RomeoJuliet Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 Διάβαζα χθές όλα τα θέματα του forum πάνω στο ζήτημα των Dvds. Εγώ τα χρησιμοποιώ κοντά 2 χρόνια και το μόνο παράπονό μου είναι ότι σε μία κατοστάδα ζήτημα να υπάρχουν 2 ελαττωματικά . Θέλω να παραγγείλω από e-shop και επειδή έχει μόνο τα χρυσαφί, δεν με ξετρελαίνουν (μιάς και δεν έχει για την ώρα τα ασημένια no logo), λέω να πάρω ή τα ceramic cakebox 50άδα no logo ή τα that's 50άδα. Μεταξύ των δύο από τα Forums δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη. Είναι εφάμιλλα? Τα that's έχουν ceramic προστασία?
nautilus7 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 Ναι τα that's έχουν ceramic προστασία. Κατά τη γνώμη μου καλύτερα πρέπει να είναι τα That's μιας και έχουν λογότυπο, ενώ τα άλλα όχι. Δεν έχω όμως δοκιμάσει κανένα από τα δύο. Σε καμία περίπτωση μην πάρεις τα χρυσά με το λογότυπο της Disk impex γιατί είναι χάλια.
maranx Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 Σε καμία περίπτωση μην πάρεις τα χρυσά με το λογότυπο της Disk impex γιατί είναι χάλια. Ρε παιδιά, εγώ αυτά χρησιμοποιώ (με Benq 1640 writer) και όλα μου βγάζουν εγγραφές 94-97% και όλα δουλεύουν μια χαρά. Γιατί τα βγάζετε χάλια; (εκτός κι αν με το να λέτε χάλια εννοείτε πως είναι λιιιίγο χειρότερα από τα ceramic και ποοοολύ καλύτερα από non-TY δισκάκια) Νομίζω και τα προγράμματα τα αναγνωρίζουν με τον ίδιο κωδικό. Αν θυμάμαι καλά, διαφέρουν μόνο στο ότι τους λείπει ένα στρώμα προστασίας που παίζει ρόλο αν το δισκάκι θα το κακομεταχειρίζεστε.
sa1901 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 Η διαφορά στην 50άδα δεν είναι ούτε 2?. Προσωπικά θα έπαιρνα τα That's.
skevo_kos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 Η διαφορά στην 50άδα δεν είναι ούτε 2?. Προσωπικά θα έπαιρνα τα That's. Swstos! Ta kala DVDs apoteloun ependusi, mias kai meionontai oi pithanotites na min sou douleoun meta apo kapoio kairo. Pisteyw den tha ithele kaneis na dei ta polutima dedomena toy na einai unreadable meta apo kapoious mines..
greeneye Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 ego xrhsimopoio ta gold kai ine apsoga. Apo ti stigmh pou apodedeigmena ta tayio yaden ine ta korifaia giati na xrhsimopoihsete ta thats;
RomeoJuliet Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 ok σε ευχαριστώ sa1901 λέω να ακολουθήσω τη συμβουλή σου.
sa1901 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 ego xrhsimopoio ta gold kai ine apsoga. Apo ti stigmh pou apodedeigmena ta tayio yaden ine ta korifaia giati na xrhsimopoihsete ta thats; Tα That's είναι Taiyo Yuden. :grin:
tvagge Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 Λοιπον παιδια εγω θα σας πω την δικια μου εμπειρια. Εχω κανει ως τωρα 187 ταινιες backup απο original DVDs. Στις πρωτες 20, δοκιμαζα διαφορες μαρκες (Verbatim, Maxell, Philips, Creation, κτλ, +R και -R). Τα αποτελεσματα ηταν μετρια, καποια παιζανε, καποια κανανε κολληματα και καποια (σπανια βεβαια, 2 αν θυμαμαι καλα) δεν παιξανε καθολου. Ωσπου κανω ενα search στο net και στα forums και αποφασιζω να χρησιμοποιω τα That's Tayo Yuden Ceramic Coated DVD -R απο Disk Impex. Εγραψα 2 πενηνταδες απο αυτα, κανενα δεν μου βγηκε σκαρτο, αλλα στα μισα απο αυτα, ολο και καποιο κολληματακι, ολο και καποιο παγωμα παρουσιαζεται στην ταινια. Σε γενικες γραμμες δηλαδη, τα δισκακια ειναι ΟΚ, αλλα οχι τελεια. Ειπα λοιπον να αλλαξω μαρκα και να δοκιμασω τα TDK 8x (αυτα με την γαλαζια επιφανεια), γιατι ειχα ακουσει πολλα θετικα σχολια. Ε, εως τωρα εχω γραψει ολες τις υπολοιπες ταινιες (συνολο 67), ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΟΛΛΗΜΑ πουθενα, σε ΚΑΝΕΝΑ. Απο τοτε χρησιμοποιω λοιπον μονο τα TDK. Τα συμπερασματα δικα σας παιδια. Ολα αυτα τα λεω απο δικη μου πειρα. Σημειωση: Γραφω με το Plextor PX 716A.
