Προς το περιεχόμενο

Petridis & ta 100 onomata ton 30 xronon

vsls

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

dim_b mesa stis 2-3 meres ektos apo ton 2pac tha einai SIGOURA k oi Public Enemy :D :D :D !! Ekei tha deis antidraseis k spasimata :P

Episis ena mikro sxolio o Stevie Wonder krinetai MONO gia tin periodo 75-05 opote as doume ti patates evgale to 80....(atimi 10etia!)

Y.G. thx pali gia tin simerini ekpompi!

• Απαντ. 282
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Αναφέρομαι Δημήτρη μου σε σταθμούς όπως Galaxy' date='Kiss,Best,Nitro,Rock Fm,Red,Radio-Dj,Profit...

Αυτούς που τουλάχιστον έχουν διατηρήσει να παίζουν ΜΟΝΟ ξένη μουσική...και όπου πάντα αποτελούσαν κριτήριο για επιτυχίες στην Ελλάδα και στο κοινό της...[/quote']

πραγματικά μ'αρέσει που τα εχεις ξεχωρα στο μυαλο σου κ δεν τα εχεις κανει ολα σαλατα.

τί δουλεια εχουν σταθμοι που δεν εχουν καν παραγωγους παρα χρησιμοποιουν, ως επι το πλειστον υπολογιστες,

με σταθμους που εχουν ιστορικα ονοματα στα μικροφωνα ?

τί δουλεια εχουν σταθμοι που εχουν ως target group την ηλικιακη ομαδα 16-20 με σταθμους που στοχευουν στους 30αρηδες?

τί δουλεια εχουν σταθμοι που παιζουν κυριως ροκ -οτι ονομαζεται δλδ ροκ σημερα- με σταθμους που δεν εχουν περιορισμο στο τι ακουγεται?

κ τελος, τί δουλεια εχουν σταθμοι που προσφερουν μασημενη τροφη, με σταθμους που δημιουργουν ονοματα και μαθαινουν μουσικη τους ακροατες τους ?

Δημοσ.
Θα μου επιτρεψετε να διαφωνησω εδω - δε νομιζω οτι παιζει ρολο η ηλικια για να εκτιμησει καποιος την καλη μουσικη.

Ναι' date=' οι μεγαλυτεροι συνδεουν παλια τραγουδια με αναμνησεις και ισως να τα κρινουν διαφορετικα, αλλα τα αυτια τους δε διαφερουν απο αυτα των νεοτερων. :wink: :-)[/quote']

Symfono apolyta se ayto pou les k ego latrevo Elvis px pou eixe pethanei poly protou gennitho k den exo tpt na syndetho mazi tou! Akoma k onomata pou den tous prolava stis kales epoxes tous, den tithetai tetoio thema! Den allazei oute me tis anamniseis oute me syndesi me ta gegonota. Apla theoro oti alli apixisi exei kati pou to zeis otan gennietai-ginetai otan einai kafto kai to vlepeis gyro sou k allo na to dexesai os epakoloytho. Einai k thema empeirias kapoies fores! Px pos dextikame oi perissoteroi apo emas ti mousiki tou 60, oloi sumfonoun oti einai i kaliteri mousiki periodos alla sou leipei i empeiria tou na to exeis zisei!

Δημοσ.
Και ποιός από αυτούς τους σταθμούς παίζει hip-hop και rap γιά να παίξει και Kanye West;

Ή καλύτερα' date=' ποιός σταθμός στην Ελλάδα έπαιξε ποτέ NWA, Public Enemy, Cypress Hill, Ice-T, 2Pac, Snoop Dogg ή κάποιον άλλο από αυτούς τους "σκυλάραπες" που στην Αμερική (και δυστυχώς γιά εμάς, όχι μόνο) είναι super stars;

[/quote']

Κανένας σταθμός δεν παίζει όσους ανέφερες Δημήτρη...

Αν μου πείς όμως και εσύ ποιός σταθμός στην Αμερική παίζει Σπανουδάκη,Αλεξίου,Ρεμπούτσικα ίσως και να με πείσεις για ποιό λόγο πρέπει να θεωρώ super-stars όλους αυτούς τους 'σκυλάραπες'... ;-)

Δηλ. τι πρέπει να ταυτίσω τα μουσικά μου ακούσματα με το αμερικάνικο hip-hop για να θεωρηθεί πως έχω μουσική άποψη???

Όχι αλλά δεν θα πάρω...

