dasak Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2005 Χαιρετε! Ξερω οτι πολλά ειπώθηκαν για προτάσεις tft οθονών στα προηγούμενα θέματα, όμως έχω και εγω πρόβλημα επιλογής. Ειμαι φοιτητης πληροφορικής οπότε χρειάζομαι μια πολύ μα πολύ ξεκούραστη οθόνη μιας και παιρνάω ατελειωτες ωρες μπροστά από αυτήν, κυρίως για προγραμματισμό. Διαβασα συγκριτική δοκιμή για 17αρες οθόνες, στο Pcworld του τρέχοντος μήνα και σύμφωνα με αυτό πέρα από τα 2 κορυφαία μοντέλα της Eizo 568,578 πολύ καλά τα πήγαν και οι NEC 1770GX, PHILIPS Brilliance 170P6EG, EIzo M1700. Κάποια σχόλια υπήρξαν στο περιοδικό για ιχνη στα 2 τελευταία μοντέλα σε κύλιση μαυρου κειμένου, καθώς οι χρόνοι απόκρισης που μετρήθηκαν ήταν 12,5 και 21,6!! για philips και eizo αντιστοιχα. Δεν ξέρω αν κάποιος αγόρασε πρόσφατα κάποιες από αυτές τις οθόνες και έχει να παραθέσει θετικά ή αρνητικά στοιχεία τόσο για την κύλιση κειμένου, όσο και στους άλλους τομείς. Επίσης ευπρόσδεκτες θα ήταν και προτάσεις για άλλα μοντέλα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων σε όποιον απαντήσει.
nitro-gun Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2005 File egw exw tin EIZO L550 (17') kai apo tote pou tin pira arkei na sou pw oti kathomai sto pc (mias ki egw spoudazw pliroforiki) apo to prwi mexri to vradi xwris na noiwthw kourasi sta matia mou!! Epomenws mono kai mono apo auto den tha mporousa na sou proteinw tipota llo ektos apo EIZO!! ;-) Einai akrives alla apopsi mou-Aksizoun kai me to parapanw ta lefta tous!
sa1901 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2005 Για την δουλεια που την θέλεις, θα μείνεις απόλυτα ικανοποιημένος από την EIZO L568.
mp3GR Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2005 Εχω την PHILIPS 19'' 190S5. Την προτεινω ανεπιφυλακτα....
kavalinas Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2005 file dasak kai ego pliroforiki psoudazo kai exo akribos to idio problima me esena + oti blepo polles tainies kai games kai eimai mallon etoimos gia tin eizo 568. exo postarei kai ego kai oi perissoteroi auto lene....
dasak Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2005 Ναι, για την 568 και την 578 όλοι λένε οτι είναι κορυφή και έχουν δικιο. Αλλωστε σε όλα τα συγκριτικά βγαίνουν πρώτες. Έλεγα απλά αν μπορέσω να βρώ πολύ καλή ποιότητα σε πιο λογική τιμή, για αυτό και ρωταγα με την ευκαιρια του συγκριτικού και για τις συγκεκριμένες 3 οθόνες , μήπως εχει ακουστεί κατι ή γενικά για εναλλακτικές οθόνες. Για την Μ1700 που ειναι eizo με ανησυχει λίγο ο χρόνος απόκρισης που μετρήθηκε και το σχόλιο περι ιχνών, όπως και για τη philips. Για την nec και την eizo επίσης δεν ξερω για την εγγυηση τι ακριβώς συμβαίνει μετά τους 6 και 12 μήνες που δίνουν. Το θέμα είναι οτι ως καινο'ύργιες οθόνες δεν υπάρχουν σε πολλά καταστήματα και είναι δύσκολο να τις δω από κοντα όλες. Για το λόγο αυτό ήλπιζα μήπως κάποιος τις έχει δει ή καλύτερα έχει αγοράσει κάποιο για να μου πει εντυπώσεις. Φυσικά συνεχίζω να ακούω εναλλακτικές προτάσεις.
sa1901 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2005 Για μένα οι ΕΙΖΟ είναι ότι καλύτερο μπορείς να πάρεις. Έχω την 578 και είναι αστέρι. Γνώμη μου είναι ότι αφού δεν ασχολήσε με παιχνίδια, να προτιμήσεις το PVA panel. Η 568 δεν είναι καινούρια οθόνη, σε αντίθεση με την 578. Τα 25ms της 568 δεν θα σε ενοχλήσουν καθόλου στην δουλειά σου και γι' αυτό στην προτείνω. Με ΤΝ panel μην ασχοληθείς καθόλου. Θα απαγοητευτείς.
