Προς το περιεχόμενο

Petridis & ta 100 onomata ton 30 xronon

vsls

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ontos arketa psila oi coldplay, safos rolo epaixe to A Rush of Blood to the Head san epirroi isos alla k poliseis k genika epeidi ekfrazoun oli ayti tin nea Brit-Rock/Pop skini pou epitelous pianei stin alli akri tou atlantikou. Oi Radiohead mono k mono me to OK Computer ftanei na einai poly psila! Pisteyo Nirvana k R.E.M. an oxi stin 5ada sigoura to ligotero sti 10ada...

yiah mias k exoun mono 3 albums k 1 live prolavaineis k axizei na tous rixeis mia kaliteri matia!

• Απαντ. 282
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μέχρι τώρα:

100. Parliament / Funkadelic (George Clinton)

99. Pet Shop Boys

98. Earth Wind & Fire

97. Rush

96. Kraftwerk

95. Beck

94. Jay-Z

93. White Stripes

92. PJ Harvey

91. Sonic Youth

90. Janet Jackson

89. Duran Duran

88. Def Leppard

87. Nine Inch Nails

86. Donna Summer

85. OutKast

84. Motorhead

83. Alice in Chains

82. Patti Smith

81. Nick Cave

80. Billy Joel

79. Green Day

78. Blur

77. The Prodigy

76. Ramones

75. Van Morrison

74. Neil Young

73. Snoop Dogg

72. Cypress Hill

71. Eurythmics/Annie Lenox

70. Stevie Wonder

69. The Pretenders

68. Chic

67. Genesis/Phil Collins

66. Joy Division/New Order

65. Massive Attack

64. Iron Maiden

63. Run-D.M.C.

62. Bob Dylan

61. Paul McCartney and Wings

60. Bjork

59. The Eagles

58. Whitney Houston

57. Stevie Nicks/Fleetwood Mac

56. Kate Bush

55. The Jesus and Mary Chain

54. Blondie

53. Roxy Music / Bryan Ferry / Brian Eno

52. Bob Marley

51. Coldplay

50. Elton John

49. Dire Straits

48. Kiss

=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=

Ok, τελικά όντως πρόκειται για καθαρά προσωπική λίστα του Πετρίδη και δεν έχει και πολύ σχέση με την πραγματικότητα.

Μερικά τρανταχτά παραδείγματα:

Από την μια οι Coldplay με 3 (ίδιους) δίσκους μόνο, με μικρή ιστορία, καθόλου πρωτοτυπία και 0 εξέλιξη στον ήχο τους, παρά μόνο πωλήσεις & πωλήσεις & πωλήσεις βρίσκονται στην 51η θέση.

...και από την άλλη οι Sonic Youth συγκρότημα από το 1981 (ιστορία 24 χρόνων), με 14 κανονικά album και αρκετά πειραματικά (SYR 1-5), ένα σορό συνεργασίες με άλλους μουσικούς, "υπεύθυνοι" για την μισή κιθαριστική μουσική στα 90's & 00's (grunge, alternative, indie, post rock,...), και επιρροή μεγαθηρίων όπως Nirvana, RATM, Placebo, Mogwai, κ.ά. να βρίσκονται στην θέση 91!!! :shock: :roll:

Mην αναφερθούμε στην πολύ χαμηλή κατάταξη ονομάτων όπως Pet Shop Boys, Kraftwerk, Rush, που αν και δεν μου αρέσουν προσωπικά, δεν παύουν να αποτελούν τεράστια group και πρωτοπόροι για το είδος τους αλλά και για την μουσική γενικότερα!

Θέλω να δω αν θα αναφερθούν τίποτα Slipknot ή System Of A Down, όχι βέβαια από κανα "κόλλημα" ή γιατί είναι προσωπικά favs μου αλλά γιατί πιστεύω ότι επαναπροσδιόρισαν και έβαλαν νέα όρια στην λέξη metal τα τελευταία 8 χρόνια (όσο και οι Coldplay πάνω-κάτω :wink: )! Και εκτός των άλλων έχουν και τρελή εμπορική απήχηση! (αν και δεν το κόβω να "χωράνε" σε τέτοια λίστα).

