vsls Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2005 Ontos arketa psila oi coldplay, safos rolo epaixe to A Rush of Blood to the Head san epirroi isos alla k poliseis k genika epeidi ekfrazoun oli ayti tin nea Brit-Rock/Pop skini pou epitelous pianei stin alli akri tou atlantikou. Oi Radiohead mono k mono me to OK Computer ftanei na einai poly psila! Pisteyo Nirvana k R.E.M. an oxi stin 5ada sigoura to ligotero sti 10ada... yiah mias k exoun mono 3 albums k 1 live prolavaineis k axizei na tous rixeis mia kaliteri matia!
hugelacky Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2005 Μέχρι τώρα: 100. Parliament / Funkadelic (George Clinton) 99. Pet Shop Boys 98. Earth Wind & Fire 97. Rush 96. Kraftwerk 95. Beck 94. Jay-Z 93. White Stripes 92. PJ Harvey 91. Sonic Youth 90. Janet Jackson 89. Duran Duran 88. Def Leppard 87. Nine Inch Nails 86. Donna Summer 85. OutKast 84. Motorhead 83. Alice in Chains 82. Patti Smith 81. Nick Cave 80. Billy Joel 79. Green Day 78. Blur 77. The Prodigy 76. Ramones 75. Van Morrison 74. Neil Young 73. Snoop Dogg 72. Cypress Hill 71. Eurythmics/Annie Lenox 70. Stevie Wonder 69. The Pretenders 68. Chic 67. Genesis/Phil Collins 66. Joy Division/New Order 65. Massive Attack 64. Iron Maiden 63. Run-D.M.C. 62. Bob Dylan 61. Paul McCartney and Wings 60. Bjork 59. The Eagles 58. Whitney Houston 57. Stevie Nicks/Fleetwood Mac 56. Kate Bush 55. The Jesus and Mary Chain 54. Blondie 53. Roxy Music / Bryan Ferry / Brian Eno 52. Bob Marley 51. Coldplay 50. Elton John 49. Dire Straits 48. Kiss =#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#= Ok, τελικά όντως πρόκειται για καθαρά προσωπική λίστα του Πετρίδη και δεν έχει και πολύ σχέση με την πραγματικότητα. Μερικά τρανταχτά παραδείγματα: Από την μια οι Coldplay με 3 (ίδιους) δίσκους μόνο, με μικρή ιστορία, καθόλου πρωτοτυπία και 0 εξέλιξη στον ήχο τους, παρά μόνο πωλήσεις & πωλήσεις & πωλήσεις βρίσκονται στην 51η θέση. ...και από την άλλη οι Sonic Youth συγκρότημα από το 1981 (ιστορία 24 χρόνων), με 14 κανονικά album και αρκετά πειραματικά (SYR 1-5), ένα σορό συνεργασίες με άλλους μουσικούς, "υπεύθυνοι" για την μισή κιθαριστική μουσική στα 90's & 00's (grunge, alternative, indie, post rock,...), και επιρροή μεγαθηρίων όπως Nirvana, RATM, Placebo, Mogwai, κ.ά. να βρίσκονται στην θέση 91!!! :roll: Mην αναφερθούμε στην πολύ χαμηλή κατάταξη ονομάτων όπως Pet Shop Boys, Kraftwerk, Rush, που αν και δεν μου αρέσουν προσωπικά, δεν παύουν να αποτελούν τεράστια group και πρωτοπόροι για το είδος τους αλλά και για την μουσική γενικότερα! Θέλω να δω αν θα αναφερθούν τίποτα Slipknot ή System Of A Down, όχι βέβαια από κανα "κόλλημα" ή γιατί είναι προσωπικά favs μου αλλά γιατί πιστεύω ότι επαναπροσδιόρισαν και έβαλαν νέα όρια στην λέξη metal τα τελευταία 8 χρόνια (όσο και οι Coldplay πάνω-κάτω :wink: )! Και εκτός των άλλων έχουν και τρελή εμπορική απήχηση! (αν και δεν το κόβω να "χωράνε" σε τέτοια λίστα). Επίσης όπως λέει και ο Toufas : ego tora thelo na do rem, nirvana,rage against the machine kai radiohead.... Για να δούμε... ps. Sorry αλλά δεν άντεξα να μην σχολιάσω... :-|
Toufas Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2005 sto telos tha postaro ti theoro akiro...ta misa einai akira pantos
yiah Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2005 πιστευω οι nirvana και ο 2pac θα ειναι πενταδα, μη πω τελικο!
