Προς το περιεχόμενο

OOo 2.0 results

geokok1981

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή εντελώς τυχαία είμαι μηχανολόγος μου κάνει εντύπωση που λές ότι δεν σου χρειαζόταν το solver.

Εντάξει δεν το χρησιμοποιώ συνέχεια αλλά χρειάζεται μην λέμε ότι θέλουμε. Αρκετές εργασίες μου βασιζόντουσαν σε αυτό....

Δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Τα optimisation προβλήματα που είχαμε σε 1-2 εργασίες τα έλυνα με άλλους τρόπους. Οι περισσότερες εργασίες μου περιείχαν προγραμματισμό και Matlab.

Μην με παρεξηγήσετε. ΕΙΜΑΙ υπερ του open office ΚΑΙ του open source γενικά .Για αυτό άλλωστε πήγα κατευθείαν στο link που έδωσε ο apoikos!!!! Αλλά επειδή έχω μια συγκεκριμένη δουλειά που ΠΡΕΠΕΙ να γίνει απλά δεν μπορώ να πειραματιστώ με προσπάθειες που είναι γενναίες μεν' date=' μη ολοκληρωμένες δε....όπως και κάθε άλλος που ασχολείται με κάτι παραπάνω από την συγγραφή ενός άρθρου νομίζω...(μην πω για την πτυχική μου και το OO πάλι...)

[b']Μακάρι να τα χρησιμοποιούν όλοι ώστε να μπορώ και εγώ κάποια στιγμή....

Και μακαρι να έιναι πλήρες!!!!![/b]

Απορρίπτεις όμως το σενάριο "Office + OOo", ενώ θα μπορούσες να χρησιμοποιείς το Office μόνο εκεί που είναι πραγματικά απαραίτητο, δηλαδή όταν έχεις να κάνεις με office έγγραφα, και το OOo για τα υπόλοιπα.

Α, και για διπλωματική δε χρησιμοποιούμε ούτε Office, ούτε OOo, χρησιμοποιoύμε LaTeX ;-)

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Sorry αλλά δεν τον γνωρίζω τον κύριο (για το latex λέω).

Και πάλι ξαναλέω ΠΟΙΟΣ ο λόγος να έχω δύο αν πρέπει να έχω το ένα έτσι κι αλλιώς?

Πιστεύω πως ο bandito είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα...

Προσπαθώντας πάντως να αποδείξω έμπρακτα την υποστήριξη μου θα ήθελα να βάλω στην υπογραφή μου το banner του open document fellowship "Demand Open Document" ....αν μου πεί κάποιος πως να το κάνω..χεχε..

Δημοσ.

Ωραία όλα αυτά, κανείς δε λέει ότι το open office δεν είναι καλό. Ούτε είναι σωστό να κρίνεις το OO αποκλειστικά επειδή δεν ανοίγει μεγάλα αρχεία.

Επίσης, δε νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να υπερασπίζεται την "ανωτερότητα" των προγραμμάτων της Microsoft. Ιδιαίτερα τo MS Office μου έχει σπάσει πολλές φορές τα νευρά (πχ. «ας περάσω αυτόν τον μεγαλούτσικο πίνακα από word σε powerpoint!», ξαφνικά αποσυχρονίστηκε η αρίθμηση των captions και έβγαλε error, οι κεφαλίδες σε ορισμένα έγγραφα είναι πρακτικά αδύνατο να διορθωθούν και χίλια άλλα) και μπορώ να πώ ότι είναι δύσχρηστο. Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι που έχουμε Windows φροντίζουμε να ελαχιστοποιήσουμε τη χρήση προγραμμάτων της MS στα Windows (βλέπε winamp, winzip, mozilla, Nero και πολλά άλλα σε αντικατάσταση προγραμμάτων της MS που υποτίθεται ότι κάνουν την ίδια δουλειά και περιλαμβάνονται στα Windows). Το θέμα είναι ότι τα πρώτα δουλεύουν μια χαρά και τυχόν ασυμβατότητες δεν συνεπάγονται ιδιαίτερο κόστος. Έλα όμως που δε συμβαίνει το ίδιο με ΟΟ .

Τα συμπεράσματα μου λοιπόν: Οι MS σε γενικές γραμμές δε φτιάχνει καλά προγράμματα και ειδικά για το Office σίγουρα υπάρχουν καλύτερα και προσωπικά θα το άλλαζα πολύ εύκολα με το OO.

