firewalker Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2006 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2006 Με τα 64bit πως τα παέι το MacOs X; Έχει βγει; Ή τώρα με τους Intel dual core θα βγει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators paredwse Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2006 Super Moderators Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2006 To MacOS X 10.4 (που κυκλοφορεί) είναι 64-bit. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nuxx Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2006 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2006 Loipon paidia to pira to mini apo xtes kai asxoloumai ektote me auto mono..... Poly oraies entyposeis mou exei afisei mexri stigmis, omos exo 2-3 ilithies erotiseis, mias kai den eixa linux, unix ktl mexri stigmis, mono windows. Pos kaneis maximize ena parathyro lol, oso kai an epsaxa den katafera na bro kati. Episis gia na do .avi exo valei to VLC omos auto i to original size tou video sou deixnei i full screen. Yparxei kapoia rythmisi gia na ftiaxo to megethos tou parathyrou?? I kapoio allo kalytero player? Kai to theikotero apo ola: sta XP otan anoiges ena folder me photo kai anoiges mia, meta me ta belakia dexia-aristera eblepes tin epomeni photo, sto Tiger den boro na bro pos ginetai. EUxaristo pou me anexeste Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sugoruyo Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2006 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2006 Στο VLC το παράθυρο του βίντεο έχει μαύρα όρια αλλά η κάτω δεξιά γωνία δουλέυει όπως όλα τα παράθυρα: την πιάνεις και τραβάς. Αυτό με τις φωτό είναι το παράπονο που έχουν το 38% των switchers. Όσον αφορά το maximize πατάς το πράσινο κουμπάκι πάνω και δεν έχει καμία σχέση με linux κτλ το γραφικό περιβάλλον. Αν δε σου κάνει το πράσινο απλά το μεγαλώνεις με το χέρι από τη γωνία. ΥΓ: Το Μίνι δεν είναι γ@μάτο μηχανάκι; Το αφήνεις όλο το βράδυ να κατεβάζει ή να κάνει video encoding και παρόλο που ψιλοαργεί σε κάποια πράματα δε βουίζει ή ζεσταίνεται. Ότι πρέπει αν έχεις ήδη άλλο μηχάνημα ή οθόνη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators paredwse Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2006 Super Moderators Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2006 Ιδού τι δεν θα τρέχουν τα Mac-Intel με το MacOS X 10.4.4 και τη Rosetta: Rosetta is designed to translate currently shipping applications that run on a PowerPC with a G3 or G4 processor and that are built for Mac OS X. That includes CFM as well as Mach-O PowerPC applications. Rosetta does not run the following: Applications built for any version of the Mac OS earlier than Mac OS X —that means Mac OS 9, Mac OS 8, Mac OS 7, and so forth The Classic environment Screensavers written for the PowerPC architecture Code that inserts preferences in the System Preferences pane Applications that require a G5 processor Applications that depend on one or more PowerPC-only kernel extensions Kernel extensions Java applications with JNI libraries Java applets in applications that Rosetta can translate; that means a web browser that Rosetta can run translated will not be able to load Java applets. Rosetta does not support precise exceptions. Any application that relies on register states being accurate in exception handlers or signal handlers will not function properly running with Rosetta. Πηγή: Apple Developer Connection Προσέξτε το πρώτο και το δεύτερο στη λίστα: πάνε οι παλιές εφαρμογές, πάει και το Classic... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sugoruyo Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2006 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2006 Χμμμ. Τα παλιά δεν πειράζουν και τόσο. Ούτε το Classic Οι screensavers γραμμένοι για την αρχιτεκτονική PPC (δλδ. altivec κτλ) είναι ελάχιστοι. Αυτό με τα prefpanes με χαλάει. Πολλά προγραμματάκια/enhancements το χρησιμοποιούν. Τα G5-only, PPC-only kernel extensions, kernel extenesions δεν πειράζει έτσι κι αλλιώς μόνο kernel panics έφερναν. Όσο για java applets δεν ξέρω δεν έχω χρησιμοποιήσει ιδιαίτερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2006 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2006 sta XP otan anoiges ena folder me photo kai anoiges mia, meta me ta belakia dexia-aristera eblepes tin epomeni photo, sto Tiger den boro na bro pos ginetai. Νομίζω πως αν τις επιλέξεις πρώτα όλες και μετά τις ανοίξεις, θα δουλεύει το κόλπο με τα βελάκια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2006 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2006 Προσέξτε το πρώτο και το δεύτερο στη λίστα: πάνε οι παλιές εφαρμογές, πάει και το Classic... Κάθε φορά που αναφέρεται το