Επικροτώντας τα κομμάτια όλων αυτών που ενδεχομένως εύστοχα παρουσιάζουν τα κοινωνικά προβλήματα της χώρας τους αλλα ΟΧΙ της δικής μου μόνο κακό μπορώ να κάνω στον εαυτό μου...

Έλεος δηλ. με αυτή τη τάση να 'γουστάρουμε' οτιδήποτε γουστάρουν κάποιοι άλλοι...

Δημοσ.

Giati akoma k stin ellada ektos apo ligotero apo 5 radiofona poio paizei kali elliniki mousiki? Poio paizei pragmatika laiki mousiki k oxi tous skylopop poio paizei mousiki ELLINIKI k oxi aravotoyrkoepirroes. K den einai aparaitito oti goustaroume kati epeidi to goustaroun oi alloi den eimaste aparaitita tyfloi akroates! Kapote akoma k ta amerikanakia akougan Xatzidaki, Thodoraki k Xarhako k oi eyropaioi Aphrodites Child mipos exei allaxei kati se ayta ta xronia? K de leo na kanoume mousiki aresti sto dytiko koino. Alla to mono pou ginetai einai na maimoudizoume antigrafontas xenous me 1 xrono kathisterisi...

Δημοσ.
πραγματικά μ'αρέσει που τα εχεις ξεχωρα στο μυαλο σου κ δεν τα εχεις κανει ολα σαλατα.

τί δουλεια εχουν σταθμοι που δεν εχουν καν παραγωγους παρα χρησιμοποιουν' date=' ως επι το πλειστον υπολογιστες,

με σταθμους που εχουν ιστορικα ονοματα στα μικροφωνα ?[/quote']

Δεν έχουν παραγωγούς οι περισσότεροι απο αυτούς απο εφέτος αρχές Γενάρη...Όλα τα προηγούμενα χρόνια πέρασαν απο όλους αυτούς τους σταθμούς παραγωγοί και μάλιστα @ρχιδ@τοι...

Επίσης μια που μίλησες για 'σταθμούς' με 'ιστορικά ονόματα' για πες μου κάποιους....

τί δουλεια εχουν σταθμοι που εχουν ως target group την ηλικιακη ομαδα 16-20 με σταθμους που στοχευουν στους 30αρηδες?

Οι περισσότεροι απο αυτούς που ανέφερα αν όχι όλοι έχουν target group 25-45...

Μάλλον άκουγες πολύ Jeronimo εσύ....

τί δουλεια εχουν σταθμοι που παιζουν κυριως ροκ -οτι ονομαζεται δλδ ροκ σημερα- με σταθμους που δεν εχουν περιορισμο στο τι ακουγεται?

Μάλλον δεν έχεις ακούσει ποτέ σε βάθος χρόνου κάποιον απο αυτούς τους σταθμούς οπότε θεωρώ τουλάχιστον άστοχο όλο αυτό που αναφέρεις....

κ τελος, τί δουλεια εχουν σταθμοι που προσφερουν μασημενη τροφη, με σταθμους που δημιουργουν ονοματα και μαθαινουν μουσικη τους ακροατες τους ?

Και πάλι αρνούμαι να σε καταλάβω...

Φίλε μου το ότι ακούς μουσική δεν σημαίνει ότι πρέπει να δέχεσαι οτιδήποτε σου πλασάρουνε...

Έχεις το δικαίωμα της επιλογής...

Ακούω πολλά και επιλέγω αυτά τα οποία φτάνουν στο αυτάκι μου καλύτερα...

Και βλέπω στάθηκες σε αυτά μόνο τα λόγια μου...

Στο γεγονός ότι ο πετρίδης σε 2004 καλύτερα τραγούδια του αιώνα(και μάλιστα σε βιβλιογραφία) επέλεξε τις Spice Girls αντί του OLDFIELD ας πούμε, σόρυ αλλά εμένα με προσβάλλει άμεσα αυτή του η κρίση...(και με προσβάλλει γιατί πολύ απλά τον σέβομαι και τον αναγνωρίζω...)

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν έχω άποψη να κρίνω κάποιες εσφαλμένες κριτικές του...

Δημοσ.

