Προς το περιεχόμενο

Θέλω να κλειδώσω το power on και το restart

atvelos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή έχω ένα πιτσιρίκο και οπως καταλαβενεται οταν με δει στο κομπιουτερ τρεχει υπαρχει τροπος να κλειδωνω και να ξεκλειδωνω οποτε θελω το κουμπι του power on και του restart ωστε και να τα παταει να μην δουλευουν.

Δημοσ.

Μπορείς να βάλεις μία κλειδαριά.

Είναι περίπου σαν αυτή που έχουν τα συρτάρια για τους δίσκους.

Δεν ξέρω ακριβώς πως τη λένε. Εμένα μου την είχε φέρει ένας φίλος.

Και έχει κλειδί κανονικό και όχι σαν αυτό που έχουν τα συτάρια των δίσκων που είναι κοινό.

Απενεργοποιείς τελείως το Reset και βάζεις μόνο στο power.

Δημοσ.

Στο PowerOptions του CPanel, στο TaB Αdvanced, εκεί που λέει "When i press the Power button" κάντο "DoNothing"".

Φαντάζομαι οτι το Reset, είναι λίγο δύσκολο να το πατήσει.

Η άλλη λύση είνια Ηλεκτροφόρο καλώδιο/Αγκαθωτο Σύρμα Περίφραξης. [Πλάκα κάνω έτσι?]

ΥΓ Να σου ζήσει ο πιτσιρίκος.

Δημοσ.

Καπάκι που κλείνει πάνω στην πρόσοψη, αλλα να καλύπτει και το on/off έχουν μερικά κουτιά για σέρβερς, και με κλειδί. φυσικα δεν θα αγόραζα νεο κουτι μονο γι αυτό το καπάκι :)

πρόχειρος τρόπος χωρίς πολλές αναζητήσεις...

Στις επιλογες screen saver, power options, advanced εχει επιλογες

"οταν παταω το power off θελω να... ": ask me, nothing, power off, hibernate.

Το αν αυτα οντως δουλεύουν, εξαρτάται απο τη μητρική , και απο καποιες επιλογές στο bios σχετικα με το power saving. Αν το bios δεν εχει τετοια δυνατοτητα μάλλον αυτες τις επιλογές δεν θα τις δεις καθόλου στα windows.

το κουμπι reset, μπορεις να το αχρηστέψεις, αποσυνδεοντας τα καλώδια που ερχονται απο τη μητρική.

Για το άνοιγμα του υπολογιστή, παλι εξαρταται απο το bios σου, αν εχει επιλογή power on με συνδιασμό πλήκτρων δικής σου επιλογής (πχ Ctrlt+F12).

Για να λειτουργήσει, πρεπει το pc, μετά απο το shutdown να μείνει στο ρευμα. Δηλαδη να μην γινει διακοπή, και να μην κλεισεις το διακόπτη του τροφοδοτικού απο πίσω.

Επίσης, στο bios, υπαρχει επιλογή που λεει, αν πέσει το ρευμα (απο ΔΕΗ ή ηθελημένα) ,και επανέλθει.. τι να ακολουθήσει: pc off, ή αυτόματο ΟΝ.

Aυτη η τελευταια επιλογη δεν μου αρέσει καθόλου για home users, αλλα σε σερβερς ειναι πολύ χρησιμη.

Δημοσ.

Στο BIOS υπάρχει ρύθμιση 4 seconds delay/wait. Πρέπει να έχεις πατημένο το power off 4 δεύτερα (εμένα μου φαίνονται περισσότερα). Θα ανοίγει αμέσως όμως.

Για το reset, βγάλε το καλώδιό του απ΄τη μητρική.

Μετά "reset" απ'το κουμπί του τροφοδοτικού ή το φις της πρίζας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...