Προς το περιεχόμενο

Τελικα τι ειναι αυτο το MacOS....

evansdimo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δηλαδή δεν έχει κάτι σαν το dos των windows (shell ή κάτι τέτοιο) να κάνεις ένα ps να δεις τα processes και να του τραβήξεις ένα kill -9 να το τελειώνεις? (δε μπορεί αφού κάτι έχει πάρει το αφτί μου για πυρήνα bsd)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 131
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δηλαδή δεν έχει κάτι σαν το dos των windows (shell ή κάτι τέτοιο) να κάνεις ένα ps να δεις τα processes και να του τραβήξεις ένα kill -9 να το τελειώνεις? (δε μπορεί αφού κάτι έχει πάρει το αφτί μου για πυρήνα bsd)

Υπάρχει το Terminal Window του Darwin (κάτι αντίστοιχο με το command prompt αλλά σαφώς πιο ισχυρό). Αλλά αν σου δουλεύουν οι προηγούμενες λύσεις (δεξί κλικ ή force quit) γιατί να ασχοληθείς;

Αν θες βέβαια να ασχοληθείς, κανείς δεν σε εμποδίζει. :)

Windows Xp mporeis na trexeis, alla einai upervolika arga. Ego exo Windows 2000 kai apo alla forums fainetai oti Win NT kai Win 2000 einai oi ekdoseis pou trexoun kalutera. Kai pali min perimeneis na exeis taxutita. Ego to theoro aisxati lusi. Sto iBook mou kanei simulate Pentium II 200-400Mhz.

Genika xreiazesai to Virtual PC tis Microsoft (129$) kai apo ekei kai pera kaneis install tin ekdosi Windows pou exei idi. Plirofories edo:

http://www.microsoft.com/mac/products/virtualpc/virtualpc.aspx

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Σήμερα είχα πάει πλαίσιο και είχε ένα mac-mini σε λειτουργία όπου μπορούσες να κάτσεις λίγο να το δεις. Έπαθα πλάκα, ταχύτατο, έδινε την αίσθηση εξαιρετικά σταθερού συστήματος και μόλις άνοιξα ένα terminal έμοιαζε πολύ η δομή αρχείων με unix και οι εντολές δούλευαν! Είναι η καλύτερη 10λεπτη εμπειρία που είχα ποτέ από λειτουργικό :) Οι άνθρωποι έχουν κάνει παπάδες, έχουν στήσει ένα πανέμορφο παραθυρικό περιβάλλον που όμοιό του (με εφέ και ομορφιά) δε νομίζω να να υπάρχει κάτι αντίστοιχο ούτε σε εμπορικό ούτε σε open source. Χώρια που παρόλο που το mini απο hardware είναι χάλια το λειτουργικό πήγαινε σφαίρα. Πλέον ξέρω τι θα είναι το επόμενο recreational pc μου.

άνοιξα ένα terminal έμοιαζε πολύ η δομή αρχείων με unix και οι εντολές δούλευαν!

Αυτο ακριβως με δυσαρεστησε αρκετα εως πολυ. Προτιμω την απλη δομη των windows στο πως ειναι οργανωμενοι οι φακελοι και πως βλεπεις τα drives. Παντως καπου λειπει το originality γιατι φερνει σε αρκετα σημεια linux... περιμενα κατι ποιοοοο... πως να το πω.... ποιο MAC.

Τελος παντων, το ετρεξα προσφατα σε emulation (VMware) και φαινεται να ειναι μια αρκετα καλη ενναλακτικη πλατφορμα απεναντι στα Windows (επι της ουσιας η μοναδικη ενναλακτικη)

Η αληθεια ειναι πως μου φυτεψε την ιδεα να φτιαξω ενα basic intel μηχανημα οσο το δυνατο ποιο compatible για να τρεξω το OS X κανονικα.

Αυτο ακριβως με δυσαρεστησε αρκετα εως πολυ. Προτιμω την απλη δομη των windows στο πως ειναι οργανωμενοι οι φακελοι και πως βλεπεις τα drives. Παντως καπου λειπει το originality γιατι φερνει σε αρκετα σημεια linux... περιμενα κατι ποιοοοο... πως να το πω.... ποιο MAC.

Τελος παντων' date=' το ετρεξα προσφατα σε emulation (VMware) και φαινεται να ειναι μια αρκετα καλη ενναλακτικη πλατφορμα απεναντι στα Windows (επι της ουσιας η μοναδικη ενναλακτικη)

Η αληθεια ειναι πως μου φυτεψε την ιδεα να φτιαξω ενα basic intel μηχανημα οσο το δυνατο ποιο compatible για να τρεξω το OS X κανονικα.[/quote']

Μπορεί να προτιμάς την απλή δομή των αρχείων των windows (το θέμα ποιά είναι καλύτερη ευκολότερη πιο ευέλικτη και καλύτερα φτιαγμένη δε θα το συζητήσω γιατί θα πλατιάσουμε), όμως δε σε χαλάει καθόλου η δομή του macos γιατί πολύ απλά δεν έχεις καμία υποχρέωση να ξέρεις πως λειτουργεί για να δουλέψεις στο σύστημα. Αν και όποτε θέλεις όμως μπορείς να ασχοληθείς. Οπότε δε σε δεσμεύει σε κάτι αυτό.

