getty Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 Καλησπέρα σε όλους, έχω το εξής πρόβλημα, το pc μου κατά τη διάρκεια της μέρας haltarei (παγώνει η εικόνα και μετά απο λίγο και ο δείκτης του mouse) και θέλει κλείσιμο απο κουμπί. Έψαξα τον σκληρό, έκανα updates σε drivers και bios και τα παρόμοια προβλήματα συνεχίζουν μετά το format. Όπως το βλέπω, το πρόβλημα οφείλεται στο ότι ο σκληρός σβήνει όποτε θελήσει (μου συνέβη και μια φορά όταν έτρεχα το διαγνωστικό test της seagate αλλά το ξαναέκανα και το πέρασε)γιατί μετά το reboot αλλάζει και τη σειρά του boot σκληρών στο bios( έχω και δεύτερο sata). Οπότε σκέφτομαι. αν το γυρίσω στο κατάστημα που τον πήρα, αυτοί θα το στείλουν αντιπροσωπεία, στην αντιπροσωπεία θα του κάνουν τα διαγνωστικά και αν δεν κλείσει θα μου το δώσουν πίσω. Όποτε θα μείνω χωρίς σκληρό καμιά 10-15 μέρες και θα ξαναέχω πρόβλημα. Απ την εμπειρία σας αξίζει να τον πάω για επιστροφή (μπορούν να βρουν πρόβλημα που αναβοσβήνει 1-2 φορές την ημέρα και όχι κάθε μέρα) ή να του κάνω κανα δυο reboot την ημέρα και να τον επιστρέψω όταν και αν τα παίξει τελείως?
kalaeimaigr Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2005 Αν δεν ειναι προβλημα τασης με το τροφοδοτικο εγω θα τον πηγαινα με την μια πισω.Εστω και η παραμικρη υπονοια δεν αξιζει μπροστα στην ασφαλεια των δεδομενων σου
getty Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2005 @206CC οι θερμοκρασίες μου είναι πολύ καλές ο αερισμός του κουτιού πολύ καλός και έχω ένα 12άρι fan να χτυπάει τους σκληρούς, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν έχω πρόβλημα με τη θερμοκρασία. @kalaeimaigr πέρα από τις τάσεις που φαίνονται μέσω του monitoring tool της μητρικής υπάρχει κάτι άλλο που μπορεί να κάνω για να το checkaro καλύτερα? (τροφοδοτικό έχω ενα 385Watts Heroichi αλλά το σύστημά μου δεν είναι ιδιαίτερα φορτωμένο, έχω amd3000, 1G Ram, 6600GT, 1 DVDrw, 1 usb skliro kai 2 sata sklirous, ενοείται δεν παίζω με overclocking). PS. Τελικά stadar σκληρός η ουσιαστική αιτία του κολλήματος (άκουσα και το χαρακτηριστικό ήχο που κάνει όταν κλείνει πριν μου haltarei πάλι). Τώρα γιατί κλείνει, ο Θεός και η ψυχή του...
kalaeimaigr Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2005 @kalaeimaigr πέρα από τις τάσεις που φαίνονται μέσω του monitoring tool της μητρικής υπάρχει κάτι άλλο που μπορεί να κάνω για να το checkaro καλύτερα? (τροφοδοτικό έχω ενα 385Watts Heroichi αλλά το σύστημά μου δεν είναι ιδιαίτερα φορτωμένο, έχω amd3000, 1G Ram, 6600GT, 1 DVDrw, 1 usb skliro kai 2 sata sklirous, ενοείται δεν παίζω με overclocking). Για τισ τασεις δοκιμασε αυτο http://www.almico.com/speedfan.php και κοιτα την δωδεκα αλλα αφου λες οτι ακους τον παλιο ηχο παρκαρισματος μαλλον κατι εχει ο σκληρος για κοιτα μηπως στο control panel επιλογες ενεργειας συνδιασμοι τροφοδοσιας ειναι κατα λαθος ενεργοποιημενη η επιλογη απενεργοποιηση σκληρων δισκων?
getty Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2005 Οι σκληροί setαρισμένοι να μην κλείνουν ποτέ οπότε και απο εκεί ok. Θερμοκρασίες, 30 και 31 C, οπότε και εκεί ok, Τάση τη 12V, μου τι βγάζει 11.78, μπορεί να φταίει αυτό?
