Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με ανεμιστηρακι mobo!!!

jorkap

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Hail :)

Πριν 6 μηνες εφτιαξα νεο υπολογιστη και επελεξα mobo την ASUS A8N SLI-DELUXE.

Εδω και ενα μηνα περιπου αντιμετωπιζω προβλημα με το fan της μητρικης!!

Στα πρωτα start-ups οταν ειναι "κρυο" το PC, το fan ξεκιναει σε πολυ χαμηλες στροφες,δηλαδη γυρω στις 800-1000 (ενω φυσιολογικα τρεχει στις 8000 στροφες περιπου) και κανει τρομερο θορυβο!!! :mad:

Μετε απο μερικα shut-downs συνερχεται,αλλα μεχρι να γινει αυτο εχουν γινει τα νευρα μου σμπαραλια!!!???

Επισης παρατηρησα οτι οσο περναει ο καιρος το προλημα επιδεινωνεται και χρειαζονται ολο και περισσοτερα shut-downs για να στρωσει!!!!

Ρωτησα στα μαγαζια (πλαισιο, MULTIRAMA κλπ.) αν υπαρχει καποιο φαν αναλογων διαστασεων και προδιαγραφων για να το αλλαξω μονος μου και μου ειπαν ολοι οτι δεν υπαρχει τιποτα στη αγορα και θα πρεπει να τους παω το PC εκει για να προσπαθησουν να το φτιαξουν εκεινοι,κατι για το οποιο δεν τους εμπιστευομαι!!! :-P

Μπορει καποιος να μου προτεινει καποια λυση πριν κανω κομματακια τη mobo μου και παρω αλλη????? :mad:

Δημοσ.

Φίλε jorkap έχω και εγώ την ίδια μητρική και αντιμετωπίζω σοβαρό πρόβλημα με το fan του chipset.Γυρίζοντας σπίτι μιά μέρα και έπειτα απο 3 μήνες με ανοιχτό το pc βρήκα το ανεμιστιράκι του chipset κολλημένο και την περιοχή γύρω να καίει.Επικοινώνοντας με plaisio μου είπαν αυτά που αναφέρεις και εσύ.Το pc έκτοτε δουλεύει κανονίκα εκτός του ότι για να πάρει στροφές το fan μερικές φορές κατα την εκκίνηση θέλει βοήθεια με το χέρι.Σε αναζήτηση πληροφοριών κατέληξα στο ότι τα fan στα modo θεωρούνται "περιφερειακά" εξαρτήματα και ως "περιφερειακά" μάλλον δεν καλύπτονται απο τους όρους της εγγύησης.

Η δική μου απορία είναι η εξής:

Σε περίπτωση που το modo υποστεί κάποια βλάβη λόγο της θερμότητας καλύπτεται απο την εγγύηση? Και με ποιόν τρόπο αυτό αποδικνύεται?

Πάντως εάν βρέις μαγαζί που να φέρνει διαφόρων τύπων fan στείλε pm γιατί δεν μπορώ να αφήσω το pc ανοιχτό 24/7 και είμαι με δεμένα τα χέρια. :-x

Δημοσ.

Αν δεν θέλεις να το ψάξεις μόνος σου τότε καλό θα ήταν να πάς πίσω το m/b για να δεις αν μπορείς να το αλλάξεις, αλλιώς στην συγκεκριμένη μητρική πολύ καλή λύση είναι η zalman ZM-NB47J η οποία είναι παθητική. Εγώ απο τότε που την πήρα κατευθείαν είχα βάλει το zalman, αν και η δικιά μου είχε νεότερο ανεμιστηράκι που δεν έκανε τόσο θόρυβο. Επίσης έχω βάλει και ένα ανεμιστηράκι 5cm στα 7v να φυσάει πάνω στο zalman (δεν ακούγεται καθόλου) απλά για προοληπτικούς λόγους αφού δούλευε χωρίς κανένα πρόβλημα και χωρίς αυτό και στους πιο ζεστούς μήνες. Το μόνο θέμα είναι η κάρτα γραφικών αν έχεις αλλάξει ψυχτρα και έχεις καμία silencer επειδή τότε δεν θα χωράει το zalman και θα πρέπει να του κάνεις ενα μικρό mod!

Αν θυμάμαι καλά έχει ξανασυζητηθεί το θέμα σχετικά με το ανεμιστηράκι της A8N Sli.

Δημοσ.
na proteinw ladwma 'h den einai autou tou eidous o 8orybos?

