Προς το περιεχόμενο

The Constant Gardener

KaizerSoze

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Being a little too late for a proper critic...

apla dyo prwtes skepseis gia tin tainia kai gia kritiki eidomen

Katarxin thathela na dw ton exeretika talantouxo Meirilles9i opws grafetai tespa) na dokimasei ena allo eidos.Oxi oti den mou aresei,isa-isa toso to CoG oso kai to fovero TCG itan yperoxes tainies apla den thathela na ginei enas neos "Oliver Stone" tou politikou sinema.Makari na apodeixei to talento tou kai se alla eidh.

I tainia me afise me ena vary provlimatismo: telika poso partakias eimai?Mporei i ala Insider world conspiracy twn farmakoviomixaniwn na moiazei ligo far fetched(AN kai edw pou ta leme tipota den apokleietai,ena-ena ta points den itan travigmena,isws egw eimai eytyxismenos ston mikrokosmo mou kai den thelw na me xypnisoun apotoma) alla akoma kai sto hmisi na ginontai paremferi pragmata-pou auto den mou fenetai KATHOLOU apithano- se xwres me sigani fwni(kai den milaw mono gia tin Afriki) me evalan sto trippaki: Telika toso poly den me noiazei ti ginetai ston kipo tou geitona?Mipws den me noiazei epeidi o geitonas tyxon menei arketa pio katw ston dromo?Kai ti tha ginei otan erthoun ston geitona pouxw mesotoixia?Or worse,otan ftasei se mena(kai ena allo point: edw se ageles otan apeileitai ena zwo epembainoun ta isxyrotera,sto Homo Sapiens diladi mas noiazei mono otan symvei se mas?10,000 xronia exeliktikis diadikasias kai akoma edw?)

Alla akoma kai auti i skepsi einai mallon kathisterimeni...Diladi egw pou thewrw ton eauto mou(kai nai,eimai arketa egwpathis na to pw) open-minded kai koinwnika kalo dekti minimatwn xreiazomai 2,5 wres mias tainias gia na provlimatistw?Kai meta,ti??Epistrefw sto proswpiko mou Matrix?

Ena simiwnw apo ta key-points tis tainias: As kanei o kathenas oti mporei.Twra.Gia otidipote.Akougetai telika poly asximi i kouventa "Egw tha swsw ton kosmo?".Toso asxima oso ena keno allothi.As paw na paixw ligo Football Manager twra...Mou axizei,den mporei,egw paizw kai alloi oxi giati...Giati??

• Super Moderators
Δημοσ.

Χαιρετίζω την επανάκαμψη του Kaizer Soze και ευχαριστώ κι εγώ για τα σχόλια - έχω διαβάσει το περίπλοκο βιβλίο του Le Carre και θέλω να δω την ταινία του συγκεκριμένου σκηνοθέτη. :)

Δημοσ.

πραγματικα ενδιαφερουσες οι παρατηρησεις σου κάιζερ,

να προσθεσω μερικά πόιντς για προβληματισμο?

γιατι να μην κάνει πολιτικό σινεμά ο συγκεκριμενος?

ειδικά με τον τροπο που το εκανε στο "il cidade de deus" μια χαρα ητανε.

εννοω οτι συνδυασε ενα πιο "ευκολο" τροπο προσεγγισης για το κοινο σε εκεινη τη ταινια

απ'οτι στο προσφατο κηπουρο.

άλλωστε δεν θα έλεγα οτι υπαρχουνε πολλοι που να το κανουν σημερα -το πολιτικο σινεμα εννοω.

σχετικα με την κονσπιρασυ που λες -κ χωρις να θελω να το παιξω ξυπνιος- δεν τρεφω αυταπατες, αυτα γινονται

υπαρχουν γνωστες περιπτωσεις εταιριων κολοσσων που ανεβοκατεβαζουν κυβερνησεις σε αφρικανικα κρατη πολυ χαλαρα

κ αλλα παραδειγματα εκμεταλευσης των αδυναμων αλλά ας μην το βαρυνουμε τοσο το θεμα.

η σωστη ερωτηση για μενα -για να καταληξουμε κ στη σωστη απαντηση- ειναι

"εμεις τί μπορουμε να κάνουμε?" κ οχι εγω.

