Προς το περιεχόμενο

Eizo 578 και games

Martin_05

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχω διαβασει πολυ καλα λογια για τη συγκεκριμενη οθονη. Με ενδιαφερει

πρωτιστως η ποιοτητα εικονας καθως δουλευω αρκετα Photoshop κλπ, αλλα

δεν θα ηθελα και ghosting σε παιχνιδια και βιντεο για τοσο ακριβο μονιτορ. Τι λετε, τα 16ms ειναι αρκετα η θα πρεπει να κοιταξω για 8ms και λιγοτερο?

Μεχρι τωρα χρησιμοποιω CRT και οι γνωσεις μου για τις TFT ειναι μηδαμινες.

Να υποθεσω οτι τα 25ms της 568 μαλλον ειναι απογορευτικα για παιχνιδια ετσι? Επισης εχω υποψη μου φτηνοτερες εναλλακτικες λυσεις οπως η Eizo M1700 και Samsung 740N αλλα για την πρωτη διαβασα καποια ανησυχητικα σχολια περι response time κλπ, ενω για τη δευτερη παρολο που φαινεται αρκετα δυνατη στα χαρτια, δεν εχω διαβασει καποιο αντιστοιχο review.

Επαναλαμβανω οτι με ενδιαφερει η ποιοτητα χρωματων και το ποσο ξεκουραστη ειναι η οθονη κατα κυριο λογο, αλλα θα ηθελα να μπορω να ευχαριστηθω και gaming χωρις αισθητα προβληματα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα 16ms της 578 δεν συγκρίνονται με άλλες οθόνες με 8ms και κάτω αφού τα panel είναι διαφορετικά.Μην σε προβληματίζουν καθόλου. Άλλωστε είναι μια AΨΟΓΗ οθόνη.

Εχω την 578. Άριστη απόδοση στα χρώματα. Μην πάρεις σε καμία περίπτωση κάποια με TN, αφού σε ενδιαφέρει αυτό. To responce time όπως ανέφερε και ο φίλος προηγουμένως, διαφέρει ανάλογα το panel και οι τιμές δεν είναι συγκρίσιμες.

Ghosting δεν έχω παρατηρήσει, αλλά λένε ότι αυτό είναι υποκειμενικό. Και στα παιχνίδια συμπεριφέρεται μια χαρά.

Αυτό που θέλω μόνο να επισημάνω είναι, ότι αν δεν σε ενδιαφέρουν τα ενσωματωμένα ηχεία που έχει η 578, καλύτερα να προτιμήσεις την S1910. Είναι καινούριο μοντέλο στις 19" και έχει το ίδιο panel με την 578. Και θα σου έρθει στα ίδια χρήματα ;)

Μάλιστα S1910 & L778 είναι η ίδια οθόνη. Απλά η 778 έχει ηχεία αισθητήρα φωτεινότητας και κανα δυο καλούδια ακόμα. Αλλά η τιμές όλων είναι από 600+Ε.

Αχ... προσωπικά αν και έχω την δυνατότα για S1910 θα πάω στην LG1980Q. Θεωρώ πάρα πολλά τα λεφτά για μια τόσο εξελισσόμενη τεχνολογία. Απλά η EIZO έχει τέλεια χρώματα ενώ η LG ως TN panel έχει πολλά κακά. Απλά ο καθένας αγοράζει αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες του και στην τσέπη του.

Μάλιστα S1910 & L778 είναι η ίδια οθόνη. Απλά η 778 έχει ηχεία αισθητήρα φωτεινότητας και κανα δυο καλούδια ακόμα. Αλλά η τιμές όλων είναι από 600+Ε.

Πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό αυτό. Το ενεργοποιώ την νύχτα και με εξυπηρετεί αφάνταστα.

Ευχαριστω για τη βοηθεια...Η 1910 ειναι δελεαστικη επιλογη ειναι αληθεια αν και δεν με πολυνοιαζει για 19''. Αν μπορουσα να ειχα την 578 χωρις τα ηχεια και να γλιτωνα μερικα ευρω καλα θα ηταν....Thx για το tip παντως.

Η 1700 λετε να αξιζει τελικα παιδια? Απλα ειναι σχεδον στη μιση τιμη της 578, ειναι EIZO και, τυπικα, εχει 8ms response...Εχει τοσο μεγαλη διαφορα το TN panel της σε αποδοση? Να υποθεσω οτι ολες οι 17αρες που βρισκονται στην ταξη των ~300-350ε εχουν ΤΝ πανελ ετσι? Οποτε λογικα η Μ1700, δεδομενης του ονοματος EIZO, αξιζει τα λιγα ευρω παραπανω...οχι?

Τεσπα, με εχει πονοκεφαλιασει το θεμα οθονη...σχεδον εχω στραβωθει διαβαζοντας επι ωρες reviews και αποψεις για TFT οθονες στο παλιο CRT μονιτορ μου..ελπιζω να καταληξω καπου εχοντας ακομα τη δυνατοτητα να δω τα ωραια, ξεκουραστα χρωματακια σε μια TFT :-?