Επίσης όπως λέει και ο Toufas :

ego tora thelo na do rem, nirvana,rage against the machine kai radiohead....
Για να δούμε...

ps. Sorry αλλά δεν άντεξα να μην σχολιάσω... :-|

Δημοσ.

Οι Coldplay στη μέση της λίστας;;;; :shock: :shock: :shock:

Ποιοί; Οι Coldplay. Το πιό βαρετό συγκρότημα που έχει εμφανιστεί εδώ και πολλά χρόνια.

btw, να και η χθεσινή εκπομπή...

high quality (part 1, part 2)

low quality

Δημοσ.

Τελικά μήπως αυτή η λίστα είναι ανάποδα; Δηλαδή το #100 είναι το #1; :lol: :P

Βέβαια... Και πάλι οι Coldplay θα είναι στην #49, αλλά για τα υπόλοιπα ίσως να ήταν πιο λογικές θέσεις... :P

Δημοσ.

Θα μου κάνει φοβερή εντύπωση αν δε δώ πεντάδα τους U2 καθώς και ένα γκρούπ που σαν πρόβλεψη δεν έχει αναφερθεί απο κανέναν και δεν είναι άλλο απο τους Queen...

Επίσης Michael Jackson,Prince,Talking Heads,Madonna θα χαρώ πολύ να τους δώ κάποιους αν όχι όλους στη δεκάδα...

Για να δούμε...

Στο τέλος της εβδομάδας θα έχει ξεκαθαρίσει αρκετά το τοπίο οπότε θα κάνουμε και ποιο ασφαλείς προβλέψεις για πιθανό top-10...

Πάντως έστω και καθυστερημένα νομίζω όλοι να καταλάβανε πως απλά γίνεται η προσωπική εκτίμηση του Γιάννη και του Κώστα...

Δημοσ.
[...]

Πάντως έστω και καθυστερημένα νομίζω όλοι να καταλάβανε πως απλά γίνεται η προσωπική εκτίμηση του Γιάννη και του Κώστα...

Δηλαδή υπήρχε κανείς ποου πίστευε πως αυτή η λίστα δεν ήταν προσωπική εκτίμηση των δημιουργών της; :roll:

Μα είναι απλά α δ ύ ν α τ ο να μην είναι προσωπική λίστα.

Μου φαίνεται πολύ παράξενο που υπήρξαν άτομα που είχαν άλλες προσδοκίες από μια τέτοια προσπάθεια.

Δημοσ.

Το πρώτο άτομο Cristina που ακόμα δεν έχει αναφερθεί σε προσωπική λίστα αλλά συνεχίζει να χρησιμοποιεί το χαριτωμένο 'τα ονόματα που σημάδεψαν τα 30 χρόνια της εκπομπής' είναι ο ίδιος ο Γιάννης Πετρίδης!!!

Και φυσικά λέγοντας εκπομπή εκφράζει εμμέσως πλην σαφώς ΚΑΙ τις προτιμήσεις των ακροατών του που τον στηρίζουνε τόσα χρόνια...

Μήπως τελικά υποτιμάει τη νοημοσύνη κάποιων???

Άκουσε αυτό για να καταλάβεις...

Πάντως λόγω της επιδραστικότητας που είχε έχει και θα έχει σαν ραδιοφωνικός παρουσιαστής (γιατί αυτό και μόνο είναι) είναι σίγουρο πως κάποιοι συνεχίζουν να συμφωνούν βρίσκοντας εντελώς φυσιολογική τόσο την επιλογή όσο και τη κατάταξη...

Δημοσ.
Το πρώτο άτομο Cristina που ακόμα δεν έχει αναφερθεί σε προσωπική λίστα αλλά συνεχίζει να χρησιμοποιεί το χαριτωμένο 'τα ονόματα που σημάδεψαν τα 30 χρόνια της εκπομπής' είναι ο ίδιος ο Γιάννης Πετρίδης!!!

Και φυσικά λέγοντας εκπομπή εκφράζει εμμέσως πλην σαφώς ΚΑΙ τις προτιμήσεις των ακροατών του που τον στηρίζουνε τόσα χρόνια...

Μήπως τελικά υποτιμάει τη νοημοσύνη κάποιων???

Άκουσε αυτό για να καταλάβεις...