MacOS X x86, λες το ίδιο πράγμα: δεν θα τρέχουν οι εφαρμογές του 9 και το Classic! Μάλλον έχεις ΠΟΛΛΕΣ τέτοιες εφαρμογές, αλλά μάλλον είσαι ο μόνος, γιατί δε βλέπω να νοιάζεται κανείς άλλος για το Classic :D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nuxx Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2006 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2006 re paidia mia grigori boitheia pls. exo to mac-mini kai ena pc me XP pro sto Linksys to router, exo orisei IP gia to kathe mixanima sto router kai stis antistoixes kartes diktyou. Pos tha kano file sharing pls?? me apla bimatakia? den ta katafera mexri tora. Ta mixanimata ola ok apo internet. Episis poio programma axizei gia torrents? to tomato oraio einai alla prepei na bazeis ta torrent ena-ena. Kapoio san to bitcomet yparxei? na exeis lista ktl? To azureus to eida alla de mou arese :/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators paredwse Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2006 Super Moderators Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2006 Κάθε φορά που αναφέρεται το MacOS X x86, λες το ίδιο πράγμα: δεν θα τρέχουν οι εφαρμογές του 9 και το Classic! Μάλλον έχεις ΠΟΛΛΕΣ τέτοιες εφαρμογές, αλλά μάλλον είσαι ο μόνος, γιατί δε βλέπω να νοιάζεται κανείς άλλος για το Classic :D Η αλήθεια είναι ότι μάλλον έχω γίνει βαρετός μ'αυτό το θέμα... :oops: Αλλά πολλά παλιότερα παιχνιδάκια παίζουν σε Classic. Και τα παλιότερα παιχνιδάκια τα γουστάρω πολύ. Κάτι Prince of Persia (το αρχικό-αρχικό) κάτι Tomb Raider 1 - 2, κάτι Diablo που μόλις βρήκα κλπ... Αυτά δεν παίζουν σε MacOS X χωρίς το Classic environment. Γι'αυτό θέλω να πάρω Mac με PowerPC, για να διατηρήσω το backwards compatibility. Και το μέγα δίλλημα είναι: παίρνω iMac G5 ή Mac Mini (με G4); Με προοπτική πάντα να μετακομίσω κάποια στιγμή σε Intel-based Mac (ενδεχομένως φορητό ) αλλά να κρατήσω και το PowerPC... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gerontas Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 Και το μέγα δίλλημα είναι: παίρνω iMac G5 ή Mac Mini (με G4); Μετά από 15 μέρες συνύπαρξης μ' ένα mini, κατάλαβα ότι το 70% της δουλειάς μου μπορεί να γίνεται χωρίς προβλήματα και είμαι στο ίδιο ακριβώς δίλημμα.Σαφώς προτιμώ τον imac G5, αλλά επειδή είναι αδύνατο να αποχωριστώ εντελώς τον x86, μάλλον θα πάω σε mini και θα καταφύγω σε KVM. Εκτός αν κάποιος καλός άνθρωπος, μου βρεί λύση να δουλέψει ο iMac σαν οθόνη για τον πύργο. Δύσκολα ζητάω μάλλον Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators paredwse Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 Super Moderators Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 [...'] επειδή είναι δύνατο να αποχωριστώ εντελώς τον x86 [...] Αντιθέτως, δεν μου είναι καθόλου δύσκολο να αποχωριστώ τελείως το Windoze σύστημά μου, το οποίο θα δωρίσω στον αδελφό μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
varthol Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 Eνα γενικό συμπέρασμα Για τα ΜΑC vs PC. ---------------------------------------------------------------------- Aν η πολιτική τιμών της MAC το 1990 ηταν διαφορετική ΣΗΜΕΡΑ ολοι μας Θα'χαμε μπροστά μας ενα MAC.Αυτά που τα PC κάνουν σήμερα το'κανε το MAC to 1990 και βάλε και καλύτερα και πιο σταθερά και χωρίς απαιτήσεις (Μνήμη,CPU,VGA κτλ) ---------------------------------------------------------------------- Νote: τo 1994 η RAINBOW ζητούσε για ενα πληκτρολόγιο MAC (Επισκευασμένο) κρατηθήτε 34.000 ΔΡΧ οταν τα γιά PC είχαν 3 με 4.000 ΔΡΧ. ετσι εκεί που δεν μπορούσες πλήρωνες το Ντ@β@ντζιλίκη. Vartrhol on Line (για τους παλιούς) Ενας Δυστηχής Χρήστης PC. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stefkal Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 Έτσι ήταν φίλε varthol τα πράγματα. Ευτυχώς σιγά-σιγά αλλάζουν. Δεν ξέρω αν το έχεις προσέξει αλλά, έχουμε φτιάξει ένα σύλλογο που έχει κάνει πολλά σε αυτή την κατεύθυνση και θα κάνει περισσότερα στο μέλλον. http://www.helmug.gr/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sugoruyo Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 @nuxx: Λοιπόν έχουμε και λέμε. Για torrents πρώτα απ' όλα το Azureus είναι ότι πιο πλήρες κυκλοφορεί γενικά. Αν δε σου αρέσει μπορείς να χρησιμοποιήσεις το μινιμαλιστικό Tomato Torrent ή το καλό Bits On Wheels. Για file-sharing σε LAN με windows μηχανάκια θα πρέπει να πας στο System Preferences->Sharing. Εκεί σε ένα από τα tabs θα βρεις την επιλογή που λέει Windows File Sharing. Αυτή πρέπει να την ενεργοποιήσεις και κατόπιν να ορίσεις ποια user accounts θα έχουν τη δυνατότητα αυτή. Επειδή όμως το Mac OS X δε σε αφήνει να ορίσεις τι θα κάνεις share καλό είναι να βάλεις το Sharepoints (freeware). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.