Thx και παλι για τη βοηθεια

Απλά μην πάρεις TN panel. Δεν έχεις κανέναν λόγο να το κάνεις. Η διαφορές TN και PVA είναι εξόφθαλμες. Θα το μετανιώσεις, αφού το κύριο που αναζητάς σε μία οθόνη είναι η απόδοσή της στα χρώματα.

Ευχαριστω για τη βοηθεια...Η 1910 ειναι δελεαστικη επιλογη ειναι αληθεια αν και δεν με πολυνοιαζει για 19''. Αν μπορουσα να ειχα την 578 χωρις τα ηχεια και να γλιτωνα μερικα ευρω καλα θα ηταν....Thx για το tip παντως.

Η 1700 λετε να αξιζει τελικα παιδια? Απλα ειναι σχεδον στη μιση τιμη της 578' date=' ειναι EIZO και, τυπικα, εχει 8ms response...Εχει τοσο μεγαλη διαφορα το TN panel της σε αποδοση? Να υποθεσω οτι ολες οι 17αρες που βρισκονται στην ταξη των ~300-350ε εχουν ΤΝ πανελ ετσι? Οποτε λογικα η Μ1700, δεδομενης του ονοματος EIZO, αξιζει τα λιγα ευρω παραπανω...οχι?

Τεσπα, με εχει πονοκεφαλιασει το θεμα οθονη...σχεδον εχω στραβωθει διαβαζοντας επι ωρες reviews και αποψεις για TFT οθονες στο παλιο CRT μονιτορ μου..ελπιζω να καταληξω καπου εχοντας ακομα τη δυνατοτητα να δω τα ωραια, ξεκουραστα χρωματακια σε μια TFT :-?

Thx και παλι για τη βοηθεια[/quote']

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=122526

Gary, εχω διαβασει τα σχολια σου για την εν λογω οθονη. Ειναι μεσα στις επιλογες μου. Απλα , με βαση το τεστ του pc world, χωρις να θελω να πω οτι ειναι κατι απολυτα αξιοπιστο, φαινεται να υστερει σε response time/ποιοτητα

εικονας σε σχεση με αλλες eizo.

Η 568 φαινεται αρκετα καλη επιλογη παντως. Ειμαι μεταξυ

568 και Μ1700, αφου προς το παρον δεν εχω τη δυνατοτητα για την

ακριβη 578. Αφου τα 25ms της 568 δεν ειναι συγκρισιμα με TN πανελ

και απο οτι εχω διαβασει δεν ειναι τοσο μεγαλο προβλημα σε games,

ισως καταληξω σε αυτη.

Gary' date=' εχω διαβασει τα σχολια σου για την εν λογω οθονη. Ειναι μεσα στις επιλογες μου. Απλα , με βαση το τεστ του pc world, χωρις να θελω να πω οτι ειναι κατι απολυτα αξιοπιστο, φαινεται να υστερει σε response time/ποιοτητα

εικονας σε σχεση με αλλες eizo.

Η 568 φαινεται αρκετα καλη επιλογη παντως. Ειμαι μεταξυ

568 και Μ1700, αφου προς το παρον δεν εχω τη δυνατοτητα για την

ακριβη 578. Αφου τα 25ms της 568 δεν ειναι συγκρισιμα με TN πανελ

και απο οτι εχω διαβασει δεν ειναι τοσο μεγαλο προβλημα σε games,

ισως καταληξω σε αυτη.[/quote']

Να το δούμε διαφορετικά.

Ολα τα νέα κορυφαία μοντέλα LCD ΤV ,το γύρισαν τώρα σε ΤΝ Panel ,από S-PVA/PVA/MVA, αυτό μήπως δείχνει κάτι για τις τάσεις της αγοράς ή εξέλιξη panel ?

S-PVA? ειναι καλυτερο απο το MVA?

Ναι.

Να το δούμε διαφορετικά.

Ολα τα νέα κορυφαία μοντέλα LCD ΤV ' date='το γύρισαν τώρα σε ΤΝ Panel ,από S-PVA/PVA/MVA, αυτό μήπως δείχνει κάτι για τις τάσεις της αγοράς ή εξέλιξη panel ?[/quote']

Μήπως απλά, τους κοστίζει φτηνότερα;

Μετά την αγορά απο το εξωτερικο ειναι η αληθεια της FSC C19-7 θεωρώ ότι υπάρχει πλέον μια πολή καλή και φτηνή επιλογή για όσους θέλουν το καλό Panel της ΑUOptronics. Πολύ καλά χρώματα και γωνίες θέασης και καλό response. Λείπουν όλα τα εξτρα (φωτοαισθητήρες, DVI, ρυθμίσεις ύψους) αλλα αντισταθμίζονται απο την εικόνα που είναι πολύ καλή.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...