Άξίζει τον κόπο να τρέξεις το OS X σε intel στην μορφή που είναι όμως τώρα... δεν ξέρω μου φαίνεται πολύ νωρίς ακόμα και θα σου κοστίσει κιόλας (κι εμένα πάντως θα μου άρεσε να κάνω κάτι τέτοιο απλά το κόστος μάλλον είναι απαγορευτικό για ένα αμφίβολο αποτέλεσμα).

Κατ'αρχάς θα τονίσω [πάλι] ότι το mini δεν είναι χάλια απο hardware.

Απλώς σε έναν PCάκια ακούγεται περίεργο το 1.25GHz και ο δίσκος 4200 rpm.

Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το hardware είναι χάλια.

Για τα intel Macs θα μπορείς σύφμωνα με τις φήμες να τρέξεις Windows πάνω τους.

Οπότε θα περίμενα να δω τι μπορεί να παιχτεί έτσι πριν σκάσω τα τρελά λ7 για PC μόνο και μόνο για να τρέχω πειρατικά το OS X.

Μπορεί να προτιμάς την απλή δομή των αρχείων των windows (το θέμα ποιά είναι καλύτερη ευκολότερη πιο ευέλικτη και καλύτερα φτιαγμένη δε θα το συζητήσω γιατί θα πλατιάσουμε)' date=' όμως δε σε χαλάει καθόλου η δομή του macos γιατί πολύ απλά δεν έχεις καμία υποχρέωση να ξέρεις πως λειτουργεί για να δουλέψεις στο σύστημα. Αν και όποτε θέλεις όμως μπορείς να ασχοληθείς. Οπότε δε σε δεσμεύει σε κάτι αυτό.

Άξίζει τον κόπο να τρέξεις το OS X σε intel στην μορφή που είναι όμως τώρα... δεν ξέρω μου φαίνεται πολύ νωρίς ακόμα και θα σου κοστίσει κιόλας (κι εμένα πάντως θα μου άρεσε να κάνω κάτι τέτοιο απλά το κόστος μάλλον είναι απαγορευτικό για ένα αμφίβολο αποτέλεσμα).[/quote']

Απαγορευτικο?

Με 200 ευρω περιπου εχω στησει μηχανημα συμβατο (υπαρχουν λιστες compatible hardware) με την leaked version του OS X. Εναν Celeron, μια μητρικη με Intel Chipset και με ενσωματομενη καρτα γραφικων (αυτην της Intel με την οποια αναφερεται απολυτη συμβατοτητα), μνημη υπαρχει.... σκληρος επισης...

Το μονο προβλημα.... τα 200 ευρω... :D γιατι το PC και οι αναβαθμισεις του με εχουν κλεισμενο για κανα τριμηνο ακομα.

Tha simfoniso ki ego oti to MacOS einai stathero alla oxi kai to ipertato!Prosopika protimo alla sistimata opos Linux,BSD kai ta loipa...Afto vevaia den mou apagorevei na po oti i aisthitiki einai isos i IPERTATI anamesa se aftes pou iparxoun...

Vevaia na min akouo anakrivies sxetika me ta Windows...Entaksei,Win suck alla oxi oti den mporeis na ta stiseis aksiopista kai na min exeis KANENA ma KANENA provlima....Prosopika exo pano apo 1.5 xrono na kano format sta 3 mou PCs ki afto epeidi ksero pos prepei na surfaro,ti na trexo,ti oxi kai ti sinitheies tha prepei na apofevgo...To thema einai oti OLA afta den ofeilei na ta mathei enas aplos kai xalaros xristis...An itan etsi de tha eixan psomi oi texnikoi....

Vevaia sigoura to na exeis ena aksiopisto windows systima apaitei steriseis opos to na mi vazeis mesa programmata averta kouverta kai kathe neo game pou vgainei...episis thelei ipomoni sto katharisma tis registry kai kalo tha itan na xrisimopoieitai ena ergaleio pou tin kanei compact pou kai pou (san to WinXP Manager to opoio kanei TA PANTA!!!)...

Pantos i ousia einai mia...KALO XRYSO to MacOS alla telika me to xeri stin kardia exete anarotithei an ta aksizei ta lefta kai den einai apla enas sinaisthimatismos i oli istoria tis agoras enos Mac???Mipos me ena x86 PC kai Linux tha ikanopoiousate OLES tis hardcore kai softcore anages sas kai tha isastan KAI pio oikonomikos KAI pio eveliktos???Provlimatismoi-theseis pou sximatisa meta apo tin trivi me TOSES diaforetikes arxitektonikes systimaton...

me to xeri stin kardia exo anarotithi poles fores kai panta perno tin idia apantisi.....