ουτε σε εμενα αρεσει η britney, αλλα το ...one more time καλως η κακως σημαδεψε μια εποχη και μια κατασταση στη παγκοσμια μουσικη συγκυρια, και σιγουρα επρεπε να ειναι μεσα

ο oldfield παιχτηκε στο "παραλληλο" αφιερωμα με τα τραγουδια των 30 χρονων που θα μπορουσαν να ειναι στα 2004

-κανεις δεν ειναι τελειος

και κατι ασχετο! το rock n roll γινεται απο νεους για νεους (και οταν λεμε rock n roll δε λεμε μονο rock n roll) αυτο το target group 25-45 απο πλευρας ανανεωσης ειναι σχεδον ανυπαρκτο

Δημοσ.

ego thelo na do apo tin ilektroniki mousiki ti tha anaferei..an itan efkolo tha ithela na postarete ta tragoudia pou theorei antiprosopeftika apo osous exei stin lista tou

Δημοσ.
Alice In Chains?? :shock:

Είμαι φοβερά περίεργος να δω ποιούς άφησαν έξω αυτοί οι τύποι…

Alice? Who the fuck is Alice (In Chains)

Θα συμφωνήσω για τους Kraftwerk...Πολύ πολύ χαμηλά όχι τόσο για το εύρος της δισκογραφίας τους όσο για την επιρροή που άσκησαν σε μετέπειτα groups και για τη τότε πρωτοπορεία τους...

Gia tous Kraftwerk to vrisko logiko mias k einai i mousiki pou epaize k paizei o Giannis ok tin ypostirizei pou k pou tin electronica alla oxi oti paizei k toso syxna/fanatika. Alloste opos epanelave simera einai mia lista sta protypa ton Rolling Stone' date=' Uncut k Mojo k elpizo me ligi perissoteri dosi apo mavri mousiki[/quote']

Έλα μωρέ, πως κάνετε έτσι για το συγκρότημα στον ήχο του οποίου στηρίχθηκε σε μεγάλο μέρος ο ήχος της hip hop. Σιγά την μπάντα που μόνο πεθαμένους όπως οι Depeche Mode, OMD, New Order, Art Of Noise και κάτι άλλους «ανύπαρκτους» κατάφερε να επηρεάσει. Και σιγά τώρα που κάναν και μια ψωροεπιτυχιούλα (Das Modell / The model) που από σύμπτωση πήγε πριν από 24 χρόνια στο # 1 της Αγγλίας (σιγά τη χώρα). Τι να φτουρήσουν οι τραγόγεροι μπροστα στη Janet ή στους «επι-δραστικούς» Nine Inch Nails;

Ακριβως.

Το γεγονος οτι ασχολουμαστε με την προσωπικη' date=' στην ουσια, λιστα του Πετριδη σημαινει οτι αναγνωριζουμε τουλαχιστον την αξια του ως ραδιοφωνικου παραγωγου πρωτιστα και δισκογραφικου στελεχους εν δευτεροις.

Καταληγοντας να πω οτι δεν "υπερασπιζομαι" τον Πετριδη, ουτε θεωρω αυτο το chart ως "βιβλο της μουσικης". Επειδη ομως ο συγκεκριμενος ανθρωπος εχει μια Χ ιστορια και γνωσεις, παρακολουθω τη λιστα ως μια βαρυνουσα γνωμη για τη μουσικη των τελευταιων 30 ετων - με ενδιαφερον μεν, αλλα οχι και ακριτα.[/quote']

Κανένας δεν αμφισβήτησε της γνώσεις ή το παρελθόν του Γιάννη. Τα 30 χρόνια εκπομπής πάντως, μάλλον πέρασαν και δεν άγγιξαν το τελικό προϊόν της ραδιοφωνικής εκπομπής του Γιάννη. Άλλο το να σέβεσαι και να (εκ)τιμάς έναν άνθρωπο της μουσικής και άλλο να εκθειάζεις τη ραδιοφωνική του εκπομπή. Και ο Γιάννης στη δική μου λίστα με τους καλύτερους του ραδιοφώνου, τη δέκατη θέση τη βλέπει με κυάλια…

Ακριβως.

Φυσικα ο καθενας εχει τις διαφωνιες του και τα γουστα του καθενος ειναι διαφορετικα. Κι εγω συμφωνω οτι ο Πετριδης εχει εμμονη με το hip hop αλλα δε θα ελεγα οτι εχει χάσει "επαφη με την πραγματικοτητα" και οτι "ειναι στο δικο του κοσμο". Ο Kanye West και η hip hop γενικοτερα ειναι μια αναμφισβητητη παγκοσμια πραγματικοτητα απλως στην Ελλαδα δεν υπαρχει κοινο για αυτο το ειδος και ισως για αυτο να ξενιζουν οι συγκεκριμενες επιλογες. (Το γιατι εδω σνομπαρεται γενικα ο' date='τιδηποτε δεν περιεχει κιθαρα ή μπουζουκι ειναι μαλλον ανεξηγητο αλλα και δεν ειναι επι της παρουσης).

