ASSOS Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2005 RAID 0+1 ή 0/1 ή 10 = ασφάλεια + ταχύτητα READ σχεδόν ίδια με RAID0' date=' αλλά εγγραφή πολύ χαμηλότερη, στα επίπεδα ενός σκέτου δίσκου.[/quote'] Είσαι σίγουρος φίλε μου για το RAID10 ¨οσο αφοράτο write? Πιστεύω ότι είναι ακριβώς όπως του 0. Γνωρίζεις εάν υπάρχει διαφορά στην ταχύτητα μεταξύ RAID10 και RAID01? γιατί ο controller μου έχει μόνο RAID 10. Adaptec 2400A. Επίσης σε περίπτωση RAID0 τι backup σύστημα προτείνεις για πολλά δεδομένα που να μην χρειάζεται όμως μια περισουσία όπως πχ tape streamer. Π.χ υπάρχει κανένα πρόγραμμα που να παίρνει backup σε δίσκο μόνο τα αρχεία που άλλαξαν τελευταία?
NeTeD Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2005 Τυχαίνει να έχω στην κατοχή μου μερικούς controllers και οι όλες οι μετρήσεις επιβεβαιώνουν συνεχώς το ίδιο πράγμα: ότι στο RAID 10, παρόλο που θα περίμενε κανείς την ίδια ακριβώς απόδοση του RAID0 με απλά δύο δίσκους από πίσω να κρατάνε mirror, στην πραγματικότητα μόνο το READ παραμένει ανέπαφο ενώ το WRITE παίρνει σημαντικά την κάτω βόλτα, πολλές φορές στα επίπεδα ταχύτητας ενός και μόνο σκληρού. Ο μοναδικός controller που έχω δει να συμπεριφέρεται τέλεια και να μην ρίχνει σχεδόν καθόλου την απόδοσή του αλλά και να έχει πολύ υψηλές ταχύτητες, είναι ο ενσωματωμένος στο nForce4... Ανεπανάληπτος!
YiannisMn Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2005 Νομίζω ότι είναι κάπως λογικό αφού ο έλεγχος (και συνγρονισμός!) των writes σε περισσότερους δίσκους έχει το overhead του στον controller, αν και θα περιμενα μικρές διαφορές ανάμεσα se 0 και 10...
ASSOS Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2005 ma milame gia kalo controller Adaptec 2400A!!!! Den to perimena!!!!!!!! Lete na to gyrisw se RAID 0 ? me backup xeirokinito se diskous? Yparxei kanena progrmama pou na antigrafei kai na pernei backup mono ta arxeia pou alaksan tin teleftaia fora oste na min antigrafontai ola kata tin metafora?
YiannisMn Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2005 Μπα... Εγώ δε θα το έκανα. Με τίποτα δε θα άφηνα το fault-tolerance RAID για να γυρίσω στα backups! Έχω ήδη ένα τεράστιο χάος με τα backups πολλών ετών που θέλω να αποφύγω στο μέλλον!!
ASSOS Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2005 Έχεις δίκιο. Μάλλον πρέπει να καταλήξω σε καλύτερη υλοποίηση όπως π.χ. SCSII RAID. Τι λές?
YiannisMn Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2005 Στον εαυτό μου πρότεινα RAID-5. Με ΑΥΣΤΗΡΗ προσοχή όποτε χαλάσει ένας δίσκος να τον αντικαθιστώ ΑΜΕΣΩΣ, είμαι νομίζω εξασφαλισμένος με το RAID-5. Εναλλακτικά μπορώ να του έχω επάνω και spare δίσκο ν' αναλλαμβάνει αμέσως, αν και δεν πρόκειται να το κάνω τώρα διότι ο controller μου παίρνει μόνο 4 δίσκους και θέλω να πιάσω το Terabyte! Η ταχύτητα σ αυτό το array δε με απασχολεί και πάρα πολύ... Θα είναι μια "αποθήκη" του terabyte σ' εναν fileserver στη γωνία, ενώ το κάθε τερματικό pc θα έχει τους δικούς του δίσκους για να τους ξεσκίζουμε όσο θέλουμε! Και κάποια πράγματα μεγάλης αξίας, όπως πράματα της δουλειάς, πρωτότυπα προγράμματα, κλπ κλπ, και σε DVD φυλαγμένα σε άλλο κτίριο έτσι για παν ενδεχόμενο. Και αυτό είναι όλο... ΥΓ: Η περιπέτειά μου σε εξέλιξη για να χτίσω το RAID-5 μου περιγράφεται εδώ ... Απ' ότι φαίνεται αγόρασα δίσκους (WD της σειράς JD) που ΔΕΝ συνεργάζονται σωστά με τον controller της adaptec που έχω (η που ΔΕΝ κάνουν για raid γενικότερα - δεν ξέρω τί από τα δυο), και τώρα πρέπει ν αγοράσω άλλους 4 δίσκους ανάλογης ή μεγαλύτερης χωρητικότητας για να προχωρήσω... :-? :-?
ASSOS Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2005 Εγώ έχω 4 800JB ATA στον 2400Α και δουλεύουν μια χαρά. Αυτό θα ισχίει μάλλον μόνο για τους SATA. Είχα και RAID5 αλλά ήταν πιο αργό. Εγώ θέλω πρώτα ταχύτητα και μετά ασφάλεια. Από την άλλη υπάρχουν κάποιες ρυθμίσεις που αφορούν την cash και δεν ξέρω πως να τις βάλω. Λες να φταίει αυτό?
YiannisMn Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2005 Και σε μένα μια χαρά φαινόταν να δουλεύει, έχω μάλιστα μεταφέρει εκει κάπου 400 GB και χωράει άλλα 700 τώρα που το' κανα raid-0 δοκιμαστικά. Αλλά σύμφωνα μ εκείνο το άρθρο της Adaptec, ΔΕΝ ΕΧΩ fault tolerance!! Αν δε διάβαζα τό άρθρο, θα το ανακάλυπτα μόλισ εσκαγε κάποος δίσκος με πολύ καταστρεπτικό τρόπο!!! Τώρα πάω για νέους δίσκους... Παρείγειλα ήδη 4 400 με TLER (που είναι οι σωστοί)... Τους προηγούμενους θα τους βάλω standalone σε τερματικά...
ASSOS Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2005 Εμένα μου έσκασε ο ένας δίσκος και τον άλλαξα με επιτυχία. Επίσης δοκιμαστικά αφαίρεσα 2 απο την συστυχία και έγινε το reBuild μια χαρά μετά.
YiannisMn Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2005 Έκανες πολύ καλα που του έκανες δοκιμή πριν μεταφέρεις data. Το ίδιο θα κάνω κι εγώ μόλις τελειώσει το στήσιμό! Θα μεταφέρω καποια data και μετα θα του βγάλω τον ένα σκληρό τον οποίο θα τον φορμάρω σε άλλο σύστημα και θα του τον ξαναδώσω να κάνει rebuild.
citizen Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2005 ma milame gia kalo controller Adaptec 2400A!!!! Den to perimena!!!!!!!!Lete na to gyrisw se RAID 0 ? me backup xeirokinito se diskous? Yparxei kanena progrmama pou na antigrafei kai na pernei backup mono ta arxeia pou alaksan tin teleftaia fora oste na min antigrafontai ola kata tin metafora? Και η xcopy το κάνει - και το winrar (κοιτα το χειρισμο του a - archive attribute. ) Και τα backup προγραμματα (επιλογες incremental - differential) Aκόμα και το Acronis αν προτιμας να παίρνεις images
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.