kalaeimaigr Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2005 οχι το 11,78 ειναι μεν χαμηλα αλλα οκ το αφηνεισ για μελοντικη αναβαθμιση τοτε ταπεινη μου γνωμη στειλε το σκληρο rma στην εταιρεια για αντικατασταση αμεσως. Συγνωμη η mobo τι ειναι? Κοιταζεις και τα sata connector και ρευμα μηπως δεν ειναι καλα κουμπωμενα? Θα σου πω τη δικια μου ιστορια .To 2000 ειχα παρει ενα σκληρο ibm 20gb αν θελεις πιστεψε το τον πηγα πισω 3 φορες και στο τελος τον πεταξα (μου τον αλλαξαν ομως και τισ 3).Μ αυτο δεν θελω να πω οτι η seagate ειναι ibm για τους δισκους παντα αλλα καλου καλου παρε ενα τηλεφωνο και ρωτα εχω αυτο το προβλημα . Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι αλλαζει την boot sequence αν ο σκληρος δεν ειναι χτυπημενος ?Δουλεψε μια μερα μονο με αυτο το σκληρο να δεις αν πεσει και καλου κακου κανε και ενα bios update
getty Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2005 Καταρχήν σε ευχαριστώ για την on-line βοήθεια που μου παρέχεις τόση ώρα! Η μητρική είναι η asus A8NE, Bios έχω βάλει το τελευταίο (και Nvidia drivers), τα connectors μόλις τα τσέκαρα και είναι ok. Αυτό με το boot sequence με ψιλοπροβληματίζει αλλά φαντάζομαι επειδή "χανει" τον σκληρό που έχει τα windows και είναι πρώτος στο boot μπαίνει ο δεύτερος πρώτος, δεν ξέρω είναι όμως και λιγο παράξενο. Θα βγάλω τον δεύτερο για μερικές μέρες όπως προτείνεις να δω τι παίζεται και αν δεν δω διαφορά θα τον πάω για επισκευή.
kalaeimaigr Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2005 Αφου θα τον βγαλεις που θα τον βγαλεις εγω στη θεση σου θα τον δοκιμαζα στον connector του καλου για να αποκλεισω και αυτο το γεγονος.Καλη τυχη
getty Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2005 trekse ena scandisk Το γράφω στο αρχικό Post έχω τρέξει όχι απλά scan disk αλλά τη σουίτα διαγνωστικών tests της seagate. Και απ ότι φαίνεται το πρόβλημα το έχει ο δεύτερος σκληρός γιατί τον έχω αποσυνδέσει μια μέρα τώρα και δε μου έχει ξανακολλήσει το σύστημα. Θα το αφήσω 2 μέρες ακόμα και μετά λέω να μην ασχοληθώ άλλο και να τον πάω πίσω.
polidis Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2005 Kai giati endopizeis to provlima sto skliro kai oxi kapou alou?
geovard Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2005 Καλησπέρα σε όλους' date='έχω το εξής πρόβλημα, το pc μου κατά τη διάρκεια της μέρας haltarei QUOTE'] Mα τι λεξιλόγιο Θεέ μου! Μήπως σαλτάρει κιόλας?
getty Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2005 Kai giati endopizeis to provlima sto skliro kai oxi kapou alou? Γιατί 1. κατά τύχη τον άκουσα να "παρκάρει" την ώρα που κόλλησε, 2. Μόλις έβγαλα τον υποτιθέμενο προβληματικό σκληρό δεν έχει ξανακολλήσει, 3. Άλλοι παράγοντες όπως η θερμοκρασία, η τάση, τα καλώδια είναι οκ... Αν έχεις καμιά άλλη καλή ιδέα διαφώτισέ με γιατί εμένα μόνο σκληρός μου έρχεται στο νου ύστερα απ όλα αυτά!] PS. Έχω χάσει και άλλο σκληρό (εξωτερικό βέβαια, και σε άλλο σύστημα) που ανοιγόκλεινε καιρό και μια μέρα τα τίναξε
getty Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2005 Καλησπέρα σε όλους' date='έχω το εξής πρόβλημα, το pc μου κατά τη διάρκεια της μέρας haltarei QUOTE'] Mα τι λεξιλόγιο Θεέ μου! Μήπως σαλτάρει κιόλας? Καθένας με τον πόνο του εδώ μέσα ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.