Προς το περιεχόμενο

ASUS P5LD2 onboard sound card

gremlin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους,

πριν λιγες μερες εστησα ενα νεο συστημα με μια asus p5ld2 και εναν p4 630 (3ghz). Μετα την εγκατασταση των xp, εγκατεστησα κ τους drivers για ολες τις onboard συσκευες του mb, μαζι κ αυτους για την onboard καρτα ηχου (Intel High Definition Audio, ALC882 7.1-channel audio codec). Παρολα αυτα ΔΕΝ υπαρχει ιχνος ηχου...οποτε παω να ανοιξω καποιο βιντεο ή mp3, βγαινει μυνημα που λεει οτι δεν υπαρχει εγκατεστημενη καρτα ηχου...

Στο device manager -δειτε τη συνημμενη φωτογραφια- δεν υπαρχει πουθενα η καρτα ηχου (ουτε καν με το κλασσικο κιτρινο ερωτηματικο που υποδηλωνει οτι κατι παιζει με τους drivers...)...Τι στο καλο συμβαινει??? Στο BIOS υπαρχει ενα menu για τα on board devices, οπου υπαρχει μια επιλογη για το HD audio την οποια εχω στο enabled...

καμια ιδεα???

post-5771-129062925883_thumb.jpg

Δημοσ.

ψαξε στο cd της μητρικης στους audio drivers ενα patch για τους realtek MSHDQFE ---αυτο ---kb888111xpsp2.exe για τα αγγλικα win xp.

τρεξε το και θα σου λυθουν ολα τα προβληματα

Δημοσ.

mandal δυστυχως για μενα στο add/remove progs υπαρχουν οι drivers που λες...τους εχω βαλει 2-3 φορες μπας κ διορθωνα το προβλημα...παω να κανω αυτο που λεει ο nmamag

Δημοσ.

...τιποτα...ρε γαμ$$$ τι γινεται??? να πω οτι ειναι προβληματικη η καρτα ηχου, θα εμφανιζοταν στο device manager με καποιο κιτρινο θαυμαστικο...αλλα δεν φαινεται καν!!!!

Δημοσ.

an 8umamai kala egw prwta egatesthsa to patch pou leei o nmamaq k meta egatesthsa tous drivers.dokimase etsi.

epishs ta windows sou sp1 einai?

an einai me sp2 tote den xreiazetai egatastash to patch.

isws na ginetai k kapoio conflict me tous drivers ths nvidia , dhladh ti sxesh exei h nvidia me to Audio? den 3erw ti na pw...

kane unistall tous drivers ths nvidia egatesthse 3ana thn audio card (exontas upopsin ta parapanw gia to patch) k des an douleuei.

dokimase dhl xwris ka8olou tous VGA drvrs.

P.S. upo8etw oti exeis syndesei to trofodotiko k me thn atx12v(hli8eia ypo8esh alla

kamia fora erxetai apo kei pou d to prmns)

Δημοσ.

Λοιπον τελικα ΕΧΩ ηχο...επιτελους...

mandal ολα αυτα που προτεινεις ειτε τα ειχα ηδη κανει ειτε τα εκανα μετα απο την παροτρυνση σου αλλα τιποτα...

τελικα η λυση ηρθα απο τρελλη σποντα...σκεφτηκα πως πολλες συσκευες οταν τις αγοραζεις λενε κανε πρωτα εγκατασταση το software+drivers και μετα συνενδεσε την...εκανα λοιπον κ εγω disable απο το bios, εγκατεστησα απο την αρχη τους drivers και μετα εκανα enable παλι απο το bios την καρτα ηχου....et voila...ειχα πια ηχο...κουλο??? ισως, αλλα αφου δουλεψε ολα καλα...ευχαριστω ολους για την βοηθεια

Δημοσ.

ηχο εχεις

το κιτρινο ! στους Nvidia wdm video caprure το εχεις

Αν οχι πως το ελυσες γιατι και εγω εχω αυτο το προβλημα με το κιτρινο !

Δημοσ.
ηχο εχεις

΄Οσο παράλογο και αν ακούγεται αυτό που έκανε έχει την λογική του. Απεγκατέστησε όλο το πακέτο του οδηγού, μπες στο BIOS απενεργοποίησε τις παραμέτρους του ήχου, μπες στο λειτουργικό εγκατέστησε οδηγούς και αφού τελειώσεις ενεργοποίησε ξανά τον ήχο στο BIOS.

Δημοσ.
ηχο εχεις

λοιπον μετα απο post σe forum της Asus η συμβουλη τους ηταν να εγκαταστησω τους Vgartd drivers.

Εγκατεστησα τους drivers-accessories-ultilities απο το original cd της καρτας γραφικων

Το προβλημα βεβαια λυθηκε.

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

Το ίδιο παραπάνω πρόβλημα έχω και εγώ με το παληκάρι αλλά δεν έχω καταφέρει να το λύσω με τις παραπάνω μεθόδους.

Το αστείο είναι ότι δεν παίζει ούτε η PCI κάρτα ήχου που έχω στο άλλο PC....

Καμμιά ιδέα?

To mobo είναι Asus P5LD2-Deluxe, και η υπόλοιπη σύνθεση είναι: CPU 560 Intel 3.6GHz, RAM 1024MB DDR2-533MHz, HDD 200GB SATA2 Seagate, 480Watt Heroichi, DVDRW, DVD-ROM, Card Reader. Η κάρτα ήχου είναι μια βλακεία της Cliptech...δεν με ενδιαφέρει η συγκεκριμένη η on-board θέλω να πέξει. Δοκιμάσαμε και Bios Update αλλα τπτ.

Λειτουργικό MS Windows XP Home Edition ENG SP2 με την αδειούλα τους γνησιότατα...( λέτε για αυτό να μην παίζει? )

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...