[/quote']

Ναι θα παραδεχτώ τη θέση των Cypress Hill λόγω το ότι σε αυτούς έχει στηριχτεί και επηρεαστεί όλο το ελληνικό hip-hop (active member' date=' terror x crew βαβυλώνα κ.α.) ή όπως θέλουν να το λένε Low-Bap..

[/quote']

H hip hop είναι μουσικό στυλ με έμφαση στο λόγο (2/3 τουλάχιστον) και δεν μπορώ να φανταστώ η αμερικάνικη εκδοχή της τι έχει να προσφέρει στιχουργικά στο παιδί στην Κυψέλη, στην Πάτρα ή στη Νάουσα. Η ελληνική νεολαία ακούει hip hop (περισσότερο μάλιστα από όσο χρειάζεται) απλά ακούει “τη δική της” hip hop που μιλά για τη δική της ελληνική πραγματικότητα «στη δική της γλώσσα» (όρα Γαλλία, Ισπανία).

Τα θέμα στη μουσική αλλά και παντού σήμερα είναι το μπαγιόκο. Οι Αμερικάνοι (αυτοί που ψήφισαν Bush ντε και δις μάλιστα) σου λένε ότι αν παίζει το τραγούδι στο ραδιόφωνο θα ανεβεί και στα charts. Οπότε αντί να αγχώνονται τα ακουμπάν στο ραδιόφωνο και είναι όλοι ικανοποιημένοι (θυμηθείτε Payola)

http://lalos.gr/media/payola.htm

http://www.history-of-rock.com/payola.htm

Καταφέραν με φασιστικό τρόπο να κρατήσουν τον κυριότερο αντίπαλο (τους Βρετανούς) στην απ’εξω, σε μια περίοδο που ούτως ή άλλως δεν τα πήγαιναν καλά οι Άγγλοι και κατάφεραν και τους βγήκαν και από πάνω παίζοντας τους μονότερμα στην έδρα τους.

Έχω να πώ και άλλα πολλά γι αυτό ας πάρω και καμιά ανάσα (και αύριο μέρα είναι)

ΥΓ Η λίστα όσο πάει βγάζει και περισσότερο γέλιο... Να δείτε που σε λίγο θα δούμε και εκείνα τα ανθρωποειδή, τα ξερατά, τους φασίστες μισογύνηδες NWA και τότε να δείς γέλιο...

Δημοσ.

βασικα φιλε toufa απο την ηλεκτρονικη πλευρα δεν ειμαι και πολυ αισιοδοξος εχοντας υποψιν οτι η λιστα ειναι μια αντανακλαση της παγκοσμιας ποπ κουλτουρας των τελευταιων 30 χρονων, οχι οτι η ηλεκτρονικη μουσικη δεν ανηκει στην ποπ κουλτουρα αλλα παντα αντιμετωπιζοταν σαν επισκεπτης. προσωπικη εκτιμηση.

την υψηλοτερη θεση απο ηλεκτρονικης πλευρας την βλεπω απο τους Depeche Mode παντως

Δημοσ.
βασικα φιλε toufa απο την ηλεκτρονικη πλευρα δεν ειμαι και πολυ αισιοδοξος εχοντας υποψιν οτι η λιστα ειναι μια αντανακλαση της παγκοσμιας ποπ κουλτουρας των τελευταιων 30 χρονων' date=' οχι οτι η ηλεκτρονικη μουσικη δεν ανηκει στην ποπ κουλτουρα αλλα παντα αντιμετωπιζοταν σαν επισκεπτης. προσωπικη εκτιμηση.

την υψηλοτερη θεση απο ηλεκτρονικης πλευρας την βλεπω απο τους Depeche Mode παντως[/quote']

Γιατί μήπως η metal θα έχει κανέναν αντιπρόσωπο της προκοπής; :lol: :P

Ειλικρινά, απορώ γιατί δίνετε τόση βάση και τόση αξία σε μια λίστα με τα «καλύτερα», αφού από την φύση του μια τέτοια απόπειρα πλέει μέσα στην υποκειμενικότητα.

