepei na to termatiseis monos sou. Ola ta cat5e an oles oi ypoloipes synthikes einai evnoikes pianoun 1 gigabit.
Ashtaroth Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2005 to proto einai termatismeno kai geiomeno kai pianei kai 1gigabit kai to 2o einai xyma kai prepei na to termatiseis monos sou. Ola ta cat5e an oles oi ypoloipes synthikes einai evnoikes pianoun 1 gigabit. και ποιές είναι αυτές οι συνθήκες??????
DhZou Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2005 na min exei tsakismata to kalodio na min einai poly makry (gia 100mbit einai 95 metra, gia 1gbit den ksero) na einai apsoga termatismeno kai na min pernaei parallila apo revmata
lefstef Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2005 Λοιπών επειδή το έχω πάνω και με τα 100 μέτρα μάλλον φίλε DhZou θα σε διαψεύσω. Δουλεύει 1gbit και είναι και τσαλακωμένο σε δυο σημεία λόγο μπαλκονόπορτας. Έκανα συνδεσμολογία crossover και παίζει κανονικά και όταν το κουμπώνω σε εκατοστάρι switch. Το ερώτημα μου είναι γιατί να κάνουμε σύνδεση straight ενώ σε crossover παίζει και στις δύο περιπτώσεις.
NeTeD Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2005 TIP: Έχετε υπόψην πως μπορείτε να συνδέσετε δύο PC μεταξύ τους και με ίσιο καλώδιο (όχι cross). Οι σύγχρονες κάρτες κάνουν εσωτερικά το retasking (αρκεί να το κάνει μία από τις δύο). Το έχω δοκιμάσει και παίζει κανονικότατα.
mpentenis Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2005 ayto isxyei kai me kapoia access points, px to diko moy (d-link) an toy balw cross paizei me tin mia, an toy balw 1-1 pali paizei
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.