Προς το περιεχόμενο

σχετικά με τα αθόρυβα τροφοδοτικά

panagiotis1976

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και να σκάσει τι ανησυχείς θα σε προφυλάξει το κουτί! Απλά η πίσω πλευρά του να μη σημαδεύει κάτι που δε θες να καταστρέψεις :)

Δημοσ.
teopont ki egw to idio exw to girnaw mia kai pairnei mpros meta lol :P

elega na parw ena heroichi 385 watt alla sto ram steptembriou tou baze batho sto deikth trofodosias 5 (to xamilotero dld) kai twra den kserw ti na parw...

ετσι και εμενα οταν ανοιγω τον υπολογιστη για να ξεκινησει το ανεμηστιρακι θελει λιγο χουφτωμα για να παρει εμπρος! αν βρεις κανα φτηνο πες μου και μενα βαρεθηκα οταν ξεκιναει ο υπολογιστης εκτος απο το κουμπι εκκινησης να κουναω και το ανεμηστιρακι για να παρει μπρος ελεος!

Δημοσ.

Ρε παιδια μην αγχωνεσται τόσο πολύ με τα TAGAN, ΟΚ ειχε βγει μια παρτιδα U01 προβληματική και κατι τρεχει στα γύφτικα[Απλα εμεινε η ρετσινια και τα κοροιδευουμε:)]

Κι εγω εχω το 480-U01 εδω και 2 χρονια και δεν εχει παθει τίποτα και απο τασεις ειναι κατι παραπανω απο σταθερο...Αμα σας δουλευει και οι τασεις ειναι ΟΚ τοτε δεν υπαρχει προβλημα.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.
Ρε παιδια μην αγχωνεσται τόσο πολύ με τα TAGAN' date=' ΟΚ ειχε βγει μια παρτιδα U01 προβληματική και κατι τρεχει στα γύφτικα[Απλα εμεινε η ρετσινια και τα κοροιδευουμε:)]

Κι εγω εχω το 480-U01 εδω και 2 χρονια και δεν εχει παθει τίποτα και απο τασεις ειναι κατι παραπανω απο σταθερο...Αμα σας δουλευει και οι τασεις ειναι ΟΚ τοτε δεν υπαρχει προβλημα.

ta idia elega kai ego mexri pou eskase.

Δημοσ.

Λοιπόν σας μιλάει τώρα κάποιος απεγνωσμένος...

Πριν 1.5 χρόνο έδωσα 230 € για να πάρω το αθόρυβο watercooling της Zalman, και block για την κάρτα γραφικών. Και επειδή ηταν ακομα καλοκαίρι, πηρα και 3 αθόρυβους ανεμηστίρες για το case, 12 ευρω ο ένας... Ειλικρινά δεν ξέρω τί μου ήρθε και πέταξα τόσα λεφτά στους ανεμηστίρες. Παίρνω και παθητική ψύξη για northbridge, και ενα τεράστειο case για να εχει καλή ροη ο αέρας (Coolermaster Stacker), τότε αυτο εκανε 220€, τωρα νομίζω εχει γυρω στα 150...

Ξαφνικά ησυχία, και ακούγονταν μόνο οι δίσκοι.. Αλλάζω τους 2 WD που είχα με Seagate, που (τουλάχιστον τότε) ήταν πιο αθόρυβοιμ και είχα πλέον το απόλυτα αθόρυβο συστημα αφου το τροφοδοτικό δεν ακουγόταν καθολου.

Μετα απο καποιους μηνες παίρνω δυο 250άριδες WD, σύνολο 4 δισκους δηλαδή. Επειδη αρχισε παλι ο θόρυβος απτους δίσκους, αλλα και απτο fan επειδη τωρα εδινε περισσοτερο ρευμα και άρα περιστρεφοταν πιο γρήγορα το φαν του, αλλάζω τους 2 Seagate με αλλον ενα 250αρι.

Καπως βελτίωση. Ομως το καλοκαίρι πηρα μια Χ800 pro, και ναι μεν την εβαλα στο watercooling, ετρωγε ομως πολυ περισσοτερο ρευμα οποτε εκανε τρελο θόρυβο το τροφοδοτικο, που ηταν και πλεον απτα ορια του οποτε και το αλλαξα με ενα Antec Truecontrol 550 που εχει να ρυθμίζεις το φαν αναλογα..