Πάντως λόγω της επιδραστικότητας που είχε έχει και θα έχει σαν ραδιοφωνικός παρουσιαστής (γιατί αυτό και μόνο είναι) είναι σίγουρο πως κάποιοι συνεχίζουν να συμφωνούν βρίσκοντας εντελώς φυσιολογική τόσο την επιλογή όσο και τη κατάταξη...

Από όλο σου το post' date=' κρατάω μόνο το «[i']τα ονόματα που σημάδεψαν τα 30 χρόνια της εκπομπής[/i]». Αυτό νομίζω θα έπρεπε να κάνει σε όλους κατανοητό πως μιλά για την ΔΙΚΗ ΤΟΥ εκπομπή, συνεπώς κάτι εντελώς προσωπικό.

Τώρα αν κάποιοι συμφωνούν με τις επιλογές του και τις βρίσκουν ορθές, νομίζω πως είναι απολύτως φυσιολογικό αν είναι φανατικοί ακροατές του και είναι στο πνεύμα της εκπομπής του.

Προφανώς θα έχουν κάποια ταύτιση στο γούστο, ειδάλλως δεν θα ήταν και φανατικοί ακροατές του.

Για να πω την αλήθεια, ακόμα δεν έχω καταλάβει όλη αυτήν τη γκρίνια και τη μιζέρια με τη λίστα αυτή.

ΟΚ, είναι μια λίστα ακόμα, βασισμένη σε προσωπικά κριτήρια. So;

Ο καθένας μπορεί να κάνει μια τέτοια. Τί να λέει; Επειδή ειναι ο Γιάννης Πετρίδης; Ε, και;

Δημοσ.
Από όλο σου το post' date=' κρατάω μόνο το «[i']τα ονόματα που σημάδεψαν τα 30 χρόνια της εκπομπής[/i]». Αυτό νομίζω θα έπρεπε να κάνει σε όλους κατανοητό πως μιλά για την ΔΙΚΗ ΤΟΥ εκπομπή, συνεπώς κάτι εντελώς προσωπικό.

Τώρα αν κάποιοι συμφωνούν με τις επιλογές του και τις βρίσκουν ορθές, νομίζω πως είναι απολύτως φυσιολογικό αν είναι φανατικοί ακροατές του και είναι στο πνεύμα της εκπομπής του.

Προφανώς θα έχουν κάποια ταύτιση στο γούστο, ειδάλλως δεν θα ήταν και φανατικοί ακροατές του.

Για να πω την αλήθεια, ακόμα δεν έχω καταλάβει όλη αυτήν τη γκρίνια και τη μιζέρια με τη λίστα αυτή.

ΟΚ, είναι μια λίστα ακόμα, βασισμένη σε προσωπικά κριτήρια. So;

Ο καθένας μπορεί να κάνει μια τέτοια. Τί να λέει; Επειδή ειναι ο Γιάννης Πετρίδης; Ε, και;

Συμφωνώ με όσα έχω κάνει bold...

Δημοσ.

Πωπω!!!! Bob Seger. Τον ξέρει κανένας αυτόν στην Ελλάδα; Έχει ακουστεί ποτέ στο Ελληνικό ραδιόφωνο; :lol:

Πάντως, πέρα από την πλάκα, όταν ακόμα και οι Metallica έχουν διασκευάσει τραγούδι του μάλλον δεν έχει περάσει απαρατήρητος.

Δημοσ.

Pes ta re dim!!!! Elliniko radiofono sou leei meta ase..... Exoume k thrasos na nomizoume oti xeroume! Giati ton TERASTIO Tom Petty poios ton akouei?

EDIT: O Bob alloste einai megali epirroi gia ton Boss!

Antigrafo apo to allmusic:

Combining the driving charge of Ryder's Detroit Wheels with Stonesy garage rock and devotion to hard-edged soul and R&B, he crafted a distinctively American sound.

SOUL? R&B? Ti rockas einai aytos? pou ton vrikan?:P

Δημοσ.

H simerini katataxi exei os exis:

47 Bob Seger

46 ABBA

45 Van Halen

44 Tom Petty & the Heartbreakers

43 Rod Stewart

42 Aerosmith

41 Eric Clapton

40 Pixies

39 George Michael / Wham!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...