Σαν τα καλλιστεία ένα πράγμα. Μήπως η Miss Universe είναι και η ομορφότερη γυναίκα στον κόσμο; Ε...

Σε δουλειά να βρισκόμαστε... Να βγάλουμε και κανένα λεφτό. Ένα όνομα έχουμε κάνει τόσα χρόνια, τζάμπα να πάει; :lol:

Προσωπικά πιστεύω πως αυτό είναι πιο αξιόπιστο. Χωρίς παρεξήγηση προς όλους τους fans του Γ. Πετρίδη.

Δεν τον αμφισβητώ. Πώς θα μπορούσα άλλωστε μιας και δεν τον έχω ακούσει πάνω από 10 φορές σε ολάκερη τη ζωή μου. :)

Μια προσωπική εκτίμηση κάνει ο άνθρωπος. Πέραν αυτού, καμιά μα καμία λίστα δεν μπορεί να θεωρηθεί αντιπροσωπευτική και αντικειμενική μιας και οι παράγοντες που καθορίζουν τις επιλογές των τραγουδιών είναι πάρα πολλοί και αστάθμητοι.

ΟΚ... Πολύ φιλοσοφικά το βλέπω το πράγμα μάλλον... Αλλά και πώς αλλιώς να το δεις...; :)

Δημοσ.
Αν μου πείς όμως και εσύ ποιός σταθμός στην Αμερική παίζει Σπανουδάκη' date='Αλεξίου,Ρεμπούτσικα ίσως και να με πείσεις για ποιό λόγο πρέπει να θεωρώ super-stars όλους αυτούς τους 'σκυλάραπες'... ;-)

Δηλ. τι πρέπει να ταυτίσω τα μουσικά μου ακούσματα με το αμερικάνικο hip-hop για να θεωρηθεί πως έχω μουσική άποψη???

Όχι αλλά δεν θα πάρω...

Επικροτώντας τα κομμάτια όλων αυτών που ενδεχομένως εύστοχα παρουσιάζουν τα κοινωνικά προβλήματα της χώρας τους αλλα ΟΧΙ της δικής μου μόνο κακό μπορώ να κάνω στον εαυτό μου...

Έλεος δηλ. με αυτή τη τάση να 'γουστάρουμε' οτιδήποτε γουστάρουν κάποιοι άλλοι...[/quote']

H hip hop είναι μουσικό στυλ με έμφαση στο λόγο (2/3 τουλάχιστον) και δεν μπορώ να φανταστώ η αμερικάνικη εκδοχή της τι έχει να προσφέρει στιχουργικά στο παιδί στην Κυψέλη, στην Πάτρα ή στη Νάουσα. Η ελληνική νεολαία ακούει hip hop (περισσότερο μάλιστα από όσο χρειάζεται) απλά ακούει “τη δική της” hip hop που μιλά για τη δική της ελληνική πραγματικότητα «στη δική της γλώσσα» (όρα Γαλλία, Ισπανία).

Μάλλον τα έχετε μπερδέψει. Η λίστα δεν αναφέρεται στους 100 που επιρρέασαν τον Έλληνα από την Πάτρα, τη Νάουσα ή την Κυψέλη, αλλά σε αυτούς που επηρρέασαν την εξέλιξη της μουσικής παγκοσμίως τα τελευταία 30 χρόνια. Τι σχέση έχει αν ο Έλληνας ακούει rap ή όχι; Διαφωνείτε ότι η rap είναι το μουσικό είδος με την πιό ενδιαφέρουσα και δυναμική εξέλιξη την τελευταία 20ετία;

Δημοσ.

Μαλλον μιλας για τη hip hop πριν απο 10 χρονια. H εμπορικη hip hop σημερα ασχολειται με πολυ πιο ελαφρα θεματα (αλλα ναι, ο μισογυνισμος υπαρχει ακομα). Εξαλλου η εξελιγμενη παραγωγη (πχ. πιασαρικα samples) εχει καταστησει το συγκεκριμενο ειδος πολυ πιο προσιτο στις μαζες. Δε βρισκω λογο λοιπον γιατι να μην ακουνε στην Ελλαδα εμπορικο αμερικανικο hip hop. Νομιζω οτι ειναι περιθωριοποιημενο ειδος εδω (δε μιλαω για τις "r'n'b" επιτυχιουλες της μοδας βεβαια, τυπου Usher και συμμετοχες του Jay Z).

