MasterX Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 Έβαλα προχτες το avast! 4.6 Home Edition που είχα ακούσει ότι είναι από τα καλά δωρεάν Antivirus.. Ενώ γενικά μου φαίνεται καλό έχω την εντύπωση ότι προκαλεί καθυστερήσεις στο σύστημά μου.. Ειδικά όταν είμαι στο Ιντερνετ καταλαβαίνω κάποιες καθυστερήσεις στον Firefox αλλα και στο NetPumper... Και γενικότερα νομίζω ότι έχω καθυστερήσεις που δεν είχα πριν και πρέπει να φταιει το On-Access Scanner. Έχει παρατηρήσει κανείς κάτι ανάλογο;;;
MariaTs. Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 Αφού σου βαραίνει το σύστημα, απλά απεγκατέστησέ το και βάλε κάποιο άλλο αντιβιωτικό!
random Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 ε, ολα τα antivirus βαραινουν λιγο το συστημα. ή θες φουλ προστασία ή δεν θέλεις. Αν θελεις δοκιμασε το εξης.. αφου το εγκατεστησες και ενημερωθηκε με τα τελευταια definitions, κανε ενα φουλ σκαν στους δισκους που εχουν προγράμματα, temp files, κλπ (βασικα τον C , εγω ουτε αυτο κάνω. βαριέμαι. κανω σκαν σε windows, program files, root c, temp, documents n settings... Αν κανω σκαν τα partition me mp3, video, isos, rars δεν τελειωνουμε ουτε του χρόνου ). μετά κανεις stop provider του Standard Shield. Αυτο ελεγχει ολα οσα τρέχεις, ανοιγεις, αντιγράφεις, κλπ. αφου δεν εχεις ιό, εγω το βλέπω πλεονασμό να ξαναελεγχει συνεχεια τα ίδια. ελεγχεις τις εισόδους του συστηματος: browser, mail, floppy, cdrom, usb. αφηνεις ενεργά τα Network , kai Web (για το browser), και το Internet Mail Shield για pop3, και προαιρετικα P2P kai Instant messaging Shields, αν χρησιμοποιείς. το Outlook/Exchange shield, δε το χρειαζεσαι νομιζω (δεν ειναι για το O.Express). ... και στο nod32 που ειναι ελαφρύ, το ιδιο κάνω. ενεργά μονο οι ασπιδες του ιντερνετ. αλλα βαρεθηκα να "πληρώνω" αβάστ, να δουμε τι παρέα θα μας κάνει.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 Βάλε το F Secure,να δεις τι θα πει "βαρύ". Το Νetpumper βγάλτο,είναι όλο spyware και τα σχετικά.
MasterX Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2005 @random: Thanx for the tip... Έψαξα και το Protection Control που μπορείς να επιλέξεις τι θα ελέγχει για ιούς... Συνήθως έτσι κάνω στα antivirus... Απενεργοποιώ το scanner αρχείων και ελέγχω τα CD που βάζω στο σύστημά μου... Μάλιστα το Νορτον που είχα μέχρι πρόσφατα το άνοιγα μόνο όταν έμπαινα INTERNET. Οπότε εκτός ΝΕΤ δεν είχα επιβάρυνση καθώς δεν έτρεχε καθόλου...
MasterX Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2005 @_BASSstarlet_: Το Νetpumper είχα σκοπό να το αντικαταστήσω, αν και σχετικά καλό... Σειρά έχει το FlashGet.. Να δούμε τι λέει και αυτό...
duende Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2006 μηπως καλυτερα να κλεισει ολα τα αλλα modules (webshield,netshield etc) και να αφησει μονο το standard shield?
random Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2006 to standard shield ψαχνει για ιους, σε οτι κανεις copy,move,delete,run, kai oti einai sta folder poy "anoigeis" me ton explorer. και ειναι το πιο βαρύ απ όλα. to network shield παιζει το ρολο υποτυπώδους firewall χωρις ομως πολλά-πολλα settings. αν εχεις αλλο soft fw, ή router, ειναι περιττό. το webshield, διαβαζει οτι κατεβαζει ο browser (html, js, java, vbs, php, κλπ). το internet mail, διαβαζει τα mail απο κανονικους pop mail clients. τα 2 τελευταια, τα βρισκω πιο χρήσιμα. αν τα απενεργοποιησεις κι αυτά, πέτα το όλο. την ιδια προστασια θα εχεις .
duende Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 το λεω αυτο γιατι το standard shield μεταξυ των αλλων διαβαζει ΚΑΙ οτι κατεβαζει ο browser ή το mail κλπ.οποτε τα 2 τελευταια δε βρισκω ουσιαστικο λογο να τα εχεις ανοιχτα (ουτε και τα υπολοιπα βασικα..) απο τη στιγμη που εχεις το standard shield που τσεκαρει τα παντα.μια η αλλη σου'ρχεται..εγω παντως εχω μονιμα το standard shield και αν γινει κατι ειτε σε mail,internet,p2p,file access βαραει..
MasterX Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2006 Τελικά το Νetpumper μου έκανε τη ζημιά.. Με το FlashGet είμαι πολύ καλύτερα.. Πάντως το standard shield το έχω απενεργοποιήσει..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.