Το εν λόγο fan έχει "αρπάξει" ρουλεμάν.Φαντάσου οτι προσπαθόντας να μετακινήσω ελαφρά το ανεμιστηράκι με το χέρι καταλαβαίνω μερικά δεκατα απόκλιση, οπότε και λάδι να βάλω θα με προδώσει στο κοντινό μέλλον. :neutral:

Αν δεν θέλεις να το ψάξεις μόνος σου τότε καλό θα ήταν να πάς πίσω το m/b για να δεις αν μπορείς να το αλλάξεις

Η πρώτη μου κίνηση θα είναι αυτη όταν θα υπάρξη χρόνος.

Εγώ απο τότε που την πήρα κατευθείαν είχα βάλει το zalman, αν και η δικιά μου είχε νεότερο ανεμιστηράκι που δεν έκανε τόσο θόρυβο. Επίσης έχω βάλει και ένα ανεμιστηράκι 5cm στα 7v να φυσάει πάνω στο zalman (δεν ακούγεται καθόλου) απλά για προοληπτικούς λόγους αφού δούλευε χωρίς κανένα πρόβλημα και χωρίς αυτό και στους πιο ζεστούς μήνες. Το μόνο θέμα είναι η κάρτα γραφικών αν έχεις αλλάξει ψυχτρα και έχεις καμία silencer επειδή τότε δεν θα χωράει το zalman και θα πρέπει να του κάνεις ενα μικρό mod!

Απο κάρτα γραφικών εχω την sapphire radeon x300 se απείραχτη, οπότε δεν νομίζω να αντιμετωπίσω πρόβλημα.

Σε ευχαριστω για την προτασή σου, είναι οτι ποιο ιδανικό να υπάρχει αντίστοιχη εμπειρία απο χρήστη με το ίδιο hardware. ;-)

Εαν πάντος έχεις κάποια ένδειξη θερμοκρασίας με την παθητική ψύξη θα με ενδιέφερε.

Σας ευχαριστώ για την άμμεση ανταπόκριση.

Δημοσ.

Απο πλευρας θερμοκρασιας ειναι πιο κάτω απο την μαμίσια ακόμα και όταν ήταν μόνο του το zalman χωρις τον 5αρι στα 7v. Ενδεικτικά αυτή την εποχή παίζει περίπου 32-35 βαθμούς (33 αυτή την στιγμή) και το μεγιστο που έχω δεί είναι περίπου 42-43 όταν είχαμε πιο ψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος. Οι μετρήσεις είναι με τον αισθητήρα του Gatewatch ακριβώς στην μέση της βάσης του zalman.

Με την κάρτα γραφικών που έχεις δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Εγώ απλά έχω κόψει κάποια φινς απο την μια πλευρά για να χωρέσει η 6800GT με zalman VF-700cu (με το μαμίσιο cooler εμπαινε χωρις να χρειάζεται να πειράξω το zalman).

a8nslizalman6nn.th.jpg

Δημοσ.

Εχω την ASUS NX6800 256Mb.To ερωτημα ειναι πως θα τοποθετησω τη ZALMAN ψυκτρα στη mobo??Μπορει καποιος να δωσει guidelines??!! :?

Οσο για το θεμα αλλαγης μητρικης,το ρωτησα αλλα δεν γινεται!!! :neutral: Μου ειπαν αν θελω να παω τη μητρικη για να προσπαθησουν να επιδιορθωσουν το ανεμιστηρακι,αλλα οχι να μου αλλαξουν τη mobo!!!

Δημοσ.

Δεν είναι κάτι δύσκολο απλά θέλει λίγο προσοχή επειδή το nf4 είναι λίγο ευαίσθητο στην πίεση. Σε γενικές γραμμές το ανεμιστηράκι που έχει τώρα πιάνει με δυο πλαστικά κλιπσακια στην μητρική τα οποία βγαίνουν αν τα πιέσεις απο το πίσω μέρος της μητρικής όπου και κουμπόνουν. Στην συνέχεια καθαρίσεις το chipset, του περνας ένα χερι AS (5 ή Ceramique) και βάζεις το zalman το οποίο πιάνει και πάλι με κλιπσάκια όπως και το μαμίσιο cooler.

Επίσης μπορείς να πάρεις μια ίδεα και απο το παρακάτω link:

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=15983&perpage=20&pagenumber=6

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Απο χθες το βραδυ εχω και εγω ενα παρομοιο προβλημα με τα παιδια...

Εχω την ASUS A8N SLI-DELUXE μητρικη και απο χθες το βραδυ το ανεμιστηρακι δινει ρεσιταλ και εγω προσπαθω να ηρεμησω...

Ποια ειναι η καλυτερη λυση που προτεινεται;;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...