Τα θέμα στη μουσική αλλά και παντού σήμερα είναι το μπαγιόκο. Οι Αμερικάνοι (αυτοί που ψήφισαν Bush ντε και δις μάλιστα) σου λένε ότι αν παίζει το τραγούδι στο ραδιόφωνο θα ανεβεί και στα charts. Οπότε αντί να αγχώνονται τα ακουμπάν στο ραδιόφωνο και είναι όλοι ικανοποιημένοι (θυμηθείτε Payola)

Καταφέραν με φασιστικό τρόπο να κρατήσουν τον κυριότερο αντίπαλο (τους Βρετανούς) στην απ’εξω, σε μια περίοδο που ούτως ή άλλως δεν τα πήγαιναν καλά οι Άγγλοι και κατάφεραν και τους βγήκαν και από πάνω παίζοντας τους μονότερμα στην έδρα τους.

Εχεις απολυτο δικιο - ειναι πραγματικα γελοιο το πως φτιαχνονται αμερικανικα charts. Αυτο που δειχνουν ειναι ποια εταιρεια εχει τα πιο πολλα λεφτα να πληρωνει σταθμους να της παιζουν τα τραγουδια. Παλι καλα που στη Βρετανια το chart βασιζεται μονο σε πωλησεις και πληρωμενα downloads - ακομα.

Απο την αλλη λογικο ειναι να πουλανε οι Αμερικανοι στη Βρετανια γιατι πραγματικα δεν υπαρχει σοβαρος ανταγωνισμος. Πολυ λιγα βρετανικα ονοματα ειναι σταθερα εμπορικα χαρτια πλεον, αλλα κι αυτα μονο στη χωρα τους - οπως οι Westlife που χτυπησαν το 13ο #1 τους αυτη την εβδομαδα με μια ακομα διασκευη. Ελεος.

Δημοσ.
Πώς θα μπορούσα άλλωστε μιας και δεν τον έχω ακούσει πάνω από 10 φορές σε ολάκερη τη ζωή μου. :)

Με σοκάρεις.....

Μια προσωπική εκτίμηση κάνει ο άνθρωπος.

Θυμάσαι τη σκηνή με το τηλέφωνο στην ταινία Ο Κύκλος Των Χαμένων Ποιητών. Ο Γιάννης δεν πιστεύει "πια" ότι απλά έχει ένα τέτοιο τηλέφωνο στα χέρια του' date=' πιστεύει οτι απαντάει απο την άλλη άκρη της γραμμής....

Μάλλον τα έχετε μπερδέψει. Η λίστα δεν αναφέρεται στους 100 που επιρρέασαν τον Έλληνα από την Πάτρα, τη Νάουσα ή την Κυψέλη, αλλά σε αυτούς που επηρρέασαν την εξέλιξη της μουσικής παγκοσμίως[/b'] τα τελευταία 30 χρόνια. Τι σχέση έχει αν ο Έλληνας ακούει rap ή όχι; Διαφωνείτε ότι η rap είναι το μουσικό είδος με την πιό ενδιαφέρουσα και δυναμική εξέλιξη την τελευταία 20ετία;

Το σχόλιο αυτό δεν έχει να κάνει με τη λίστα αλλά με τη φραστική απαξίωση του Γιάννη προς τους "απολίτιστους" Έλληνες που δεν έχουν "δώσει" ακόμα "κώλο" στη γάγραινα της σύγχρονης μουσικής: το αποχαυνωτικό, σεξιστικό, ξέκωλο αμερικάνικο hip hop του κάθε νταβά της σύγχρονης αμερικάνικης υποκουλτούρας...

Δημοσ.

Μια προσωπική εκτίμηση κάνει ο άνθρωπος. Πέραν αυτού' date=' καμιά μα καμία λίστα δεν μπορεί να θεωρηθεί αντιπροσωπευτική και αντικειμενική μιας και οι παράγοντες που καθορίζουν τις επιλογές των τραγουδιών είναι πάρα πολλοί και αστάθμητοι.

[/quote']

Ακριβωωωωωως :grin:

Διαφωνείτε ότι η rap είναι το μουσικό είδος με την πιό ενδιαφέρουσα και δυναμική εξέλιξη την τελευταία 20ετία;

Δυναμικη ναι, βεβαια. Ενδιαφερουσα... ? Οπως το παρει κανεις :mr green:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...