dim_b Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2005 Οι Coldplay στη μέση της λίστας;;;; :shock: Ποιοί; Οι Coldplay. Το πιό βαρετό συγκρότημα που έχει εμφανιστεί εδώ και πολλά χρόνια. btw, να και η χθεσινή εκπομπή... high quality (part 1, part 2) low quality
Cristina Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2005 Τελικά μήπως αυτή η λίστα είναι ανάποδα; Δηλαδή το #100 είναι το #1; Βέβαια... Και πάλι οι Coldplay θα είναι στην #49, αλλά για τα υπόλοιπα ίσως να ήταν πιο λογικές θέσεις...
Mixalakis Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2005 Θα μου κάνει φοβερή εντύπωση αν δε δώ πεντάδα τους U2 καθώς και ένα γκρούπ που σαν πρόβλεψη δεν έχει αναφερθεί απο κανέναν και δεν είναι άλλο απο τους Queen... Επίσης Michael Jackson,Prince,Talking Heads,Madonna θα χαρώ πολύ να τους δώ κάποιους αν όχι όλους στη δεκάδα... Για να δούμε... Στο τέλος της εβδομάδας θα έχει ξεκαθαρίσει αρκετά το τοπίο οπότε θα κάνουμε και ποιο ασφαλείς προβλέψεις για πιθανό top-10... Πάντως έστω και καθυστερημένα νομίζω όλοι να καταλάβανε πως απλά γίνεται η προσωπική εκτίμηση του Γιάννη και του Κώστα...
Cristina Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2005 [...]Πάντως έστω και καθυστερημένα νομίζω όλοι να καταλάβανε πως απλά γίνεται η προσωπική εκτίμηση του Γιάννη και του Κώστα... Δηλαδή υπήρχε κανείς ποου πίστευε πως αυτή η λίστα δεν ήταν προσωπική εκτίμηση των δημιουργών της; :roll: Μα είναι απλά α δ ύ ν α τ ο να μην είναι προσωπική λίστα. Μου φαίνεται πολύ παράξενο που υπήρξαν άτομα που είχαν άλλες προσδοκίες από μια τέτοια προσπάθεια.
Mixalakis Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2005 Το πρώτο άτομο Cristina που ακόμα δεν έχει αναφερθεί σε προσωπική λίστα αλλά συνεχίζει να χρησιμοποιεί το χαριτωμένο 'τα ονόματα που σημάδεψαν τα 30 χρόνια της εκπομπής' είναι ο ίδιος ο Γιάννης Πετρίδης!!! Και φυσικά λέγοντας εκπομπή εκφράζει εμμέσως πλην σαφώς ΚΑΙ τις προτιμήσεις των ακροατών του που τον στηρίζουνε τόσα χρόνια... Μήπως τελικά υποτιμάει τη νοημοσύνη κάποιων??? Άκουσε αυτό για να καταλάβεις... Πάντως λόγω της επιδραστικότητας που είχε έχει και θα έχει σαν ραδιοφωνικός παρουσιαστής (γιατί αυτό και μόνο είναι) είναι σίγουρο πως κάποιοι συνεχίζουν να συμφωνούν βρίσκοντας εντελώς φυσιολογική τόσο την επιλογή όσο και τη κατάταξη...
