GiOrGoSk21 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2005 1).Εδώ και λίγες μέρες ανοίγει στο PC μου(Windows XP Pro SP1)ένα παραθυράκι το όνομα του οποίου είναι "Bot" και περιέχει το εξής μήνυμα: Run-time error '462': The remote machine does not exist or is unavailable. Το παραθυράκι αυτό ανοίγει 2 φορές,σχεδόν ταυτόχρονα.Αυτό συμβαίνει σε ανύποπτες στιγμές,χωρίς να χρησιμοποιώ απαραίτητα κάποιο πρόγραμμα εκείνη τη στιγμή.Έχει μόνο μια επιλογή,το OK,με το οποίο βεβαίως κλείνει.Τέλος,όλο αυτό συμβαίνει με συχνότητα 1 φορά/2μέρες περίπου. Γνωρίζει μήπως κάποιος/α τι πρόβλημα υπάρχει μ'αυτό? Να σημειωθεί ότι οι έλεγχοι με Norton Antivirus,Ad-Aware,Spyware Doctor δεν έδειξαν τίποτα,καθαρισμοί Registry έχουν γίνει,αλλά ούτε στο Processes του Task Manager βλέπω κάτι περίεργο να "τρέχει". 2).Το Norton Antivirus βρήκε τον ιό PWSteal.Trojan στα εξής αρχεία: C:\Windows\system.exe και C:\Windows\system16.exe. Το system16.exe το διέγραψε αμέσως,το system.exe όμως δε μπορούσε γιατί χρησιμοποιούταν.Έτσι αναγκάστηκα να το κάνω Quarantine μόνος μου(μετά από restart σε safe mode,αλλαγή θέσης του αρχείου).Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο απ'τα 2 αρχεία στον φάκελο C:\Windows και δεν έχει παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα ως τώρα(εκτός αν σχετίζεται με το πιο πάνω πρόβλημα που εξήγησα). Πρόκειται για σημαντικά για τα Windows αρχεία?Αν ναι,μπορώ να κάνω κάτι ώστε να εμφανιστούν ξανά,"καθαρά" βεβαίως,στο φάκελο των Windows?(Το repair για τον ιό αυτό λειτουργεί ως delete). Ευχαριστώ προκαταβολικά!
darkkin Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2005 1) Πρέπει να είναι ιός, πιθανότατα trojan και πρέπει να είναι αυτός που βρήκες (2). Μαζί με τα system.exe και system16.exe θα υπάρχει και ακόμα ένα αρχείο (κοίτα για το vbstub.exe). Όταν το βρεις σβήστο και λογικά θα είσαι ok. Πάντως τσέκαρέ το και με Kaspersky για να είσαι σίγουρος...
random Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2005 την ωρα που βγαλει το μυνημα, χωρις να το κλεισεις , με το δωρεαν process explorer μπορεις να δεις ποιό exe ευθύνεται.
GiOrGoSk21 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 Όσον αφορά το vbstub.exe,το είχα παρατηρήσει στον Task Manager να ανοίγει 2-3 φορές σε ανύποπτες στιγμές...Τώρα μόλις το έκανα Quarantine.Κι επειδή είπες για Kaspersky,θέλω να το βάλω αυτό το Antivirus γιατί είδα σε μερικά συγκριτικά ότι είναι καλύτερο από όλα τ'άλλα.Πρέπει όμως να κάνω Uninstall το Norton,ή μπορούν να είναι εγκατεστημένα και τα δύο(ή μπορώ να το εγκαταστήσω και να βάλω απλά το Auto-Ptotection του Norton στο off)? Φίλε random,δε γνωρίζω ποιο είναι το "δωρεάν process explorer" που μου συνέστησες(προφανώς θα εννοείς κάποιο προγραμματάκι)...Θα βοηθούσε πολύ αν μου το εξηγούσες λίγο. Πάντως,ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια !!!
darkkin Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 Καλύτερα να κάνεις uninstall το norton γιατί είναι και τα δύο πολύ βαριά. Αν θες όμως (και έχεις και αρκετή μνήμη) άστα και τα δύο, αν και δεν βλέπω το λόγο... Όσο για το vbstub.exe, δημιουργείται ξανά σε κάθε εκκίνηση του pc. Δεν ξέρω αν το quarantine λύσει το πρόβλημα, αν όχι...delete.
GiOrGoSk21 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2005 Την ερώτηση για τα Antivirus την έκανα γιατί μου'χει τύχει να πάω να εγκαταστήσω το McAfee,ενώ είχα και το Norton και μου έβγαλε προβλήματα στη λειτουργία του pc,λόγω του ότι δεν μπορούσαν να "συνυπάρχουν" μαζί... (Το ίδιο συμβαίνει κι αυτή τη στιγμή που έχοντας το Norton,το Antivirus του ZoneAlarm παραμένει αναγκαστικά disable).Εκείνη η περίπτωση με είχε οδηγήσει στο format.Κι επειδή αυτή τη στιγμή,λόγω φορτωμένου σκληρού δεν έχω την πολυτέλεια του format,θέλω να σιγουρευτώ πρώτα: Αν Kaspersky+Norton είναι συμβατά μεταξύ τους θα εγκαταστησω και το 1ο Το vbstub.exe δεν βρίσκεται πια στο φάκελο C:\Windows μετά το Quarantine που έκανα(βασικά δεν υπάρχει πουθενά αυτό το αρχείο,καθώς το search δε βρήκε τίποτα ).Μπαίνω πάντως κάθε μέρα στο C:\Windows και δεν έχει δημιουργηθεί ξανά το vbstub.exe...Να υποθέσω ότι πρέπει να είμαι ok τώρα(πείτε ναι,πείτε ναι) :grin:
Alex-in-Side Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2005 mi vazeis Kaspersky kai Norton mazi... tha malosoune kai kalitera mi vazeis kanena apo ta duo )) ... vale NOD32 ... auto to trojan, pou exeis, klevei tous kodikous: prosvasi sto internet-dialup, kledia programmaton, pistotikes kartes k.l.p... auta ta parathirakia pou se vgazei: "Run-time error '462': The remote machine does not exist or is unavailable." - einai i prospathia tou trojan na sindethei me diko otu server, na stilei tin pliroforia pou exei mazepsei ... kill him!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.