Επειδη ουτε τοτε βρηκα την ηρεμία που ήθελα, πήγα και πέταξα εναν Raptor πανω που βρυχάται σα λυσσασμένος και τελείωσε η υπόθεση.

Σιγά μην έδινα 160 ευρω για ενα τροφοδοτικό 300W. Χρειαζόμουν τουλάχιστον 420W, τί θα έκανα, θα έπερνα 2x300=2x160 ευρω?? Ε δεν παίζει τωρα να δωσεις 320 ευρω για τροφοδοτικά!!! Εγω πιστεύω επιτηδες χρεωνουν ακριβα, γιατι το να ειναι silent pc ειναι κόλλημα, και θα τα σκασεις θες δεν θες.

Επειδη φανταζομαι γιατι το θες (downloading @ night while you sleep) πηγαινε αγόρασε parts για ενα 800άρακι/1000άρακι, πέτα του πανω εναν 300άρι δίσκο να γεμίζει και "ξέχασε" το θαμμένο πουθενα. Μπορείς να το ελέγχεις 1 φορα τη μέρα με VNC δικτιακα, να τελειώνει η υπόθεση. Εγω αυτό εκανα, και ηρέμισα....

Οτιδηποτε αλλο, η θα σου κοστίσει 2πλάσια απτο κόστος ενος "κανονικού" pc, να παρεις απλα ΟΤΙ αθορυβο υπάρχει, ή πολύ απλά θα σε τυρανάει καθε λιγο και λιγάκι... Εγω ωρες ωρες σκεφτομαι τα λεφτα που έδωσα για το silent pc, και χτυπιέμαι γιατί ειναι πάνω από ενας μισθός μ'αυτα που επερνα και αλλαζα γιατι τελικα "δεν ηταν οσο silent ήθελα".

Εγω συνολο 1 χρονο πάλεβα και ακρη δεν εβγαλα παντως...

Δημοσ.

Παιδιά ενδιαφέρομαι να πάρω ένα τροφοδοτικό γύρω στα 400W.

Από ότι έχω ψάξει οι περισσότεροι προτείνετε τα Enermax.

Υπάρχει η σειρά Liberty που έχει ένα στα 400W ( γύρω στα 90e )

και η σειρά Νoisetaker που έχει ένα στα 460W περίπου στην ίδια τιμή.

Επειδή δεν πολυκαταλαβαίνω τα τεχνικά χαρακτηριστικά μπορείτε να μου πείτε ποιό θα παίρνατε εσείς σαν πιό αθόρυβο και πιό αξιόπιστο;

Δημοσ.

πρόσφατα αγόρασα το Enermax noisetaker 460 και αυτό που έχω να πω είναι ότι κάνει ΠΟΛΥ θόρυβο στο ελάχιστο των στροφών (2 fans).

παρεπιπτόντως η ρύθμιση γίνεται μόνο χειροκίνητα με περιστροφικό διακόπτη πάνω στο psu απ την πίσω πλευρά. πάντως φαίνεται πολύ καλής ποιότητας κατασκευής. άλλο μειονέκτημα είναι ότι έχει πάρα πολλά καλώδια και πολύ χοντρά και μειώνει τον χώρο του κουτιού όσο καλά κι αν τα συμμαζεψεις.

τέσπα έτσι κι αλλιώς το ανεμιστηράκι του chip set κάνει πιο πολύ θόρυβο (mb msi k8n) :'-( . τσάμπα τα λεφτά για την ψυχτρα της cpu (thermaltake silent tower) η οποιά παρεπιπτόντως είναι ΠΟΛΥ καλή (=31 C se idle o AMD 3500+) και αθόρυβη.

απ ότι έχω καταλάβει αθόρυβο σημαίνει < 22 dB διορθώστε με αν κάνω λάθος

Δημοσ.

Τελικα, tagan ή Enermax?

to tagan 480 ξεκιναει απο 20db...

http://www.overclock.co.uk/customer/product.php?productid=17460

Ποιο ειναι πιο αθορυβο?

Μιλαμε για amd 2500 barton πουσαρισμενος στα 3200 με geforce 6600gt.

Τωρα ειμαι με q-tec 500w και μου εχει παρει τα αυτια η βαβουρα. ολα αρχισαν οταν εβαλα την 6600gt.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...