Gary_Kokkin Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2005 Ναι' date=' για την 568 και την 578 όλοι λένε οτι είναι κορυφή και έχουν δικιο. Αλλωστε σε όλα τα συγκριτικά βγαίνουν πρώτες. Έλεγα απλά αν μπορέσω να βρώ πολύ καλή ποιότητα σε πιο λογική τιμή, για αυτό και ρωταγα με την ευκαιρια του συγκριτικού και για τις συγκεκριμένες 3 οθόνες , μήπως εχει ακουστεί κατι ή γενικά για εναλλακτικές οθόνες.Για την Μ1700 που ειναι eizo με ανησυχει λίγο ο χρόνος απόκρισης που μετρήθηκε και το σχόλιο περι ιχνών, όπως και για τη philips. Για την nec και την eizo επίσης δεν ξερω για την εγγυηση τι ακριβώς συμβαίνει μετά τους 6 και 12 μήνες που δίνουν. Το θέμα είναι οτι ως καινο'ύργιες οθόνες δεν υπάρχουν σε πολλά καταστήματα και είναι δύσκολο να τις δω από κοντα όλες. Για το λόγο αυτό ήλπιζα μήπως κάποιος τις έχει δει ή καλύτερα έχει αγοράσει κάποιο για να μου πει εντυπώσεις. Φυσικά συνεχίζω να ακούω εναλλακτικές προτάσεις.[/quote'] Οσο αφορά Εizo ,για την 568 δεν μπορώ να πώ ότι είναι κορυφή,έχει περάσει το 1 έτος σαν μοντέλο ,αλλά είναι από τις πολύ καλές οθόνες,ειδικά για στατική λειτουργία όπως φωτό ,κείμενο ,αλλά αρκετά όμως πίσω από την πρόσφατη ακριβή 578 (με ίσως μερικές ανούσιες δυνατότητες,που αυξάνουν την τιμή) -Για την Μ1700 η γνώμη μου είναι πολύ θετική ,καθώς την έχω δουλέψει πρόσφατα ,συνδιάζει σχεδόν απεικόνιση 568 με καλύτερη κίνηση πολύ καλά ,αλλά περιμένω να διαβάσω και άλλες γνώμες και review,προτού θα την πρότεινα-Aν κρίνω από την επίσημη τιμή,σε παραξενεύει γιατί είναι ακριβή (αν είναι με ΤΝ panel,όπως φαίνεται)-Το σίγουρο είναι ότι είναι το νεώτερο μοντέλο στην γκάμα της Eizo,οπότε κάτι βελτιωμένο θα προσφέρει... Η Philips συνεργάζεται με την LG ,οπότε μπορεί να πάρεις σε παραλλαγή LG, με την φίρμα Philips (που original Philips είναι καλύτερες σε κατασκευή) -Για τις ΝΕC το μόνο που μπορώ να σου πώ αφορά την υποστήριξη,πού έχει πολλά προβλήματα ,περισσότερα από Αlman και LG Τελος δεν νομίζω ότι το review του Pcworld είναι αξιόπιστο. Αν διαβάσεις το περιοδικό και μετά δείς συμπληρωματικά την "κατανομή της φωτεινότητας" ,αντιφάσκει και αδικεί τις Eizo ,και πλάγια "προτείνει" άλλες (κατώτερες θεωρητικά) φίρμες. http://www.pcw.gr/default.php?pid=6&art_id=754 Τέλος σε καμιά οθόνη Εizo και στις περισσότερες ,Sony,Viewsonic,Fujitsu δεν υπάρχει ορατό πρόβλημα με το μαύρο χρώμα εκτός αν έχεις μάτι γερακιού ή δουλεύεις πολύ ειξιδικευμένες εφαρμογές και παρατηρείς σχολαστικά !
newlynx Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 Τελος δεν νομίζω ότι το review του Pcworld είναι αξιόπιστο. Αν διαβάσεις το περιοδικό και μετά δείς συμπληρωματικά την "κατανομή της φωτεινότητας" ' date='αντιφάσκει και αδικεί τις Eizo ,και πλάγια "προτείνει" άλλες (κατώτερες θεωρητικά) φίρμες. [/quote'] Ναι, αλλά οι EIZO βγαίνουν πρώτες πάλι.Τις άλλες τις προτείνει κυρίως λόγω κόστους.Και εγώ θα προτιμούσα μια ΕΙΖΟ (έχω μια παλιά CRT στο σπίτι) αλλά το κόστος είναι μεγάλο και άρα θα στραφώ σε μια πιο προσιτή λύση.
Gary_Kokkin Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2005 Στα περισσότερα review παντού,οι Εizo βγαίνουν από τις κορυφαίες οθόνες-Είναι πρωτοπόρος εταιρία -Αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα προιόντα είναι συγκρίσιμα όπως τα θέτουν αυτοί ,καθώς υπάρχουν και marketing αλχημείες για να προωθήσουν ότι τους συμφέρει περισσότερο σε πωλήσεις. Το θέμα είναι τι θέλουμε εμείς από μια οθόνη ,και περισσότερο πως τις βλέπουμε εμείς,πέρα από θεωρίες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.