Προς το περιεχόμενο

Τελικα τι ειναι αυτο το MacOS....

evansdimo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Euxaristo sugoruyo, tha to dokimaso auto pou les me tin proti eukairia. Ousiastika ena folder thelo olo kai olo sto mac (gia ta copy & paste) kai bebaia tous sklirous ton PCs mou, mias kai sto 40GB pou exei to MacMini - errr syggnomi ta 25.6GB ithela na po :P- de ftanoun oute gia zito! ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 131
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

getty checkare to http://www.carrafix.com/

den exo kataferei akoma na to dokimaso pantos an kanei oti leei: "CarraFix was written for Mac OS X, to improve the poor Internet browsing experience and slow download speeds caused by servers softwares on your machine or your network. And to accuratly control your uploads and downloads streams." tote kalo tha einai ;)

Αν θες κάτι για να περιορίζεις το bandwidth που τραβάει το mac σου δε γνωρίζω αν υπάρχει.

Τα διάφορα *NIX είναι αρκετά προστατευτικά με το networking κομμάτι τους.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Super Moderators

Και με τους δύο τρόπους - τα παλιά μέσω metadata στο header, τα πιο πρόσφατα (μετά το MacOS X) με επεκτάσεις.

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Μόλις πήρα το Mac Mini.. Τρελάθηκα! Αθόρυβο με πλήθος εφαρμογών να με περιμένουν να τις εξερευνήσω.. Όπως καταλάβατε μου έκανε πάρα πολύ καλή εντύπωση..Άργησα λίγο αλλά τα κατάφερα.. Μετά από πολύ καιρό δεν έχω θόρυβο στο δωμάτιο..

Το μόνο κακό είναι ότι γράφω μάθημα σήμερα και εκτός του ότι δεν έχω διαβάσει, θα το αποχωρηστώ για λίγες ώρες..

Χεχε το μίνι στην πρώτη επαφή έχει την ικανότητα να σε κάνει να σκαλώνεις ε;

Κοίτα το topic εδώ πέρα να δεις μερικά site με εφαρμογές για mac os x. Θα πάθεις την πλάκα σου από το τι πρωτότυπες εφαρμογές υπάρχουν στο mac.

Άντε και σε καλή μεριά.

ΥΓ: Το δικό μου βαράει uptimes μεταξύ 5 και 35 μερών από το Νοέμβρη που το έχω. :)

Το μονο πραγμα που ρεει φιλε στα πισι ειδικα οταν αυτα τρεχουν windows ειναι viruses ' date=' trojan , spyware και worms. Τα windows σε οποιοδηποτε μηχανημα πανε καλα τον πρωτο μηνα μονο. Mολις ο χρηστης αρχισει να κανει εγκαταστασεις και να μεγαλωνει το μητρωο το συστημα με μαθηματικη ακριβεια θα πατωσει σε επιδοσεις. Εφοσον στα windows δεν βαζουν αυτοματα μετα απο την καθε εγκατασταση εφαρμογης να γινεται ενα optimization/defrag στο μητρωο και στο file system τοτε λογικο ειναι να γινεται μπαχαλο το λειτουργικο μετα απο 1-2μηνες.

/QUOTE']

Σε αυτο θα διαφωνησω. Προφανως τα δικα σου pc με windows αντεξαν 1-2 μηνες!!!. Εχω pc απο το 2000 και με την καταλληλη διαχειρηση, χωρις να στερουμαι τιποτα σε λειτουργιες και εγκαταστασεις προγραμματων ειναι ολα μια χαρα, ουτε προβληματα στο μητρωο μου , ουτε διαφημιστικες εισβολες , ουτε ιοι ουτε τιποτα. Και το καλυτερο? Τα πιο πολλα προγραμματα αν εξαιρεσεις τα παιχνιδια ειναι opensource

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Εχω την vodafone mobile connect card στο windows-laptop μου.

Αν αγορασω mac laptop αραγε θα μπορω να την χρησιμοποιω?

Την εχω αναγκη αυτη τη δυνατοτητα για surfing μεσω κινητης τηλεφωνιας, και μαλλον περιμενω αρνητικη απάντηση... (ολα για τα pc ειναι φτιαγμενα?)

Αντιγράφω από το http://www.helmug.gr/kb.php?mode=article&k=33 (δεν δίνω απλά το link γιατί για να το δεις θα πρέπει να κάνεις εγγραφή στο helmug).

Πως να συνδέσετε την Vodafone Mobile Connect 3G σε Mac

(όσο κι αν η Vodafone Ελλάδας ισχυρίζεται ότι δεν γίνεται)

Λοιπόν, τα πράγματα είναι πραγματικά απλά, αν και δυστυχώς, όχι ιδιαίτερα φθηνά, τουλάχιστον για εμάς τους Mac χρήστες.

Η καινούργια κάρτα πρόσβασης ίντερνετ μέσω του καινούργιο δικτύου 3ης γενιάς της Vodafone είναι αυτή τη στιγμή η μοναδική που υποστηρίζει και το Mac OS X (10.3.2 και πάνω) και προσφέρει σύνδεση (δυστυχώς στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο πακέτα με ογκοχρέωση, αλλά αυτό θα αλλάξει σύντομα!) μέσω του δικτύου UMTS στα 384kbps (με πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα οφείλω να ομολογήσω!)

Φυσικά, αν και σχεδόν σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη η Vodafone προσφέρει και το σχετικό λογισμικό για Mac, στην Ελλάδα δεν ξέρουν τίποτα. Ευτυχώς υπάρχει η novamedia που κατασκευάζει το πραγματικά υπέροχο Mobile HighSpeed 3G, το οποίο στην έκδοση 4.24 υποστηρίζει τόσο το ελληνικό δίκτυο (και όχι μόνο την Vodafone παρακαλώ!) αλλά και την καινούργια κάρτα που προσφέρει η Vodafone, την OPTION Edge.

Δυστυχώς, το πρόγραμμα θα σας κοστίζει 85 ευρώ, αλλά πραγματικά τα αξίζει τα λεφτά του! Σε 30 δευτερόλεπτα θα είστε online με 384kbps οπουδήποτε στην ελλαδα υπάρχει κάλυψη δικτύου 3G, ακόμα και την ώρα που οδηγάτε μπορείτε να παίρνετε email και να σερφάρετε το διαδίκτυο για να βλέπετε πουέχει μποτιλιάρισμα και να κανονίζετε ανάλογα την πορεία σας! (το έχω δοκιμάσει, και είναι απίστευτα cool!)

Η εγκατάσταση είναι αυτόματη, παίρνει 20 δευτερόλεπτα και με ένα restart είστε έτοιμοι!

Να σημειώσω βέβαια πως εκτός από το παραπάνω πρόγραμμα θα πρέπει το Mac να έχει και θύρα PCMCIA (ώστε να μπει μέσα η κάρτα της vodafone), κάτι που δεν ισχύει για όλα τα μοντέλα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...