nzeppos Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2005 Είμαι στα πρόθυρα της αναβάθμισης (πάω για Athlon64 X2 3800, μητρική κάπου 100 ευρώ και αναγκαστικά και PSU -όσο πιο αθόρυβο γίνεται-). Η ερώτηση όμως είναι: θα χρειαστεί οπωσδήποτε να ξαναβάλω τα WinXP? Έχω 2 200άρηδες σκληρούς στο παλιό PC (σε RAID0) και θα τους βάλω στο καινούριο. Τρέμω και μόνο στην ιδέα ότι πρέπει να ξαναβάλω τα XP και όλα τα προγράμματα (μου πήρε πάνω από βδομάδα πριν ένα μήνα που αναγκάστηκα να ξαναβάλω τα XP λόγω αλλαγής σε RAID). Υπάρχει λύση? (έστω να το κοροϊδέψω με repair XP όταν τρέξει για πρώτη φορά). Εάν τελικά πρέπει ντε και καλά να ξαναπεράσω Windows, αξίζει να βάλω τα x64 αντί για τα XP Pro? Κάτι έχω ακούσει ότι για να δουλέψει σωστά ο dual core χρειάζεται ένα patch από τη Microsoft, το οποίο δεν είναι διαθέσιμο μέσω download...
markospap Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2005 Geia sou file, auto pou mporeis na kaneis alla den petyxainei panta einai to eksis: Na apegkatasthseis opoiodhpote odhgo sxetizetai me thn mitrikh pou hdh exeis (thn palia dhladh) kai meta na kaneis shut down kai allagh hardware. Tis perissoteres fores petyxainei. Prin omws kaneis otidhpote, pare ena ghost, den vlaptei! Kalh tyxh, an kai se symvouleuw na kaneis ek neou egkatastash tou leitourgikou.
nitro-gun Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2005 File distuxws tin epanegkatstasi twn Xp den tha ti glitwseis :? Logw twn anavathmisewn pou anafereis den nomizw na douleuoun swsta ta XP...Vevaia kaneis den se empodizei na ta ksanaperaseis apo panw , pare omws prwta kalitera tis aparaitites profilakseis ;-)
nzeppos Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2005 Μου φαίνεται θα καθυστερήσω την αναβάθμιση όσο αντέχω για να πάρω κουράγιο και να αρχίσω αργά και σταθερά το backup και τα συναφή...δεν τη γλυτώνω...
Dark_son20 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2005 den einai mono ta windows...den ginete me tpt na min glitoseis to full format...to Raid0 thelei stisimo apo tin arxi ston neo controler...ara full backup distixos...(extos an einai o idios akrivos controler)
nzeppos Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2005 Σωστό αυτό το τελευταίο, έπρεπε να το είχα σκεφτεί. Τελικά παρήγγειλα σύστημα από το eshop και ακονίζω τα...άδεια dvd μου για το μεγαλύτερο backup που έχω κάνει ποτέ (με ghost και τέτοια δε μπλέκω γιατί οι άλλοι 2 IDE σκληροί που έχω, μου κάνουν νερά τώρα τελευταία και δεν τους εμπιστεύομαι, όλο χτυπάνε μεγάλα συμπιεσμένα αρχεία κλπ). Πληροφοριακά πήρα HEROICHI MIDI TOWER PRO CI-6A19 Black, ATHLON 64 X2 3800+ DUAL CORE BOX, AKASA AK-P460FG-BLUE PAXPOWER 460W W/BLUE 12cm FAN, ASUS A8V, AKASA AK-920 HEAT PIPE CPU COOLER Το όλον ο κούκος αηδόνι...πάω στο χωριό να μαζέψω ελιές από βδομάδα, να βγουν τα λεφτά της αναβάθμισης. (τουλάχιστον, με τα πολλά, βρήκα και κατέβασα το περιβόητο hotfix της Microsoft για dual core CPUs που έχουν πρόβλημα με το Cool'n'Quiet, απ'ότι κατάλαβα είναι αρκετά συνηθισμένο) Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας κύριοι!
S2Katana Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2005 Κοιτα παρομοια κινηση εκανα και εγω πριν 4 μηνες με ιδια cpu και mobo asus a8n sli.Μολις τα εβαλα και τα παλια Win φορτωσαν, εγινε ο χαμος!!!Τιποτα δε δουλευε σωστα.Βεβαια το ειχα προβλεψει και ειχα κανει τα back up μου.Αστο δεν το γλιτωνεις τα Back up...
sa1901 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 Όπως είπαν και οι προηγούμενοι, μόνο με καθαρή εγκατάσταση θα κάνεις την δουλειά σου.
nzeppos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 ΟΚ κύριοι, ευχαριστώ πολύ και πάλι. Πήραν τηλέφωνο από eshop πριν λίγη ώρα και είπαν θα τα φέρουν αύριο το μεσημέρι, οπότε αρχίζει το backup εδώ και τώρα. (δεν μ'αρέσει που πήραν τόσο γρήγορα, μέσα σε 15 ώρες από τη στιγμή που τα παράγγειλα! Κάτι θα πάει στραβά, το νιώθω! Το σωστό είναι να αργούν!)
S2Katana Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 Σε καμια περιπτωση δε θελω να κανω διαφημιση, αλλα γενικα το eshop ειναι γρηγορο(σε εμενα τουλαχιστον)!Καλοριζικο το νεο hardware!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.