r3b Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 το πιο σωστό το είπε ο: Γιατί τα βγάζετε χάλια; (εκτός κι αν με το να λέτε χάλια εννοείτε πως είναι λιιιίγο χειρότερα από τα ceramic και ποοοολύ καλύτερα από non-TY δισκάκια) Αν ψάχνετε για τα απολύτως κορυφαία τότε THATS,TY-CERAMIC,TY-BLUE. Αν θέλετε να κάνετε λιιιγη οικονομία χάνοντας λιιιιγη ποιότητα (2-3%) TY-GOLG(Diskimpex). Αν θέλετε να κάνετε πολύ οικονομία πλεον έχουν σκάσει πολλές φόλες με ?0,13 (που ενδεχομένως σε 12 μήνες να μην παίζουν). Οι ίδιες φόλες πριν από 6 μήνες ήταν στα ίδια λεφτά με TY και τις αγόραζαν μόνο θύματα!!! Χάρις στην Diskimpex οι τιμές στις φόλες αρχισαν να ισιώνουν, και στα ?0,13 άρχισαν να παίζουν και πάλι αφού για να γράφεις τίποτα ασύμαντα data είναι μια χαρά (για οριμένους χρήστες). Πάντως τα media των ?0,7 των ?0,5 ακόμα και των ?0,4 δεν έχουν λόγο ύπαρξης. (τα bulk ή απλά, όχι printable ή με θήκες κλπ κλπ)
nautilus7 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 Ρε παιδιά' date=' εγώ αυτά χρησιμοποιώ (με Benq 1640 writer) και όλα μου βγάζουν εγγραφές 94-97% και όλα δουλεύουν μια χαρά. Γιατί τα βγάζετε χάλια; (εκτός κι αν με το να λέτε χάλια εννοείτε πως είναι λιιιίγο χειρότερα από τα ceramic και ποοοολύ καλύτερα από non-TY δισκάκια) Νομίζω και τα προγράμματα τα αναγνωρίζουν με τον ίδιο κωδικό. Αν θυμάμαι καλά, διαφέρουν μόνο στο ότι τους λείπει ένα στρώμα προστασίας που παίζει ρόλο αν το δισκάκι θα το κακομεταχειρίζεστε.[/quote']Στο σκορ μη δίνεις και πολύ σημασία γιατί εξαρτάται μόνο από τη μέγιστη τιμή στα PIF. Επίσης μην συγκρίνεις τα scans σου με άλλα από Nec ή lite on γιατί αυτά σκανάρουν σε 1 ECC block, ενώ τα Benq σε 32 ECC, που σημαίνει ότι αν έχεις π.χ. μέγιστο 4 PIF στη μια περίπτωση θα πάρεις σκορ 90, ενώ στην δικιά σου θα πάρεις (αν δεν κάνω λάθος) 98. Όταν λέμε ότι τα disc impex logo είναι χάλια εννοούμε σε σχέση με τα υπόλοιπα Taiyo Yuden.
kolleen Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 Λοιπον παιδια εγω θα σας πω την δικια μου εμπειρια. Εχω κανει ως τωρα 187 ταινιες backup απο original DVDs. Στις πρωτες 20' date=' δοκιμαζα διαφορες μαρκες (Verbatim, Maxell, Philips, Creation, κτλ, +R και -R). Τα αποτελεσματα ηταν μετρια, καποια παιζανε, καποια κανανε κολληματα και καποια (σπανια βεβαια, 2 αν θυμαμαι καλα) δεν παιξανε καθολου. Ωσπου κανω ενα search στο net και στα forums και αποφασιζω να χρησιμοποιω τα That's Tayo Yuden Ceramic Coated DVD -R απο Disk Impex. Εγραψα 2 πενηνταδες απο αυτα, κανενα δεν μου βγηκε σκαρτο, αλλα στα μισα απο αυτα, ολο και καποιο κολληματακι, ολο και καποιο παγωμα παρουσιαζεται στην ταινια. Σε γενικες γραμμες δηλαδη, τα δισκακια ειναι ΟΚ, αλλα οχι τελεια. Ειπα λοιπον να αλλαξω μαρκα και να δοκιμασω τα TDK 8x (αυτα με την γαλαζια επιφανεια), γιατι ειχα ακουσει πολλα θετικα σχολια. Ε, εως τωρα εχω γραψει ολες τις υπολοιπες ταινιες (συνολο 67), ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΟΛΛΗΜΑ πουθενα, σε ΚΑΝΕΝΑ. Απο τοτε χρησιμοποιω λοιπον μονο τα TDK. Τα συμπερασματα δικα σας παιδια. Ολα αυτα τα λεω απο δικη μου πειρα. Σημειωση: Γραφω με το Plextor PX 716A.[/quote']http://www.insomnia.gr/vb3/showpost.php?p=935944&postcount=222
kolleen Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 Όταν λέμε ότι τα disc impex logo είναι χάλια εννοούμε σε σχέση με τα υπόλοιπα Taiyo Yuden.Διάβασε αυτό :Τώρα που υπάρχουν και τα Ceramic με το λογότυπο της Disk Impex, απαραίτητο είναι να το διευκρινίζουμε, διαφορετικά οι αναγνώστες εύκολα μπορούν να βγάλουν λάθος συμπεράσματα, δηλαδή να νομίσουν πως το λογότυπο της Disk Impex προσδιορίζει την ποιότητα ενώ το σωστό είναι πως η ποιότητα προσδιορίζεται από το αν είναι Gold ή Ceramic. (Από http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showpost.php?p=155211&postcount=21 και http://www.insomnia.gr/vb3/showpost.php?p=935944&postcount=222)
nautilus7 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2005 Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι και τα δύο είναι ίδιας ποιότητας; Αν ναι, γιατί η Taiyo Yuden τα πουλάει χωρίς το λογότυπό της (το οποίο το βάζει μόνο στα καλύτερά της δισκάκια);
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.