EKANA TIN KALITERI EPILOGI!!!!

exo ena powerbook titanium 1Gh me mia katapliktiki othoni kai mia mpataria apo tote pou to pira (38 mines) kai akomi doulevi telia kano ta panta me aples kinisis kai otan leo ta panta enoo ta panta oti thelo to vrisko paneukola piratiko i nomimo. ti allo tha mporousa na zitiso?

Telika ta MAC se vathos xronou apodiknionte poli ikonomika ;)

me to xeri stin kardia exo anarotithi poles fores kai panta perno tin idia apantisi.....

EKANA TIN KALITERI EPILOGI!!!!

exo ena powerbook titanium 1Gh me mia katapliktiki othoni kai mia mpataria apo tote pou to pira (38 mines) kai akomi doulevi telia kano ta panta me aples kinisis kai otan leo ta panta enoo ta panta oti thelo to vrisko paneukola piratiko i nomimo. ti allo tha mporousa na zitiso?

Telika ta MAC se vathos xronou apodiknionte poli ikonomika ;)

Netlimiter ή κάτι αντίστοιχο έχεις βρεί πουθενά? γιατί όσο ψάχνω δε βρίσκω κάτι αντίστοιχο για mac

Πόσο εύκολο είναι να καλύψεις τις ανάγκες που το MacOS X καλύπτει out-of-the-box με κάποια διανομή linux;

Επειδή έχω και pc (με Windows, OpenSuSE 10.1, FreeBSD 4.2, Solaris 10) και Mac οφείλω να πω ότι όσον αφορά το user-experience το Mac είναι lightyears away.

Από κει και πέρα σίγουρα δεν είναι τέλειο αλλά μπορώ να πω ότι στους περισσότερους τομείς δεν υπολείπεται σε κάτι από τα *NIX που κυκλοφορούν.

Μόνο κακό είναι ότι για κάποιες linux-style εργασίες η λογική του να κρύβουμε τα κονσολίστικα κάτω από ένα, ομολογουμένως καταπληκτικό, γραφικό περιβάλλον δε βολεύει. Από την άλλη πάντα υπάρχουν διανομές linux για PowerPC.

Που σημαίνει ότι πλέον το MacOS X vs. linux ανάγεται περισσότερο σε στυλ Intel vs. AMD δηλαδή ο καθένας βάζει ότι του αρέσει. Ένα μειονέκτημα του MacOS X απέναντι στο linux μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι θέλει συγκεκριμένο hardware για να τρέξει.

Από την άλλη εγώ αυτό το θεωρώ καλό.

Γιατί μέχρι τώρα το hardware support που έχω δει από το mac είναι κυριολεκτικά και 100% plug 'n' play. Κάτι το οποίο δε μπορώ να πω για τα *NIX στο pc.

Σου εξασφαλίζει συμβατότητα hardware-hardware & hardware-software.

Αυτό κατά την άποψή μου είναι must ειδικά για proprietary OS.

Από κει και πέρα ο καθένας κρίνει με βάση τις ανάγκες του.

Π.χ. αν εγώ έχω μια επιχείρηση και για ένα γραφείο θέλω γραμματειακή υποστήριξη την ώρα που πρέπει να διαλέξω (υποθέτοντας ότι θα βρω επαρκή τεχνική υποστήριξη) τι με συμφέρει να πάρω;

1.PC με Windows που τα ξέρουν όλοι και έχουν αυτά τα προβλήματα που κρίνονται αρκετά έντονα.

2.PC με linux που δεν έχουν τα προβλήματα των Windows αλλά δε θα βρίσκω τις απαραίτητες εφαρμογές γραφείου (που να με ικανοποιούν) και που θα είναι άγνωστα στους/στις 9-10 άσχετους/άσχετες που θα τα χρησιμοποιούν και θα έχουν και κάποια δυσκολία εκμάθησης.

3.Macintosh που εκτός από ωραία μηχανήματα (για χώρους όπου μπορεί να έχει επαφή ένας πελάτης αυτά μπορεί να μετράνε αρκετά) θα είναι σηματνικά πιο απροβλημάτιστα από τα Windows, οι βασικές εφαρμογές γραφείου θα λειτουργούν με 95% παρόμοιο τρόπο και θα είναι μεν άγνωστα αλλά πολύ ευκολότερα στην εκμάθηση σε σχέση με άλλες εναλλακτικές.

Θέλω να πω με αυτό ότι το κάθε τι εξυπηρετεί ένα σκοπό. Και ο σκοπός/χρήση του linux δεν είναι κατά την άποψή μου η εφαρμογές γραφείου και οι άσχετοι χρήστες (ειδικά αυτοί που δεν έχουν καμία όρεξη/διάθεση/χρόνο/ικανότητα/υποχρέωση να μάθουν).

Οπότε όποιος θέλει desktop εφαρμογές και να ξεφύγει από τα παραθυράκια του θείου Μπιλ μπορεί να πάρει Μάκη και δε θα το μετανιώσει.

Επομένως όπως είπε και ο φίλος με το PB πιο πάνω με το χέρι στην καρδιά μπορώ να πω ότι το μακ μου άξιζε κάθε δεκάρα του. And everyone else can kiss my ass...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...