Cristina Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2005 Το πρώτο άτομο Cristina που ακόμα δεν έχει αναφερθεί σε προσωπική λίστα αλλά συνεχίζει να χρησιμοποιεί το χαριτωμένο 'τα ονόματα που σημάδεψαν τα 30 χρόνια της εκπομπής' είναι ο ίδιος ο Γιάννης Πετρίδης!!! Και φυσικά λέγοντας εκπομπή εκφράζει εμμέσως πλην σαφώς ΚΑΙ τις προτιμήσεις των ακροατών του που τον στηρίζουνε τόσα χρόνια... Μήπως τελικά υποτιμάει τη νοημοσύνη κάποιων??? Άκουσε αυτό για να καταλάβεις... Πάντως λόγω της επιδραστικότητας που είχε έχει και θα έχει σαν ραδιοφωνικός παρουσιαστής (γιατί αυτό και μόνο είναι) είναι σίγουρο πως κάποιοι συνεχίζουν να συμφωνούν βρίσκοντας εντελώς φυσιολογική τόσο την επιλογή όσο και τη κατάταξη... Από όλο σου το post' date=' κρατάω μόνο το «[i']τα ονόματα που σημάδεψαν τα 30 χρόνια της εκπομπής[/i]». Αυτό νομίζω θα έπρεπε να κάνει σε όλους κατανοητό πως μιλά για την ΔΙΚΗ ΤΟΥ εκπομπή, συνεπώς κάτι εντελώς προσωπικό. Τώρα αν κάποιοι συμφωνούν με τις επιλογές του και τις βρίσκουν ορθές, νομίζω πως είναι απολύτως φυσιολογικό αν είναι φανατικοί ακροατές του και είναι στο πνεύμα της εκπομπής του. Προφανώς θα έχουν κάποια ταύτιση στο γούστο, ειδάλλως δεν θα ήταν και φανατικοί ακροατές του. Για να πω την αλήθεια, ακόμα δεν έχω καταλάβει όλη αυτήν τη γκρίνια και τη μιζέρια με τη λίστα αυτή. ΟΚ, είναι μια λίστα ακόμα, βασισμένη σε προσωπικά κριτήρια. So; Ο καθένας μπορεί να κάνει μια τέτοια. Τί να λέει; Επειδή ειναι ο Γιάννης Πετρίδης; Ε, και;
Godfath3r Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2005 Από όλο σου το post' date=' κρατάω μόνο το «[i']τα ονόματα που σημάδεψαν τα 30 χρόνια της εκπομπής[/i]». Αυτό νομίζω θα έπρεπε να κάνει σε όλους κατανοητό πως μιλά για την ΔΙΚΗ ΤΟΥ εκπομπή, συνεπώς κάτι εντελώς προσωπικό.Τώρα αν κάποιοι συμφωνούν με τις επιλογές του και τις βρίσκουν ορθές, νομίζω πως είναι απολύτως φυσιολογικό αν είναι φανατικοί ακροατές του και είναι στο πνεύμα της εκπομπής του. Προφανώς θα έχουν κάποια ταύτιση στο γούστο, ειδάλλως δεν θα ήταν και φανατικοί ακροατές του. Για να πω την αλήθεια, ακόμα δεν έχω καταλάβει όλη αυτήν τη γκρίνια και τη μιζέρια με τη λίστα αυτή. ΟΚ, είναι μια λίστα ακόμα, βασισμένη σε προσωπικά κριτήρια. So; Ο καθένας μπορεί να κάνει μια τέτοια. Τί να λέει; Επειδή ειναι ο Γιάννης Πετρίδης; Ε, και; Συμφωνώ με όσα έχω κάνει bold...
dim_b Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2005 Πωπω!!!! Bob Seger. Τον ξέρει κανένας αυτόν στην Ελλάδα; Έχει ακουστεί ποτέ στο Ελληνικό ραδιόφωνο; Πάντως, πέρα από την πλάκα, όταν ακόμα και οι Metallica έχουν διασκευάσει τραγούδι του μάλλον δεν έχει περάσει απαρατήρητος.
vsls Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2005 Pes ta re dim!!!! Elliniko radiofono sou leei meta ase..... Exoume k thrasos na nomizoume oti xeroume! Giati ton TERASTIO Tom Petty poios ton akouei? EDIT: O Bob alloste einai megali epirroi gia ton Boss! Antigrafo apo to allmusic: Combining the driving charge of Ryder's Detroit Wheels with Stonesy garage rock and devotion to hard-edged soul and R&B, he crafted a distinctively American sound. SOUL? R&B? Ti rockas einai aytos? pou ton vrikan?
vsls Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2005 H simerini katataxi exei os exis: 47 Bob Seger 46 ABBA 45 Van Halen 44 Tom Petty & the Heartbreakers 43 Rod Stewart 42 Aerosmith 41 Eric Clapton 40 Pixies 39 George Michael / Wham!
dim_b Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2005 8η εκπομπή High quality (part 1, part 2) Low quality
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.