κ ολοι μπορουμε να κανουμε κατι, σε διαφορετικό βαθμο όμως ο καθενας.

σχετικα με την ταινια,

ώντας μεγαλος φαν του λε καρέ ανυπονουσα να δω την ταινία κ δεν απογοητευτηκα.

πραγματικά εξεπλαγην απο τους τελείως διαφορετικους ρυθμους της, σε σχεση με αυτες που κι εσυ προανεφερες.

ενδιαφερουσα κ η εξελιξη του ρυθμου που ανεβαινει καθως προχωραει η ταινια

οπως κ πολυ ομορφα πλανα ειτε απο αστικό τοπίο, είτε απο αφρική.

η ερμηνεια του πρωταγωνιστη πραγματικά παρα πολυ καλη,

απιστευτες οι εκφραστικες του προσεγγισεις στην οδυνη που νιωθει κ το πως αναγκαζεται τελικα να δει την αληθεια καταματα...

γενικα, προκειται για ταινία που μπορει να ανοιξει μεγαλες κουβεντες μετά

-όπως περιπου συμβαινει κι εδω-

καλογυρισμενη αλλά όχι κ η πλεον ευκολη...

Δημοσ.

[offtopic]Δεν έχω δει την ταινία, αλλά θα ήθελα να σχολιάσω κάποια πράγματα, με αφορμή τα όσα είπε ο κάιζε, τα οποία, μέσες άκρες, θα μπορούσα να είχα πει εγώ. Κατεξοχήν ενοχικός τύπος, είναι άπειρες οι φορές που έχω ρωτήσει τον εαυτό μου, εσύ τι κάνεις για όλα αυτά; Ξέρω οτι υπάρχουν πολλά σημαντικά πράγματα που συμβαίνουν στον κόσμο, αλλά προσωπικά με ενδιαφέρει πολύ το περιβαλλοντικό θέμα και η βελτίωση της ζωής στον πλανήτη πριν αυτός μας πει 'goodbye and thank you for the fish'. Εντάξει, μπαίνω σε ακτιβιστικά sites, διαβάζω ιnfo για τις εκστρατείες κι όλα αυτά, στέλνω mail σε κυβερνητικά στελέχη τριτοκοσμικών κυρίως χωρών, αλλά όπως λεει και ο κάιζερ, μετά επιστρεφω στο ινσομνια να παίξω βρες την ταινία, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν άνθρωποι ΄στην πρώτη γραμμή' που κάνουν πραγματικούς αγώνες στους δρόμους και στα κρίσιμα σημεία και όχι μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή τους. Για να το βουλώσω στις τύψεις μου, αλλάζω την ερώτηση σε τι μπορείς να κάνεις για όλα αυτά;. Θέλω να πω, δεν μπορείς ξαφνικά να την δεις fighter, να αφήσεις δουλειές και σπίτι και να πας στον Αμαζόνιο για να διαδηλώσεις ενάντια στην καταστροφή του δάσους, ή στην Κίνα για να σταματήσεις το κυνήγι φαλαινών. Κι αυτό είναι εν μέρει ρεαλιστικό και εν μέρει τρόπος να πεις, οκ, δεν μπορώ να κάνω κάτι, άρα γιατί να στεναχωριέμαι. Ελπίζω μόνο κάποια στιγμή να βρούμε όλοι τον τρόπο να κάνουμε κάτι για τα προβλήματα που τώρα χτυπούν άλλες πόρτες 10 τετράγωνα παρακάτω και σε λίγο καιρό ίσως έρθουν στο δικό μας τετράγωνο. [/offtopic]

Την ταινία θέλω πολύ να την δω άλλα έπεσε μαζί με το 'Ολομόναχοι μαζί' του Κιμ Κι Ντουκ και θαρρώ πως θα τιμήσω τον κορεάτη φίλο μας.

editΤι το'θελα και τον τίμησα, δεν μου αρεσε καθόλου. Καμία σχέση με το άνοιξη, φθινόπωρο ή έστω το samaritan. Παντελής - κυριολεκτικά όμως!- έλλειψη διαλόγων και απουσία όμορφων σκηνών για να καλύψουν το κενό. Ωραία ιδέα σε κακό περιτύλιγμα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...