Αν όμως το ΟΟ θέλει να καθιερωθεί και να κερδίσει ένα αρκετά μεγάλο μερίδιο αγοράς δεν αρκεί να είναι καλό αλλά θα πρέπει να ξεπεράσει τα προβλήματα ασυμβατότητας. Εκεί είναι η πρόκληση κατά την άποψη μου και αν δεν τα καταφέρει θα μένει δεύτερο και εμείς θα συζητάμε για το πόσο καλύτερο είναι.

Δημοσ.

FYI: το OpenOffice Document format είναι το πρότυπο που προτείνει η ευρωπαϊκή ένωση για τη διακίνηση εγγράφων μεταξύ δημόσιων υπηρεσιών. Μάλιστα η επιτροπή που σύγκρινε τα διάφορα φορμάτ (doc, odt κτλ) πιθανολογεί ότι η χρήση του latex θα πέσει τα επόμενα χρόνια, καθώς το openoffice υιοθετείται σιγά σιγά και από μερικούς επιστημονικούς κύκλους (επομένως διπλωματική σε Oo δεν ακούγεται άσχημα).

Όσο για τις δυνατότητες των δύο λογισμικών, προτιμώ αυτή του OpenOffice, καθώς το Word έχει σοβαρές αδυναμίες για όσους θέλουν να κάνουν και publishing με τα έγγραφά τους. Δεν υποστηρίζει σωστή αγκύρωση εικόνων, δεν υποστηρίζει backgrounds σε πίνακες, δεν διαχειρίζεται καλά τα styles κτλ.

Ο μόνος λόγος που έχω το Word στο PC μου είναι για λόγους συμβατότητας, αλλά σ' αυτό δε φταίει το OpenOffice, φταίνε οι υπόλοιποι που χρησιμοποιούν ακόμα Word :-)

Επομένως το combo Ooo + Office δεν ακούγεται άσχημα, μέχρι να πείσουμε και τους υπόλοιπους να υιοθετήσουν το Ooo :-)

Δημοσ.

βρε παιδιά πως το καλό μπορώ να βάλω τον ελληνικό ορθογράφο στο openoffice 2.0?

[edit]

Τελικά το βρήκα παιδιά γίνεται απ' το File -> Wizard -> Install new dictionaries

• Super Moderators
Δημοσ.
βρε παιδιά πως το καλό μπορώ να βάλω τον ελληνικό ορθογράφο στο openoffice 2.0?

Απλό. Κατεβάζεις αυτό (είναι document με macro, οπότε στη σχετική ερώτηση απαντάς ΝΑΙ στην ενεργοποίηση των macros στο έγγραφο) και ακολουθείς τις οδηγίες. Απαιτείται σύνδεση με το Internet (γιατί κατεβάζει από server τα απαραίτητα αρχεία ορθογραφίας).

αντιγραφή από εδώ :-P

• Super Moderators
Δημοσ.
ναι, το έκανα αυτό αλλά επιλογή για ελληνικά δεν βρίσκω...

Η αρχικη επιλογή γλώσσας είναι για την γλώσσα που θέλεις να είναι ο installer - όχι τα λεξικά. Όχι, εκεί δεν έχει ελληνικά. Αλλά πιο κάτω...

Δημοσ.
Η αρχικη επιλογή γλώσσας είναι για την γλώσσα που θέλεις να είναι ο installer - όχι τα λεξικά. Όχι, εκεί δεν έχει ελληνικά. Αλλά πιο κάτω...

ααα, μάλιστα...τώρα κατάλαβα....ευχαριστώ!

Δημοσ.

Σκάσανε τα ΤΡΕΛΑ τα νέα!!!!!!!!

Το Google βάζει προγραμματιστές να βελτιώσουν το ΟΟο!!!!!

Θα γίνει της τρελής σε κάποια γνωστή εταιρεία από το ρεντμοντ δεν νομίζετε????

Παρεπιπτόντως, η ίδια εταιρεία προσπαθεί με ...χαμόγελα (και φράγκα...) να σαμποτάρει την υιοθέτηση του open document που αποφασίστηκε από μια πολιτεία της αμερικής.

Η αγγλική οργάνωση για τα στανταρ στα εκπαιδευτικά ιδρύματα ήδη έδωσε οδηγια για χρήση του σχετικού φορματ.....

Μάλλον κάποιος θα αναγκαστεί να το βουλώσει και να υποστηρίξει το φορματ τελικά βάζοντας τέλος σε οποιαδήποτε προβλήματα ασυμβατότητας μας κρατάνε όμηρους στα χέρια των λίγων.,..........

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...